Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτη εικόνα από την ΕΡΤ στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ

Ως πρωθυπουργός της... TROIKA-GREECE παρουσιάζεται ο Παπανδρέου στη Σύνοδο κορυφής του Καζακστάν!
Η επίσημη δικαιολογία για αυτό το πρωτοφανές γεγονός είναι ότι η λέξη TROIKA "μπαίνει" μπροστά από τα ονόματα των Κρατών που προεδρεύουν στη σύνοδο του ΟΑΣΕ.
Τώρα το....
πώς η πτωχευμένη "Ελλαδίτσα" του ΓΑΠ είναι σε θέση να προεδρεύει σε μία τέτοια σύνοδο το... αφήνω στη δική σας κρίση.

Εντύπωση προκαλεί δε, ότι o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναγράφεται κανονικά ως υπουργός της GREECE.

Στην πρωινή εκπομπή του Αυτιά όπου και συζητήθηκε το θέμα, έγινε η κωλοτούμπα του αιώνα!
Ενώ στην αρχή το παρουσίασαν ως άκρως σοβαρό θέμα - ο Κρατζαφέρης μάλιστα, καλεσμένος του Αυτιά, είπε ότι πρέπει να παραιτηθεί ο Παπανδρέου, στη συνέχεια και μετά το ...σχετικό διάλειμμα, το θέμα υποβαθμίστηκε σε κάτι απόλυτα φυσιολογικό αφού η Ελλάδα προεδρεύει στον ΟΑΣΕ.

Σε μία τόσο δύσκολη εποχή που προσπαθούμε καθημερινά να διατηρήσουμε στοιχεία της εθνικής μας κληρονομιάς αλλά και την εθνική μας κυριαρχία, τέτοιες ...ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΕΣ κινήσεις είναι αυτές που αποτελούν το μεγαλύτερο εμπόδιο...
Τι GREECE, τι TROIKA-GREECE...
Τι Σκόπια, τι Μακεδονία...

«Πρώτα αναφέρεται το όνομα του δυνάστη και μετά το κανονικό» είπε ο Καρατζαφέρης πριν τα μαζέψει άρων άρων...
Στο μέλλον μη σας φανεί παράξενο αν η Ελλάδα αναγράφεται ως MERKEL-GREECE ή USA-GREECE που είναι και οι 2 πατρίδες του πρωθυπουργού...

Τρίζουν τα κόκκαλα των αρχαίων TROIKAN-GREEKS κύριοι...

http://24wro.blogspot.com

Το WikiLeaks είναι ο Δούρειος Ιππος της παγκόσμιας διακυβέρνησης;

* Μήπως ζούμε την απόλυτη προπαγάνδα και την προετοιμασία να δεχτούμε με χαρά την παγκόσμια κυβέρνηση;

* Αποκαλύψεις μέσω διαφημισμένων διαρροών που αποκαθηλώνουν ηγεσίες κρατών

Κι ενώ οι «αποκαλύψεις» από τα.....
έγγραφα που διαρρέει το WikiLeaks συνεχίζονται, εμείς αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε. Μήπως τελικά αυτή η «διαρροή» είναι αρκετά έντεχνη προκειμένου να αποδομήσει το σύνολο των πολιτικών ηγεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο, δρώντας ουσιαστικά στην δημιουργία μίας απαίτησης των λαών για γενική αλλαγή; Και μήπως αυτή η γενική αλλαγή σημαίνει την έναρξη αποδοχής μίας παγκόσμιας κυβέρνησης;
Και γιατί αναρωτιόμαστε; Μα, αλήθεια, υπάρχει έστω κι ένας από όλους εσάς που πιστεύει πως θα υπήρχε αυτή η διαρροή εάν κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι δεν την ήθελαν; Πόσο δε μάλλον, όταν η δημοσιοποίηση των «αποκαλυπτικών» εγγράφων είχε διαφημιστεί, προετοιμάζοντας ένα αρνητικό κλίμα για τις κυβερνήσεις όλων των κρατών…! Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν συνέβησαν ατυχήματα, πως δεν μπόρεσαν οι μυστικές υπηρεσίες να κλέψουν ή να εξαφανίσουν όλο αυτό το «αποκαλυπτικό» υλικό; Μπορούμε να πιστέψουμε πως δεν μπόρεσαν να «κόψουν» την ηλεκτρονική δημοσίευσή τους;
Όποιος πιστεύει πως στα έγγραφα του WikiLeaks βρίσκεται ΟΛΗ η αλήθεια, μάλλον απατάται και συνειδητά ή ασυνείδητα αυταπατάται οικτρά. Μάλλον βλέπουμε την μισή αλήθεια ή μόνο ένα μικρό της μέρος. Το ζητούμενο δεν είναι σε αυτά που μας αποκαλύπτουν, αλλά σε αυτά που συνεχίζουν να μας αποκρύπτουν…
Αποκαλύψεις που ρίχνουν… κυβερνήσεις
1. Το WikiLeaks αποκάλυψε σωρεία από τηλεγραφήματα των ΗΠΑ στα οποία περιγράφεται μια σειρά από εν δυνάμει εκρηκτικά διπλωματικά επεισόδια σε διάφορες χώρες, μια από τις οποίες είναι και η Τουρκία. 7.918 από αυτά είναι τηλεγραφήματα που στάλθηκαν από την Τουρκία στην Ουάσιγκτον.
2. Το WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει την Κυριακή τα 251.287 τηλεγραφήματα - από τα οποία τα 15.652 έχουν χαρακτηριστεί ως "απόρρητα" - που στάλθηκαν από 274 αποστολές των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο, ακόμα και αφού η ιστοσελίδα του δέχτηκε επίθεση μέσω "άρνησης αναρτήσεων" πριν από την δημοσίευση.
3. Η αποστολή των περισσότερων από αυτά τα τηλεγραφήματα, η οποία έγινε στα πλαίσια επικοινωνίας μεταξύ διπλωματικών αποστολών στο εξωτερικό και του υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του 2007 και του περασμένου Φεβρουαρίου και η αποκάλυψή τους είναι πολύ πιθανό να φέρει σε δύσκολη θέση τόσο την κυβέρνηση των ΗΠΑ όσο και άλλες κυβερνήσεις.
4. Σε εισαγωγικό κείμενο για τις αποκαλύψεις, το οποίο εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του, το WikiLeaks επικρίνει έντονα "τις αντιθέσεις μεταξύ της δημόσιας εικόνας των ΗΠΑ και όσων λέγονται από τους πολιτικούς της πίσω από κλειστές πόρτες".
5. "Τα τηλεγραφήματα", σύμφωνα με το ίδιο κείμενο του WikiLeaks, δείχνουν την έκταση της κατασκοπευτικής δραστηριότητας των ΗΠΑ εις βάρος των "συμμάχων" τους και των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και το πόσο εθελοτυφλούν όσον αφορά τη διαφθορά και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα "κράτη-πελάτες" τους. Δείχνουν επίσης παρασκηνιακές συμφωνίες με δήθεν ουδέτερες χώρες, τον ρόλο των λόμπι στην άσκηση πίεσης προς όφελος αμερικανικών εταιρειών, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνουν διπλωμάτες των ΗΠΑ για την προώθηση όσων έχουν πρόσβαση σε αυτές".
6. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε τις διαρροές ως "απερίσκεπτες και επικίνδυνες".
Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα πιο αρνητικά σχόλια για ηγέτες από όλο τον κόσμο που περιέχονται στα τηλεγραφήματα:
7. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαρακτηρίζεται ως "ρηχός, ματαιόδοξος και αναποτελεσματικός ως σύγχρονος Ευρωπαίος ηγέτης", του οποίου τα "συχνά ξενύχτια και η αδυναμία του στα έξαλλα πάρτι οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν ξεκουράζεται επαρκώς".
8. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ "αποφεύγει να ρισκάρει και σπάνια είναι δημιουργική".
9. Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παρομοιάζεται με τον Χίτλερ.
10. Για τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρεται ότι κυβερνά με "μια συμμορία ανίκανων συμβούλων".
11. Ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ιλ είναι ένας "πλαδαρός γέρος" που πάσχει από "ψυχοσωματικά τραύματα".
12. Τον Αφγανό πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι "χαρακτηρίζει η παράνοια" και "είναι εξαιρετικά αδύναμος άνθρωπος που δεν ακούει την αλήθεια, αλλά αντίθετα εύκολα επηρεάζεται από οποιονδήποτε σπεύδει να του αναφέρει ακόμη και τις πιο απίστευτες ιστορίες ή μηχανορραφίες εναντίον του".
13. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν είναι "αρχηγός στο ρώσικο κοπάδι σκύλων", ενώ ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ είναι "άβουλος και διστακτικός» και «παίζει τον ρόλο του Ρόμπιν πλάι στον Πούτιν-Μπάτμαν".
14. Ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είναι "ψώνιο" και "συνοδεύεται από μια ηδονική ξανθιά Ουκρανή νοσοκόμα".
15. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί "φοράει μια μάσκα υπερευαίσθητου και αυταρχικού συγχρόνως" αλλά στην πραγματικότητα είναι "ένας γυμνός αυτοκράτορας".
"Ύποπτη η δημοσιοποίηση των εγγράφων", λέει ο Ερντογάν
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης "Κεμάλ Ατατούρκ" λίγο πριν αναχωρήσει για την Λιβύη σήμερα το πρωί, ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε την ιστοσελίδα του WikiLeaks ως "ύποπτη και αμφίβολης αξιοπιστίας".
"Μόλις Wikileaks δημοσιεύσει τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του, τότε θα μπορέσουμε να αξιολογήσουμε τη σοβαρότητα των εγγράφων αυτών", δήλωσε ο Ερντογάν. "Θα προβούμε σε δηλώσεις αφού αξιολογηθούν τα έγγραφα", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Λιβύη, ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα παραστεί στην 3η Διάσκεψη Κορυφής ΕΕ-Αφρικής, ως επίτιμος προσκεκλημένος του ηγέτη της Μουαμάρ Καντάφι και θα παραλάβει βραβείο το οποίο θα του απονείμει η Διεθνής Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
"Η πρόσκλησή μου ως "επίτιμου προσκεκλημένου" στην Σύνοδο Κορυφής είναι μια καλή ένδειξη για την άνοδο της Τουρκίας όχι μόνο ως περιφερειακής δύναμης, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο" υπογράμμισε ο Ερντογάν.
Καταδικάζει ο Λευκός Οίκος τη δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων από το Wikileaks
Αμεση και έντονη ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου για τη δημοσιοποίηση των δεκάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την ιστοσελίδα Wikileaks. «Τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των διπλωματών μας» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Στην μεγαλύτερη διαρροή μυστικών πληροφοριών που έχει γίνει ποτέ, αποκαλύφθηκαν δεδομένα για τη διεθνή τρομοκρατία, τη διασπορά πυρηνικών όπλων και τις δράσεις ξένων ηγετών. Οι πληροφορίες προέρχονται από τις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο.
Ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του τονίζει πως «τέτοιου είδους αποκαλύψεις θέτουν σε κίνδυνο τους διπλωμάτες μας, το προσωπικό των υπηρεσιών πληροφοριών και ανθρώπους σε όλον τον κόσμο που βοηθούν τις ΗΠΑ στην πρόωθηση της Δημοκρατίας και της διαφανούς διακυβέρνησης».
Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ξεκινούν προσπάθεια περιορισμού της ζημιάς που προκάλεσε στις διεθνείς σχέσεις των ΗΠΑ το περιεχόμενο των εγγράφων, καθώς όπως αποκαλύφθηκε οι διπλωμάτες συγκεντρώνουν πληροφορίες εκτός αυτών που θεωρούνται μέσα στις κλασικές αρμοδιότητές τους.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ.Κρόουλι δήλωσε: «Οι διπλωμάτες μας είναι απλά αυτό, διπλωμάτες. Συγκεντρώνουν πληροφορίες που καθορίζουν την πολιτική μας και τις ενέργειές μας. Αυτό είναι το έργο των διπλωματών, τόσο των δικών μας όσο και όλων των χωρών, εδώ και εκατοντάδες χρόνια».
Σχετικά, στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου επισημαίνεται: «Από τη φύση τους τέτοιου είδους πληροφορίες προς την Ουάσινγκτον είναι πολλές φορές ατελείς. Δεν εκφράζουν απαραίτητα, ούτε καθορίζουν πάντα την πολιτική των ΗΠΑ».

http://utidanos.blogspot.com/2010/12/wikileaks_01.html

Το “μυστικό” Μνημόνιο!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από τις Βρυξέλλες, η ελληνική Κυβέρνηση δια της υπογραφής του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων που θα έρθουν σε δύο «δόσεις». Η πρώτη «δόση» των μέτρων, με τη μορφή νομοσχεδίων, θα...
πρέπει να ληφθούν μέχρι τα τέλη του τρέχοντος μηνός, ενώ η δεύτερη, πριν από τον Μάρτιο. Μεταξύ των μέτρων που θα ληφθούν, προβλέπεται η μείωση όλων των μισθών στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα, με πλαφόν τα 4.000 ευρώ μικτά. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα κείμενο 80 σελίδων το οποίο θα αποτελέσει και το κριτήριο κρίσιμων αποφάσεων για τον Πρωθυπουργό. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες εντός του Μαρτίου!

statesmen.gr

Το σύστημα της παγκόσμιας κυριαρχίας των Σιωνιστών.

Υλικό που πρέπει να διαβάσει ο κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖ.

Την αξιοσημείωτη ομιλία ενός σημαίνοντα εβραίου επιχειρηματία και πολιτικού το 1961 θά έπρεπε, πρώτα, να διαβάσουν όλοι οι Αμερικανικοί πολίτες και δεύτερο, όλοι εμείς, γιατί ανατρέπει τον ισχυρισμό, ότι η Γερμανία είναι υπεύθυνη για ......
τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και ότι θα πρέπει να υποστηρίζουμε τους Εβραίους
Η Γερμανίακαι οι “Εβραίοι”
Ο ρόλος των “Εβραίων” στο 1ο και 2ο Παγκόσμιο πόλεμο

Μια ομιλία του Benjamin Η. Freedman sen. – που έγινε το 1961 στο ξενοδοχείο Willard της Washington, D.C. κατ’ εντολήν της τότε πατριωτικής εφημερίδας του Conde McGinley ”Common Sense”
Σημείωση
Η μετάφραση απο το γερμανικό κείμενο έγινε απο τον Εμμανουήλ Σαρίδη. Που επιμένει, ότι άν δεν μάθουμε ποιός πραγματικά κυβερνάει την Ελλάδα – και βέβαια όλο τον κόσμο – θα μπερδευόμαστε πάντα με τις σαχλαμάρες του ΚΚΕ και της κυρίας Παπαρήγα για το μέγαλο κεφάλαιο που βλέπουν στην Ελλάδα, κρύβοντας στην πραγματικότητα τους εβραίους τοκογλύφους και κεφαλαικράτες που βρίσκονται απο πίσω του. Μπορούν το ΚΚΕ και οι πολέμιοι του κεφαλαίου να μας κατονομάσουν τις εταιρίες με το μεγάλο κεφάλαιο στην Ελλάδα, με το οποίο μας πρίζουν κάθε ώρα και στιγμή; Ασφαλώς και όχι, δίοτι απλά δεν υπάρχουν. Και επειδή και εγω συγκαταλέγομαι στους πολέμιους του μεγάλου κεφαλαίου, έψαξα και βρήκα, ότι πίσω απ’ αυτό το μεγάλο ελληνικό κεφάλαιο βρίσκονται, δυστυχώς, μόνο οι μεγάλοι εβραίοι τραπεζίτες και τοκογλύφοι της Wall Street και της City of London.
Εμμανουήλ Σαρίδης
Πρόλογος
Ο Benjamin H. Freedman γεννήθηκε το 1890 απο εβραίους γονείς. Έγινε ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στην Νέα Υόρκη και ήταν ο κυρίως ιδιοκτήτης της Woodbury Soap Company. Μετα τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο διέκοψε τις σχέσεις και τις διασυνδέσεις του με τον οργανωμένο Εβραϊσμό. Με μια οικονομική δαπάνη 2,5 εκατ. δολαρίων πέρασε την υπόλοιπη ζωή του με δημοσιεύσεις για την επιρροή των Εβραίων στην Οικονομία και την Πολιτική των ΗΠΑ. Ήταν ένας Insider υψηλοτάτου βαθμού για τις εβραϊκές οργανώσεις και προσωπικός φίλος του Bernard Baruch, Samuel Untermyer, Woodrow Wilson, Franklin Roosevelt, Joseph Kennedy, John F. Kennedy και πολλών άλλων, που την εποχή εκείνη βρισκόντουσαν σε κάποιο αξίωμα και είχαν κάτι να πούνε.
Παρά το γεγονός, ότι η ομιλία του Freedman έγινε το 1961, δεν έχει χάσει μέχρι σήμερα την επικαιρότητά της, το αντίθετο: Η πολιτική των ΗΠΑ για την Μέση Ανατολή βρίσκεται σήμερα όσο ποτέ στον βρόγχο εβραϊκών και προισραηλινών δυνάμεων που δρούν απο το παρασκήνιο. Αυτό άλλωστε πιστοποιείται τώρα και απο μια εντελώς ανύποπτη πλευρά, από δύο περίφημους επιστήμονες του Πανεπιστημιόυ του Χάρβαρντ. Τον John Mearsheimer και τον Stephen Walt, οι οποίοι στη μελέτη τους “The Israel Lobby and U.S. Foreign Policy” (1) αποδεικνύουν, ότι η πολιτική για την Μέση Ανατολή που ασκούν οι ΗΠΑ δεν αντιπροσωπεύει τόσο τα αμερικανικά συμφέροντα, όσο αυτά του Ισραήλ. Αυτή την παράλειψη εκτελέσεως καθήκοντος της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής, η οποία όχι μόνο συμπάθειες της αποφέρει, αλλά αυξάνει τους εχθρούς τους, την εξηγούν οι συγγραφείς με το ότι εβραϊκές ομάδες πίεσης έχουν κατορθώσει αριστοτεχνικά να πείσουν τους Αμερικανούς, ότι οι εχθροί του Ισραήλ στην περιοχή (ιδίως το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία (2) αποτελούν μια απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα θρασύτατα ψέματα,
που έκαναν το 2003 δυνατή την δεύτερη εισβολή στο Ιράκ, που ακόμη δεν έχουν σχεδόν ξεχαστεί, σερβίρονται απο τους Εβραίους σχεδόν κατα λέξη και πάλι – αυτή τη φορά για μια επίθεση εναντίον του Ιράν. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το αίτημα “Όχι πια άλλος πόλεμος για το Ισραήλ” (www.abbc.net/boycott-israel/flugblatt.pdf) (www.abbc.net / μποϊκοτάζ του Ισραήλ / flugblatt.pdf) είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ.
Για την καλυτερη καταννόηση του θέματος, η γερμανική μετάφραση της ομιλίας του Freedman συνοδεύθηκε απο μια σειρά επεξηγηματικών υποσημειώσεων.
Τέλος στο Google και κάτω απο τον όρο: “Benjamin Freedman Willard Hotel 1961″ μπορείτε να βρείτε την ακουστική εγγραφή και το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της ομιλίας.
Ποιός ήταν ο Benjamin Freedman;
Benjamin Freedman, a millionaire insider in international Zionist organizations, friend to 4 U.S. presidents, and also part of the 117-man strong Zionist delegation at the signing of the Treaty of Versailles. His speech at the Willard Hotel in 1961 can be considered as the most import speech from the 20th century. Here is a 40-minute fragment
(Μου φαινεται ομως, οτι οι γνωστοι αγνωστοι το εχουν βγαλει. Ψαξτε, ίσως στο http://www.warez-files.com/show-Benjamin-H-Freedman-s-Speech.html ή στο http://de.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Freedman Ε.Σ.)
Η ομιλία
Και τώρα η ομιλία του Benjamin H. Freedman sen. που έγινε το 1961 στο ξενοδοχείο Willard, στην Washington D.C.:
Εδώ στις ΗΠΑ οι Σιωνιστές και οι θρησκευτικοί τους σύμμαχοι ασκούν τον πλήρη έλεγχο πάνω στην κυβέρνησή μας. Θα ήταν πολύ δύσκολο να μπούμε τώρα σε λεπτομέρεις. Όμως οι Σιωνιστές και οι θρησκευτικοί σύμμαχοι τους διοικούν τις ΗΠΑ, σαν να ήσαν οι απόλυτοι μονάρχες αυτής της χώρας. Προφανώς θα νομίζετε, ότι αυτό είναι μια πολύ εύκολη και απλή γνώση, αλλά επιτρέψτε μου να πω και να δείξω τι συνέβη, όταν εμείς “κοιμώμασταν”.
Τι είχε συμβεί;
Ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος ξέσπασε το καλοκαίρι του 1914. Μερικοί της ηλικίας μου θα τον θυμούνται ακόμα. Αυτός ο πόλεμος λοιπόν έγινε από τη μία πλευρά απο την Αγγλία, τη Γαλλία και τη Ρωσία και απο την άλλη από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τουρκία. Μέσα σε 2 χρόνια η Γερμανία κέρδισε τον πόλεμο, όχι επίσημα, αλλά στο πεδίο της μάχης. Τα γερμανικά υποβρύχια, που απετέλεσαν μια έκπληξη για τον κόσμο, σάρωσαν όλα τα πλοία αποστολής εφοδίων από τον Ατλαντικό. Τα πυρομαχικά και οι εφεδρείες της Βρετανίας εξαντλήθηκαν. Μετά ήρθε η πείνα. Ταυτόχρονα, ο γαλλικός στρατός είχε στασιάσει, η Γαλλία είχε χάσει 600.000 νέους ανθρώπους, το άνθος της γαλλικής νεολαίας, στη μάχη του Βερντέν στο Σόμμε.
Οι Ρώσοι είχαν διαλυθεί, είχαν πάρει τα (πολεμικά) παιχνίδια τους και πήγαν σπίτι, δεν ήθελαν να συνεχίσουν το παιχνίδι, ούτε και τους άρεσε ιδιαίτερα ο τσάρος. Ο ιταλικός στρατός είχε καταρρεύσει.
Στο γερμανικό έδαφος δεν είχε πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Κανένας εχθρός δεν είχε περάσει τα γερμανικά σύνορα, και όμως η Γερμανία πρότεινε στην Αγγλία ειρήνη. Μια ειρήνη επί τη βάσει των πραγμάτων της προηγούμενης κατάστασης, του “Status quo ante”, θα λέγανε οι νομικοί. Αυτό σημαίνει, ότι η Αγγλία το καλοκαίρι του 1916 σκεφτόταν στα σοβαρά. Δεν είχε καμμία άλλη επιλογή, είτε θα αποδεχόταν αυτή την προσφορά ειρήνης, ή θα συνέχιζε να πολεμά μέχρι την αυτοκαταστροφή της.
Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης οι γερμανοι Σιωνιστές, σαν εκπρόσωποι των Σιωνιστών της Ανατολικής Ευρώπης, αποτάνθηκαν στο βρετανικό πολεμικό Συμβουλιο, και για να συντομεύσω το όλο θέμα εδώ, εγώ έχω όλα τα έγγραφα εδω για να το αποδείξω, είπαν:
“Κοιτάξτε εδώ, εσείς μπορείτε να κερδίσετε ακόμη αυτό τον πόλεμο, δεν χρειάζεται να παραδοθείτε. Δεν χρειάζεται να αποδεχθείτε αυτήν την ειρήνη που σας προσφέρουν οι Γερμανοί. Με τις ΗΠΑ σαν σύμμαχοι, μπορείτε ακόμη να κερδίσετε αυτό τον πόλεμο”.
Οι ΗΠΑ δεν είχαν ακόμη καμμία σχέση με αυτό τον πόλεμο. Έιμασταν ακόμη φρέσκοι, είμασταν νέοι, είμασταν πλούσιοι και είμασταν ισχυροί. Οι Σιωνιστές είπαν στην Αγγλία: “Θα σας φέρουμε τις ΗΠΑ στον πόλεμο σαν σύμμαχο, αφού όμως εσείς κερδίσετε τον πόλεμο και νικήσατε την Γερμανία, την Αυστρία-Ουγγαρία και την Τουρκία, θέλουμε ως αντάλλαγμα την Παλαιστίνη, αυτό είναι η τιμή της προσφοράς”.
Λοιπόν, η Αγγλία είχε το ίδιο δικαίωμα να υποσχεθεί την Παλαιστίνη σε κάποιον, όπως και εμείς, αν είχαμε υποσχεθεί στους Ιρλανδούς την Ιαπωνία, για έναν οποιονδήποτε λόγο. Ήταν απολύτως παράλογο, η Μεγάλη Βρετανία, η οποία δεν είχε κανένα συμφέρον, ούτε κανέναν δεσμό με την Παλαιστίνη, να την χρησιμοποιήσει σαν μέσο πληρωμής την είσοδο των ΗΠΑ στον πόλεμο. Όπως και νάχουν τα πράγματα, έδωσαν αυτή την υπόσχεσή τον Οκτώβριο του 1916. Και λίγο μετά, δεν ξέρω πόσοι θα μπορούσαν να το ενθυμούνται, εισήλθαν οι ΗΠΑ, που ήσαν πάντα και είναι απόλυτα υπέρ της Γερμανίας, ως σύμμαχοι της Μεγάλης Βρετανίας στον πόλεμο.
Το λέω πάλι: Οι ΗΠΑ ήταν πάντοτε υπέρ της Γερμανίας, επειδή οι εφημερίδες ήταν υπό εβραϊκό έλεγχο, οι τραπεζίτες ήταν Εβραίοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα αυτή ήταν υπό εβραϊκό έλεγχο και οι Εβραίοι οι ίδιοι ήσαν φιλογερμανοί, επειδή πολλοί από αυτούς είχαν έρθει από τη Γερμανία.
Ήθελαν η Γερμανία να νικήσει τον Τσάρο. Οι Εβραίοι μισούσαν τον Τσάρο, δεν ήθελαν να κερδίσει η Ρωσία τον πόλεμο. Αυτοί οι εβραίοι τραπεζίτες, ο Kuhn Loeb και άλλες μεγάλες τράπεζες, είχαν αρνηθεί να υποστηρίξουν την Αγγλία και τη Γαλλία, ούτε με ένα δολάριο. Έλεγαν: «Όσο η Αγγλία και η Γαλλία είναι σύμμαχοι της Ρωσίας, δεν παίρνουν ούτε ένα σεντ!” Δίνανε όμως χρήματα στη Γερμανία, πολεμούσαν με τη Γερμανία εναντίον του Τσάρου, για να διαλύσουν το τσαρικό καθεστώς.
Και οι ίδιοι οι Εβραίοι εκλεισαν την συμφωνία με την Αγγλία, όταν είδαν την δυνατότητα να πάρουν την Παλαιστίνη. Ξαφνικά άλλαξαν όλα, όπως ένα φανάρι, που αλλάζει χρώμα από το κόκκινο στο πράσινο. Όλες εκείνες οι εφημερίδες, που έλεγαν στον κόσμο το τι δυσκολίες έχουν οι Γερμανοί στον αγώνα κατά των Βρετανών, άλλαξαν ξαφνικά τη γνώμη τους. Τώρα έλεγαν, ότι οι Γερμανοί είναι κακός λαος, όπως οι Ούννοι, οι βάρβαροι. Αυτοί οι Γερμανοί εκτελούσαν τώρα αδελφές του Ερυθρού Σταυρού και έκοβαν τα χέρια μικρών παιδιών. Ήταν κακοί. Λίγο αργότερα κήρυξε ο Πρόεδρος Wilson τον πόλεμο εναντίον της Γερμανίας. Οι Σιωνιστές του Λονδίνου τηλεγραφούσαν στον δικαστή Brandeis στις ΗΠΑ, με την προτροπή: «Επεξεργασθείτε τον Πρόεδρο Wilson και εμείς θα έχουμε από την Αγγλία ότι θέλουμε. Κάντε τον Πρόεδρο Wilson να μπεί στον πόλεμο”.
Με αυτό τον τρόπο μπήκαν οι ΗΠΑ στον πόλεμο. Εμείς δεν είχαμε κανένα συμφέρον να μπούμε. Είχαμε το ίδιο δικαίωμα να μπούμε σ’ αυτόν τον πόλεμο, σαν να είμασταν απόψε στο φεγγάρι και όχι σ’ αυτή την αίθουσα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να κάνουμε αυτό τον πόλεμο και δικό μας. Οδηγηθήκαμε στον πόλεμο, μόνο και μόνο για να παρουν οι Σιωνιστές την Παλαιστίνη. Αυτό είναι κάτι, που ακόμη κανείς δεν εξήγησε στους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν ξέρουν, γιατί μπήκαμε στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αφού είχαμε μπεί στον πόλεμο, πήγαν οι Σιωνιστές στο Λονδίνο και είπαν: “Έμείς έχουμε εκπληρώσει το μέρος της συμφωνίας μας, τώρα είναι η σειρά σας, δώστε μας ένα έγγραφο που να δείχνει, ότι θα πάρουμε την Παλαιστίνη αφού εσείς κερδίσετε τον πόλεμο”. Δεν ήξεραν ακόμη, πόσο καιρό θα κρατήσει ο πόλεμος, 1, 2 ή 10 χρόνια, αλλά το έκαναν. Το έγγραφο συντάχθηκε με τη μορφή μιας επιστολής, με μία περίεργη διατύπωση, για να μην γνωρίζει ο κόσμος ακριβώς περι τινος πρόκειται. Το έγγραφο αυτό ονομάζεται ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ BALFOUR (3). Και η διακήρυξη Balfour δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την υπόσχεση της Αγγλίας γι’ αυτή την “εκδούλευση”. Αυτή η “μεγάλη” διακήρυξη Balfour είναι τόσο πολύτιμη, όσο και ένα χαρτονόμισμα 3 δολλαρίων. Νομίζω, ότι δεν μπορώ να εκφρασθώ αλλιώς.
Έτσι ξεκίνησε όλο το πρόβλημα. Οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο. Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν την Γερμανία. Τό τί έγινε μετά, το ξέρετε. Όταν τελείωσε ο πόλεμος και οι Γερμανοί πήγαν για να λάβουν μέρος στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1919, ήταν παρόντες εκεί και 117 Εβραίοι. Μια εβραϊκή αντιπροσωπεία, η οποία αντιπροσώπευε τους Εβραίους της Ανατολικής Ευρώπης, με επικεφαλής τον Bernard Baruch. Ήμουν και εγω εκεί, έπρεπε να ξέρω. Τι συνέβη; Οι Εβραίοι σ’ αυτή τη διάσκεψη, όταν ακριβώς επρόκειτο να τεμαχισθεί η Γερμανία για να διανεμιθεί στους Ευρωπαίους, είπαν: “Τι θα λέγατε να μας δώσετε την Παλαιστίνη;” Και ανέφεραν, επι παρουσία των Γερμανών, την διακήρυξη Balfour. Οι Γερμανοί κατάλαβαν τι παίζεται. “A, έτσι έγινε το παιχνίδι, γι ‘αυτό οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο”. Οι Γερμανοί κατάλαβαν για πρώτη φορά, ότι είχαν ηττηθεί, γιατί οι Σιωνιστές ήθελαν την Παλαιστίνη. Οι Γερμανοί έπρεπε να υπομείνουν αυτό το αίσχος και τις εξωφρενικές επανορθώσεις μόνο γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο.
Αυτό μας οδηγεί σ’ ένα άλλο ενδιαφέρον πράγμα. Όταν οι Γερμανοί το συνειδητοποίησαν, θύμωσαν πολύ με τους Εβραίους, είναι κατανοητό. Μέχρι τότε οι Εβραίοι δεν ζούσαν πουθενά, σε καμμιά άλλη χώρα του κόσμου, καλύτερα από τη Γερμανία. Υπήρξε ο κύριος Rathenau, που ήταν για τη βιομηχανία και τη χρηματοδότηση τόσο σημαντικός, όπως και ο Bernard Baruch σε αυτή τη χώρα. Ήταν ο κύριος Balin, κάτοχος των μεγάλων ατμοπλοικών γραμμών, των Norddeutsche Lloyds και της Hamburg-Amerika Linie. Ήταν ο κύριος Bleichroden, ο τραπεζίτης της οικογένειας Hohenzollern. Ήταν η Warburg στο Αμβούργο, μια απο τίς μεγαλύτερες οικογένειες εμπόρων και τραπεζιτών του κόσμου. Οι Εβραίοι περνούσαν πολύ καλά στη Γερμανία. Αλλά οι Γερμανοί σκέφτονταν: “Αυτό είναι σχεδόν ένα ξεπούλημα”.
Ήταν ένα ξεπούλημα, που ισοδυναμεί με αυτή την υποθετική κατάσταση:
Ας υποθέσουμε, ότι εμείς, οι ΗΠΑ, βρισκόμαστε σε πόλεμο με την ΕΣΣΔ και τον κερδίζουμε, ξαφνικά όμως προτείνουμε στην ΕΣΣΔ την άμεση διακοπή του. Τους προσφέρουμε ειρήνη. Ξαφνικά μπαίνει στον πόλεμο η κόκκινη Κίνα σαν σύμμαχος της Σοβιετικής Ένωσης. Και γι’ αυτό ηττώμαστε κατα κράτος. Αμέσως μετά έρχονται τέτοιες αποζημιώσεις, που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε. Φανταστείτε τώρα, ότι αμέσως μετά τον πόλεμο ανακαλύπτουμε, ότι οι Κινέζοι των ΗΠΑ, οι συμπολίτες μας, που εμείς πάντα πιστεύαμε ότι είναι τίμιοι και αξιόπιστοι πολίτες της χώρας μας, φανταστείτε το, ότι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή μας. Φανταστείτε, ότι οι Κινέζοι των ΗΠΑ μας πούλησαν στην ΕΣΣΔ. Πώς θα αισθανόμασταν; Πιστεύω, ότι κανείς απ’ αυτούς δεν θα μπορούσε να δείξει το πρόσωπό του ποτέ ξανά στους δρόμους. Δεν θα υπήρχαν τόσα φαναράκια για να τους προστατεύουν τη νύχτα. Πώς θα νιώθουμε …;
Λοιπόν, έτσι αισθάνονται και οι Γερμανοί για τους Εβραίους. Οι Γερμανοί ήσαν πάντα πολύ έντιμοι απέναντι στους Εβραίους. Όταν το 1905 απέτυχε η κομμουνιστική επανάσταση στη Ρωσία και οι Εβραίοι εκδιώχθηκαν από τη Ρωσία, πήγαν όλοι στη Γερμανία, και η Γερμανία τους πρόσφερε καταφύγιο. Τους φέρθηκαν πολύ καλά. Τώρα όμως προδώσανε και πουλήσανε τη Γερμανία, για ένα και μόνο λόγο, μόνο για να αποκτήσουν την Παλαιστίνη. Την “Εβραϊκή Κοινοπολιτεία” τους”.
Ο Nahum Sokolow και όλοι οι μεγάλοι ηγέτες και τα μεγάλα ονόματα που αναφέρονται σήμερα σε σχέση με τον Σιωνισμό, έγραφαν από το 1919 μέχρι το 1923 στις εφημερίδες τους, γεμάτες με δηλώσεις, ότι οι Γερμανοί, παρα το ότι αντελήφθησαν, ότι έχασαν τον πόλεμο ύστερα απο την ανάμειξη των Εβραίων, τρέφουν ακόμη απέναντι των Εβραίων αποδεκτά συναισθήματα. Δεν υπήρξαν θρησκευτικά συναισθήματα, δεν υπήρξαν εχθρότητες, μόνο και μόνο επειδή οι Εβραίοι έχουν μια διαφορετική πίστη. Ήταν καθαρά οικονομικού και όχι θρησκευτικού χαρακτήρα. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε στην Γερμανία, αν ένας Εβραίος πάει το βράδυ στο σπίτι του, κλείνει τα παραθυρόφυλλα και λέει “Shema Yisroel» ή “Πάτερ ημών”. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για τέτοια πράμματα, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο από ότι εδώ στις ΗΠΑ. Τα συναισθήματα που αναπτύχθηκαν αργότερα, οφείλονταν μόνο στο γεγονός, ότι οι Γερμανοί θεώρησαν τους Εβραίους υπεύθυνους για την ήττα τους.
Ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε χωρίς ευθύνη των Γερμανών. Δεν είχαν καμία ευθύνη, μόνο την ευθύνη, ότι ήσαν επιτυχείς. Δημιούργησαν ένα μεγάλο στόλο. Ανέπτυξαν συναλλαγές με όλο τον κόσμο. Πρέπει να αντιληφθείτε, ότι η Γερμανία κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης απετελείτο από πάνω από 300 πόλεις-κράτη, Κομητείες, Ηγεμονίες, κλπ. Στο μεταξύ χρονικό διάστημα, την εποχή του Ναπολέοντα και του Μπίσμαρκ, είχαν μετουσιωθεί σε μια χώρα. Μέσα σε 50 χρόνια η Γερμανία έγινε σε μια παγκόσμια δύναμη. Ο στόλος της συναγωνιζόταν με τον βρετανικό στόλο και έκανε εμπόριο με όλο τον κόσμο. Παρήγε καλύτερα προϊόντα που μπορούσαν να ανταγωνιστούν με κάθε άλλο προϊόν. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
Η Αγγλία, η Γαλλία και η Ρωσία συνωμότησαν εναντίον της Γερμανίας. Ήθελαν να την καθηλώσουν. Δεν υπάρχει σήμερα κανείς ιστορικός, που θα μπορούσε να βρει κάποιον άλλο λόγο, γιατί η Γερμανία έπρεπε να εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Όταν οι Γερμανοί συνειδητοποίησαν, ποιός ήταν υπεύθυνος για την ήττα τους, ήταν φυσικά πολύ θυμωμένοι. Όμως δεν αγγιξαν ούτε μια εβραίικη τρίχα, ούτε μία. Ο καθηγητής Tansill απο το Georgetown University, που έχει πρόσβαση σε όλα τα απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, τσιτάρει στο βιβλίο του ένα έγγραφο που γράφτηκε από τον Hugo Schoenfelt, έναν Εβραίο, που έστειλε ο Cordell Hull το 1933 στην Ευρώπη για να διερευνήσει τα λεγόμενα στρατόπεδα των πολιτικών κρατουμένων, ότι όλοι οι κρατούμενοι βρίσκονταν σε καλή κατάσταση. Ήσαν όλοι τους καλά και τους συμπεριφέρονταν καλά. Τα στρατόπεδα ήταν γεμάτα με κομμουνιστές. Πολλοί από τους κρατουμένους ήταν Εβραίοι, διότι το 98% των κομμουνιστών στην Ευρώπη ήταν Εβραίοι. Μεταξύ των κρατουμένων ήσαν και μερικοί ιερείς, ηγέτες συνδικάτων και άλλοι με διεθνείς διασυνδέσεις.
Η αιτία είναι:
Κατά τα έτη 1918-1919 οι κομμουνιστές κατέλαβαν για λίγες μέρες τη Βαυαρία . Η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ καθώς και μια ομάδα άλλων Εβραίων, ανέλαβαν την κυβέρνηση για τρεις ημέρες. Μετά τον πόλεμο ο Kaiser Wilhelm κατέφυγε στην Ολλανδία, γιατί φοβήθηκε, ότι θα έχει την ίδια τύχη με τον Τσάρο της Ρωσίας. Ύστερα από την κομμουνιστική απειλή στη Γερμανία, οι Εβραίοι προσπαθούσαν να πάρουν πίσω τις θέσεις που είχαν πρίν. Οι Γερμανοί, όμως αντετίθεντο όσο πιο καλά μπορούσαν. Καταπολεμούσαν τους Εβραίους, όπως την εποχή της ποτοαπαγορεύσεως καταπολεμούσαμε εμείς το αλκοόλ και τους υποστηρικτές του. Δεν καταπολεμήθηκαν όμως με όπλα. Αυτός ήταν ο τρόπος που καταπολεμήθηκαν οι Εβραίοι στη Γερμανία. Την εποχή εκείνη υπήρχαν στην Γερμανία περίπου 80 με 90 εκατομμύρια Γερμανοι και μόνο 460.000 Εβραίοι. Περίπου το 0,5% του πληθυσμού ήταν Εβραίοι, και όμως ήλεγχαν όλο τον Τύπο και το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας, διότι όταν υποτιμήθηκε το γερμανικό μάρκο είχαν αγοράσει με τα πολύτιμα δολάρια ΗΠΑ που είχαν τα πάντα (4).
Οι Εβραίοι προσπάθησαν όλα αυτά να τα συγκαλύψουν, δεν ήθελαν να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει ο κόσμος, ότι έχαν προδώσει και πουλήσει τη Γερμανία και οι Γερμανοί δεν τους το συγχώρησαν αυτό. Οι Γερμανοί τους καταπολεμούσαν με κατάλληλες ενέργειες. Κάναν διακρίσεις εις βάρος τους, όπου και όποτε μπορούσαν. Τους απέφευγαν όπως και εμείς θα αποφεύγαμε τους μαύρους, τους Κινέζους ή τους Καθολικούς, εάν ήταν υπεύθυνοι για την ήττα μας, και μας είχαν πουλήσει στον εχθρό. Μετά από λίγο καιρό, οι Εβραίοι συγκεντρώθηκαν σε μια παγκόσμια διάσκεψη στο Άμστερνταμ. Στη συνάντηση, που έγινε το 1933, συμμετείχαν Εβραίοι από κάθε χώρα. Και είπαν για την Γερμανία: “Διώξτε τον Χίτλερ και δώστε μας πίσω τις παλιές θέσεις που είχαμε, ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι κομμουνιστής ή οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορείτε να μας αντιμετωπίζετε έτσι. Εμείς, οι Εβραίοι του κόσμου, σας εκδίδουμε ένα τελεσίγραφο“. Μπορείτε να φανταστείτε τι είπαν οι Γερμανοί στούς Εβραίους. Τι συνέβη τότε;
Το 1933, όταν η Γερμανία αρνήθηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Συνέδριο, η Διάσκεψη διακόπηκε .
Ο κύριος Samuel Untermyer, ο επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας της Διάσκεψης, επέστρεψε στις ΗΠΑ. Πήγε κατευθείαν από το ατμόπλοιο στο στούντιο της Columbia Broadcasting System – CBS, και εξέδωσε μια γνωμοδότηση, που μεταδόθηκε από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των ΗΠΑ, στην οποία έλεγε:
“Εμείς βρισκόμαστε τώρα σε μια ιερή σύγκρουση με τη Γερμανία, και θα την πεινάσουμε ώσπου να παραδοθεί. Εμείς θα μποϊκοτάρομε τα γερμανικά προιόντα σε όλο τον κόσμο”.
Γεγονός είναι, ότι τα δύο τρίτα των τροφίμων στην Γερμανία εισάγονται. Και οι εισαγωγές μπορεί να γίνονται, όταν ταυτόχρονα γίνονται και εξαγωγές. Έτσι εάν η Γερμανία δεν μπορεί να εξάγει, θα πρέπει να λιμοκτονήσουν τα δύο τρίτα του γερμανικού λαού. Αρκετά τρόφιμα υπήρχαν μόνο για το ένα τρίτο. Σ’ αυτή την δήλωση που έχω εδώ και δημοσιεύθηκε στους New York Times της 7. Αυγούστου 1933, ο κύριος Samuel Untermyer ανακοίνωνε, ότι αυτός είναι ο “δικός μας τρόπος αυτοάμυνας”. Ο Πρόεδρος Ρούσβελτ κοινοποίησε αυτή τη διαταγή στο National Recovery Administrationτη, ότι όποιος δεν υπακούει σ’ αυτό το “New Deal” θα μποϋκοτάρεται κατ’ αυτό τον τρόπο. Θα θυμάστε, κυρίες και κύριοι, ότι την αποδέχθηκε ακόμη και το Ανώτατο Δικαστήριο.
Τελικά οι Εβραίοι κήρυξαν πόλεμο κατά της Γερμανίας, και αυτός ο πόλεμος ήταν τόσο αποτελεσματικός, που σε κανένα κατάστημα πλέον δεν έβρισκες ένα προιόν με την ετικέττα “Made in Germany”.
Ένας υπάλληλος της εταιρείας Woolworth μου είπε, ότι επιτραπέζια είδη αξίας πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων έπρεπε να πεταχτούν στο ποτάμι, επειδή οι πελάτες τα έβρισκαν στο μαγαζί αποκαλούσαν τους ιδιοκτήτες “Χιτλερικούς, δολοφόνους κλπ.” Υπήρχαν πολλές πορείες και διαμαρτυρίες.
Σε ένα κατάστημα που ανήκε στην αλυσίδα R.H. Macy και διευθύνετο από την οικογένεια Strauss, που ήταν επίσης Εβραίοι, μια γυναίκα βρήκε ένα καλσόν με το σήμα Made in Germany. Καλσόν από το Chemnitz, που το μαγαζί πουλούσε εδώ και 20 χρόνια, μποϋκοταριστηκαν. Οι ιδιοκτήτες τους αποκλήθηκαν “Χιτλερικοί”. Εκατοντάδες άνθρωποι έτρεχαν πάνω κάτω και διαμαρτύρονταν …. Μέχρι τότε κανείς στην Γερμανία δεν είχε πειράξει έναν Εβραίο. Οι Εβραίοι δεν υπέφεραν, δεν πεινούσαν, δεν τους επιτίθεντο, δεν τους δολοφονούσαν.
Φυσικά, οι Γερμανοί είπαν: “Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μποϊκοτάρουν τη χώρα μας, που κάνουν τον λαό μας άνεργο και οδηγούν την βιομηχανία μας σε στασιμότητα; Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που κάνουν κάτι τέτοιο;”
Οι Γερμανοί θύμωσαν πολύ με τους Εβραίους. Ξαφνικά βαφτηκαν εβραϊκα μαγαζιά στην Γερμανία με συνθήματα και σύμβολα. Γιατί άλλωστε θα έπρεπε ένας γερμανός να δώσει τα λεφτά του σε μια επιχείρηση, ο ιδιοκτήτης της οποίας συνμποικοτάρει τη Γερμανία, ο οποίος φροντίζει να πεινά ο γερμανικός λαός που θα έπρεπε να υποχρεωθεί σε παράδοση, να παραδοθεί στον παγκόσμιο Εβραισμό; Ένα μποϊκοτάζ από ανθρώπους που ήθελαν να αναγκάσουν τους Γερμανούς να αποδεχθούν τον Πρωθυπουργό ή τον Καγκελάριο τους, ήταν γελοίο. Το μποϋκοτάζ πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά όταν το 1938 ένας νεαρός Εβραίος απο την Πολωνια διείσδυσε στην γερμανική πρεσβεία στο Παρίσι και δολοφόνησε έναν υπάλληλο, η ζωή των Εβραίων στη Γερμανία σκλήρυνε. Τα παράθυρα στα σπίτια τους σπάζανε και άρχισαν οδομαχίες.
Δεν χρησιμοποιώ ευχαρίστως τη λέξη “αντισημιτισμός”, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, την χρησιμοποιώ όμως, γιατί δεν την ξέρουμε διαφορετικά. Ο μόνος λόγος, για τον οποίο οι Γερμανοί είχαν αντι-εβραϊκά αισθήματα, ήταν διότι γνώριζαν, ότι οι Εβραίοι είχαν την ευθύνη για την ήττα τους στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και για το μποϊκοτάζ. Έτσι οι Εβραίοι ήταν υπεύθυνοι και για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, διότι, όταν η όλη υπόθεση ξέφυγε από τα χέρια, ήταν σημαντικό να δούμε, ποιος θα επιζήσει απο τον αγώνα και ποιός θα βγεί νικητής.
Έχω ζήσει στη Γερμανία και ξέρω ότι οι Γερμανοί είχαν να επιλέξουν μεταξύ του κομμουνισμού και του χριστιανισμού. Ανάμεσα σ’ αυτά τα δύο δεν υπήρχε τίποτα. Οι Γερμανοί επέλεξαν τον Χριστιανισμό. Άρχισαν να επανεξοπλίζονται. Τον Νοέμβριο του 1933 η Σοβιετική Ένωση είχε αναγνωριστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Σοβιετική Ένωση έγινε πολύ ισχυρή. Οι Γερμανοί που το αντελήφθησαν αυτό αποφάσισαν να φύγουν και να ξανάρθουν, όταν θάτανε ισχυροί. Το ίδιο κάνουμε άλλωστε κι΄εμείς εδώ, φεύγουμε και εμφανιζόμαστε ξανά στο προσκήνιο όταν είμαστε δυνατοί. Η κυβέρνησή μας ξοδεύει το χρόνο 83 ή 84 δισεκατομμύρια για την άμυνα. Άμυνα εναντίον τίνος; Άμυνα εναντίον των 40.000 Εβραίων στη Μόσχα (5), που έχουν πάρει τη Ρωσία έχουν και με τον ανέντιμό τρόπο τους ελέγχουν επίσης και άλλες χώρες του κόσμου;
Σήμερα, ζούμε στα πρόθυρα του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου, απο τον οποίο κανείς δεν θα βγεί νικητής. Αυτό ξεπερνά την φαντασία μου. Γνωρίζω ότι οι πυρηνικές βόμβες μετρούνται στην περιοχή των μεγατόνων. Ένας μεγατόνος είναι ο όρος για ένα εκατομμύριο τόνους TNT. Οι πυρηνικές μας βόμβες είχαν μια ικανότητα 10 μεγατόνων, 10 εκατομμύρια τόνων ΤΝΤ, όταν αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά. Σήμερα έχουμε πυρηνικές βόμβες στην περιοχή των 200-μεγατόνων, και μόνο ο Θεός ξέρει πόσες έχουν οι Ρώσοι. Με τι έχουμε να κάνουμε σήμερα; Αν σήμερα ξεκινήσουμε έναν πόλεμο, αυτός θα μπορούσε να εξελιχθεί σε έναν πυρηνικό πόλεμο. Θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Ναι, θα συμβεί, αν ανοίξει η κουρτίνα για την τρίτη πράξη.
Η πρώτη πράξη ήταν ο 1ος Παγκόσμιος Πόλεμος, η δεύτερη ο 2ος και η τρίτη θα είναι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Οι Εβραίοι του κόσμου, οι Σιωνιστές και οι θρησκευτικοί τους σύμμαχοι, είναι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν τις ΗΠΑ σαν βάση για το σχέδιό τους, να κάνουν τη γη της Παλαιστίνης πρωτεύουσα της παγκόσμιας κυβέρνησής που επιδιώκουν. Αυτό είναι τόσο αληθινό, όσο εγώ που στέκομαι εδώ. Δεν είμαι μόνο εγώ που το ξέρω αυτό και το έχω διαβάσει, το κάνανε και άλλοι πολλοί εδώ και είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο.
Τι μπορούμε και τι πρέπει να κάνουμε; Η ζωή που θα μπορούσατε να σώσετε εσείς, θα μπορούσε να είναι ο γιος σας. Τα παιδιά σας θα μπορούσαν να είναι αυτή τη νύχτα καθ’ οδόν για τον πόλεμο, και εσείς ξέρετε γι’ αυτό τόσο πολύ λίγο, όσο γνωρίζαν και το 1916, όταν η βρετανική κυβέρνηση και οι Σιωνιστές συνήψαν την συμφωνία τους. Το γνωρίζατε αυτό; Κανείς στίς ΗΠΑ δεν το ήξερε. Δεν του επιτρέπανε να το γνωρίζει.
Ποιος το ήξερε; Το ήξερε ο Πρόεδρος Wilson. Το ήξερε ο συνταγματάρχης House. Το ήξεραν επίσης και άλλοι μεμυημένοι. Εγώ το ήξερα; Ναι, είχα μια αρκετά καλή ιδέα για το τι συνέβαινε. Ήμουν σε στενή επαφή με τον Henry Morgenthau sen. κατα την προεκλογική εκστρατεία του 1912, όταν εξελέγη ο Πρόεδρος Ουίλσον. Έγινε συζήτηση γύρω από το γραφείο του. Εγώ ήμουν ανθρωπος της εμπιστοσύνης του Henry Morgenthau sen. που ήταν πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών, και ήμουν σε στενή επαφή με τον Rollo Wells που ήταν ταμίας. Ήμουν σ’ αυτό τον κύκλο. Ο Πρόεδρος Wilson στο τέλος του τραπεζιού και όλοι οι άλλοι. Άκουσα πώς τον σφυροκοπούσαν με τον φόρο εισοδήματος, μέσω του οποίου δημιουργληθηκε η Federal Reserve, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, και άκουσα, πώς του κάνανε κατήχηση για το σιωνιστικό Κίνημα. Ο Δικαστής Brandeis και ο Πρόεδρος Wilson ήταν τόσο κοντά, όσο αυτά τα δύο δάχτυλα στο χέρι μου. Ο Πρόεδρος Wilson ήταν απόλυτα παραλυμένος οταν αποφασίστηκε αυτό το νεογέννητο μωρό (η Federal Reserve). Έτσι μπήκαμε στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ όλοι μας “κοιμώμασταν”. Έστειλαν τα παιδιά μας στη σφαγή. Για ποιο πράγμα; Μόνο και μόνο για να πάρουν οι Εβραίοι την “Παλαιστίνη” σαν την “Κοινοπολιτεία” τους.” Σας έχουν κάνει τόσο ηλίθιους, που δεν ξέρετε πια τι είναι αριστερά και τι δεξιά.
Τι γνωρίζουμε για τους Εβραίους; Τους αποκαλώ εδω Εβραίους, γιατί έτσι τους ξέρουμε. Εγώ προσωπικά τους αποκαλώ “οι λεγόμενοι Εβραίοι”, γιατί εγώ ξέρω ποιοι είναι. Οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης, απο τούς οποίους κατάγεται το 92% του εβραϊκού πληθυσμού της γης, στην πραγματικότητα δεν είναι Εβραίοι. Στην πραγματικότητα είναι Χαζάροι (6).
Οι Χαζάροι ήταν μια πολεμική φυλή που ζούσε στην καρδιά της Ασίας. Ήταν τέτοιοι πολεμιστές, που οι ίδιοι οι Ασιάτες τους εδιωξαν από την Ασία στέλνοντάς τους στην Ευρώπη. Οι Χαζάροι ίδρυσαν ένα μεγάλο βασίλειο με μια επιφάνεια 800.000 τετραγωνικά μίλια. Εκείνη την εποχή η Ρωσία δεν υπήρχε ακόμη, το ίδιο και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το βασίλειο των Χαζάρων ήταν το μεγαλύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη, τόσο μεγάλο και τόσο ισχυρό, που αν άλλοι μονάρχες τους ζητούσαν στρατιωτική βοήθεια, θα μπορούσαν να τους στείλουν μέχρι 40.000 στρατιώτες. Τόσο μεγάλο και ισχυρό ήταν.
Οι Χαζάροι ήσαν θαυμαστές – λάτρευαν τον φαλλό, κάτι που είναι ανήθικο και δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Αυτός ήταν η “θρησκεία” τους, όπως ήταν και η θρησκεία πολλών άλλων ειδωλολατρών και βαρβάρων του πλανήτη. Ο βασιλίας των Χαζάρων ήταν τόσο αηδιασμένος από αυτο τον εκφυλισμένο τρόπο ζωής, που αποφάσισε να υιοθετήσει μια άλλη “πίστη”, τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ ‘η τον Ιουδαϊσμό, που στην πραγματικότητα είναι ο Ταλμουδισμός. Επέλεξε τους Εβραίους, και ότι έγινε η θρησκεία του κράτους. Ίδρυσε τις σχολές του Ταλμούδ Pumbedita και Sura, οι οποίες εκπαίδευσαν χιλιάδες ραβίνους. Άνοιξε συναγωγές και σχολεία και οι υπήκοοι του έγιναν αυτό που σήμερα αποκαλούμε “Εβραίοι”. Κανείς απ’ αυτούς δεν είχε ποτέ πατήσει το πόδι του στους Αγίους Τόπους, ούτε την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, ούτε από τοτε που αυτή ξεκίνησε. Κανείς τους.
Και όμως έρχονται στους χριστιανούς ζητώντας στρατιωτική βοήθεια για την Παλαιστίνη. Λένε: “Δεν θέλετε να βοηθήσετε τον εκλεκτό λαό, να πάρει πίσω τη γη της επαγγελίας του, την πατρίδα των προγόνων του; Είναι χριστιανικό καθήκον σας. Εμείς σας δώσαμε έναν από τους γιους μας σαν Κύριο και Λυτρωτή. Εσείς πηγαίνετε κάθε Κυριακή στην εκκλησία, γονατίζετε και προσεύχεστε σε έναν Εβραίο, και εμείς είμαστε Εβραίοι”.
Στην πραγματικότητα όμως είναι ειδωλολάτρες Χαζάροι, που ασπάσθηκαν τον Χριστιανισμό όπως τον ασπάσθηκαν και οι Ιρλανδοί. Είναι γελοίο να τους λέμε “λαο των Αγίων Τόπων”, όπως θα ήταν γελοίο να ονομάσουμε 54 εκατομμύρια Κινέζους “Άραβες”. Θα έπρεπε να αναρωτηθούμε, αν τα μυαλά μας λειτουργούνε καλά, αν ονομάζαμε τους Κινέζους “Άραβες”. Όποιος πίστευε ότι αυτοί οι Κινέζοι είναι Άραβες, δεν θα ήταν στα καλά του. Το μόνο που έκαναν, ήταν να ασπασθούν την εβραική πίστη, προέλευση του οποίου είναι η Μέκκα της Αραβίας. Ακριβώς όπως το έκαναν και οι Ιρλανδοί.
Οι Ιρλανδοί δεν έγιναν άλλοι άνθρωποι. Είναι πάντα οι ίδιοι, μόνο που έχουν αποδεχθεί τον Χριστιανισμό, και όμως εξακολουθούν να είναι Ιρλανδοί.
Αυτοί οι Χαζάροι, αυτοί οι ειδωλολάτρες, αυτοί οι Ασιάτες, ήταν μια μογγολική φυλή, η οποία εκδιώχθηκε από την Ασία και ήρθε στην Ευρώπη. Επειδή ο βασιλιάς τους είχε αποδεχθεί αυτήν την πίστη, τόκανε και ο λαός του που δεν είχε μια άλλη επιλογή. Ακριβώς όπως και στην Ισπανία. Ο βασιλιάς ήταν καθολικός, άρα καθολικός ήταν και ο λαός του. Όποιος το αρνήθηκε, έπρεπε να εγκαταλείψει τη χώρα. Έτσι έγιναν οι Χαζάροι αυτό που σήμερα λέμε “Εβραίοι”.
Τώρα μπορείτε να δείτε, πόσο ανόητο ήταν εκ μέρους των χριστιανικών κυβερνήσεων να πουν: “Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και το κύρος μας τον εκλεκτό λαό του Θεού να πάρει πίσω τη γη των προγόνων του”. Υπάρχει κανένα μεγαλύτερο ψέμα από αυτό;
Οι Εβραίοι ελέγχουν τις εφημερίδες, τα περιοδικά, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους βιβλίων, και επειδή οι πολιτικοί μας μιλούν “τη γλώσσα τους», δεν είναι περίεργο που εσείς πιστεύετε αυτά τα ψέματα. Θα πιστεύατε, ότι το μαύρο είναι άσπρο, αν σας το λέγανε αρκετά συχνά. Δεν θα λέγατε πια το μαύρο μαύρο. Θα λέγατε το μαύρο άσπρο, και κανείς δεν θα σας κατηγορούσε γι’ αυτό. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ψέματα στην ιστορία μας. Είναι το θεμέλιο της μιζέριας που μας έχει πλήξει.
Ξέρετε τι κάνουν οι Εβραίοι την την Ημέρα της Εξιλέωσης, την ημέρα που εσείς νομίζετε ότι είναι “ιερή” για τους Εβραίους; Εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Αυτό δεν είναι φήμες. Εγω δεν είμαι εδώ για να σας διηγηθώ σαχλαμάρες. Σας δίνω στοιχεία!
Την ημέρα της Εξιλέωσης πηγαίνουν σε μια συναγωγή. Για την πρώτη στέκονται όρθιοι άνθρωπο. Είναι η μόνη προσευχή που στέκονται όρθιοι. Επαναλαμβάνουν τρεις φορές μια σύντομη προσευχή που λέγεται “Koλ Νίντρε”. Σ’ αυτή την προσευχή κάνουν μια συμφωνία με τον Θεό, που λέει, ότι κάθε όρκος, κάθε υπόσχεση τάξιμο που θα κάνουν τους επόμενους δώδεκα μήνες σε με Εβραίους, είναι άκυρο.
Ο όρκος δεν είναι όρκος, η υπόσχεση δεν είναι μια υπόσχεση και το τάξιμο δεν είναι τάξιμο. Αυτά όλα δεν έχουν για τους Εβραίους καμία ηθική αξία. Και το Ταλμούδ διδάσκει, ότι αν κάποιος κάνει έναν όρκο, δώσει μια υπόσχεση ή κάνει ένα τάμα, να θυμάμαι πάντα την ημέρα του Εξιλασμού, επειδή σαν Εβραίος δεν πρέπει να τα τηρήσει, σαν Εβραίος εξαιρείται απο την τήρησή τους…(7).
Πόσο λοιπόν μπορείτε να βασιστείτε στην εντιμότητα ενός Εβραίου; Να υπολογίζετε τότε ακριβώς όπως πίστευαν οι Γερμανοί το 1916 τις εβραίικες υποσχέσεις. Θα έχουμε κι’ εμείς την ίδια τύχη με τη Γερμανία, και για τους ίδιους λόγους.
Για το κείμενο
Τίτλος στα αγγλικά: “Benjamin Freedman the 1961 Willard Hotel speech”. Μετάφραση στα γερμανικά απο τον Τ. Steinemann με τον τίτλο “Das Weltmachtsprinzip der Zionisten – Deutschland und die “Juden”.
Μετάφραση στα ελληνικά (απο το γερμανικό κείμενο) απο τον Εμμανουήλ Σαρίδη
Οι υπογραμμίσεις είναι απο τον Τ. Steinemann, που γράφει στο τέλος:
Αναρωτιέμαι, παρεμπιπτόντως, γιατί στο 9/11 ΔΕΝ υπήρξαν Εβραίοι μεταξύ των θυμάτων; Μήπως τη μέρα εκείνοι είχαν όλοι οι Εβραίοι διακοπές…
Υποσημειώσεις
[1] Mearsheimer, John και Stephen Walt, H Lobby του Ισραήλ και η Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ, Harvard University, Kennedy School of Government, Τμήμα Ερευνών, Κείμενα Εργασίας Σειρά RWP06-011, Μάρτιος 2006, http://www.lrb.co.uk/v28/n06/mear01_.html
[2] Το κατονόμασμα των χωρών αυτών ως “άξονας του κακού” απο τον Τζορτζ Μπους οφείλεται στον “νεοσυντηρητικό” Εβραίο David Frum που έγραφε τίς ομιλίες του.
[3] Η αναφορά στην δήλωση Balfour απορρίπτεται συχνά σαν μέρος μιας “δεξιάς θεωρίας συνωμοσίας”. Θα πρέπει γι’ αυτό να σημειωθεί εδώ, ότι στην Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ στις 14. Μαίου 1948 γίνεται ρητά αναφορά στην δήλωση Balfour. Ο Nahum Goldmann, πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου από την ίδρυσή του το 1938 μέχρι το 1977, δήλωσε περι αυτού τα εξής: “Για την ίδρυση του Ισραήλ έπρεπε να γίνουν δύο πόλεμοι. Ο πρώτος για να εξαναγκασθεί η Αγγλία στην διακήρυξη του Balfour, ο δεύτερος να να υποχρεώσουμε τα Ηνωμένα Έθνη να αποφασίσουν την δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους σε ένα τμήμα της Παλαιστίνης”. Βλέπε και: Nahum Goldmann, Israel muß umdenken, σελίδα 15
[4] Να αναφερθεί εδώ συμπληρωματικά, ότι γύρω στο 1933 το ποσοστό των Εβραίων ήταν και στα εξής επαγγέλματα δυσανάλογα υψηλό: Γιατροί 52%, δικηγόροι 48%, Συμβολαιογράφοι 56%. Και αυτό, έχοντας υπ’ όψιν, με έναν εβραϊκό πληθυσμό μικρότερο του 1%! (Βλέπε και Gregor Schwarz-Bostunitsch, Jüdischer Imperialismus
[5] Το ότι ο Μπολσεβικισμός στις πρώτες ημέρες του ήταν ένα σχεδόν αποκλειστικά εβραϊκό κίνημα, είναι σήμερα απόλυτα τεκμηριωμένο. Δείτε επίσης: Johannes Rogalla von Bieberstein, Jüdischer Bolschewismus καθώς και Alexander Solschenizyn, Die Juden in der Sowjetunion
[6] Βλέπε επίσης: Arthur Koestler, Der dreizehnte Stamm – Das Reich der Khasaren und sein Erbe (Η δέκατη τρίτη φυλή – Η αυτοκρατορία των Χαζάρων και η κληρονομιά της!

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ

Του Γιώργου Σκλαβούνου - Οικονομολόγου Κοινωνιολόγου.


«Τη Δικαιοσύνη μπορούμε να την ονομάσουμε και τροφό των άλλων αρετών. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ούτε Σώφρων, ούτε Ανδρείος, ούτε Φρόνιμος. Αυτή φέρει την αρμονία, τη συμμετρία και την Ειρήνη στη ψυχή»

Αν ως Ελληνικότητα ορίζουμε τον Έρωτα για τη προσωπική και συλλογική βίωση, μιας κοινωνίας του μέτρου, της Αρμονίας, της Αρετής, της Ομορφιάς, της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης, τότε ο κόσμος που ζούμε και υπηρετούμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνικότητα.
Αν ως Ελληνικότητα ορίζουμε τον ατομικό και συλλογικό Αγώνα για τη διασφάλιση μιας κοινωνίας και ενός κόσμου ισηγορίας, ισονομίας, ισοπολιτείας ατόμων, στο πλαίσιο των τοπικών και εθνικών κοινωνιών, αλλά και μεταξύ λαών στο πλαίσιο της κοινωνίας των Εθνών, τότε ο κόσμος που ζούμε και υπηρετούμε δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνικότητα.
Στα πανανθρώπινα πολιτικά και πολιτισμικά αδιέξοδα η διαχρονικότητα του Ελληνικού πολιτισμού προβάλλει ως ελπίδα, δύναμη και δυνατότητα πολιτισμικής αναγέννησης. Στη καρδιά της παγκοσμιοποίησης της φτώχειας, της υπερσυγκέντρωσης του πλούτου, της παγκοσμιοποίησης του φόβου και της καταστολής, η ανθρωπότητα ψάχνει για αναγεννητική πολιτισμική μήτρα. Τα ιδεώδη της πολιτικής δημοκρατίας, σε επίπεδο των εθνικών κρατών και της παγκόσμιας δημοκρατίας, σε επίπεδο ΟΗΕ, γκρεμίζονται όπως οι δίδυμοι Πύργοι των ΗΠΑ.
Σε αυτή τη κατάρρευση και σ’ αυτό το σάπισμα, από πουθενά, δεν προβάλλει ούτε δύναμη ανάσχεσης, ούτε δύναμη ανατροπής, ούτε δύναμη δημιουργικής διεξόδου. Μετά τη κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και του Κομμουνιστικού Μύθου, μετά τη παταγώδη αποτυχία των ΗΠΑ και του Αμερικανικού Φιλελευθερισμού να διαχειριστούν την επικράτησή τους, στρατιωτικά και οικονομικά, η ανθρωπότητα ζει μια μεταβατική περίοδο. Ζει την μετάβαση σε ένα πολυκεντρικό σύστημα οργάνωσης της παγκόσμιας εξουσίας. Ζει μια περίοδο ανόδου νέων δυνάμεων ( Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, αναγεννημένη Ρωσία). Αυτή η άνοδος, νέων δυνάμεων, δεν συνδυάζεται με πολιτικό, πολιτισμικό ΟΡΑΜΑ.
Σ’ αυτή τη συγκρουσιακή ανακατάταξη, η ΕΕ δεν μπόρεσε να καταστεί αναγεννητική δύναμη, ούτε πολιτισμική, ούτε πνευματική, ούτε οικονομική. Δεν μπόρεσε να προσφέρει ένα μοντέλο βιώσιμης παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης που θα εξαφάνιζε την φτώχεια από τον πλανήτη, θα διασφάλιζε την ανθρωπότητα από τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, θα περιόριζε το χάσμα ανάμεσα στα πλούσια και φτωχά κράτη, θα επανίδρυε το Δ.Ν.Τ. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και την παγκόσμια τράπεζα σε δημοκρατικότερη -δικαιότερη βάση….
Σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο, η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής χρεοκοπίας, αφού χρεοκόπησε ηθικά, πολιτισμικά.
Όμως ο Ελληνικός Πολιτισμός στην ανθρώπινη ιστορία λειτούργησε ως αναγεννητική ΜΗΤΡΑ: Λειτούργησε ως δύναμη εξόδου από το Μεσαίωνα.
Σ’ αυτή τη κρίσιμη περίοδο η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της Οικονομικής χρεωκοπίας, αφού χρεοκόπησε ηθικά, πνευματικά, πολιτισμικά.
Βρίσκεται χωρίς πολιτισμική συνείδηση, χωρίς πολιτισμικό όραμα.
Ενώ συμφωνούμε ότι η κρίση, είναι βαθύτατα ηθική και πολιτισμική κανένας δεν τολμά να κάνει το βήμα, έστω της αναζήτησης διεξόδου από αυτές τις κρίσεις. Κανένας δεν τολμά να προτείνει τις μήτρες της αναγεννητικής ελπίδας.
Η Μήτρα της Εθνικής, Ευρωπαϊκής, Πανανθρώπινης αναγέννησης μπορεί να είναι ξανά η ξεχασμένη, η "επικίνδυνη" Ελληνικότητα.
Με ποια κλειδιά θα ανοίξουμε τα θησαυροφυλάκια αυτής της παράδοσης;
Ποιοι δάσκαλοι θα μας διδάξουν τον τρόπο ανά-ΓΝΩΣΗΣ, αυτής της παράδοσης; Ποιοι δάσκαλοι θα μας μυήσουν στις διαδικασίες απόκτησης των Προμηθεϊκών δυνάμεων, για να αντιμετωπίσουμε το νέο Μεσαίωνα που μας απειλεί;
Πως εννοούν, πως βιώνουν, πως διδάσκουν οι Έλληνες τη Δικαιοσύνη ως τροφό της Σωφροσύνης, της Ανδρείας, της Αρμονίας της Ψυχής. Και αλήθεια χωρίς τέτοια όπλα, χωρίς ηγεσία εξοπλισμένη με τέτοιο εξοπλισμό, ποιες ΝΙΚΕΣ μπορούμε να αναμένουμε; Αλήθεια μπορούν οι εκλογές από μόνες τους, να μας δώσουν αυτά τα όπλα αλλαγής και αναγέννησης; Μπορεί ο Καλλικράτης από μόνος του, να καταστεί η μεγάλη αλλαγή που έχουμε ανάγκη;
Ο Καλλικράτης αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο, ένα σημαντικό μέσο. Η αξιοποίηση της ευκαιρίας, η χρησιμοποίηση του μέσου, είναι εξ ίσου σημαντική με την ύπαρξή του. Πρέπει και να θέλουμε και να ξέρουμε και να μπορούμε. Το εγχείρημα θέλει και τόλμη και αρετή.
Γ.Σ.

Το είδα στο http://hellenicinterest.blogspot.com/

Η χώρα βαδίζει στο χάος και ο Γιώργος (ως συνήθως) ταξιδεύει...


  • Ανέλαβε τριανδρία την διακυβέρνηση, αφού ο Παπανδρέου κρίνει ως κρισιμότερα τα ταξίδια από την ευθύνη που έχει ως πρωθυπουργός...!
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αυτή την εβδομάδα ο πρωθυπουργός απουσιάζει. Χθες έφυγε για την Λιβύη για να παραστεί στην διήμερη Σύνοδο ΕΕ-Αφρικής. Επιστρέφει αύριο και φεύγει αμέσως για το Καζακστάν για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΑΣΕ.

Την ίδια ώρα, το χάος στα λιμάνια συνεχίζεται, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία, αυτή τη φορά ως τα ξημερώματα της Πέμπτης. Και αυτό αποτελεί ένα από τα σοβαρά θέματα που έπρεπε να απασχολούν αυτήν την εβδομάδα τον πρωθυπουργό.

Διότι, μόλις την προηγούμενη Πέμπτη, είχαμε πληροφορηθεί δια διαρροών από το υπουργικό συμβούλιο πως διαπιστώθηκαν καθυστερήσεις και πως ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε προσωπικώς την υπόθεση.

Προφανώς επρόκειτο για κάποιο αστείο. Άδικα πανηγύρισαν όσοι μετέδωσαν την φοβερή πληροφορία. Για άλλη μια φορά, την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβαν οι παραδυναστεύοντες.

Η πρακτική είναι συνήθης. Πριν ο πρωθυπουργός φύγει για κάποιο από τα ταξίδια του, συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο ή το όργανο που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο για τον πολιτικό σχεδιασμό – και έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Ήταν τότε που πληροφορηθήκαμε ότι το νέο όργανο – με την συμμετοχή Ραγκούση, Παπακωνσταντίνου, Γερουλάνου, Δρούτσα, Πεταλωτή και Βάρτζελη – θα είχε ως Πρόεδρο τον κ. Παπανδρέου και, απουσιάζοντος αυτού, τον κ. Ραγκούση.

Έσπευσαν όλοι στο υπουργείο των Εσωτερικών, φωτογραφήθηκαν, τους απαθανάτισαν οι κάμερες κατά την είσοδο και την έξοδο και… αυτό ήταν. Ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε τότε πως μπορούσε να λείψει από την χώρα δύο ολόκληρες εβδομάδες – εκ των οποίων η μία στη Νέα Υόρκη. Τους μοίρασε ρόλους και έφυγε.

Τώρα, μαθαίνουμε ότι ενώ εκείνος θα βρίσκεται μεταξύ Λιβύης και Καζακστάν, την διακυβέρνηση θα ασκεί η τριανδρία Πάγκαλου, Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση.

Αμέσως, όλοι – και στο εσωτερικό της κυβέρνησης – στοιχημάτισαν πως επιστρέφοντας από τα ταξίδια του ο πρωθυπουργός θα διαπιστώσει (ξανά) έλλειψη συντονισμού.

Ως γνωστόν, η κατάσταση με την δημιουργία οργάνων και επιτροπών είναι παλιά – από τον καιρό της αντιπολίτευσης. Μια χαοτική κατάσταση, για την οποία όμως τώρα δεν υπάρχει η παλιά εκείνη πολυτέλεια.

Την επομένη του υπουργικού συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή δηλαδή, ο κ. Παπανδρέου συγκάλεσε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Και εκεί αποφασίστηκε πως μια τριμερής επιτροπή – άλλη επιτροπή αυτή – αποτελούμενη από εκπροσώπους της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος, θα ετοιμάζει τα νομοσχέδια!

Είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί αυτό; Ούτε κατά διάνοιαν. Τα νομοσχέδια ετοιμάζονται κατ’ επιταγήν της τρόικας και με βάση το Μνημόνιο. Υπάρχει περίπτωση να τίθενται υπό την επεξεργασία και έγκριση των κομματικών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου; Μπορεί δηλαδή ένας κομματικός να διαφωνήσει με κάτι και αυτό να έχει κάποια πρακτική αξία; Μα ούτε καν οι βουλευτές έχουν λόγο, παρά μόνο όταν αυτά συζητούνται στις Επιτροπές και εκεί για την τιμή των όπλων.

Ό,τι ψηφίζεται αυτή τη στιγμή στην Βουλή είναι γραμμένο και υπογεγραμμένο στο Μνημόνιο. Όχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί οτιδήποτε υπό την έγκριση των κομματικών στελεχών – που, για να μην ξεχνιόμαστε, στην σύσκεψη θύμισαν στον πρωθυπουργό πως οι συνδικαλιστές και οι ΔΕΚΟ είναι «σπλάχνα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ» - αλλά αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα γνωρίζαμε με απόλυτη σιγουριά πως έχουμε πλέον πέσει στον γκρεμό.

Η προηγούμενη φορά που είχαμε απανωτές συνεδριάσεις υπουργικού συμβουλίου και Πολιτικού Συμβουλίου, ήταν τον περασμένο Ιούλιο. Τι συνέβη τότε;

Στο μεν υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε να σχεδιαστεί… κοινωνικό δίχτυ προστασίας κατά υπουργείο (!) και να συγκροτηθούν επιτροπές στις οποίες θα συμμετείχαν γενικοί γραμματείς υπουργείων και οργανισμών, βουλευτές και κομματικά στελέχη, ώστε να έχουν (είχαν) ολοκληρώσει τις προτάσεις τους μέχρι τα τέλη Αυγούστου! ΄Αγνωστο, βέβαια, τι συνέβη επ’ αυτού. Διότι στο μεταξύ φθάσαμε στον Δεκέμβριο και έχουμε καθυστερήσει γενικώς.

Στο δε Πολιτικό Συμβούλιο του Ιουλίου, στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν το ασφαλιστικό και το εργασιακό, αλλά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τους μίλησε για την επισιτιστική κρίση και την έλλειψη τροφίμων στον κόσμο!

Ο καιρός περνά μεταξύ υπουργικών Συμβουλίων, Πολιτικών Συμβουλίων, ταξιδιών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και αναθέσεις έργου κάθε φορά σε διαφορετικούς παραδυναστεύοντες.

Τώρα μάλιστα που συζητείται η προοπτική επιμήκυνσης του δανείου, ποιος μας πιάνει. Θα έχουμε όλον τον χρόνο – έστω και ακριβοπληρωμένο σε επιτόκια – για να ετοιμάσουμε μερικές ακόμη επιτροπές και… διαθεσμικά όργανα…

http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_8715.html

Ο Μίκης άναψε την «Σπίθα»


  • Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης
Σήμερα, 1η Δεκέμβρη 2010, σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, (με παρόντα τον ίδιο στην αναπηρική πολυθρόνα του), έκανε την εμφάνισή του ο Μίκης, στα 85 του, υποβασταζόμενος, εξ αιτίας του προβλήματος της υγείας του.
Δύο γέρικες εληές, που με το υπέροχο απόσταγμα του λαδιού τους, πότισαν το νου και τις αισθήσεις μας, όλα αυτά τα τελευταία 40 – 50 χρόνια, νοστιμεύοντας τη ζωή μας, τους έρωτές μας, τα όνειρά μας, τις μέρες, τις νύχτες και τα ξημερώματά μας.

Εκεί, λοιπόν, ο Μίκης, ξεσπάθωσε, σαν ορμητικός έφηβος.
Δεν μάσησε τα λόγια του.
Δεν έκρυψε τις σκέψεις του.
Δεν φύλαξε τα νώτα του.
Τα είπε όλα με το ονομα τους: Τα σύκα, σύκα και τη σκάφη, σκάφη. Κατονόμασε ως ΠΡΟΔΟΤΕΣ τα «κόμματα εξουσίας» και εθνικά ανεπαρκείς τους υπόλοιπους που συνθέτουν το καθεστώς πολιτικό σύστημα.
Περιέγραψε αναλυτικά, επί 2,5 ώρες, όλες τις πράξεις του καθεστώτος που συνιστούν εθνική προδοσία. Στο κεφάλαιο «μνημόνιο», ζήτησε την συνδρομή του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, του Γιάννη Κασσιμάτη, ο οποίος τεκμηρίωσε την επιστημονική άποψη περί της αντισυνταγματικότητας του νομοθετήματος που έφερε το «μνημόνιο» των δανειστών μας στη θέση του επικυρίαρχου της λαϊκής θέλησης.

Αυτά όλα τα μεταφέρω ως ρεπόρτερ, καθώς ήμουν παρών στη μυσταγωγία αυτή που γέννησε την «ΣΠΙΘΑ», όπως ονόμασε ο Μίκης Θεοδωράκης την «κίνηση ανεξαρτήτων πολιτών για Εθνική κυριαρχία, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, Ισότητα, Πατριωτισμό», στην οποία κάλεσε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στοιχηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Ελλάδα ανήκει στην Ελλάδα».

Ο Μίκης άναψε τη σπίθα. Σ’ εμάς μένει να την κάνουμε φωτιά που θα λαμπαδιάσει την ψυχή και το νού των συμπατριωτών μας, για να φέξει πάλι ο Ελληνικός ουρανός που αυτή την ώρα είναι πλακωμένος από τα βαρυά σύνεφα της μεγάλης απώλειας (της εθνικής Ανεξαρτησίας μας) και της μεγάλης οδύνης της δοτής και διατεταγμένης λαϊκής φτώχειας.
Οι ώρες είναι δύσκολες γι’ αυτό είναι και μεγάλες. Είναι οι ώρες που οι οδύνες του τοκετού φανερώνουν το πλησίασμα της γέννας.
Μια καινούργια Ελλάδα πρέπει να γεννηθεί, διότι αυτό που σήμερα λέγεται Ελλάδα, δεν ανταποκρίνεται ούτε στην ιστορική συνέχειά της, ούτε στην ιδιοσυστασία τη

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΟΣ

Στις 29.11,2010 η  European League of Geneva έστειλε email στους Έλληνες βουλευτές ότι η περίπτωση του ελληνικού χρέους αποτελεί το αρ.1 σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για να διαπιστωθούν οι πολιτικές ευθύνες Ο λαός και η Ιστορία πρέπει να γνωρίζουν γιατί η Ελλάς υπέστη αυτή την δεύτερη (μετά την Μικρασιατική ) εθνική καταστροφή. Το email έχει ως εξής:
 
του Ν.Α. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
 
«Από πηγές προσκείμενες στην Commission  της ΕΕ στις Βρυξέλλες ήρθαν σε γνώση μας τα κατωτέρω στατιστικά στοιχεία που δείχνουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους.
PRIOR STATISTICAL DATA as of 1951
From 1951 to 1973: (a) Annual average increase of the GNP                     6,8%
(b) Annual average increase of Private investment 9,9%
© Annual average inflation 4,5%
Greek Public debt in 1973: was ca 700 million dollars.(less than 25% of GNP)
IN DETAIL:
1951 to 1958 (a) 6,3%, (b) 8,2%, © 6,9%
1959 to 1966  (a) 6,4%, (b) 10,7%, © 2,1%
1967 to 1973  (a) 7,6%  (b) 10,9%  © 4,4%       
However,
 
From 1974 to 1980. Annual average increase of the GNP                     3,5%
Annual average increase of Private investment      0,6%
Annual  average inflation
(note: The period covers K. Karamanlis’ government)
From 1981 to 1990: Annual average increase of the GNP                      1,6%
Annual average increase of Private investment      0.8%
Annual average inflation
(note: the Andreas Papandreou government)
From1991 to 1993. Annual average increase of the GNP                       1,22%
Annual average difference of Private investment        -5,05%
Annual average inflation
(note: the Mitsotakis ND government)
Από τα στοιχεία αυτά σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία  μέχρι , όπως φαίνεται, και το 1973, ήτο πράγματι πρωτοπόρα σε όλη την Ευρώπη με αύξηση του ΑΕΠ που την έφερνε σε ανάπτυξη δεύτερη χώρα μετά την Ιαπωνία. Αντιθέτως η παρέκκλιση αρχίζει να εκδηλώνεται μετά το 1974 ενώ από το 1981, δηλ. το έτος της πλήρους εντάξεως στην ΕΕ (ή ΕΟΚ) και μετέπειτα, εισέρχεται σε επίπεδο υψηλού κινδύνου, που προδικάζει την μετέπειτα εξέλιξη που έφθασε στο αδιέξοδο του 2010 και στις τραγικά δυσμενείς προβλέψεις για την περίοδο που ακολουθεί. Η παρέκκλιση αυτή εκτός του ότι οδήγησε τον ελληνικό λαό σε τραγική οικονομική κατάσταση με πρόβλεψη περαιτέρω επιδείνωσης, είχε και έχει σοβαρές συνέπειες στην εν γένει υπόσταση της ΕΕ και της Ζώνης του Ευρώ.

Γνωρίζετε ότι σκοπός της EUROPEAN LΕAGUE OF GENEVA είναι η προώθηση των αρχών, πολιτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών, της ΕΕ. Οι αρχές αυτές κινδυνεύουν όταν τα κράτη μέλη δεν εφαρμόζουν τις γενικές αρχές της ευνομίας οι οποίες πάντοτε σε μία πολιτισμένη κοινωνία διατηρούνται μόνον όταν η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη από πολιτική και κομματική επιρροή και ενεργεί σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Γενικής και Ειδικής προλήψεως του Ποινικού Δικαίου  Στην προκείμενη περίπτωση της Ελλάδος προκύπτει ότι η εξέλιξη της οικονομίας και, συνεπώς, της ευημερίας του λαού, από την πρώτη θέση κατά την 20ετία 1953-1973 (ως προς την Ελλάδα) στην σημερινή κατάρρευση, με επίταση της κατάρρευσης μετά το 1981, ενέχει σοβαρότατες πολιτικές ευθύνες εκ μέρους αυτών που διαχειρίζονται. από το 1974 μέχρι σήμερα τις τύχες του ελληνικού λαού.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω, προκύπτει η ανάγκη της συστάσεως έντιμης και ουδέτερης Εξεταστικής Επιτροπής για να διαπιστωθεί:
ΓΙΑΤΙ το χρέος που μέχρι το 1980 ήταν κάτω του 25% του ΑΕΠ, στο τέλος της δεκαετίας του 1990 έφτασε στο 90%.όταν επί πλέον η ελληνική οικονομία ενισχύετο από τις εισφορές της ΕΕ
δηλ ΠΩΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, ΓΙΑ ΤΙ και ΠΟΥ διατέθηκαν και ΓΙΑΤΙ από το 1953 μέχρι το 1973 το χρέος ήταν μόνο 700 εκατ δολλάρια αλλά το ΑΕΠ 7% και οι ιδιωτικές επενδύσεις 10% ενώ μετά το 1981 το ΑΕΠ κατέπεσε στο 1,6% και οι ιδιωτικές επενδύσεις στο 0,8%.
Είναι σαφές ότι σε ένα Ευρωπαϊκό και γενικότερα ανεπτυγμένο κράτος όπως (πρέπει να) είναι η Ελλάδα, η τραγική παρέκκλιση πρέπει να εξεταστεί από την ανεξάρτητη Δικαστική Εξουσία και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν εφ'όσον και κατά το μέτρο που αυτό επιβάλλεται Αυτό απαιτεί η καλή τάξη που μπορεί να εξασφαλίσει ένα ευοίωνο μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης σαφές ότι η ενέργεια αυτή πρέπει να αναληφθεί ομόθυμα με πρωτοβουλία του  σώματος των Ελλήνων αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο.
Η EUROPEAN LEAGUE OF GENEVA θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και θα δίδει σε αυτές ευρεία δημοσιότητα διεθνώς.»
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον 20όν αιώνα η Ελλάς υπέστη δύο μεγάλες εθνικές καταστροφές οι οποίες, και οι δύο, οφείλονται σε ένα αίτιο - στην ανικανότητα και διαφθορά της πολιτικής ηγεσίας. Ήδη στο βιβλίο μου «Ο Μαρξιστικός Μύθος», το 1984 (το 1984), γράφω (σελ.37, σημ.2) «η οικονομική καταστροφή είναι τόσο τελεσίδικη όσο και η Μικρασιατική καταστροφή». Και για μεν την τελευταία επελήφθη η Νέμεσις. Αλλά για την πρόσφατη, την τραγική, που καταδικάζει τις ελληνικές γενεές στην φτώχεια, στην διεθνή περιφρόνηση και στην εκμηδένιση μέχρι εξευτελισμού της γεωπολιτικής της σημασίας της χώρας, σε τι θα απομείνουμε; Στο ψεύδος του πρωθυπουργού ότι «φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση»; Ή στην παχυδερμική αναισθησία του «δευτέρου τη τάξει» ότι «τα φάγαμε μαζί, σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί ακολουθώντας πρακτική αθλιότητος, εξαγοράς και διασπάθισης δημόσιου χρήματος» - και «ζήσανε αυτοί καλά και εμείς χειρότερα». Εκεί θα μείνει ο κύκλος; Ή μήπως είναι άσχετες με αυτά και οι εξής φράσεις του Κ.Σημίτη - «Η πολιτική μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο την αδιαφορία απέναντι στις εξελίξεις με ιδεολογικό προσανατολισμό, να εμποδίσουμε και αποτρέψουμε με κάθε κόστος την προσήλωση στην ιδέα του Έθνους και στην χριστιανική παράδοση…»; Είναι ή όχι αναγκαία η εξωκοινοβουλευτική Εξεταστική Επιτροπή από αδιάβλητους δικαστές και εμπειρογνώμονες -  Ηρακλείς, για να γίνει η κάθαρση από την κόπρο του Αυγείου;


Πανικός στην Ιπποκράτους: Τρέμουν τη διάσπαση του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ!

Πανικός και ανησυχία επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Ιπποκράτους, εξαιτίας της διαρροής πληροφοριών που θέλουν στελέχη του πατριωτικού και κοινωνικού ΠΑΣΟΚ να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα με σκοπό την....
ανατροπή της κυβέρνησης των δωσίλογων και την αποκατάσταση της εθνικής ανεξαρτησίας, τη δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα τα νεύρα των κομματικοδίαιτων στην κυριολεξία έσπασαν, όταν σε δημοσίευμα του newsbeast γράφτηκε, ότι στον κύκλο των συζητήσεων μετέχει και ο "στρατηγός" της Αριστερής Πρωτοβουλίας ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος. Ο τελευταίος, σε μία έκρηξη κομματικού πατριωτισμού, έσπευσε σήμερα το πρωί να διαψεύσει τη συμμετοχή του και να αποκηρύξει τις όποιες διεργασίες, με την ακόλουθη δήλωση:

“Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα σε sites, για υποτιθέμενες συναντήσεις, θέλω να δηλώσω τα εξής: Καμία συνάντηση, με κανέναν ούτε προγραμματίστηκε ούτε φυσικά και έγινε.
Οι κακοήθειες και η παραπληροφόρηση δεν έχουν όρια. Η μόνη λύση σωτηρίας της χώρας είναι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και μέσα σ’ αυτό, όπως πάντοτε, θα δίνω τις μάχες μου.
Οι κατασκευασμένες δυνάμεις κομμάτων – αποκομμάτων δεν έχουν καμία τύχη στην Ελλάδα.”

Η στάση αυτή του κυρίου Παναγιωτακόπουλου ήταν αναμενόμενη. Στη Blog ήμασταν βέβαιοι ότι ο κομματικός του πατριωτισμός είναι υπεράνω του λαού και της πατρίδας και δεν του επιτρέπει να βγει από την ασφάλεια του "μαντριού". Γι' αυτό και δεν τον εμπλέξαμε καθόλου στο δικό μας ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε εχθές με τίτλο: Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ: Διεργασίες για ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου!

Ωστόσο, η σημερινή του δήλωση μας δίνει αφορμή να τη σχολιάσουμε στο σημείο που αναφέρει, ότι "η μόνη λύση σωτηρίας της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ...". Αλήθεια, δεν ξέρουμε ποιας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας είναι γνώστης ο κύριος Παναγιωτακόπουλος, φθάνουμε στο σημείο να αναρωτιόμαστε ακόμα και σε ποια δεκαετία ζει(;).

Εάν μέσα στον κομματικό του μικρόκοσμο βυθισμένος νομίζει ή πιστεύει, ότι το ΠΑΣΟΚ θα "σώσει" τη χώρα, τότε πολύ καλά κάνει και παραμένει εντός του "μαντριού" και δεν συμμετέχει στις διεργασίες του όποιου νέου φορέα, διότι αχρείαστος είναι με τέτοιες απόψεις, ίσως και επικίνδυνος!
Κάποιοι θα πουν ότι είναι ο μόνος που φωνάζει δημοσίως κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης (που δεν είναι ο μόνος, αλλά τέλος πάντων), όμως δεν τον ακούσαμε ποτέ να λέει κουβέντα για την ΑΡΣΗ της εθνικής μας κυριαρχίας που υπέγραψε η κυβέρνησή του στη δανειακή σύμβαση (γαργάρα πρώτη), δεν έχει πει τίποτα για την υποθήκευση του εθνικού μας πλούτου (γαργάρα δεύτερη) και φυσικά δεν λέει κουβέντα για το ξεπούλημα του ορυκτού θησαυρού της Ελλάδας που μεθοδεύεται αυτές τις ημέρες (γαργάρα τρίτη). Έχουμε κάθε δικαιολογία λοιπόν να θεωρούμε, ότι ο κύριος Παναγιωτακόπουλος λειτουργεί μάλλον ως βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος που στηρίζει την κατοχική κυβέρνηση, παρά ως ένας πατριώτης σοσιαλιστής που αγωνιά για το λαό και την πατρίδα (όπως μας υπενθυμίζει στις αφίσες της Αριστερής Πρωτοβουλίας).

Από εκεί και πέρα πρέπει να αποσαφηνίσουμε αυτό που είπαμε και εχθές, ότι δηλαδή οι επαφές του δίδυμου Οικονόμου - Δημαρά δεν ταυτίζονται απαραίτητα με τις διεργασίες των στελεχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Για παράδειγμα, οι δύο βουλευτές μπορεί να μιλάνε με Κουβέληδες ή Οικολόγους Πράσινους, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ όμως αρνείται να συζητήσει με αυτούς τους χώρους που ανήκουν περισσότερο στο στρατόπεδο των εκσυγχρονιστών σοσιαλφιλελεύθερων και λιγότερο -έως καθόλου- στον παραδοσιακό σοσιαλιστικό χώρο.

Συνοψίζοντας θα μπορούσαμε με κάθε επιφύλαξη να πούμε, ότι αυτή τη στιγμή οι "κύκλοι" είναι δύο: α) Των δύο βουλευτών και β) των στελεχών του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ. Μπορεί σε κάποιες στιγμές να τέμνονται αλλά δεν είναι ομόκεντροι ή ταυτισμένοι.

Σε κάθε περίπτωση η Ιπποκράτους καλά κάνει και ανησυχεί, διότι με το 12% του ελληνικού λαού στο πλευρό της δεν έχει πολύ μέλλον. Η δημιουργία νέου δημοκρατικού πατριωτικού σοσιαλιστικού πολιτικού φορέα είναι δεδομένη, είναι πράγμα νομοτελειακό. Μπορεί να προκύψει από τις υπάρχουσες διεργασίες, μπορεί και από άλλες, μελλοντικές ή άγνωστες αυτή τη στιγμή στους πολλούς. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο ελληνικός δημοκρατικός λαός έχει καταλάβει, ότι δεν έχει τίποτα να προσμένει από μια κυβέρνηση που φλερτάρει με τις πράξεις εθνικής προδοσίας. Το έδειξε με τη στάση του στις εκλογές, θα το δείξει με τον τρόπο που ο ίδιος ο λαός θα επιλέξει και στο άμεσο μέλλον.

blogpress-gr.blogspot.com/

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ...ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ??? ΣΩΠΑΤΕ ΚΑΛΕ... ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ??? ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ??? 


Αποκαλυπτικό έγγραφο του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για όσα έχουν δρομολογηθεί. 

Η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων του «Ρ», ότι οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (υφαλοκρηπίδα/Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και διεξάγονται μέσα σ' ένα περιβάλλον απαξίωσης και εγκατάλειψης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο της Ανατ. Μεσογείου υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα, έρχεται από άκρως απόρρητο έγγραφο της 1ης Νοέμβρη 2010, της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών, βασικά αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

Το εν λόγω έγγραφο, με τίτλο «Απεικόνιση των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο», έχει αποδέκτη τον Α' γενικό διευθυντή και κοινοποιείται στο γραφείο του υπουργού Δ. Δρούτσα και περιλαμβάνει επί της ουσίας συμπεράσματα για τη βάση και την πορεία των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων.

Οπως προκύπτει από τα αναγραφόμενα...


...Η όλη διαπραγμάτευση διεξάγεται στη βάση των τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και στη βάση της τουρκικής θεωρίας περί «γκρίζων ζωνών» με ενεργό την απειλή περί «κάζους μπέλι» (casus belli, αιτία πολέμου) αν η Ελλάδα ασκήσει τα δικαιώματα που απορρέουν από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ειδικότερα:
Η τουρκική πλευρά απαιτεί η διαπραγμάτευση να είναι ξεχωριστή για την υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ της Ανατ. Μεσογείου και ειδικά του συμπλέγματος του Καστελόριζου, ενώ εκφράζεται η αντίθεση των συντακτών της έκθεσης σ' ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επισημαίνεται ο κίνδυνος, σε περίπτωση παραπομπής στο Διεθνές Δικαστήριο της υπόθεσης του Καστελόριζου, να υπάρχει αποσπασματική αντιμετώπιση, στη βάση της αρχής της «αναλογικότητας», δηλαδή αναλογία μεταξύ του μήκους των ακτών και της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ μεταξύ Καστελόριζου και Τουρκίας.

Γίνονται σοβαρές επισημάνσεις που αφορούν στην «αμέλεια» της ελληνικής πλευράς για την κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας με αποτέλεσμα την εκκίνηση της διαπραγμάτευσης από αρνητικό σημείο για την ελληνική πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά από το 1974 και μετά, που ξεκίνησαν οι τουρκικές διεκδικήσεις, δεν έχει εκδηλωθεί καμία πρωτοβουλία διεθνούς κατοχύρωσης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Δηλαδή, δεν έχουν κατατεθεί σε διεθνείς οργανισμούς χάρτες με τα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων και της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ. Δεν έχουν οριστεί «ευθείες γραμμές βάσης», με βάση τις οποίες κλείνουν οι κόλποι και από αυτή τη γραμμή αρχίζουν να μετράνε τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ. Για την ελληνική νομοθεσία, όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα/ΑΟΖ, ισχύει ακόμα το νομικό πλαίσιο που όριζε η Σύμβαση της Γενεύης του 1958, που καθορίζει ως κριτήριο τα 200 μέτρα βάθος και δεν έχει γίνει καμία κίνηση εφαρμογής της εν ισχύι Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, που ορίζει ως κριτήριο οριοθέτησης την αρχή της «μέσης απόστασης» και κατοχυρώνονται πλήρως τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα καθώς αναγνωρίζεται δικαίωμα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ σε όλα τα νησιά εκτός από τους ακατοίκητους βράχους.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε επικαλεστεί τη Σύμβαση του 1958, παραβλέποντας σκόπιμα την ισχύουσα Σύμβαση του 1982, κηρύσσοντας έτσι ως «γκρίζα ζώνη» το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που το βάθος της θάλασσας είναι πάνω από 200 μέτρα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΑΓΚΥΡΑ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ"

Η πλειοψηφία του τουρκικού τύπου αναφέρεται σε ακύρωση της αγοράς των 450 ρωσικών τεθωρακισμένων από το ελληνικό Υπουργείο Eθνικής Άμυνας. 
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ανακοινώθηκε ο τερματισμός του έργου της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την Προμήθεια νέων ερπυστριοφόρων ΤΟΜΑ ΒΜΡ- 3Μ. Ο τύπος προσθέτει ότι την απόφαση για την αγορά των τεθωρακισμένων αξίας 1.5 δις ευρώ είχε λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή.
Η Sabah αναφέρεται στο θέμα σε πρωτοσέλιδο άρθρο για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα με τον υπότιτλο «Η Αθήνα κόβει τα όπλα».
Η Star αναφέρεται στο θέμα σε άρθρο με τίτλο «Ο γείτονας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο ΔΝΤ. Αποχαιρετισμός στα όπλα».
Η Τaraf αναφέρεται στο θέμα σε άρθρο με τίτλο : «Η Αθήνα δεν μπορεί να αγοράσει ούτε όπλα».
Η Milliyet δημοσιεύει πρωτοσέλιδα, άρθρο με τίτλο: «Ακύρωση από την Αθήνα (αγοράς)τανκς 3 δις (τουρκικών λιρών)».


Επισης τα τηλεοπτικά δίκτυα TV Net, TGRT Haber, CNN Türk και TRT Türk έκαναν αναφορά στο κείμενο που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα στο διαδίκτυο του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με την ακύρωση αγοράς 1,5 δις Ευρώ αμυντικού εξοπλισμού από την Ρωσία.( δηλ. τα περι διαλυσης της επιτροπης).
Η αγορά αφορούσε συμφωνία που είχε υπογραφεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή αγοράς 450 τεθωρακισμένων οχημάτων από την Ρωσία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου που επικαλουνταν τα ΜΜΕ η αρχική τιμή συμφωνίας ήταν στα 1,2 δις Ευρώ ενώ η τιμή σήμερα είχε φτάσει στα 1,7 δις Ευρώ, αιτία η οποίο λέγεται ότι επηρέασε την ακύρωση της συμφωνίας. Επισημάνθηκε επίσης ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

ΜΕΘΥΣΤΕ ΜΕ Τ ΑΘΑΝΑΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥ (Δύο χιλιάδες)'21

Στην αρχή έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου έβγαλε πάνω στο τραπέζι το «περίστροφο» του ΔΝΤ...  
 του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η Μέρκελ πήρε το περίστροφο (και η συνέχεια είναι γνωστή)...
Στη συνέχεια, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί ο Παπανδρέου μάς ανακοίνωσε με θαλασσινό φόντο - ίσως ήθελε κάτι που να προσιδιάζει με Φαλκονέρα - ότι η Ελλάδα μπαίνει σε ένα «μηχανισμό σωτηρίας» τόσο «σωτήριο», που η περιπλάνησή μας μέσα σ' αυτόν παρομοιάστηκε με «Οδύσσεια»...
Κατόπιν, έπρεπε να πανηγυρίσουμε, γιατί η κυβέρνηση πήρε τα λεφτά από τα δάνεια - τα οποία άρχισε ήδη να τα ξεπληρώνει ο λαός με το αίμα του - και τα έδωσε στους τραπεζίτες και στους βιομήχανους...


Και να που τώρα πρέπει να ξαναπανηγυρίσουμε. Γιατί; 

Επειδή για «καλή μας τύχη», το μνημόνιο - «ευλογία» (κατά Πάγκαλο) δε θα είναι τριετές, όπως υποσχόταν το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα γίνει... υπερδεκαετές!

Επί της ουσίας, τώρα: Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής οικονομικής σχολής γνωρίζει άριστα τι σημαίνει «επιμήκυνση». Για ένα δάνειο με «χ» επιτόκιο για «ψ» χρόνο αποπληρωμής, εφόσον ο χρόνος αποπληρωμής του επιμηκυνθεί, ευθέως ανάλογα θα αυξηθούν και οι τόκοι που απαιτείται να καταβληθούν για να εξοφληθεί.


Χωρίς να εισάγουμε τον αναγνώστη στις λαβυρινθώδεις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης (επιτόκιο «Γιούριμπορ», ειδικές ρήτρες, εξέλιξη τοκοχρεολυτικής δαπάνης επί του εναπομείναντος κεφαλαίου κ.λπ.), ας δούμε «χοντρά - χοντρά» τι σημαίνουν τα προηγούμενα στην περίπτωσή μας:

Πρώτον: Για αυτά τα 110 δισ. ευρώ της «βοήθειας» με κοντά 5,5% που είναι το επιτόκιο, η Ελλάδα στην πενταετία θα πλήρωνε τόκους περίπου 25 δισεκατομμύρια. Τώρα τα τοκογλυφικά θα είναι πολλαπλάσια!
Δεν υπάρχει κανένας σώφρων δανειζόμενος που να στήνει πανηγύρι για μια τέτοια εξέλιξη, που συνιστά τον ορισμό της χρεοκοπίας του. 
Μόνο οι «τοκογλύφοι», οι «κερδοσκόποι» (και οι συνεργάτες τους) έχουν λόγο να πανηγυρίζουν...

Δεύτερον: Αυτό το μνημόνιο διαρκείας συνεπάγεται ότι από σήμερα και τουλάχιστον για μια δεκαετία - δεκαπενταετία, ο ελληνικός λαός - λόγω των δανείων από την τρόικα και χωρίς να υπολογίζονται τα αστρονομικά τοκοχρεολύσια των προηγούμενων δανείων - θα υφίσταται μια επιπλέον ετήσια αφαίμαξη για αποπληρωμή τόκων (και μόνο τόκων) ίση κατά μέσο όρο με ένα μνημόνιο, όπως αυτό που εφαρμόστηκε το 2010.
Ο,τι, δηλαδή, ζήσαμε το 2010 με τις μειώσεις μισθών, συντάξεων, δώρων, «λουκέτων» στην αγορά, ασφαλιστικό, ανεργία κ.λπ., μας «εξασφάλισαν» ότι θα το ζήσουμε επί... δέκα και δεκαπέντε! 

Τρίτον: Η «επιμήκυνση» συνιστά μια επιπλέον ευρωενωσιακή θεσμική θωράκιση της έτσι κι αλλιώς προαποφασισμένης άγριας λιτότητας, η οποία, όμως, πλέον προσλαμβάνει απροσδιόριστη χρονική διάρκεια!
Τα παραμύθια, επομένως, περί εξόδου της χώρας από την «επιτήρηση», από την «περιορισμένη εθνική κυριαρχία» και από το μνημόνιο το 2013, έληξαν! 
Προφανώς, όσοι πανηγυρίζουν, την ώρα που ο λαός εξανδραποδίζεται, για να θέλουν την Ελλάδα αέναα τυλιγμένη στην κόλλα του μνημονίου, κάτι θα κερδίζουν...

Ως εκ τούτου, και τουλάχιστον, μέχρι το 2021 - δηλαδή ακριβώς με τη συμπλήρωση δύο αιώνων από την επέτειο της Επανάστασης του '21 και του «Ελευθερία ή θάνατος» - η Ελλάδα θα έχει γυρίσει, κοινωνικά και οικονομικά, 100 χρόνια πίσω. 

Μας έλαχε, τελικά, μια χώρα που δεν καταφέρνει να βρεθεί ποτέ τη σωστή ώρα στα ραντεβού της με την Ιστορία. 

Ισως γιατί συμβαίνει αυτά τα «ραντεβού με την Ιστορία» να τα κλείνει το ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters