Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ: Ρουκέτες της Χαμάς στοχεύουν πυρηνικό εργοστάσιο του Ισραήλ

Δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσαν σε ένα σημείο της ισραηλινής επικράτειας το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ντιμόνα, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου λειτουργεί ένα πυρηνικό εργοστάσιο, όπως αποκάλυψε το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός μέσω Twitter.
«Πριν από μερικά λεπτά παλαιστίνιοι τρομοκράτες στη Γάζα εκτόξευσαν τρεις ρουκέτες στη Ντιμόνα. Οι δύο προσγειώθηκαν και ο Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε τον τρίτο», πρόσθεσε σε μήνυμα το οποίο ανήρτησε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο ισραηλινός στρατός, αναφερόμενος στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ.
Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν νωρίτερα σήμερα από νέο ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε ένα σπίτι στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Ο πύραυλος έπεσε σε ένα από τα σπίτια που βρίσκεται στο Αλ Μαγάζι, έναν καταυλισμό προσφύγων κοντά στην πόλη Ντέιρ αλ Μπάλαχ.
Άλλες δύο Παλαιστίνιες και τέσσερα παιδιά είχαν χάσει την ζωή τους από δύο διαφορετικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας.
Με την επιδρομή αυτή στο σπίτι στο Αλ Μαγάζι ανέρχεται σε 43 ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν χάσει την ζωή τους από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας που ξεκίνησε μια ευρεία ισραηλινή επιχείρηση στην Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τη ρίψη ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος από εκεί.
Την ίδια ώρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεσμεύτηκε ότι θα ενταθούν οι επιθέσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα.
"Αποφασίσαμε να εντείνουμε τις επιθέσεις κατά της Χαμάς και των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στην Γάζα", δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τους επικεφαλής της άμυνας στο νότιο τμήμα του Ισραήλ.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει μια "γενοκτονία" στην Λωρίδα της Γάζας, όπου τουλάχιστον 43 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει την ζωή τους σε δύο ημέρες από τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούν οι ισραηλινές δυνάμεις.
"Αυτό είναι μια γενοκτονία — η δολοφονία ολόκληρων οικογενειών είναι μια γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού μας", τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος κατά την διάρκεια μιας συνόδου της παλαιστινιακής ηγεσίας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Η σύνοδος αυτή πραγματοποιείται στην Ραμάλα, στην Δυτική Όχθη.
"Αυτό που συμβαίνει είναι ένας πόλεμος κατά του παλαιστινιακού λαού στο σύνολό του και όχι εναντίον των παρατάξεων", σημείωσε.
"Γνωρίζουμε ότι το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά υπερασπίζεται τους ισραηλινούς οικισμούς, αυτό ήταν το αρχικό του σχέδιο", πρόσθεσε ο Αμπάς.
"Προσπαθούμε με πολλούς τρόπους να σταματήσουμε την ισραηλινή επίθεση και το να χύνεται αίμα Παλαιστινίων, κυρίως μιλώντας με τον Αιγύπτιο πρόεδρο (Άμπντελ Φάταχ) αλ Σίσι και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν", κατέληξε ο Αμπάς.
Σήμερα η Αίγυπτος κάλεσε το Ισραήλ και την Χαμάς να δώσουν τέλος στην κλιμάκωση της βίας στην Λωρίδα της Γάζας, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες όσον αφορά μια πιθανή μεσολάβηση του Καΐρου.
Για τον πρόσφατο αυτόν κύκλο βίας που σε λιγότερο από δύο ημέρες έχει προκαλέσει τον θάνατο πολλών δεκάδων ανθρώπων, όλων Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι "δεν υπάρχει κάποια μεσολάβηση".
Τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν προς το παρόν πλήξει 550 στόχους στην Λωρίδα της Γάζας ενώ τουλάχιστον 165 ρουκέτες έχουν ριφθεί στο Ισραήλ από το παλαιστινιακό αυτό έδαφος.
ΗΠΑ: Νέα έκκληση για αποκλιμάκωση
Η διπλωματία των ΗΠΑ κάλεσε εκ νέου το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στη Γάζα και εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλεια των αμάχων και στις δύο πλευρές.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι συνομίλησε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και πρόσθεσε πως πρόκειται να έχει επίσης μια συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς.
Η Ψάκι επισήμανε πως ο Κέρι και άλλοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ «ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές να αποκλιμακώσουν την κατάσταση», να αποκαταστήσουν την ηρεμία και να λάβουν μέτρα για την προστασία των αμάχων.
«Ανησυχούμε για την ασφάλεια των αμάχων και τις δύο πλευρές», είπε η Ψάκι, αναφερόμενη «στους κατοίκους του νότιου Ισραήλ που είναι να αναγκασμένοι να ζουν υπό [την απειλή που θέτει το γεγονός ότι εκτοξεύονται από τους Παλαιστίνιους] ρουκέτες και τους πολίτες στη Γάζα».

ethnos.gr
http://www.apocalypsejohn.com/2014/07/epikindynh-klimakwsh-rouketes-xamas-stoxeuoun-pyrhniko-ergostasio-tou-israhl.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters