Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Ο Πρόεδρος της Γκάνας αφήνει άφωνο τον Μακρόν: Τελειώνουμε την Εξάρτησή μας από τη Δύση

Θούριος TV
Μετά τη σύνοδο κορυφής Αφρικανικών κρατών και Ε.Ε. στο Αμπιτζάν το 2017, ο Γάλλος πρόεδρος Ε. Μακρόν επισκέφθηκε διάφορα αφρικανικά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Γκάνας.
Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλους αφρικανούς αρχηγούς κρατών, ο πρόεδρος της Γκάνας Nana Addo Dankwa Akufo-Addo είχε ένα σαφές όραμα για το πώς να κάνει τη χώρα του ανεξάρτητη από την αναπτυξιακή βοήθεια. 

«Δεν μπορούμε πλέον να ακολουθήσουμε μια πολιτική για τις χώρες και τις περιοχές μας που βασίζεται στην υποστήριξη που παρέχεται από τη Δύση, τη Γαλλία ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό δεν λειτούργησε και δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Akufo-Addo σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μακρόν, ο οποίος εξέφρασε έκπληξη από τις δηλώσεις του προέδρου της Γκάνας.

"Δεν είναι σωστό για μια χώρα όπως η Γκάνα - 60 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της - να εξαρτάται από τη γενναιοδωρία των ευρωπαίων φορολογουμένων όσον αφορά τα οικονομικά μέσα για την υγεία ή την εκπαίδευση", συνέχισε ο πρόεδρος της Γκάνας.

Ο Akufo-Addo, ο οποίος είναι πρόεδρος της Γκάνας από τον Ιανουάριο του 2017, προηγουμένως διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών, υπουργός περιφερειακής ολοκλήρωσης και υπουργός για τη νέα εταιρική σχέση για την ανάπτυξη της Αφρικής (NEPAD) έως το 2007.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Akufo-Addo ανακοίνωσε κατά την ομιλία του προς τους πολίτες της Γκάνας στις 21 Φεβρουαρίου σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οικονομικές και εκπαιδευτικές πολιτικές.

Μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε αύξηση των κονδυλίων έρευνας και ανάπτυξης, τα οποία θα αντιπροσωπεύουν 1 έως 2,5 τοις εκατό της οικονομικής παραγωγής βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters