Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Βασικό Εισόδημα: η Ευρώπη αποδέχεται τη νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών


Βασικό Εισόδημα: η Ευρώπη αποδέχεται τη νομοθετική πρωτοβουλία πολιτών

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη σε: ΑγγλικαΙσπανικαΓαλλικα
30.05.2020 - Μαδρίτη Ángel Bravo
Ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας πρωτοβουλίας των ευρωπαίων πολιτών (που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή) κοινοποίησε στους διοργανωτές την καταχώριση της πρότασής τους, με τίτλο «Χορήγηση βασικού άνευ όρων εισοδήματος (UBI) σε όλη την ΕΕ».
Η εν λόγω πρωτοβουλία πολιτών της Ευρώπης (ICE) παρουσιάστηκε από το Δίκτυο Βασικού Εισοδήματος Άνευ Όρων της Ευρώπης (Unconditional Basic Income Europe – UBIE, το οποίο συγκεντρώνει άτομα και ομάδες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μεταξύ άλλων την ομάδα Ανθρωπιστές για το Καθολικό Βασικό Εισόδημα. Παρόλο που η προθεσμία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έναρξη συλλογής υπογραφών λήγει στις 15/11/2020, εκπρόσωποι του δικτύου UBIE σχολιάζουν ότι «πιθανότατα θα ξεκινήσουν τη συγκέντρωση υπογραφών την εβδομάδα βασικού εισοδήματος, μεταξύ 14 και 20 Σεπτεμβρίου.
Μέχρι τότε, οι εργασίες θα επικεντρωθούν στη δημιουργία της πλατφόρμας υπογραφών. Γι ‘αυτό ενθαρρύνονται άνθρωποι και ομάδες κάθε είδους να συμμετέχουν, είτε έχουν κοινωνικό, πολιτιστικό ή πολιτικό υπόβαθρο, κ.λπ. Όποιος θέλει να συμμετάσχει σε αυτήν την Πρωτοβουλία, είτε είναι άτομο είτε οργανισμός, μπορεί να μας ειδοποιήσει στέλνοντας ένα email στη διεύθυνση: ice@humanistasrentabasica.org. (Σημείωση από το ελληνικό γραφείο του πρακτορείου Pressenza: Η ελληνική ομάδα που ασχολείται με τη συγκέντρωση υπογραφών αλλά και την παρουσίαση στο ελληνικό κοινό της ιδέας του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος έχει τη δική της σελίδα στο facebook και μπορείτε να επικοινωνήσετε εδώ: https://www.facebook.com/basicincomegr)
Η πρωτοβουλία πολιτών της Ευρώπης (ICE) είναι ένα είδος δημοφιλούς νομοθετικής πρωτοβουλίας που υποβάλλεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για συζήτηση και πιθανή έγκριση. Συνίσταται στη συλλογή 1 εκατομμυρίου υπογραφών και εγγράφων ταυτότητας ευρωπαίων πολιτών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία, σε τουλάχιστον 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Σε αυτές τις χώρες, οι ομάδες που διοργανώνουν πρέπει να επιτύχουν οπωσδήποτε ένα ελάχιστο όριο αριθμών, που εξαρτώνται από τον αντίστοιχο πληθυσμό τους. Η περίοδος συλλογής υπογραφών και εγγράφων είναι 1 έτος. Η συλλογή υπογραφών μπορεί να γίνει σε χαρτί, αλλά ουσιαστικά θα γίνει διαδικτυακά, χάρη στην διαδικτυακή πλατφόρμα που παρέχει η ΕΕ.
Αυτή η πρωτοβουλία πολιτών της Ευρώπης (ICE) μας παρέχει μια εξαιρετική ευκαιρία να φέρουμε το ζήτημα του Καθολικού Βασικού Εισοδήματος στο προσκήνιο της κοινωνικής συζήτησης, δείχνοντας ότι είναι το καλύτερο εμβόλιο κατά της επισφάλειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη διάδοση και πιο σωστές πληροφορίες για το θέμα, σε κοινωνικά περιβάλλοντα που δεν γίνεται συζήτηση ή γίνεται με λανθασμένο τρόπο.
Η διαδικασία αυτής της πρωτοβουλίας αντιμετώπισε αρκετές αντιξοότητες, από τότε που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο του 2020. Το αρχικό κείμενο είχε απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς δεν παρουσίαζε αυστηρή συμμόρφωση με τη νομοθεσία της ΕΕ, και έπρεπε να γίνουν διορθώσεις, ώστε να μπορέσει να καταχωρηθεί, κάτι που επιτεύχθηκε τελικά στις 15 Μαΐου.


Μετάφραση από τα ισπανικά: Pressenza Athens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters