Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έλληνας ρακοσυλλέκτης μέσω Reuters απαντάει στο ΔΝΤ: Δεν σας συγχωρούμε για το «λάθος»

«Αλήθεια; Ευχαριστούμε για την πληροφορία, αλλά δεν μπορούμε να σας συγχωρήσουμε. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Λυπάμαι για όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν. Ποιος θα τους φέρει τώρα πίσω;». Ρεαλιστής και είρων - η κρίση τον έκανε ρακοσυλλέκτη, άλλωστε – ένας 59χρονος Ελληνας μιλά στο Reuters για το mea culpa του ΔΝΤ.
Ο Απόστολος Τρικαλινός, πατέρας δύο παιδιών...
και ήμερα ρακοσυλλέκτης, λέει στο πρακτορείο ειδήσεων: «Από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009, οι Ελληνες είδαν τα εισοδήματά τους να κατρακυλούν κατά ένα τρίτο περίπου, ο δείκτης ανεργίας "χτύπησε" 27%, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενώ οι νέοι άνεργοι σε ποσοστό 60% ήταν τα μεγαλύτερα θύματα». Ιδανική αφορμή για να αναλύσει το Reuters ότι η παραδοχή του λάθους ήρθε πολύ αργά για ένα χειμαζόμενο λαό, που οργίζεται ακόμα περισσότερο από το «συγγνώμη, σφάλαμε» του ΔΝΤ, το οποίο «ουσιαστικά αποτελεί ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την κυβέρνηση».
Συνεχίζει το άρθρο: Είναι πιθανόν ότι όλα τα πολιτικά κόμματα, ειδικά τα αριστερά και το αντιμνημονιακό μέτωπο, θα παρουσιάσουν ως νίκη τους την παραδοχή του ΔΝΤ ότι υποεκτίμησε τις επιπτώσεις τις λιτότητας στην ελληνική οικονομία. Ειδικώς ο κ. Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσει ως χαρτί διαπραγμάτευσης στις μελλοντικές συνομιλίες με ΕΕ και ΔΝΤ».
Την ίδια άποψη εκφράζει στο πρακτορείο ειδήσεων και ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θεόδωρος Κουλουμπής, υποστηρίζοντας ότι «είναι πιο εύκολο πλέον για την ελληνική κυβέρνηση να πει «χαλαρώστε όλα αυτά τα μέτρα» που έχουν οδηγήσει σε έξι χρόνια ύφεσης και ρεκόρ ανεργίας». «Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα γιατρό που σου κάνει θεραπεία για καρκίνο τη στιγμή που έχει Πάρκινσον και ο γιατρός να σου λέει "συγγνώμη", αναφέρει χαρακτηριστικά.
Το mea culpa του ΔΝΤ, τέλος, επισημαίνει το Reuters, «ίσως αρχίσει να επουλώνει την πληγωμένη υπερηφάνεια και την ταπείνωση που νιώθουν οι Ελληνες, οι οποίοι έχουν παρουσιαστεί ως τεμπέληδες, υποαμειβόμενοι και διαβιούντες εις βάρος των σκληρά εργαζομένων Βορειοευρωπαίων».
Από iefimerida
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/06/reuters.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters