Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Eντολή της ΕΛ.ΑΣ για μονάδες πολιτικής άμυνας στην Κρήτη … Γιατί ; τι συμβαίνει ;

(Καλώς τους κι ας άργησαν!Καιρός ήταν…αλλά γιατί έχει πέσει «μαύρο» στην είδηση και στα κλασσικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο;)

1ο άρθρο: από το neakriti.gr
Αναστάτωση στους κατοίκους συγκεκριμένων χωριών Δήμων του Ηρακλείου – τουλάχιστον για αρχή – έχει προκαλέσει η έρευνα που γίνεται από τις Δημοτικές Αρχές στην προσπάθεια επικαιροποίησης καταλόγων, με τα στοιχεία τους για τη στελέχωση Μονάδων Πολιτικής Άμυνας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί για ποιό λόγο δημιουργούνται οι μονάδες αυτές, αφήνοντας ερωτηματικά.
Συγκεκριμένα από την Αστυνομία αποστέλλονται σε Δήμους με την εντολή ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, υπηρεσιακά σημειώματα ζητώντας τους τα εν λόγω στοιχεία, με αποτέλεσμα εν μέσω οικονομικής και προσφυγικής κρίσης να προκαλείται ανησυχία για το σκοπό της δημιουργίας των παραπάνω μονάδων.
Κοινότητα Αυτοπροστασίας και Μονάδα Υπαίθρου
Ήδη το συγκεκριμένο έγγραφο έχει φθάσει στο Δήμο Γόρτυνας από τις 26 Φεβρουαρίου , αναφέροντας πως οι μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά Ασήμι, Παναγιά, Σοκαράς, Στέρνες , Στόλοι, Βαγιωνιά, Βασιλικά Ανώγεια, πρέπει να καταγραφούν με βάση τις ανάγκες που ορίζει η στελέχωση μονάδων πολιτικής Άμυνας σε Κοινότητα Αυτοπροστασίας και Μονάδα Υπαίθρου. Όπως αποκαλύφθηκε από το Ενημερωτικό Μαγκαζίνο του Ράδιο 9,84.
Ο Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης μιλώντας στην Αγγέλα Δουλγεράκη παρά το γεγονός ότι η εντολή έχει φθάσει από τις 26 Φεβρουαρίου, κράτησε χαμηλά τους τόνους λέγοντας ότι δεν γνωρίζει το σκοπό , πως ο υπογράφων αξιωματικός της Αστυνομίας απουσιάζει με άδεια και πως εντός του Σαββατοκύριακου μετά την αποκάλυψη θα έρθει σε επαφή με την Αστυνομία.
Στην πορεία της συζήτησης προέκυψε πως το έγγραφο έχει αποσταλεί και στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων με τον Δήμαρχο ωστόσο Μανόλη Κοκοσάλη να μιλά περί πολιτικής προστασίας και μονάδων που ανέκαθεν αναπτύσσονται στον Έβρο κι άλλες περιοχές.
«Σε μεμονωμένους Δήμους»
Στην προσπάθεια του να μεταφράσει το κείμενο χωρίς ένταση ο Μαρίνος Πατακός, εν αποστρατεία πλοίαρχος του λιμενικού σώματος, ανέφερε ότι το παράδοξο είναι γιατί αυτό δεν έφθασε σε όλους τους Δήμους μέσω ΠΕΔ αλλά αντίθετα πηγαίνει σε μεμονωμένους προς το παρόν Δήμους, αν και σε επίπεδο Κρήτης δεν φαίνεται στο πρόσφατο παρελθόν να έχει γίνει κάτι αντίστοιχο.
«Είναι ζήτημα ασφάλειας»
Για θέματα ασφαλείας μίλησε αντίστοιχα όταν ρωτήθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης που ελπίζει να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προκειμένου να μην πλήξη την Κρήτη, την Οικονομία και τον τουρισμό.
…………………………
2ο άρθρο
από το cretalook.gr
«Πόλεμος»; Διάλυση της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη; Ή οι πρόσφυγες; Γιατί φτιάχνουν Μονάδες Πολιτικής Άμυνας;
Αλήθεια από ποιον κινδυνεύουν οι κάτοικοι χωριών της Μεσαράς και η Αστυνομία καλεί Δήμους και Πολίτες να αυτοοργανωθούν σε Μονάδες Πολιτικής Άμυνας βάσει του Νόμου 17/1974;
Αν κάποιος πληκτρολογήσει το 17/1974 στο google το πρώτο που θα εμφανιστεί είναι ο Νόμος για την Πολιτική Επιστράτευση.
Ωστόσο ο Νόμος αυτός τροποποιήθηκε το 1998 και προέκυψε η λεγόμενη Παλλαϊκή Άμυνα ενώ το 2002 καταργήθηκαν τα άρθρα που αφορούσαν την Π.Αμ σε καιρό ειρήνης!
Ωστόσο το 2015 με αν. Υπουργό Κατρούγκαλο στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατατέθηκε το Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που καταργεί ακόμη και την Πολιτική Επιστράτευση αν υποτεθεί ότι έχει να κάνει και με αυτό.
Θα σκεφτεί κάποιος ότι όλα αυτά ανακατεύονται και στην πραγματικότητα μόνο σενάρια μπορούν να γίνονται ενώ απαντήσεις για το έγγραφο που έχει ανάψει φωτιές μπορεί να δώσει μόνο κάποιος Υπουργός!
Ίσως ο Καμμένος; Ίσως ο Τόσκας; Ή είναι κάτι άλλο; Όπως και να έχει επικρατεί αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες!
Ας δούμε τα σενάρια..Σενάριο για Υπουργείο Τόσκα
Ίσως, ενόψει της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ οι πολίτες να κληθούν να αστυνομεύουν και να δρουν ακόμη και κατασταλτικά σε διάφορες μορφές εγκλήματος που ενδεχομένως να εκδηλωθεί στις περιοχές τους περιφρουρώντας ταυτόχρονα και τα αγαθά.
Το ενδεχόμενο αυτό είναι πιθανό αν ληφθεί υπ’ όψιν το Ν. 4249/2014 για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Και το έγγραφο που έχουν λάβει οι δήμοι και δημοσιεύει σήμερα το cretalook.gr προέρχεται από την Αστυνομία και όχι κάποια άλλη υπηρεσία που να εμπίπτει στις αρμοδιότητες του ΥΠΕΘΑ.
Σενάριο για Καμμένο…
Γιατί δεν είναι λίγοι και εκείνοι που σκέφτηκαν μήπως είναι απλώς κάποιο κόλπο του Υπουργού Πάνου Καμμένου ο οποίος κατά καιρούς εμφανίζει διάφορες εμμονές τέτοιου τύπου όπως για παράδειγμα και η ΜΟΜΜΑ.
Αν παρατηρήσει κάποιος ο νόμος βάσει του οποίου το έγγραφο της Αστυνομίας που εστάλη στους Δήμους είναι του 1974. Ενδεχομένως ο Πάνος Καμμένος, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος, ενεργοποιεί δοκιμαστικά την Παλλαϊκή Άμυνα καθώς ο ΥΠΕΘΑ και ο ΓΕΕΘΑ έχουν την ευθύνη του σχεδίου.
Ωστόσο τα άρθρα για τις προβλέψεις Π.ΑΜ. εν καιρώ ειρήνης έχουν καταργηθεί! Συνεπώς τι; Πόλεμος;
Σενάριο για προσφυγικό…
Πάντως συσχετίζοντας κάποιος τις ενέργειες αυτές με το προσφυγικό συνάγει ως εύκολο συμπέρασμα τη σκέψη ότι θα πρέπει να προφυλαχθούν τα χωριά από τους πρόσφυγες.
Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν αρμόζει στην αριστερή κυβέρνηση και τις πολιτικές επιλογές για το θέμα από τον Δρίτσα και τη σύζυγό του Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Έτσι πλέον το ερώτημα μετατίθεται σε άλλο άξονα:Προστασία από ποιον ή γιατί προστασία από τους πολίτες; Θα εκλείψουν οι αστυνομικές υπηρεσίες;
Το έγγραφο
Στην πραγματικότητα κανένας δεν μπορεί να ερμηνεύσει την πρεμούρα ενεργοποίησης των Μονάδων Πολιτικής Άμυνας ωστόσο στο άκουσμα και μόνο προκαλεί ταραχή αφού δεν ακούγεται και τόσο ειρηνικό.
Καλό θα ήταν να προκληθούν απαντήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία μέσω ερωτήσεων βουλευτών. Πάντως το θέμα έχει να κάνει με την οργάνωση της κοινωνίας σε περιπτώσεις που απειλείται κυρίως η εδαφική κυριαρχή του Κράτους.
 Όπως και άλλα Μ.Μ.Ε του Ηρακλείου τις προηγούμενες ημέρες το cretalook.gr δημοσιεύει ένα τέτοιο έγγραφο το οποίο αναφέρει:
«Στοιχεία ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις του Ν.Δ 17/1974 για στελέχωση Μονάδων Πολιτικής Άμυνας οι οποίοι να είναι μόνιμοι κάτοικοι στα χωριά Ασήμι, Παναγιά, Σοκαράς, Στέρνες, Στόλοι, Βαγιωνιά, Βασιλικά Ανώγεια αντιστοίχως.
Γίνεται δε μνεία ότι στα χωριά τα οποία έχουν πληθυσμό από 300 ως 1000 άτομα συγκροτείται κοινότητα αυτοπροστασίας η οποία απαιτεί για τη στελέχωση της το ελάχιστο 22 άτομα και για χωριά με πληθυσμό πάνω από 1001 άτομα ως 3000, Μονάδα Υπαίθρου η οποία απαιτεί για τη στελέχωση της τουλάχιστον 72 ατόμων».
amyna
aegeanhawk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters