Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μνημόσυνο πορτραίτο από τα Επίκαιρα για Βενιζέλο

«Βενιζέλος τέλος;» είναι ο τίτλος του περιοδικού Επίκαιρα που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αναταράξεις αφού το περιοδικό ανήκει στην οικογένεια Λιβάνη μία από τις πιο ιστορικές οικογένειες του ΠΑΣΟΚ, και εκδότης του περιοδικού είναι ο Ηλίας Λιβάνης γιος του Αντώνη.


Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν κορυφαίο κομματικό στέλεχος της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου από την δεκαετία του ΄50. Το 1961 που επέστρεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου στην Ελλάδα ήταν επικεφαλής του γραφείου του, ενώ το 1981 ανέλαβε να βγάλει τον Γιώργο Παπανδρέου βουλευτή στην Πάτρα και το κατάφερε, αναφέρει άρθρο το tribune.gr.

Μετά την νίκη στις εκλογές του 1981 ανέλαβε το Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού και παραμένει στο πλευρό του Παπανδρέου μέχρι τον θάνατό του. Από τότε ο Αντώνης Λιβάνης μαζί με τον γιο του ρίχνουν το βάρος στον εκδοτικό οίκο της οικογένειας. Το περιοδικό Επίκαιρα εμφανίσθηκε το 2011.

Η ιστορική προοπτική αναδεικνύει τη σημασία που έχει η αμφισβήτηση του προέδρου του κόμματος από την οικογένεια Λιβάνη, σημείο το οποίο χρήζει περαιτέρω σχολιασμού. Στα μνημονιακά χρόνια, το περιοδικό κράτησε τον ρόλο της ΔΗΜΑΡ--καλύτερα ήταν η ΔΗΜΑΡ του περιοδικού τύπου. Το αντίστοιχο βάθρο στον ημερήσιο τύπο όχι μόνον έχει από πολλού καταληφθεί, στοιβάζονται επάνω του οι περίφημες Επτά Αδελφές--όλο "ΟΧΙ" και καταγγελίες κυβερνητικής πολιτικής--ποτέ όμως πλάτη στην πράξη, και αν πάει ποτέ κάτι να γίνει, προτιμούν να διαλύσουν τα κόμματά τους για να δημιουργήσουν αντιπερισπασμούς. Έτσι και τα Επίκαιρα, σε σχέση με τις καίριες εκλογικές αναμετρήσεις που καθόρισαν το σημείο όπου βρισκόμαστε.

Λοιπόν, αν πέσει στα χέρια σας το περιοδικό, συμβουλή μας να το ξεφυλλίσετε--τώρα για να το αγοράσετε, υπάρχουν σημαντικά βιβλία στη διπλάσια τιμή --υπάρχει και ο κινηματογράφος.

Σε κάθε περίπτωση, στο "Πορτραίτο με νεκρή φύση" που ετοιμάστηκε από το Λιβάνη για Βενιζέλο, περιλαμβάνονται, άρθρο του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, που επισημαίνει ότι είναι απαράδεχτη η πράξη του Βενιζέλου και της κυβέρνησης Σαμαρά να στείλει ρηματική διακοίνωση της Αθήνας προς τη Λευκωσία, ρεπορτάζ για την ενδοτική του στάση στο θέμα της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς ανταλλάγματα, και εκτενέστατο ρεπορτάζ για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που ποτέ, κ. Λιβάνη, τη στιγμή που ξεπουλιέται η χώρα.

http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/07/blog-post_162.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters