Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Παπανδρέου: “Έτσι έδωσα την χώρα στο ΔΝΤ”.

Παπανδρέου: “Έτσι έδωσα την χώρα στο ΔΝΤ”.

Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς»

Ο Γιώργος λέει σήμερα στο Guardian « Ας μελετήσουμε αυτή την φράση  διότι αισθηση μου είναι ότι η “διαφάνεια “  δεν είχε εθνικά κίνητρα ούτε αίσιο τέλος.
Είναι νομίζω σαφές ότι σε μια κρίση  σε έναν πόλεμο η απόκρυψη στοιχείων από τον εχθρό  ο εξωραϊσμός της εικόνας και η αποτροπή είναι σοφή στρατηγική.   Ακόμη παραπέρα κάθε μικρή η μεγάλη επιχείρηση σε όλο τον κόσμο. όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με τράπεζες κρύβει τα στοιχεία της και εξωραΐζει την εικόνα της. Το κάνει αυτό  διότι η πιστοληπτική της ικανότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για την λειτουργία της.  Για να  αποφύγουν τυχών μπαταχτσήδες  οι τράπεζες έχουν φτιάξει τον Τειρεσία.
Ας δούμε συνοπτικά τι έχει συμβεί......

Την εποχή που παρέλαβε η νέα κυβέρνηση η πιστοληπτική ικανότητα  της Ελλάδας ήταν (έστω με ψευδή  στοιχεία και άθλιες μεθοδεύσεις) στο ΑΑΑ.  Δανείζονταν εκδίδοντας ομόλογα κανονικά με επιτόκιο γύρω στο 4,5%. Σήμερα μετά την ειλικρίνεια του ΓΑΠ η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα στο ΔΝΤ που δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές. Μέσα σε έξι μήνες χειρισμών του δανειακού προγράμματος μας από τους ανθρώπους του,  το επιτόκιο μας έφτασε στο 10% και η πιστοληπτική μας ικανότητα  στα σκουπίδια.  Η Ελλάδα θεωρείται μπαταχτσής και μόνο ο  Τρισε αγοράζει τα ομόλογα σήμερα  μας για να μην εξαπλωθεί η κρίση μας σε όλη την Ευρώπη. Τα ομόλογα μας είναι πλεον υψηλού ρίσκου και σε χειρότερη θέση από τριτοκοσμικές αφρικανικές χώρες.
Όλοι είδαμε πως αντέδρασε ο Θαπατέρο  όταν μπήκε στο στόχαστρο των κερδοσκόπων τον περασμένο Φεβρουάριο. Όντας σοβαρός άνθρωπος δεν άφησε την χώρα του να χρεοκοπήσει. Έκοψε τα πολλά-πολλά με τον ΓΑΠ. Φέτος δεν ήρθε στον Πόρο και ούτε πήγε σε κάποια σοσιαλιστική διεθνή.  Η διαφορά στοιχείων Ισπανίας-Ελλάδας είναι συντριπτική υπέρ τη Ελλάδας. Η Ελλάδα από την είσοδο του ευρώ και μετά τριπλασίασε το δημόσιο χρέος της σε απόλυτους αριθμούς, ενώ η Ισπανία το εξαπλασίασε. Η Ισπανία των ελλειμμάτων, του υψηλού δημοσίου χρέους και της ανεργίας 20%,  σήμερα δανείζεται κανονικά  από τις αγορές με επιτόκιο 4,6%.  Μάλιστα δανείζεται  3 φόρες περισσότερα χρήματα από όσα χρειάζεται κατ΄ έτος η Ελλάδα.  Η στοχοποίηση της έφερε κάποια λιτότητα αλλά δεν  έφερε το ΔΝΤ.
Κάποτε δε επιχειρήθηκε να μπει στο κάδρο και η σοσιαλιστική Πορτογαλία. Όμως  ούτε η Πορτογαλία αντιμετώπισε  πρόβλημα με τον δανεισμό της έχοντας ελλείμματα της τάξης του 9.3% ενω ο πρωθυπουργός τους ο Σώκρατες, κυκλοφορεί στα φόρουμ που ειναι και ο ΓΑΠ… μεταμφιεσμένος (χιούμορ)
Σήμερα οι περισσότερες χώρες  της ΕΕ έχουν πρόβλημα ελλειμμάτων, όμως η κρίση δανεισμού που πλανιόνταν ως απειλή εναντίον τους δεν τις άγγιξε τόσο σοβαρά όσο την Ελλάδα. Επιπρόσθετος καμιά χώρα δεν βγήκε στις ρούγες να διαφημίζει τα προβλήματα της. Καμία χώρα δεν φώναξε τόσο πολύ για το δανειακό της πρόβλημα.
Γιατι έγιναν όλα αυτά;
Ο ρόλος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι  να κρατάει εθνικά μυστικά και ντοκουμέντα και να πλασάρει της εικόνα της αξιόπιστης σοβαρής και δυνατής Ελλάδας που αποτρέπει κερδοσκόπους και εχθρούς. Ρόλο Εθνικός. Μοιάζει αυτός ο ρόλος να ήρθε κάποτε σε σύγκρουση με τον διεθνή ρόλο του Πρόεδρου της σοσιαλιστικής διεθνούς που δεν πρέπει και δεν μπορεί να λέει ψέματα για τις αγορές και τα τερτίπια τους.
Τότε έγινε μια επιλογή ολέθρια για την χώρα μας. Ο διεθνής ΓΑΠ έκανε επίθεση στις αγορές, στους οίκους, στις τράπεζες, στην ΕΕ, στο ευρωπαϊκό νότο.  Μια επίθεση αντάξια ενός σοσιαλιστή αρχηγέτη. Ένα έγκλημα όμως ενός πρωθυπουργού μια χώρας και ενός Έθνους που έχει αναγκη όλους αυτούς.
Σήμερα καθώς οι αγορές έχουν χαζέψει  ο Πρόεδρος της σοσιαλιστικής διεθνούς προφυλάσσοντας ξανά την δημόσια εικόνα του μας λέει Όταν διαπιστώσαμε ότι το έλλειμμα βρισκόταν σε αυτά τα υψηλά επίπεδα, θελήσαμε να είμαστε απολύτως διαφανείς”.
Έδωσε λοιπόν την χώρα μας.  Βγήκε και είπε ότι δεν έχουμε καμιά πιστοληπτική ικανότητα,  καμιά αξιοπιστία, κρύβουμε στοιχεία από τον διεθνή Τειρεσία.  Έχουμε κρυφά χρέη. Είμαστε διεφθαρμένοι…  Το Διεθνές προφίλ υπεράνω του εθνικού χαρακτήρα των στοιχείων.  Η διαφάνεια και κάποιο διεθνές συμφέρον  για να πολεμήσει τις αγορές  και να αποκαλύψει τα τερτίπια τους,  βρέθηκε  ξαφνικά πάνω από την χώρα μας και το εθνικό συμφέρον.
Είπε λοιπόν όλη την αλήθεια στους εχθρούς μας. Σε αυτούς που μας δανείζουν,  στους κερδοσκόπους  και στους τραπεζίτες. Το έκανε συνειδητά  ή από βλακεία δεν ξέρω, σημασία έχει τους έσωσε για να μην χάσουν  οι άνθρωποι τα λεφτά τους, διάλυσε  την εθνική οικονομία,  υποθήκευσε την ανεξαρτησία και τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδος,  έβαλε την χώρα σε περιπέτεια  και  κέρασε  τα παιδιά μας μιζέρια και απαισιοδοξία. Έβαλε τέλος  σε περιπέτεια έβαλε και  ευρώ. Θέλησε να είναι διαφανής διεθνής ηγέτης και όχι απλά Ελληνας πρωθυπουργός σε άμυνα υπέρ βωμών και εστιών.
Συμπέρασμα πρόκειται για Εθνική συμφορά.  Πρέπει να σώσουμε την χώρα μας το συντομότερο.
papaioannou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters