Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Ο Πάπας παροτρύνει την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος καθώς η μαφία γαλακτοποιεί την πανδημία

 

Πόλη του Βατικανού (Reuters) 

- Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε την Κυριακή τους ανθρώπους να πολεμήσουν ομάδες οργανωμένου εγκλήματος όπως η μαφία σε όλο τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν την πανδημία COVID-19 για να εμπλουτίσουν περαιτέρω τους εαυτούς τους.

Τον Δεκέμβριο, ο αστυνομικός συντονισμός της Ιντερπόλ με έδρα το Παρίσι εξέδωσε παγκόσμια προειδοποίηση ότι τα οργανωμένα εγκληματικά

δίκτυα στοχεύουν τα εμβόλια COVID-19. Τον Μάρτιο, η νοτιοαφρικανική αστυνομία κατέσχεσε εκατοντάδες πλαστά εμβόλια και συνέλαβε τέσσερις υπόπτους.

«Οι Μαφίας είναι παρόντες σε διάφορα μέρη του κόσμου και, εκμεταλλευόμενοι την πανδημία, εμπλουτίζονται μέσω της διαφθοράς», δήλωσε ο Φράνσις, μιλώντας στην ομιλία του την Κυριακή το μεσημέρι την ημέρα που η Ιταλία θυμάται τα θύματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Η ιταλική αστυνομία αναφέρει ότι οι εγκληματικές φυλές χρησιμοποιούν την πανδημία για να ευνοήσουν τις φτωχές οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή, προσφέροντας δάνεια και τρόφιμα. Οι καρχαρίες δανείου που απαιτούν υπερβολικά επιτόκια διασώζουν επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία, αναφέρουν η αστυνομία.

«Αυτές οι δομές της αμαρτίας, οι δομές της μαφίας, είναι ενάντια στο ευαγγέλιο και κάνουν λάθος την ειδωλολατρία για την πίστη», πρόσθεσε ο Πάπας.

Στην Ιταλία, πολλά μέλη του οργανωμένου εγκλήματος βλέπουν τον εαυτό τους ως μέρος μιας θρησκευτικής, λατρευτικής ομάδας, επικαλούμενη τη βοήθεια των αγίων και τη χρήση θρησκευτικών ειδωλίων ή αγαλμάτων σε τελετές μύησης.

Η νότια πόλη Oppido Mamertina έκανε πρωτοσέλιδα το 2014 όταν οι ντόπιοι που έφεραν ένα άγαλμα της Madonna έστρεψαν τη διαδρομή μιας πομπής για να σταματήσουν στο σπίτι ενός αφεντικού όχλου και έσκυψαν το άγαλμα ελαφρώς σαν να γονατίσουν σε ένα σημάδι σεβασμού.

«Σήμερα, ας θυμηθούμε όλα τα θύματα και ανανεώστε τη δέσμευσή μας ενάντια στις μαφίες», δήλωσε ο Francis.

Τα τελευταία χρόνια, η Ndrangheta που εδρεύει στην Καλαβρία έχει ξεπεράσει τη Cosa Nostra της Σικελίας ως την πιο φοβισμένη και επικερδή ιταλική εγκληματική ομάδα, κερδίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από τη διακίνηση ναρκωτικών. Έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Αναφορά από τον Philip Pullella; Επιμέλεια από τον Pravin Char


https://www.reuters.com

-------------================--------------




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ: 

Andreas Chrysis



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters