Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Διαστημική τιμωρία Ερντογάν στο Σαρκοζί

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Άγκυρα "τιμώρησε" με τον χειρότερο τρόπο τον Σαρκοζί για την αρνητική στάση του στο θέμα της ενταξιακής πορείας της χώρας στην Ε.Ε., αλλά και για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων
απο την Γαλλία.Αυτό αναφέρει η έγκυρη τουρκική εφημερίδα Radikal.
Το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή των δύο νέων δορυφόρων της ΤURKSAT 4A και TURKSAT 4B αλλά "έκοψε" απο τον διαγωνισμό την Γαλλική Alcatel. Η συγκεκριμένη εταιρεία εδώ και 18 χρόνια συνεργάζεται με την Τουρκία και είχε κατασκευάσει όλους τους τουρκικούς δορυφόρους. Γι'αυτο και η απόφαση προκάλεσε σοκ στο Παρίσι.
Η Άγκυρα κάλεσε στον διαγωνισμό την ιαπωνική Mitsubishi, τις αμερικανικες Lockheed Martin και Οrbital και τις βρετανικές Τelesat και Astrium. Tελικά το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να συνεργαστεί με την Mitsubishi.
H συμφωνία που υπογράφηκε προβλέπει την κατασκευεί αυτών των δορυφ΄ροων στην Ιαπωνία, με τη συμμετοχή και τούρκων μηχανικών και απο το 2015 μεχρι και το 2019 θα κατασκευαστούν στην Τουρκία με την βοήθεια της Μıtsubishi , οι πρώτοι τουρκικής κατασκευής δορυφόροι. Oι TURKSAT 5Α, 5Β, και 5C. Eτσι η Τουρκία με επτά δορυφόρους θα καλύπτει επικοινωνιακά το 91% του παγκόσμιου πληθυσμού. Απο την Ανατολική Βορεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία την Αφρική και την δυτική Αυστραλία.

Η απόφαση της αλλαγής συνεργάτη είναι μεγάλη καθώς η Alcatel ήταν η εταιρεία που το 1994 κατασκεύασε και εκτόξευσε στο διάστημα τον πρώτο δορυφόρο της Τουρκίας τον TURKSAT 1A. Aπο τότε κατασκεύασε άλλους 5 δορυφόρους της Τουρκίας και η διαχείρηση αυτών γίνεται απο το κέντρο που βρίσκεται στην Γαλλία και είναι μια τουρκογαλλική κοινοπραξία με την ονομασία Eurasiasat.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters