Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αόρατος Πόλεμος: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ...

Ώρα 03:30 το πρωί. Ο φρουρός κοίταξε στον ουρανό τα αστέρια. H Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Χαμογέλασε. Ένα απαλό αεράκι σηκώθηκε, σαν κάτι να τον χάιδεψε. Μια σχεδόν ανεπαίσθητη αίσθηση στο δεξί του αυτί. Τριάντα δευτερόλεπτα πέρασαν. Άρχισε να αισθάνεται παράξενα. Υγρό τρέχει από το αυτί του. Κάτι δεν είναι καλά. Ο οργανισμός προσπαθεί μάταια να ανταπεξέλθει στην ύπουλη επίθεση. Το πρώτο που ένιωσε, ένας ο πόνος στον δεξί ώμο, και λίγο αργότερα η παράλυση. Το όπλο πέφτει από τα χέρια του. Πανικός. Προσπαθεί να φωνάξει, να ζητήσει βοήθεια. Οι φωνητικές χορδές μία-μία αποσυνδέονται σαν αυτές μιας κιθάρας. Τα γόνατα λυγίζουν, ένοιωσε για μια στιγμή τα κόκαλά του να καταρρέουν, ο σκελετός εξαφανίζοταν από μέσα του, σαν κάτι να του τρώει τα σωθικά. 
Ο εσωτερικός εχθρός του χρησιμοποίησε το ίδιο το ανθρώπινο υλικό για αναπαραγωγή, για καύση, διέλυσε τον οργανισμό του. Χιλιάδες χιλιάδων νανομηχανές, εκκατομύρια νανοπριόνια, σταθερά έκοψαν τις ίνες, τα νεύρα παρέλυσαν, κατέστρεψαν τον οργανισμό. Χρησιμοποιώτας την ροή του αίματος οι νανομηχανές ήδη έφτασαν και κατέστρεψαν την αορτή. Άλλες ακολούθησαν την σπονδυλική στήλη, άλλες επεξεργάστηκαν τον εγκέφαλο, οι κρίνοι υποδοχείς δεν θα μύριζαν πλέον τίποτα. Γύρισε τα μάτια στον ουρανό. Το τελευταίο που είδε ήταν η Μεγάλη Άρκτος να σβήνει σαν κεράκι - πρόλαβε μια νοερή προσευχή: Κύριε Ιησού ελέησον με. Το μόνο που πρόδιδε ότι κάποιος άνθρωπος ήταν εκεί μερικά λεπτά νωρίτερα ήταν κομματάκια από το ύφασμα της φθαρμένης του στολής. Οι νανομηχανές είχαν ήδη χορτάσει από το μέταλλο του όπλου του. Οι πρώτες ειδικές μονάδες του εχθρού, ντυμένες με ειδικές στολές νανομηχανών δίνοντάς τους ιδιότητες stealth, και αυτοθεραπευτικές συνάμα, αισθάνθηκαν σαν το σπίτι τους, καταλαμβάνοντας το έδαφος του εθχρού.

Ώρα 03:30 το πρωί. Τα ραντάρ σημάνουν συναγερμό, τα αεριωθούμενα απογειώνονται γρήγορα για να αναχαιτίσουν τον εχθρό. Οι πιλότοι κάνουν χρήση των μετακαυστήρων. Τα κλασικά σχήματα διαμαντιού υπερηχητικής φωτιάς ακολουθούν τα αεροσκάφη. Με υψηλή ταχύτητα περνούν μέσα από τα σύννεφα για να σκαρφαλώσουν ψηλά - ο κλασσικός ελιγμός του παρέχει τη δυνατότητα να στρίψουν προς τα κάτω και σαν γεράκια να ψάξουν για τα εχθρικά θηράματα. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι ότι η καταστροφή με προκατειλημμένο τέλος είχε ήδη αρχίσει. Τα σύννεφα... τα σύννεφα περιέχουν νανομηχανές. Εκατομύρια εκατομυρίων σμήνη ροκανίζουν την άτρακτο. Άλλα σμήνη εργάζονται με την ίδια διακρίνεται μια οπή. Τα προειδοποιητικά λαμπάκια εκπέμπουν τρελά. Φωτιά στον κινητήρα. Η αριστερή πτέρυγα αποκολλήθηκε πλήρως. Ένα εφιαλτικό όνειρο. Τσιμπίματα στα γόνατα, τα χέρια παραλύουν. Το αεροσκάφος ήδη βρίσκεται σε κάθετη πορεία προς την θάλασσα, ενώ ταυτοχρόνως χάνει κομμάτια της μάζας του. Ο γενναίος πιλότος σηκώνει τα μάτια του στον ουρανό. Η Μεγάλη Άρκτος στην θέση της. Πρόλαβε μια νοερή προσευχή. Θεέ μου, τι ήταν αυτό;

Ώρα 04:30 το πρωί. Ο στόλος έχει αποπλεύσει. Ετοιμοπόλεμος. Τα ραντάρ σαρώνουν ολόκληρο το τόξο για τον αόρατο εχθρό. Από το πουθενά ξεσπά η καταιγίδα. Δισεκατομμύρια παράξενα έντομα τα οποία διαλύονται και ξαναενώνονται, και πάλι διαλύονται και πάλι ξαναενώνονται! Ουδείς μπορεί να πιστέψει το κακό που έχει επέλθει. Τα ραντάρ λιώνουν, χωρίς να φαίνεται η φλόγα της φωτιάς, εξαφανίζονται μέσα σε ένα βουητό. Μέταλλα και άνθρωποι, μια μάζα να καταβροχθίζεται από έναν εχθρό για τον οποίο στα επιτελεία δεν γνωρίζουν τίποτε. Η μόνη ελπίδα είναι τα υποβρύχια. Αλλά και κεί κάτι δεν πάει καλά. Χιλιάδες χιλιάδων μέδουσες, φονικές βδέλες πάνω στο κύτος του σκάφους. Λεπτά αργότερα, το κέλυφος έχει ανοίξει και το υποβρύχιο συνθλίβεται σαν κούφιο αυγό υπό την πίεση του νερού, παίρνοντας μαζί του το μυστικό. Τα τηλέφωνα συνεχίζουν να χτυπούν στα επιτελεία. Η εικόνα που σχηματίζεται στην οθόνη, μαύρη βροχή, σαν λάσπη. Όλοι οι στρατιωτικοί μηχανισμοί και τα τανκς εξαφανίζονται. Μόνο κομμάτια από το σκληρό εμπλουτισμένο ουράνιο μένουν πίσω.

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι τηλεπικοινωνίες άχρηστες. Ρεύμα δεν υπάρχει. Όλος ο πολιτισμός, οι σύγχρονες υποδομές, ανενεργές, λόγω του κύματος των ηλεκρομαγνητικών παλμών1 απο τις βόμβες που ακολούθησαν. Μια κραυγή απελπισίας ανεβαίνει στον ουρανό.

Ώρα 06:30 το πρωί. Ο Πρόεδρος κοιτά το ρολόι του. Δίπλα του διακρίνεται ξαφνικά ένα περίεργο σχήμα. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει: σχηματισμοί από ασημί κορδέλλες ενώνονται, εξαφανίζονται, ξαναεμφανίζονται. Σαν εναέρια φίδια πετούν γύρω του, παίζοντας μαζί του. Μια μακρινή εικόνα στο μυαλό του, ασημί ταινίες ή φίδια που κολυμπούν στο διάστημα... κάποιος του είχε αναφέρει. Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, κάτι ένιωσε. Το βλέμμα του στρέφεται στο μισάνοιχτο παράθυρο. Τα πρώτα αεροσκάφη αντιβαρύτητας κάνουν αισθητή την παρουσίασή τους πάνω από κυνερνητικό μέγαρο και το κτίριο του κοινοβουλίου. Υποσυνείδητα μυνήματα ήδη έχουν βομβαρδίσει ολονύκτια τους κατοίκους της πόλης, για μια καινούργια και καλύτερη εποχή.

Ώρα 07:30 το πρωί. Η άνευ όρων συνθηκολόγηση υπεγράφη... υποδουλώνοντας τους πολίτες και παραδίδοντας γη και ύδωρ στον κατακτητή. Τέσσερις ώρες μετά την πρώτη επίθεση, χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα. Το φως του ηλίου για άλλη μια φορά κάνει τα αστέρια να μην φαίνονται. Η Μεγάλη Άρκτος στη θέση της. Ο Αυγερινός ελάχιστα ορατός. ¨Δέδυκε μὲν ἀ σελάννα καὶ Πληίαδες· μέσσαι δὲ νύκτες, πάρα δʹ ἔρχετʹ ὤρα· ἔγω δὲ μόνα κατεύδω¨,..., μόνος κατεύδω, χαμογέλασε ο μοναχός, σήμα ελήφθην, ο αόρατος πόλεμος γίνεται ορατός. 


Το σενάριο φαντάζει απίστευτο. Ο αναγνώστης δικαίως αισθάνεται αμήχανος. Η εικόνα ενός αόρατου πολέμου ενός 'αόρατου' αθόρυβου εχθρού, χωρίς βόμβες και ραδιενεργά κατάλοιπα, τρομάζει. Για ορισμένους, οι τεχνολογίες αυτές είναι απίστευτες. Αλλά μια επίσκεψη σε μια απο τις εταιρίες ή τα πανεπιστήμια που εξοπλίζονται με σύγχρονα ηλεκτρονικά μικροσκόπια, είναι να τους πείσει για το αντίθετο. Σε μια εποχή που η μικροβιολογία έφθασε στο σημειο οι κρεατομάζες να αυτο-αναπτύσσονται και να αυτο-αναπαράγονται, ώστε σύντομα να μην χρειάζονται 'αγελάδες' και σε μια εποχή όπου η κλωνοποίηση αποτελεί γεγονός, εκείνο που προέχει είναι η αφύπνιση για την υπάρχουσα και υπό ανάπτυξη τεχνολογία. Άλλωστε, το φίλτρο του σώματος ξεγελάει και επιτρέπει μόνο την αναγνώριση αντικειμένων και συστημάτων τα οποία ο άνθρωπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα να καταγράψει μέσω των αισθήσεων: όραση, ακοή, οσμή, γεύση και αφή. Και στην πλειονότητα των ανθρώπων μία ή παραπάνω αισθήσεις, δεν λειτουργούν εκατό τοις εκατό!


Φωτο 1. Αμοιβάδα Proteus, Εμφύτευση Σπέρματος σε Ανθρώπινο Ωάριο

Ας εξετάσουμε με μια μικρή ματιά δείγματα νανοτεχνολογίας, βιολογικής και μηχανολογικής όπως εμφανίζονται στην ανοιχτή λογοτεχνία. Τα μικρότερα αντικείμενα που ένα υγιές γυμνό ανθρώπινο μάτι μπορεί να διακρίνει είναι 0.1mm μήκους, δηλαδή μια αμοιβάδα Proteus ή ένα ανθρώπινο γεννητικό ωάριο (Βλέπε Φωτο1). Με ενα οπτικό μικροσκόπιο, μπορούν να καταγραφούν κυτταρικές δομές μεγέθους περίπου 500 nm, όπως ο πυρήνας, τα μιτοχόνδρια και οι χλωροπλάστες. Τα πιο ισχυρά μικροσκόπια φωτός μπορεί να επιλύσουν δομές από βακτηρίδια, αλλά όχι τους ιούς, για τους οποίους χρειάζεται το ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Για παράδειγμα το DNA αποτελείται από δύο ελικοειδείς αλυσίδες κάθε μια τυλιγμένη γύρω από τον ίδιο άξονα, και με κλίση 34 angstroms η 3,4 νανόμετρα (nm) και σε ακτίνα 10 angstroms η 1,0 νανόμετρο (nm). Ένα νανόμετρο (nanometer=nm) είναι ίσο με ένα δισεκατομμυριοστό του μέτρου. Η διάμετρος ή πάχος της ανθρώπινης τρίχας κυμαίνεται μεταξύ 50.000 nm και 100.000 nm! Στην Φωτο 2 δεικνύεται αποσυνδεδεμένο DNA και μικρογραφία σάρωσης ηλεκτρονίων της επιφανείας ενος τσιπ πυριτίου, η δυνατότητα φωτογράφηση δίνεται μόνο με ηλεκτρονικό μικροσκόπιο.


Φωτο 2. DNA Αποσυνδεδεμένο Σάρωσης ηλεκτρονίων μικρογραφία επιφάνειας τσιπ πυριτίου

Χρησιμοποιώντας τεχνικές που απορρέουν από την ηλεκτρονική τεχνολογία, το ανθρώπινο γένος έχει την δυνατότητα να παράγει σχεδιασμούς και προϊόντα τα οποία λίγα χρόνια νωρίτερα φαίνονταν εξωπραγματικά. Για παράδειγμα νανοίνες, νανοδομές, μεταλλικές και σε υγή κατάσταση, ανοίγουν τον τρόπο μιας νέας κατανόησης της φυσικής (Φωτο3). Η φυσική αυτή δεν ακολουθεί την κλασική φυσική του Νεύτονα, αλλά απαιτεί την κατανόηση φαινομένων που ίσως στην μακριά αρχαιότητα γνώριζαν πολύ καλά και σήμερα η ανθρωπότητα ανακαλύπτει ξανά, και προσπαθεί να εξηγήσει μέσω της Κβαντικής Φυσικής (Quantum Mechanics).


Φωτο 3. Bi3Ni ναννο-ιστοί, Ναννοδομές, Ήλιον Υπερευστό

Όπως δεικνύεται στην Φωτο 3, Bi3Ni παράλληλοι νανο-ιστοί, έχουν σιδηρομαγνητικές και υπεραγώγιμες ιδιότητες σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το μέγεθος της ατομικής δομής του πλέγματος είναι μόνον λίγα νανομέτρα, σε μπλε χρώμα φαίνεται ο ιστός κατασκευασμένος από Βισμούθιο και εσωτερικά περιέχει άτομα από Νικέλιο σε χρώμα πράσινο. Σε νανοκλίμακα οι φυσικές και χημικές ιδιότητες των υλικών εξαρτώνται άμεσα από το μέγεθος και το σχήμα δομής κατασκευής. Ο απώτερος στόχος είναι να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν ορθολογικά υλικά με προγραμματιζόμενες δομές και προβλέψιμες ιδιότητες, ούτως ώστε με αυτόν τον τρόπο και την μαζική τους παραγωγή, να επιφέρουν την επιθυμητή λειτουργικότητα από την νανοκατασκευή στον μικρόκοσμο και στον κόσμο μας. Όπως δεικνύεται, κατευθυνόμενη σύνθεση νανοκρυστάλλων μέσω τεχνικής πεπτιδίου. Η τεχνολογία υπερρευστών υλικών επίσης προωθείται αλματωδώς, και όπως δεικνύεται, το υγρό Ηλιο μπορεί να διαπεράσει το τοίχος ενός υάλινου δοχείου περνώντας μέσα από ρωγμές μεγέθους μορίου, να ανέβει και πάνω από τις πλευρές του δοχείου, και να παραμένει ακίνητο όταν ο περιέκτης του περιστρέφεται! Ακόμη και στην δομή του RNA είναι εύκολο να διακριθεί ο μηχανισμός ρύθμισης ενός μοριακού κινητήρος! (Βλεπε Φωτο 4 –Β) Επιπλέον, μια RNA απλή διαμεμβρανική αντλία έχει κατασκευαστεί συναρμολογούμενη από P4 εξαμερές!


Φωτο 4. Μοριακός Κινητήτρας RNA και Διαμεμβρανική Αντλία

Τα παραδείγματα αυτά παρέχουν μια μικρή γεύση από τις δυνατότητες που κατέχει η ανθρωπότητα στην νανοτεχνολογία. Στην Φωτο 5 βλέπουμε τον κλασσικό σχεδιασμό ενός δορυφόρου ο οποίος δύναται να παραχθεί με την νανοτεχνολογία2.



Φωτο 5. Νανοδορυφόρος από Σιλικόνη

Μια ενδιαφέρουσα δομή της τεχνολογίας νανομηχανών είναι εκείνη της 'ασθένειας' των Morgellons. Η περίπτωση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις ένεκα του ότι το ερευνητικό και ιατρικό κατεστημένο αρνείται να εξετάσει ή να παραδεχθεί ότι η 'ασθένεια' είναι μια απόροια μιας μαζικής δοκιμής νανομηχανών και άλλων ουσιών σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Υπάρχουν αρκετές μέθοδοι παράδοσης, από προσωπική εξατομικευμένη μέθοδο παράδοσης, κατά την οποία ένα διαφανές πλαστικό με δυνατότητα αυτοδιαλύεσεως με ειδική κόλλα πάνω, στην οποία έχουν κολλημένες τις νανομηχανές. Κάτι τέτοιο, εύκολα αφίεται στην εισαγωγή αέρος του αυτοκινήτου, ή στο σύστημα κλιματισμού, ούτως ώστε ο αέρας μεταφέρει τις νανομηχανές στο θύμα, οι οποίες εισέρχονται μέσω των αυτιών ή απλώς ανοίγουν μικροσκοπικές διόδους στο δέρμα και εισχωρούν στον οργανισμό, σχηματίζοντας 'συρματάκια' ή 'παράσιτα'. Οι νανομηχανές αυτές χρησιμοποιούν την ηλεκτροχημική ιδιότητα του σώματος για παραγωγή ενέργειας και αναπαραγωγή. Μια μαζική μέθοδος παράδοσης πιστεύεται ότι είναι μέσω των χημικών μονοπατιών (chemical trails) τα οποία αφήνουν στην ατμόσφαιρα ειδικά αεροσκάφη. Σχήματα 'chem trails' στην ατμόσφαιρα καθώς και νανομηχανές 'Morgellons' δεικνύονται στην Φωτο 5.


Φωτο 6. 'Chem Trails' & 'Morgellons' Ναννομηχανές

Ίσως ειναι εκπληκτικό το γεγονός οτι νανοτεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένων της αεροναυπηγικής και αστροναυτικής, ιατρικής, καθώς και της γεωργική βιομηχανία (σχετικές συνδέσεις στη βιβλιογραφία). Αρκετές νανοτεχνολογίες έχουν πλέον αφήσει πίσω την κατάσταση της έρευνας και μελέτης και έχουν εισέλθει σε μαζική παραγωγή, αποκομίζοντας τρισεκατομμύρια δολάρια των επιχειρήσεων οι οποίες πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα. Η χρήση νανοτεχνολογιών στην καθημερινότητα αναμένεται να έχει κατακόρυφη ανάπτυξη. Εκτιμάται ότι μέχρι το έτος 2020 πάνω από 163 εκατομύρια κιλά νανοσύνθετων πλαστικών και νανοσωλήνωνν αποτιμώμενα πάνω από ένα δισσεκατομύριο δολλάρια, θα παραχθούν για τις ανάγκες της αεροναυπηγικής και αστροναυτικής. Όπως δεικνύεται στην Φωτο 7, οι νανοτεχνολογίες προσφέρουν την δυνατότητα για μείωση βάρους έως και 68% με συνδυασμένη μείωση κατανάλωση καυσίμων, αύξηση χρήσιμου ωφέλιμου φορτίου, αύξηση ασφάλειας μέσω αύξηση της ελαστικότητας και δυσκαμψίας από κλασικα gigaPascal σε terraPascal καθώς επίσης και ιδιότητες stealth.


Φωτο 7. Polymer Nannocomposites Structures, Weight reduction, Carbon Nannotube

Είναι ενδεικτικό ότι ο τοίχος του νανοσωλήνα από το στοιχείο του Άνθρακα αποτελείται από κρυσταλλική δομή σχήματος εξαγώνου. Επιπλέον, για να αυξηθεί η μνήμη των 'ηλεκτρονικών' συστημάτων έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση των βιολογικών μορίων τα οποία σε συνδυασμό με αυτοδίδακτο 'ασαφούς λογικής' ('fuzzy logic') προτίθενται να παρομοιάζουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά με νευρωνικά δίκτυα (neural networks, βλέπε Φωτο 8).


Φωτο 8 Bacteriorhodopsin (bR), Fuzzy Logic Application on Wing, Neural Network

Οι εφαρμογές της νανοτεχνολογίας είναι σχεδόν αμέτρητες. Από εφαρμογές σε ανθρώπινους παράγοντες, σε συστήματα σμηνών κ.ο.κ.


Φωτο 9. REBR Reentry Probe, Gold/Nannoparticle Protein Complex Aggregate Detection

Στην Φωτο 9, Ενα REBR (Reentry Breakup Recorder) Pico Reentry Probe (Prep) από την The Aerospace Corporation σε συνεργασία με την NASA είναι εφικτό να ανήκει σε σμήνος ή να εκτελεί αποστολές μόνο του. Ένεκα του μεγέθους, τα προβλήματα τα οποία συνήθως συνδέονται με συστήματα εισόδου στην ατμόσφαιρα όπως υπερβολικής θέρμανσης ένεκα τριβής δεν ισχύουν. Παρόμοια συστήματα επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ξεγελάσουν τον αντίπαλο εκπέμποντας ακτινοβολίες παρόμοιες με πυρηνικές κεφαλές. Οι ναννοτεχνολογίες επιτρέπουν την χρήση μετάλλων όπως χρυσού, στο οποίο έχοντας ξεγελαστεί, προσκολλούνται τα αντισώματα για έγκαιρη ανίχνευση και καταστροφή διαφόρων ασθενειών. Επίσης προτίθενται συστήματα από ναννομηχανές να καθαρίζουν συνεχώς υάλινες επιφάνειες (τζάμια) τρεφόμενες από την 'βρώμα' μέχρι συστήματα από νανομηχανές για φακούς επαφής τρεφόμενες από τις πρωτεϊνες του ματιού. Η Φωτο 12, είναι ενδεικτική για το μέλλον της νανοτεχνολογίας στον τομέα της αεροναυπηγηκής και αστροναυτικής. Όπως με όλες τις τεχνολογίες οι οποίες αναπτύχθηκαν από αεροναυπηγικά ή αστροναυτικά προγράμματα, έτσι και αυτές οι τεχνολογίες θα βρουν παράλληλα και θα μεταναστεύσουν στην καθημερινή ζωή.


Φωτο10. Περίληψη Νανοτεχνολογιών στον Τομέα Αστροναυτικής

Πρέπει η ανθρωπότητα να πάρει άμεσες αποφάσεις για την νανοτεχνολοία ούτως ώστε να προστατέψει τον εαυτό της; Ο Bill Joy, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του τομέα Τεχνολογίας στην εταιρία Sun Microsystems, εξέφρασε τους φόβους του για την τεχνολογία. Νανομηχανές, νανοσυσκευές, νανο-οργανισμοί μπορεί να βγουν εκτός ελέγχου ένεκα του τεραστίου αριθμού και της δυνατότητας να αναπαραγάγουν τον εαυτό τους. Νανομηχανές, νανο-οργανισμοί μπορεί να χρησιμποιηθούν για την κατασκευή νέων τρομακτικών οπλικών συστημάτων τα οποία σε αντίθεση με την τεχνολογία των θερμοπυρινικών βομβών η οποία είναι κατά κάποιον τρόπο 'ελεγχόμενη' , τα νέα συστήματα είναι αδύνατον να ταξινομηθούν, να παρακολουθηθούν επακριβώς, και να καταστραφούν πλήρως. Η αλματώδης πρόοδος στην τεχνολογία πληροφοριών με την τεχνική νοημοσύνη, βασιζόμενη σε αυτοδιδασκαλία και ασαφή λογισμικό, όπως το ανθρώπινο, ίσως επιτρέψει ρομπότ στο εγγύς μέλλον να στραφούν εναντίον της ανθρωπότητος με αποτέλεσμα την καταστροφή της. Μήπως λοιπόν υπάρχει ένα όριο στο οποίο η ανθρωπότης πρέπει να σταματήσει μέχρι να μάθει να συμπεριφέρεται ως ανθρωπότητα στον συνανθρωπό της, για να υπάρχει ένα πραγματικό μοντέλο σωστής ζωής, το οποίο τα ρομπότ θα πρέπει να μάθουν να ακολουθήσουν; Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Το τι θα νοιώσει η ανθρωπότητα είναι άμεση συνέπεια αυτού που ζούμε. Η απόφαση είναι δική μας: Εφιάλτης ή Παράδεισος.


*Adapted & Translated from Nannotechnology The Future is Already Here by C. Yiannas Internal Memorandum R&D Tech Development Path, Proton Aerospace Corporation, April 10, 2012


References:
http://learn.genetics.utah.edu/content/begin/cells/scale/
http://www.fidelitysystems.com/Unlinked_DNA.html
http://www.sciencephoto.com/media/347834/enlarge
http://nanotechnologytoday.blogspot.com/2011_04_01_archive.html
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=superfluid-can-climb-walls
http://www.astbury.leeds.ac.uk/people/staffpage.php?StaffID=RT
http://www.green-alternative.com/tag/morgellons-disease
http://www.care2.com/news/member/185341883/800893
http://www.nanoforum.org/dateien/temp/Nanotechnology%20in%20Aerospace.pdf?19042007135603
http://www.freepatentsonline.com/6565039.html
http://www.teleamerica.net/reference/Software/IntroToFuzzySystemsNuralNetsGeneticAlgorithms.pdf
http://www.nerd-lab.com/

Micro- and Nanotechnology for Space Systems H. Helvajian and E. Y. Robinson, editors, The Associated Press 1997, The Aerospace Corporation
Chris Yiannas
Proton Aerospace Corporation- Jupiter, Fl USA
http://www.fox2magazine.net/

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΑΡΚΗ ΓΝΩΣΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΗΧΑΝΩΝ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΛΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΧΗΤΟΥ. ΑΥΤΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ... ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_4788.html

Πειράματα 150 ανθρωπίνων υβριδίων με ζώα !! Ανθρωποειδή!


Επιστήμονες έχουν δημιουργήσει περισσότερα των 150 ανθρώπινων υβριδίων με ζώα σε Βρετανικά εργαστήρια.

Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν....
η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.
Η αποκάλυψη έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.

Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.

Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα.

Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.



Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.

Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.

Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.

Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.

http://strange-files.blogspot.com 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/150.html

Τεραστίων διαστάσεων κατασκευή κοντά στον Ήλιο προβληματίζει ειδικούς

Στην αρχή είχαν παρουσιαστεί ως σφαίρες –μεγάλες σαν ένας πλανήτης όπως ο δικό μας- στη συνέχεια είχαν εμφανιστεί ως επίσης μεγάλες σφαίρες οι οποίες αναδύονταν από τον Ήλιο, τώρα παρουσιάζονται απλά ως… διαστημικά σκάφη.

Τελικώς ο Ήλιος φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για συγκεντρώσεις αγνώστων φαινομένων που για άλλους είναι διαστημικά σκάφη, για άλλους απλά artifacts.

Μια τέτοια τελευταία εμφάνιση μέσα από τις κάμερες ενός δορυφόρου επισκόπησης του Ήλιου κάνει το γύρο του διαδικτύου μέσα από δημοσιεύσεις μεγάλων ειδησιογραφικών site.

Στις 24 Απριλίου ένας τέτοιος δορυφόρος του προγράμματος SOHO εντόπισε μια εικόνα ενός κάτι αρκετά έως πολύ μεγάλου η μεγέθυνση της οποίας παραπέμπει τουλάχιστο σε μια τεχνητή κατασκευή. Όσο το βίντεο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τόσο αυξάνονται και οι εκείνοι που με βεβαιότητα μιλούν ότι πρόκειται για ένα διαστημόπλοιο εξωγήινης προέλευσης.

Όπως όμως υπάρχει χώρος για εξηγήσεις οι οποίες είναι εκτός του κόσμου μας πάντα υπάρχει πάντα χώρος και για τις αντίστοιχες λογικές ή τουλάχιστον λογικοφανείς.

Ο Nathan Rich του ναυτικού ινστιτούτου ερευνών NRL (Naval Research Laboratory) εκτιμά πως πρόκειται για ραβδώσεις οι οποίες έχουν προκληθεί από την κοσμική ακτινοβολία έτσι όπως αυτή προσπίπτει στις ευαίσθητες επιφάνειες της κάμερας CCD.

«Οι ραβδώσεις για τις οποίες γίνεται λόγος είναι επίμονες και προκαλούνται από την πρόσπτωση πρωτονίων στην επιφάνεια της κάμερας κάτι το οποίο είναι εμφανές σε κάθε εικόνα».






http://www.defencenet.gr

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_28.html

Να είσαστε προετοιμασμένοι,θα κάνουν κόλαση την Γη!


Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες,, εξακολουθεί στις πλούσιες χώρες ο ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού,η οικονομική και περιβαλλοντική κρίση θα είναι αναπόφευκτη.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό Βασιλικό περιοδικό Akademisi'nce,οι οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, προκειμένου όσο το δυνατόν συντομότερα να σταματήσει η...
παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού, και η υπερβολική κατανάλωση στις πλούσιες χώρες θα πρέπει να μειωθεί γρήγορα.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ βιολόγος Ο Sir John Sulston'ın διηύθυνε την ερευνητική ομάδα, οι οποίοι ζήτησαν δωρεάν από κάθε γυναίκα να δώσει τα στοιχεία ελέγχου των γεννήσεων, το όριο κατανάλωσης, και την πρόληψη της εισαγωγής της ανισότητας.


Η περίοδο αξιολόγησης για τα επόμενα 100 χρόνια,δείχνουν ότι το 2050,ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέλθει στα εννέα δισεκατομμύρια ανθρώπους ,που θα ζουν σε μεγάλες ηλικίες και υγιείς, η οποία συνδέεται με την κατανάλωση, θα πρέπει να τοποθετηθεί στην κορυφή των θέματων, υπογράμμισε, στην πολιτική και οικονομική ατζέντα .. Στην έκθεση, οι δύο αυτές έννοιες[περιβάλλον και ανάπτυξη] έχουν αγνοηθεί από τους πολιτικούς, είπε. ΠΟΛΗ Κάθε 5 ημέρες 1 εκατομμύριο κόσμος θα μετακινείτε στις πόλεις Όσο ο σημερινός ρυθμός αύξησης του πληθυσμού παραμένει σταθερός, οι αναπτυσσόμενες χώρες, κάθε πέντε ημέρες από τώρα έως το 2050, θα εκφράζονται με ένα εκατομμύριο άνθρωπους που θα αναγκαστούν να οικοδομήσουν σε πόλεις,σύμφωνα με την έκθεση,

"Η Παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού θα συνεχιστεί αναπόφευκτα τις επόμενες δεκαετίες. Σήμερα,από επτά δισεκατομμύρια κόσμος, το 2050 στον παγκόσμιο πληθυσμό,θα προστεθούν δύο δισεκατομμύρια κόσμος. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια νέα Κίνα ή η Ινδία »σύμφωνα με την αξιολόγηση. Στην έκθεση,οι Βρετανοί επιστήμονες,αναφέρουν ότι οι οικονομικές και περιβαλλοντικές καταστροφές, για την πρόληψη ή τον μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από αυτή την αύξηση, ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες ,καταγράφεται ότι ένα μεγάλο έργο έπεσε.

 Μέρος της έκθεσης του παγκόσμιου πληθυσμού, των 300 δισ. ευρώ ,το ένα εκατομμύριο θα ζει, με 1,25 δολάρια την ημέρα και τονίζει ότι ορισμένες από τις ανεπτυγμένες χώρες με την ταχεία μείωση της κατανάλωσης του διοξειδίου του άνθρακα έχουν εκφράσει την ανάγκη για αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες συνολικά.


 http://www.hurriyet.com.tr/planet/20425118.asp ΑΠΟΔΟΣΗ:Corfiatiko.blogspot.com.

VIDEO ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!



Το 10λεπτο τηλεοπτικό μήνυμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ που παίζουν τα κανάλια στα πλαίσια των διακομματικών ρυθμίσεων.





http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/video_6095.html



Illuminati ευλογία στην εκκλησία!!! Ακόμα να δείς την αλήθεια;

Το άρθρο αφορά την καθολική εκκλησία...

Αχ και να ήξεραν που δίνουν την ενέργειά τους οι πιστοί ....
Όταν σου δίνει ευλογία από τον Θεό... ποιόν Θεό εννοεί;  Την πυραμίδα με τον πανεπόπτη των illuminati;
Στην φωτογραφία ο (μαύρος) Ιερέας προσκυνάει την πυραμίδα... που έχει και τον σταυρό!





 Την ευλογία του (κέρατα) να έχετε ''πρόβατα''... Αμνοί του θεού εννοώ!

  Την ευλογία του φιδιού...
Του φιδιού που τα βλέπει όλα μέσα από το 666 πρίσμα...


 πηγη

http://www.katohika.gr/2012/04/illuminati_27.html

Ποιοι επώνυμοι κάνουν καταγγελία στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και γιατί;



 Καταγγελία μέσω email έκαναν εκπρόσωποι της showbiz και μάλιστα την κοινοποιούν μέσω facebook και twitter...................

Η Άντζυ Σαμίου, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter το μέιλ που έστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να καταγγείλει τον χημικό αεροψεκασμό κατοικημένης περιοχής από μεγάλο υψόμετρο.

Η τραγουδίστρια μάλιστα επεσύναψε και μία φωτογραφία στο μέιλ αυτό, η οποία δείχνει την κατάσταση.

alt

 Το ίδιο ακριβώς μέιλ έστειλε και ο γνωστός συνθέτης Νίκος Τερζής.

Η τραγουδίστρια και ο συνθέτης θέλουν να επιληφθεί του θέματος ο Υπουργός και να απαντήσει στο ερώτημα που αφορά τις ζωές όλων, καθώς και να υποχρεώσουν τα αεροσκάφη σε προσγείωση και να συλλάβουν τα πληρώματα! Δείτε τις φωτογραφίες και τα μέιλς!

<br /><br />
<br /><br />

<br /><br />

<br /><br />



gossip-tv 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_8198.html

Ο αφανής πόλεμος ΗΠΑ-ΕΕ για το ρόλο του ευρώ

Η κρίση χρέους των δυτικών χωρών ξεκίνησε από τις ΗΠΑ το 2008 με τη χρεοκοπία της αμερικάνικής τράπεζας Lehman brothers. Από τότε η κεντρική εκδοτική τράπεζα των ΗΠΑ (FED) «κόβει» αφειδώς πληθωρικό δολάριο, προκειμένου η αμερικανική κυβέρνηση να χρηματοδοτεί τις καταρρέουσες τράπεζές τους (που τις εγκαταλείπουν στην τύχη τους οι πάμπλουτοι τραπεζίτες τους), καθώς και τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις τους. Έτσι το χρέος των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε αλλά αυτό δεν τους δημιουργεί πρόβλημα, επειδή το δολάριο το στηρίζουν υποχρεωτικά όλες οι χώρες που το κατέχουν (ως το κατ΄ εξοχήν παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα), για να διατηρούν σταθερά τα αποθεματικά τους κεφάλαια. Έτσι οι ΗΠΑ, χώρα άκρως ελλειμματική, διατηρείται ως υπερδύναμη, «πουλώντας» δολάρια.

Η αναπόφευκτη υποτίμηση του πληθωρικού δολαρίου έστρεψε τις οικονομικά αναδυόμενες χώρες (Κινα, Ινδία, Βραζιλία κ.λπ.) και ορισμένες πετρελαιοπαραγωγές (Ιράν, Βενεζουέλα κ.λπ.) προς το ανατιμημένο ευρώ για μέρος των αποθεματικών τους. Εξοστρακισμός του δολαρίου ως αποθεματικού νομίσματος θα σήμαινε για τις ΗΠΑ απώλεια του ρόλου τους ως υπερδύναμης. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον ακήρυκτο πόλεμο που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ κατά του ευρώ και της Γερμανίας. Οι ΗΠΑ φοβούνται επίσης τις παραδοσιακές ρωσογερμανικές σχέσεις, που έχουν αναβαθμισθεί τα τελευταία χρόνια με την ενέργεια και τα κοινά αναπτυξιακά σχέδια σε ευρωπαϊκές χώρες του πρώην ανατολικού συνασπισμού.

Αξιοποιώντας τα κερδοσκοπικά κεφάλαια (δηλ. τα τραπεζικά και χρηματιστηριακά υπερκέρδη, που μεταφέρθηκαν σε ομίλους κερδοσκοπικών κεφαλαίων και αναζητούν νέα υψηλά κέρδη) που δρουν ανεξέλεγκτα και αποκαλούνται κατ’ ευφημισμό αγορές, καθώς και τους αμερικανικούς «οίκους» αξιολόγησης με τις υποβαθμίσεις τους, επέπεσαν κατά των ομολόγων των χωρών της ευρωζώνης, εκτοξεύοντας στα ύψη τα επιτόκια δανεισμού, προκαλώντας κρίση δανεισμού, που διογκώνει τα χρέη. Επωφελούνται από τη (γερμανικής έμπνευσης) παγκόσμια ιδιορρυθμία της ευρωζώνης να μην έχει κεντρική εκδοτική τράπεζα που να εγγυάται και να στηρίζει τη σταθερότητα του ευρώ από κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Στόχος των ΗΠΑ δεν είναι η κατάρρευση του ευρώ, αλλά η δραστική υποτίμησή του, ώστε να καταστεί αδύναμο και να μην αποτελεί πλέον εναλλακτικό αποθεματικό νόμισμα, να υπάρχει μόνο για συναλλαγές εντός της ευρωζώνης. Αυτό θα συμβεί αν υποχρεωθεί η Γερμανία να υποκύψει στην έκδοση ευρωομολόγων από την Ε.Κ.Τ., δηλ. να «κόψει» πληθωρικό ευρώ, κάτι που ως τώρα αρνείται πεισματικά.

Η Γερμανία

Οι ΗΠΑ, θέλοντας να μην επαναληφθεί το ιστορικό ανάλογο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης μετά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο, ήθελαν την ενσωμάτωση της ηττημένης και διαιρεμένης τότε Γερμανίας στο δυτικό στρατόπεδο. Για το λόγο αυτό επέβαλαν σε πολλές χώρες, όπως η Ελλάδα, που είχαν καταστραφεί από τη γερμανική κατοχή, να μην πληρωθούν πολεμικές επανορθώσεις ή άλλες διεκδικήσεις από τη Γερμανία με διάφορες προφάσεις. Ετσι η Δυτική, κυρίως, Γερμανία, αφού «κουρεύτηκαν» δραστικά τα χρέη και οι υποχρεώσεις της και με τη βοήθεια του αμερικανικού σχεδίου Μάρσαλ, γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη με γρήγορη ανασύσταση της παραγωγικής της δομής.

Μετά την Ε.Κ.Α.Χ. το 1951, την Ε.Ο.Κ. το 1957, την επανένωσή της το 1990 και την Ε.Ε. το 1992 απέκτησε κυρίαρχη οικονομική θέση στον ευρωπαϊκό χώρο. Με την εισαγωγή του ευρώ το 1999, που η ίδια επιδίωξε, επωφελήθηκε στο έπακρο από τη ραγδαία αύξηση των πλεονασμάτων της, που οφειλόταν στο σταθερό ενιαίο νόμισμα και στη μεγάλη εσωτερική υποτίμηση, δηλ. στη μεγάλη περικοπή μισθών, συντάξεων και αμοιβών και στην καθιέρωση ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Μείωσε δηλ. το εργατικό κόστος παραγωγής και περιόρισε δραστικά την αγοραστική δύναμη των Γερμανών. Έτσι τα γερμανικά προϊόντα έγιναν πιο ανταγωνιστικά, αυξάνοντας τις εξαγωγές, ενώ παράλληλα μειώθηκαν οι εισαγωγές. Ακόμη και φέτος με την κρίση τα εμπορικά της πλεονάσματα κυμαίνονται από 12 έως 15 δισ. το μήνα, ένα μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από τις ελλειμματικές χώρες της ευρωζώνης, δηλ. τα πλεονάσματά της είναι τα ελλείμματα των άλλων χωρών (μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας).

Με τα πλεονάσματα οι γερμανικές, κυρίως, τράπεζες δάνειζαν χαμηλότοκα αφειδώς τις λιγότερο παραγωγικές χώρες της ευρωζώνης. Έτσι στις χώρες αυτές πουλούσαν και τα γερμανικά προϊόντα, πολλές φορές διαφθείροντας με μίζες, και κέρδιζαν και από τα επιτόκια των δανείων τους. Η επιδίωξή της το ευρώ να υποσκελίσει το δολάριο, δηλ. οι συναλλαγές του πετρελαίου και των ομολόγων να γίνονται σε ευρώ από τα γερμανικά πλεονάσματα, κυρίως, ήταν το μοιραίο λάθος της.

H κρίση

Η κρίση δανεισμού και χρέους λόγω της οικονομικής κρίσης και του ευρώ, ανεξάρτητα από τις αμερικανικές επιδίωξεις, αργά ή γρήγορα θα εκδηλωνόταν, επειδή οι χώρες της ευρωζώνης μόνο με δανεισμό χρηματοδοτούν μέρος των αναγκών τους. Έτσι οι ελλειμματικές χώρες υποχρεώνονται να πληρώνουν όλο και υψηλότερα επιτόκια και, συνεπώς, και τοκοχρεολύσια, που αυξάνουν ραγδαία τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα και εκτοξεύουν το δημόσιο χρέος τους.

Το «σκληρό» ευρώ δεν επιτρέπει την ανάπτυξη της παραγωγής μιας χώρας, όταν το κόστος των προϊόντων της σε ευρώ είναι μεγαλύτερο απ’ αυτό π.χ. των αντίστοιχών γερμανικών. Ούτε επιτρέπεται, λόγω των κανόνων της Ε.Ε. («ελεύθερος και ανόθευτος ανταγωνισμός») και της Ο.Ν.Ε., να τη χρηματοδοτήσει και να την ενισχύσει, προκειμένου να καταπολεμήσει την ανεργία, τη μείωση των δημοσίων εσόδων, των ασφαλιστικών εισφορών, των κοινωνικών δαπανών και την αύξηση των ελλειμμάτων του ασφαλιστικού, υγειονομικού, εκπαιδευτικού κ.λπ. τομέα. Όμως επιτρέπεται η χρηματοδότηση των τραπεζών παρά τους κανόνες. Με το ευρώ και την Ε.Ε. καταδικάζονται χώρες να μην παράγουν και να δανείζονται συνεχώς.

Αντίθετα, αν οι ελλειμματικές χώρες μπορούσαν να υποτιμήσουν το εθνικό τους νόμισμα και να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή τους, εκτός φυσικά της Ε.Ε., θα είχαν λύσει πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν τους λαούς τους και κυρίως θα είχαν την εθνική τους αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία τους. Το ευρώ και η Ε.Ε. είναι τα δεσμά τους. Όμως οι άρχουσες ελίτ τους, που διασφαλίζουν την κυριαρχία και τον προσπορισμό τους μόνο μέσα στην Ε.Ε., τους κρατούν δέσμιους και τους υποχρεώνουν σε αδιέξοδη αιματηρή λιτότητα με όλα τα μέσα.


sofokleous10

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_6937.html

Καταστρέφουν τα δάση για καυσόξυλα

Τέσσερις υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Μ. Παπαϊωάννου, Δ. Ρέππας Ε. Βενιζέλος, Σ. Ξυνίδης), δύο υπουργοί της ΝΔ (Κ. Αρβανιτόπουλος και Μ. Βορίδης) και ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος, με το νόμο 4055 (παρ.2 του άρθρου 38), άναψαν το πράσινο φως στους ξυλέμπορους και στους συνεργάτες τους να καταστρέψουν τα δάση.

Οναματίζουμε αυτούς τους έξι υπουργούς, γιατί αυτοί υπογράφουν το νόμο. Φυσικά, συλλογικά υπεύθυνοι είναι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, μιας και το νομοσχέδιο συζητήθηκε και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Και βέβαια, υπεύθυνοι είναι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που ψήφισαν όλο το νόμο καταρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του, κι ακόμη οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, του ΛΑΟΣ και της Μπακογιάννη, που ψήφισαν αυτή τη διάταξη (και όχι μόνο) στην Ολομέλεια της βουλής.

Ο νόμος αυτός συζητήθηκε στη βουλή και κανένας από τους αντιπολιτευόμενους βουλευτές (ακόμη και των λεγόμενων αριστερών κομμάτων) δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στην καταστροφική διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 38. Πιθανόν κάποιοι από τους οπαδούς αυτών των κομμάτων να προσπαθήσουν να τους αθωώσουν, υποστηρίζοντας ότι δεν πήραν χαμπάρι τη συγκεκριμένη διάταξη.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν ευσταθεί, γιατί όλοι οι βουλευτές των κομμάτων αυτών έχουν συμβούλους και αν πραγματικά ήθελαν να υπερασπιστούν τα δάση θα διαπίστωναν με τη μεγαλύτερη ευκολία, ότι η συγκυβέρνηση Παπαδήμου, με τη δασοκτόνα αυτή διάταξη ανάβει το πράσινο φως στους ξυλέμπορους και στους συνεργάτες τους να μετατρέψουν τα δάση σε εργοτάξιο παραγωγής καυσόξυλων για τα τζάκια και τις ξυλόσομπες.

Η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 38 του νόμου 4055 εισήχθη στο σχέδιο νόμου και παρέμενε ως έχει, μιας και, όπως προαναφέραμε, όχι μόνο δεν έγινε συζήτηση, αλλά δεν έγινε η παραμικρή νύξη κατ’ αυτής. Είμαστε σίγουροι ότι εάν γινόταν ανοιχτή συζήτηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου θα αναγκαζόταν να την αποσύρει άμεσα, γιατί αν επέμενε στην παραμονή της θα ξεβρακωνόταν σαν ένας στυγνός δασοκτόνος που συνηγορεί υπέρ της καταστροφής των δασών.

Το άρθρο 268 του Δασικού Κώδικα (ΝΔ 86/1969) για την παράνομη υλοτομία προβλέπει:
«Ο οπωσδήποτε βλάπτων δάσος ή δασικήν έκταση ή προξενών οιανδήποτε φθοράν, ο άνευ αδείας υλοτομίας…κατασκευάζων ή συλλέγων δασικά προϊ’οντα… τιμωρούνται διά προστίμου ή κρατήσεως ή και δι’ αμφοτέρων των ποινών τούτων, εάν ουδεμία εκ της παραβάσεως επήλθε ζημία ή η προξενηθείσα τοιαύτη δεν υπερβαίνει τας χιλίας δραχμάς. Εάν η ζημία υπερβαίνη τα χιλίας δραχμάς, ο παραβάτης τιμωρείται κατά τας διατάξεις των άρθρ. 381 και 382 του ποινικού κώδικος».

Τι προβλέπει η νέα δασοκτόνα διάταξη;
«Αρθρο 38 παρ. 2. Αυξάνεται στο ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ το προβλεπόμενο από τις διατάξεις των άρθρων 268 του νδ 86/1969…όριο, μέχρι του οποίου τα αντίστοιχα αδικήματα τιμωρούνται σε βαθμό πταίσματος».

Αν κάνουμε συγκριτική ανάλυση των δύο αυτών διατάξεων, θα διαπιστώσουμε το μέγεθος της καταστροφής που θα συντελεστεί στο δασικό πλούτο της χώρας μας. Οι χίλιες δραχμές είναι 2,93 ευρώ. Αρα, σύμφωνα με το άρθρο 268, παράνομη συλλογή καυσόξυλων αξίας μεγαλύτερης των 2,93 ευρώ και μέχρι 600 ευρώ θεωρούνταν πλημμέλημα και τιμωρούνταν με τις βαριές ποινές που προβλέπονται από τα άρθρα 381 και 382 του Ποινικού Κώδικα.

Τώρα, όμως, με την παρ. 2 του άρθρου 38 του νόμου 4055 το αδίκημα της παράνομης συλλογής καυσοξύλων τιμωρείται σε βαθμό πταίσματος, δηλαδή με μια ποινή της πλάκας. Ετσι, από τις 2 Απρίλη του 2012 που άρχισε να ισχύει ο νόμος, άναψε το πράσινο φως στην παράνομη υλοτομία για τη συλλογή καυσόξυλων.

Η παράνομη υλοτομία οργιάζει στην ελληνική περιφέρεια. Οι παράνομα δρώντες υλοτόμοι οπλοφορούν και έγιναν ο τρόμος και ο φόβος των δασοφυλάκων, οι οποίοι έχουν μείνει ανυπεράσπιστοι και ανήμποροι. Μας κατήγγειλαν ότι τα βράδια γεμίζουν τριαξονικά με καυσόξυλα που μοσχοπουλούν στην αγορά. Επειδή οι αγοραίες τιμές καυσοξύλων είναι πολύ χαμηλές, χρειάζεται τριαξονικό για να φορτώσουν καυσόξυλα αξίας 599,8 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας διεύθυνσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΦΠ), οι αγοραίες τιμές καυσοξύλων του 2011 ήταν: Για καυσόξυλα Οξυάς 26,8 ευρώ το χωρικό κυβικό μέτρο. Αρα, μπορούν να κλέψουν 22,39 χωρικά κυβικά μέτρα, ρισκάροντας διάπραξη πταισματικής παράβασης, που τιμωρείται με ποινή της πλάκας.

Για καυσόξυλα Καστανιάς, Πλατάνου, Λεύκης 17,61 ευρώ για κάθε χωρικό κυβικό μέτρο, άρα μπορούν να κλέψουν 34 χωρικά κυβικά μέτρα στα όρια του πταίσματος. Για καυσόξυλα Δρυός και λοιπών πλατυφύλλων 33,86 το χωρικό κυβικό μέτρο. Αρα μπορούν άνετα να κλέψουν 17,69 χωρικά κυβικά μέτρα. Σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις καυσοξύλων της κατηγορίας πλατυφύλλων, δύο χωρικά κυβικά μέτρα ζυγίζουν ένα τόνο.

Μ’ αυτή τη δασοκτόνα διάταξη, λοιπόν, θα μετατραπούν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις σε εργοτάξιο παραγωγής καυσοξύλων, λόγω της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και της στροφής στα καυσόξυλα. Οι ξυλέμποροι και οι συνεργάτες τους θα βγάλουν τεράστια κέρδη αφορολόγητα. Γι’ αυτό και πρέπει, εδώ και τώρα, ν’ αναπτυχθεί ένα ισχυρό και πραγματικό κίνημα απ’ όλους τους εργαζόμενους προκειμένου να καταργηθεί άμεσα αυτή η δασοκτόνα διάταξη.


 http://www.eksegersi.gr/
article.php?article_id=16774&pos=4&cat_id=48
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/blog-post_4582.html

14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη.

Το είδαμε με τα μάτια μας: 14 Αεροπλάνα ψέκασαν θάνατο... στην Τρίπολη, μέσα σε μία ώρα. Και λέμε θάνατο γιατί τίποτε από εξάτμιση αεροπλάνου, δεν πρέπει το μωρό μας να αναπνεύσει... Εκτός και αν εμπλουτίζουν με οξυγόνο τον αέρα του Μαινάλου και της Τριπολιτσάς...


http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/04/14_27.html

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ “ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥΣ” ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ EXTRA 3

makeleio-simaΣτο αποψινό "ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2" του Extra3 που θα προβληθεί μετά το "Αποκαλυπτικό Δελτίο", θα βγάλουμε στη φόρα, μεταξύ άλλων:

-Τα "κρυμμένα" και καλά φυλαγμένα περιουσιακά στοιχεία του αξιότιμου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας(αξίας άνω του 1εκ ευρώ) που ήταν στο χέρι του πριν έρθει ο Παδήμ-ι-ος και οι υπουργάρες του, να έχει λύσει το πρόβλημα της χώρας παραιτούμενος και προκηρύσσοντας εκλογές.

-Την σκευωρία(με ονοματεπώνυμο)που στήθηκε γύρω από την υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Βασίλη Χήτου με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" του Πάνου Καμμένου, στο νομό Ιωαννίνων. Ο δημοσιογράφος κατονομάζει στο studio τους σκευωρούς.


-Ένα αποκαλυπτικό ρεπορταζ για τους "εντιμότατους"φίλους του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα. Ρεπορτάζ από τα φαντάσματα του παρελθόντος που στοιχειώνουν την υποψηφιότητα του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του Μπατσόκ.

-Το βίντεο με το "χαστούκι" που έφαγε ON AIR ο φρούραρχος της βίλας στο Καστρί, Χρήστος Παπουτσής, που έχει το θράσος να ζητά την ψήφο του πολίτη στην Α’ Λαθραίων Εποίκων της Αθήνας.
-Ζωντανά στο στούντιο ο αρχηγός της "Χρυσής Αυγής", Νίκος Μιχαλολιάκος, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ από την Α’ Άθηνών, και 8 ακόμα καλεσμένοι απ’ όλους τους πολιτικούς φορείς.

Μετά τις 11.30. Μήπως και κάποιοι που πάνε να ψηφίσουν τους κηφήνες βάλουνε μυαλό.

Έβριζαν Βενιζέλο & Παπανδρέου σε συγκέντρωση-φιάσκο (βίντεο)



Σε φιάσκο εξελίχθηκε η συγκέντρωση και η ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο πάλαι ποτέ προπύργιο του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Μερικές εκατοντάδες οπαδοί σε μία συγκέντρωση που σε τίποτα δεν θύμιζε τους "σεισμούς" των προεκλογικών συγκεντρώσεων του ΠΑΣΟΚ σε παλαιότερες εκλογές.
Και μέσα σε αυτή την παρακμιακή ατμόσφαιρα κατά την έξοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου απο το κλειστό γυμναστήριο που μίλησε αγανακτισμένος πολίτης τον προπηλάκισε και επιχείρησε να κινηθεί προς το μέρος του αλλά παρενέβη η αστυνομία και ο πολίτης απωθήθηκε.
Προπηλακισμούς όμως είχαμε και στην έξοδο από τους συγκεντρωμένους άνεργους στην οδό Φαβιέρου που παρέμεναν στην περιοχή και εξακολουθούσαν να φωνάζουν "κλέφτες" και συνθήματα όπως "Αλήτες, χήτες ταγματασφαλίτες" "ψωμί, παιδεία, ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73".

Ένας νεαρός φώναζε με οργή "Είμαι 30 χρόνων και είμαι άνεργος. Με κατάντησαν άχρηστο".

Νωρίτερα στις 21.05 ολοκληρώθηκε η ομιλία Βενιζέλου στην ΕΑΠ με το μήνυμα ότι η νίκη για το ΠΑΣΟΚ είναι εφικτή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε στο βάθρο όλους τους υποψηφίους βουλευτές, ενώ τελευταίος ανέβηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Άπαντες αποδοκιμάστηκαν!


 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
http://kerberos-hellas.blogspot.com/2012/04/blog-post_9767.html

ΜΑΚΕΛΕΙΟ2 ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΧΙΟ ΣΤΟ EXTRA 3

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters