Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Επιστροφή πιό πίσω απο εκεί που ξεκινήσαμε

Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη

Απο το Σεπτέμβρη του 2014 έχει αποφασισισθεί η έξοδος της Ελλάδας απο την Ευρωζώνη. Το έχω συζητήσει το θέμα. 

Η Ελλάδα δεν έπρεπε να μπεί στην EE και την Ευρωζώνη χωρίς να έχει λάβει μέτρα ώστε να μη κλείσει η βιομηχανία της. Την ευθύνη την έχουν όλοι όσοι κυβέρνησαν απο τότε. Το τελικό χτύπημα το έδωσε η κυβέρνηση Καραμανλή. Απο κεί και πέρα δέν έγιναν αυτά που έπρεπε:

  1. Διόρθωση των δημοσιονομικών. Ισοδύναμα μέτρα δεν υπάρχουν Εφορολογούντο οι πολίτες αντί για τους ολιγάρχες.
  2. Μέτρα υπέρ της ανάπτυξης (παραγωγή και εξαγωγή προιόντων)
  3. Μέτρα υπέρ της προστασίας των επενδύσεων και της διακίνησης των κεφαλαίων
  4. Φορολογική ισότητα και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης
  5. Έλεγχος του επονείδιστου χρέους και ισόχρονη ανακατανομή του χρέους.
  6. Προστασία των καταθέσεων στις τράπεζες στο Αγγλικό Δίκαιο
  7. Κατανομή των κονδυλίων για την ανάπτυξη στη παραγωγή και όχι σε άχρηστα κοινωφελή έργα και σε μισθούς και συντάξεις
Ούτε τότε ούτε και τώρα υπήρξαν οι κατάλληλοι διαχειριστές. Αν υποθέσουμε ότι η χώρα είχε δύο επιλογές, την επιβίωση στο ευρώ και την έξοδο απο το ευρώ, τότε πρέπει να σας πώ ότι στις θέσεις κλειδιά ήταν οι καταλληλότεροι για να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.
Λύσεις υπήρχαν και υπάρχουν και εκτός ευρώ και εντός ευρώ. Το θέμα των διαχειριστών είναι το πρόβλημα της Ελλάδας όπως και τα λαγούμια τρίτης διαλογής που τους επιλέγουν. Το πρόβλημα αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει και εντός και εκτός ευρώ. 

Το άλλο θέμα είναι ότι τα χρόνια που πέρασαν οι ολιγάρχες έγιναν πλουσιότεροι και ειδικότερα οι εφοπλιστές που δεν πλήρωσαν ποτέ φόρους. Το χειρότερο είναι ότι προσάρμοσαν και προσαρμόζουν την εξωτερική και την οικονομική πολιτική της χώρας με τρόπο που να ικανοποιούνται τα προνόμια τους.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται το ΣΥΡΙΖΑ σαν κυβέρνηση είναι υπερβολικά αργή. Η ποιότητα των προτάσεών του είναι κάκιστη ενώ οι τεχνοκράτες της Ελλάδας δεν διαθέτουν τα προσόντα για τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και όλοι οι σοβαροί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Αν η Ελλάδα βγεί απο το ευρώ και την ευρωζώνη αυτό σημαίνει εκλογές. Τί θα αλλάξει και πάλι τίποτα; Όλοι οι πολιτικοί μια παρέα είναι και όποιος και να ανέβει θα είναι κάτω του μέσου όρου της ΕΕ. Δυστυχώς  η Ελλάδα δεν έχει άλλο χρόνο για δοκιμές.

Δεν ξέρω πόσες φάπες πρέπει να φάει κανείς σε διεθνές επίπεδο για να αλλάξει απόψεις αλλά ο χρόνος αυτών που θέλουν να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα έχει τελειώσει, ότι και να γίνει απο τώρα και στο εξής. Πρέπει να είσαι πολύ άβγαλτος στο κόσμο για να πιστεύεις ότι οι πολιτικές επιλογές θα επιβληθούν στις οικονομικές και μάλιστα να το διατυμπανίζεις όπως ο Τσίπρας. Στις ανπεπτυγμένες χώρες όλοι ξέρουν πως όλα μεταφράζονται σε αριθμούς. Όλα. 

Το καλύτερο που έχει να κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να βρεί αξιόλογο πρωθυπουργό στο εξωτερικό που θα ηγηθεί και προτείνει όσες αλλαγές χρειάζονται, πρίν καταστραφεί η χώρα απο τη λεηλασία της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας και τις παράδοσης της με διάφορα τεχνάσματα σε ολιγάρχες και σε δανειστές. Σε άλλη περίπτωση το μεταναστευτικό κύμα που θα προκύψει απο την Ελλάδα προς την ΕΕ θα είναι μεγάλο.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να βαθμολγηθεί με θετικό βαθμό για ότι έχει κάνει. Κανένα απο τα μέτρα που προτείνει δεν είναι αναπτυξιακού τύπου και κυρίως έχουν μεγάλο ρίσκο για να πραγματοποιηθούν όσα υπόσχεται απο τη στιγμή που ξυπνάει και κοιμάται με τα ΘΑ και άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ. Κανένας δεν δανείζει χρήματα σε μια τέτοια κυβέρνηση. Καλό είναι να υπάρξει και μαι επιτροπή για τα SWAPS που έχει υπογράψει η νέα κυβέρνηση όπως και όλες οι προηγούμενες.

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Με τα χέρια στις τσέπες και τις πολλές δηλώσεις στα ΜΜΕ δουλειά δεν θα γίνει. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φτωχό και είναι φτωχό.
Το Grexit είναι πολύ κοντά πλέον. 

Όλα τα πιόνια είναι στη θέση τους. Ακόμη και να μείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, το πρόβλημα δεν θα λυθεί. Σε μια επιτροπή σοφών δεν θα συμμετείχα. 
Δεν χρειάζονται. Θα είναι άχρηστοι γιατί άχρηστοι είναι αυτοί που τους επιλέγουν.


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/04/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters