Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Κβαντική αποκάλυψη; - Ο αγώνας των σούπερ υπολογιστών θα επαναπροσδιορίσει τον κόσμο

Η κβαντική πληροφορική τελικά θα αλλάξει και θα ανατρέψει τους αγωνιστικούς αγώνες

Έκπληξη: Μία από τις μεγαλύτερες επαναστάσεις που θα αναδιαμορφώσουν τον πλανήτη μας στο εγγύς μέλλον είναι μια τεχνολογία που ίσως δεν έχετε ακούσει.
Και αν το έχετε ακούσει, πιθανότατα δεν καταλάβατε εξ αποστάσεως πώς λειτουργεί ή το μέγεθος της σημασίας του.


Η επανάσταση είναι η κβαντική πληροφορική .

Σύμφωνα με τους απλούς ανθρώπους, οι επιστήμονες υπολογιστών και άλλοι επιστήμονες χρησιμοποιούν την κβαντική μηχανική, την οποία ο υπερήρωας Avengers χρησιμοποίησε διάσημα στην ταινία End Game για να ταξιδέψει στο χρόνο, προκειμένου να δημιουργήσει έναν σούπερ υπολογιστή που θα κάνει τους γρηγορότερους υπολογιστές του σήμερα να μοιάζουν με γραφομηχανή

Εκτός από το ότι η κβαντική πληροφορική είναι πραγματική και πολύ κοντά.
Οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι λιγότερο από το να ξαναπροσδιορίσουν ποιες είναι οι παγκόσμιες στρατιωτικές, οικονομικές και τεχνολογικές δυνάμεις και να επαναπροσδιορίσουν τις βιομηχανίες τόσο διαφορετικές όσο οι επικοινωνίες, η υγεία, η χρηματοδότηση και η ενέργεια. Και υπάρχει ένας αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με άλλους όπως η Ρωσία, η ΕΕ, ο Καναδάς και πιο πρόσφατα το Ισραήλ, όλοι ελπίζουν να επιτύχουν κυριαρχία (ή στην περίπτωση του Ισραήλ, τουλάχιστον ένα αξιοσέβαστο μέρος στο τραπέζι) - σαν τον χώρο αγώνας.
Ποιος θα κερδίσει λοιπόν αυτόν τον αγώνα και θα κυριαρχήσει τις επόμενες δεκαετίες; Το περιοδικό συζήτησε το θέμα με ένα ευρύ φάσμα αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ και του Ισραήλ και των επιχειρήσεων.

Η BOB BLAKLEY είναι συνεργάτης στον κορυφαίο παγκόσμιο όμιλο επιχειρήσεων, Team8. Επίσης, πρόσφατα υπηρέτησε ως μέλος της Επιτροπής Κβαντικής Πληροφορικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών. Υπενθύμισε ότι όταν έλεγξε τους αριθμούς πριν από ένα χρόνο, «σχετικά με τη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την κβαντική τεχνολογία, η Κίνα εξακολουθούσε να είναι νούμερο 1 - εξαιρουμένων των [μαύρων κυβερνητικών] μαύρων προϋπολογισμών».
«Η Ευρώπη, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ έχουν όλες αρκετά ισχυρές επιχειρήσεις που επιδιώκουν την κβαντική ανίχνευση, τις επικοινωνίες και την κατασκευή κβαντικών υπολογιστών. Υπάρχει επίσης η Google, η Microsoft και άλλοι », είπε.
Παρεμπιπτόντως, τον Οκτώβριο του 2019, η Google δήλωσε ότι είχε επιτύχει «κβαντική υπεροχή». Αλλά ο Blakley εξήγησε ότι ο κβαντικός υπολογιστής που πέτυχαν ήταν ένα ενδιάμεσο στάδιο, ακόμη πολύ λίγο πριν από τη φάση αλλαγής παιχνιδιών. Οι Amazon, IBM, Honeywell, IonQ, Cambridge Quantum Computing, Rigetti και άλλοι είναι επίσης σημαντικοί παίκτες στον κβαντικό αγώνα.
Το περιοδικό συζήτησε επίσης αυτά τα ζητήματα με τον πρώην στρατηγό IDF. (res.) Γιτζάκ Μπεν Ισραήλ, ο οποίος πρόσφατα επικεφαλής μιας κυβερνητικής επιτροπής για την επινόηση μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανά χώρα για την κβαντική τεχνολογία και ηγήθηκε άλλων βασικών υπηρεσιών. Ο Μπεν Ισραήλ επιβεβαιώνει ότι η Κίνα είχε αρχικά επενδύσει στον κβαντικό τεχνολογικό αγώνα νωρίτερα και πιο σοβαρά από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, ο Μπεν Ισραήλ δεν ανησυχεί υπερβολικά.
«Όσον αφορά την Κίνα και τη Ρωσία, θα μπορούσαν να φτάσουν στην τεχνολογία πολύ πριν από τις ΗΠΑ; Από τον 21ο αιώνα, βλέπουμε ότι οι συγγραφείς μπορούν να επικεντρώσουν όλες τις προσπάθειές τους προς μια κατεύθυνση », είπε.
Παρατήρησε ότι από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του 1970, η Ρωσία οδήγησε τον κόσμο στο διάστημα έως ότου «οι ΗΠΑ είπαν,« αυτό βλάπτει την εικόνα μας ». Ήθελαν να καλύψουν το κενό. [Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ.] Ο Κένεντι είπε μέσα σε 10 χρόνια ότι θα τα καταφέρει. "
Έκτοτε, «σχεδόν όλη η τεχνολογία που δεν μπορούμε να ζήσουμε δεν έχει κατασκευαστεί στη Δύση. Αυτό συμβαίνει επειδή εκεί είναι που οι άνθρωποι έχουν ελευθερία σκέψης και δημιουργικότητας .... Ο πολιτισμός στη Δύση έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού », δήλωσε ο Μπεν Ισραήλ.
Το περιοδικό μίλησε επίσης με τον ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας αναλυτών της βιομηχανίας Inside Quantum Technology Lawrence Gasman, ο οποίος έχει γράψει τέσσερα βιβλία και παρακολούθησε νέες τεχνολογίες για 35 χρόνια.
Όσον αφορά το ποιος κερδίζει τον αγώνα, ο Gasman είπε, «αμφισβητώ ότι το« μπροστά »είναι ένας πολύ σημαντικός όρος σε αυτό το πλαίσιο. Κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσα χρήματα έχουν περάσει σε κινεζικούς κβαντικούς υπολογιστές »ή την προσπάθεια των ΗΠΑ« από την κοινότητα των πληροφοριών ... σχεδόν σίγουρα χρηματοδοτεί τη δραστηριότητα ανοιχτά και κρυφά. 
«Τούτου λεχθέντος, δεν πιστεύουμε ότι οι Κινέζοι έχουν αναπτύξει πολλούς κβαντικούς υπολογιστές», και δεν ήταν σαφές εάν μπορούσαν να εκτελέσουν, είπε. 
Απαντώντας σε εμπειρογνώμονες που δήλωσαν στο περιοδικό ότι οι ΗΠΑ έχουν ανακτήσει το προβάδισμα στον κβαντικό υπολογισμό, αλλά ότι η Κίνα παραμένει ηγέτης στις κβαντικές επικοινωνίες, ο Gasman είπε: «Είμαι πολύ σίγουρος ότι η Κίνα βρίσκεται μπροστά στις κβαντικές επικοινωνίες. Αυτό που αναφέρεστε πιθανώς είναι τα κβαντικά δίχτυα μεγάλων αποστάσεων [νέα κβαντικά διαδικτυακά δίκτυα] που έχουν κατασκευάσει οι Κινέζοι, αλλά αυτά αναπαράγονται γρήγορα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη και δεν είναι τόσο δύσκολο να οικοδομηθούν. "
Πρόσθεσε, «Οι περισσότερες από τις καινοτομίες στις κβαντικές επικοινωνίες φαίνεται να είναι στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη», αλλά ότι «η Κίνα έχει μεγαλύτερα / μεγαλύτερα κβαντικά δίχτυα από τη Δύση μέχρι στιγμής, αλλά οι Κινέζοι πρέπει να φοβούνται εδώ και πολύ καιρό. όρος. Οι τεχνολόγοι είναι συνήθως πολύ αφελείς για την κινέζικη απειλή. "
Αριστερά προς τα δεξιά: LAWRENCE GASMAN, ιδρυτής και πρόεδρος, Inside Quantum Technology.  (Ευγενική προσφορά Inside Quantum Technology) BOB BLAKLEY, συνεργάτης λειτουργίας, Team8.  (Team8) FORMER IDF May.-Gen.  (res.) Yitzhak Ben Israel (Διακλαδικό Κέντρο Έρευνας στον κυβερνοχώρο Blavatnik, Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ)Αριστερά προς τα δεξιά: LAWRENCE GASMAN, ιδρυτής και πρόεδρος, Inside Quantum Technology. (Ευγενική προσφορά Inside Quantum Technology) BOB BLAKLEY, συνεργάτης λειτουργίας, Team8. (Team8) FORMER IDF May.-Gen. (res.) Yitzhak Ben Israel (Διακλαδικό Κέντρο Έρευνας στον κυβερνοχώρο Blavatnik, Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ)
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ το Ισραήλ σε αυτό το πολύ μεγαλύτερο παιχνίδι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου;
Ο Μπεν Ισραήλ είπε: «Το Ισραήλ είναι πολύ ισχυρό στην κβαντική μηχανική. Μερικές από τις μεγαλύτερες εξελίξεις προέρχονται από Ισραηλινούς ερευνητές. [Ο Ισραηλινός φυσικός που ειδικεύεται στην κβαντική φυσική] Ο Γιακίρ Αχαρόνοφ είναι στα 80 του », σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα του έδωσε μετάλλιο το 2010.
«Στη δεκαετία του 1950, οι Ισραηλινοί εργάζονταν ήδη στην κβαντική μηχανική», και τώρα έχουν δύο γενιές μαθητών, σημείωσε.
Παρά τη θεωρητική ισχύ του Ισραήλ, η επένδυση και η τεχνογνωσία του είναι άνιση σε ορισμένους πρακτικούς τομείς. Μέχρι σήμερα, εργάζεται ως επί το πλείστον σε εφαρμογές και λογισμικό για να μεταβεί στο συγκρότημα κβαντικών υπολογιστών από τις ΗΠΑ και αλλού, συνδέοντας τους μέσω του cloud. Μόλις πρόσφατα άρχισε να επενδύει σε πτυχές των δικών του κβαντικών υπολογιστικών έργων.
Ο Μπεν Ισραήλ παρατήρησε: «Πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην κβαντική στους τομείς των ακαδημαϊκών, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας - και στο μέλλον σε κβαντικούς υπολογιστές».
Υπάρχει όμως ένα σοβαρό εμπόδιο. Ένας αληθινός ρεαλιστής, ο Μπεν Ισραήλ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Από τον Απρίλιο του 2019, λόγω των εκλογών και του κοροναϊού, "τα περισσότερα από τα εγκεκριμένα 1,4 δισεκατομμύρια NIS έχουν κολλήσει. Χωρίς νέο προϋπολογισμό, «το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να επενδύσει σε νέα πράγματα», είπε, παρόλο που σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός για κβαντικά θέματα ήταν μέρος μιας «εθνικής συναίνεσης ... Το σχέδιο [για κβαντικά ζητήματα] υπάρχει, απλά να περάσει ο νόμος περί προϋπολογισμού. Αλλά κανείς δεν εργάζεται στον προϋπολογισμό »αυτή τη στιγμή λόγω πολιτικών διαφωνιών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων του κυβερνώντος συνασπισμού.
Ο διευθυντής κβαντικής έρευνας για την έρευνα και ανάπτυξη του Υπουργείου Άμυνας Tal David είπε στο περιοδικό ότι εγκρίθηκαν 1,25 δισεκατομμύρια NIS φέτος το καλοκαίρι και ότι ένας τεράστιος όγκος έργων κβαντικής τεχνολογίας προχωρά παρά την απουσία του κρατικού προϋπολογισμού.
Ο Gasman είπε ότι ορισμένες χώρες επενδύουν στην κβαντική τεχνολογία ως εθνική μακροπρόθεσμη προτεραιότητα, ακόμη και αν τα οικονομικά δεν αυξάνονται.
TAL DAVID, επικεφαλής κβαντικής έρευνας, Υπουργείο Άμυνας. (Ofir Rachbuch)
"Έτσι, η ισραηλινή κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει ότι είναι και εθνική προτεραιότητα", πρόσθεσε. «Στο πλαίσιο της πολιτικής, θα μπορούσατε να φανταστείτε ότι ένας λόγος θα ήταν ως έργο κύρους - να επιδείξετε το Ισραήλ ή ίσως σε συνεργασία με τους νέους φίλους του στον Κόλπο». 
Ένας ισραηλινός ηγέτης στην ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού για την κβαντική πληροφορική για να προωθήσει τις βιομηχανίες στον ιδιωτικό τομέα είναι η Classiq, η πρώτη ισραηλινή εταιρεία εκκίνησης στον τομέα του κβαντικού υπολογιστικού λογισμικού. Η Classiq ενισχύει τους «κβαντικούς προγραμματιστές λογισμικού» και επιτρέπει την «ανάπτυξη παγκόσμιων αλλαγών κβαντικών αλγορίθμων και εφαρμογών».
Το περιοδικό μίλησε με τους συνιδρυτές της Classiq Nir Minerbi (επίσης διευθύνων σύμβουλος και πρώην IDF Talpiot, 8200 και απόφοιτος του Rafael). Δρ. Yehuda Naveh (επίσης ΚΟΤ και κορυφαίος ακαδημαϊκός). και Amir Naveh (επίσης αντιπρόεδρος της Ε & Α, καθώς και πρώην απόφοιτος IDF Talpiot και Υπουργείου Άμυνας). Ο Naveh σημείωσε ότι ένα σημαντικό επίκεντρο της εταιρείας ήταν «βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου και τιμολόγηση επιλογών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν κβαντικό υπολογιστή για να αναλύσετε πολλές διαφορετικές διαδρομές συμπεριφοράς περιουσιακών στοιχείων και να προσομοιώσετε από αυτήν την καλύτερη τιμή για τις επιλογές. "
Εξηγώντας πώς λειτουργεί η τεχνολογία τους, ο Naveh είπε ότι η Classiq έχει οικονομικές παραμέτρους από τους πελάτες και στη συνέχεια «τις χαρτογραφεί σε ένα μοντέλο που στη συνέχεια επιλύεται με αυτοματοποίηση για να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο κβαντικό κύκλωμα» που παρέχει την επιθυμητή οικονομική καθοδήγηση. Είπε στο περιοδικό ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι ένας άλλος τομέας που θα μεταμορφωθεί λόγω της κβαντικής τεχνολογίας.
"Κάθε μεγάλος κατασκευαστής αυτοκινήτων, ή οι περισσότεροι, έχουν ήδη ενσωματώσει το κβαντικό υπολογιστικό μοντέλο στο επιχειρηματικό τους μοντέλο σε κάποιο επίπεδο ... η κβαντική πληροφορική θα βελτιώσει την αποδοτικότητα της βενζίνης, θα μειώσει τις ρυπογόνες διαδικασίες" και θα χρησιμοποιούσε προσομοιώσεις επιστήμης υλικών για την ανάπτυξη καλύτερων και ελαφρύτερων αυτοκινήτων.
Ο Minerbi είπε, «Όλη η κοινότητα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει ένα κβαντικό PTSD [μετατραυματικό στρες διαταραχής] επειδή μία από τις διαβόητες εφαρμογές είναι το σπάσιμο του RSA», το οποίο μπορεί να γίνει με βάση τον αλγόριθμο του Peter Shore που ανακαλύφθηκε το 1994.
Η κρυπτογράφηση RSA αναφέρεται σε ένα κρυπτοσύστημα δημόσιου κλειδιού που χρησιμοποιείται ευρέως για ασφαλή μετάδοση δεδομένων, ειδικά μέσω του μη ασφαλούς Διαδικτύου, και υπάρχουν προφητείες που τελικά θα το καταστήσουν κβαντικό υπολογιστικό και τις πολλές λειτουργίες του Διαδικτύου που προστατεύονται από αυτό, παρωχημένες.
Ακούγεται σαν μεγάλη υπόθεση, αλλά ο Μινέρμπι ισχυρίστηκε, «Το Quantum είναι πολύ περισσότερο από αυτό. Μπορεί να διαταράξει τεράστιες βιομηχανίες και στον κυβερνοχώρο », μπορεί να φέρει επανάσταση στην άμυνα επιτρέποντας μια πολύ πιο συστηματική αξιολόγηση και συνδέοντας αδύνατα σημεία ταυτόχρονα, καθώς και πιο γρήγορα να ανακαλύψουμε οποιοδήποτε κακόβουλο λογισμικό μία φορά σε ένα σύστημα και ακριβώς τι κάνει αυτό το κακόβουλο λογισμικό.
Η απουσία κβαντικών υπολογιστών, ορισμένες αμυντικές ή μετά από επίθεση εγκληματολογικές αξιολογήσεις είναι απλώς αδύνατες να εκτελεστούν λόγω της περιορισμένης ταχύτητας των κλασικών υπολογιστών σε σύγκριση με τον αριθμό των περιοχών ή των λειτουργιών που πρέπει να ελεγχθούν, είπε.


Η ομάδα συνιδρυτών CLASSIQ (αριστερά προς τα δεξιά): Δρ. Yehuda Naveh, CTO.  Nir Minerbi, Διευθύνων Σύμβουλος  και Amir Naveh, VP της Ε & Α.  (Classiq)Η ομάδα συνιδρυτών CLASSIQ (αριστερά προς τα δεξιά): Δρ. Yehuda Naveh, CTO. Nir Minerbi, Διευθύνων Σύμβουλος και Amir Naveh, VP της Ε & Α. (Classiq)
Επιστρέφοντας στα σενάρια Armageddon της Κίνας ή σε έναν άλλο αντίπαλο των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας κβαντικούς υπολογιστές για να χαράξει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, τεράστιες τράπεζες και αμερικανικές υπηρεσίες άμυνας, ένα τεράστιο ποσό των οποίων βασίζεται στην κρυπτογράφηση RSA, ο Blakley υποχώρησε την βραχυπρόθεσμη απειλή κάπως.
Όμως, αντιμετωπίζοντας ανησυχίες για εισβολή από κβαντικές επιθέσεις και κακόβουλα προγράμματα, ο Blakley είπε: «νούμερο ένα, δεν υπάρχει κβαντικό κακόβουλο λογισμικό σήμερα. Δεν υπάρχει κβαντικός υπολογιστής που μπορεί να εκτελέσει κβαντικό κακόβουλο λογισμικό σήμερα. " Επιπλέον, «δεν είναι σαφές [γιατί] θα πάρετε έναν κβαντικό υπολογιστή για να σπάσετε σε έναν κλασικό υπολογιστή. Οι κανονικοί υπολογιστές μπορούν να το κάνουν αυτό. "
ΠΟΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ αναφέρεται στον Blakley όταν χρησιμοποιεί τη φράση «κβαντική αποκάλυψη;»
Απάντησε: «Ένα από τα σημαντικά πράγματα θα [σχετίζεται] με ιστότοπους που πιστοποιούν και εφαρμόζουν κρυπτογράφηση SSL [Secure Sockets Layer, ένα πρωτόκολλο ασφάλειας Διαδικτύου που βασίζεται σε κρυπτογράφηση] στους διακομιστές όλων των εταιρειών και των τραπεζών. Αυτό θα μπορούσε να πλαστογραφηθεί. Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα πιστοποιητικό ιστότοπου που έλεγε ότι ήμουν η τράπεζα του X. "
Αυτό θα σήμαινε, «Θα μπορούσα να δημιουργήσω τον ιστότοπο. Φαίνεται νόμιμο και ακριβώς όπως ο ιστότοπος της τράπεζας. Θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω για να συλλέξω τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών για τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, μετά να πάω στους πραγματικούς ιστότοπους και να συνδεθώ σε λογαριασμούς πελατών. "
Μέρος αυτού που είναι τρομακτικό θα ήταν μετά την ανιχνευσιμότητα, αφού «για να σπάσει τις πιστοποιήσεις αυτών των εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα που μπορεί να δει μια εταιρεία ... Δεν θα υπήρχαν δεδομένα που θα σου επέτρεπαν να κάνεις μια εγκληματολογία» ανάλυση δεδομένων που είναι προσβάσιμα στην τράπεζα. "
Για να είναι έτοιμος για όλα αυτά, ο Blakley δίνει μια διάλεξη με ένα σχέδιο επτά σημείων κβαντικής ετοιμότητας.
Πιέστηκε ότι θα είναι δύσκολο για τις εταιρείες να ετοιμαστούν για κάτι που δεν τους έχει χτυπήσει ακόμη και δεν το καταλαβαίνουν ακόμη πλήρως, είπε: «Σίγουρα, τα κάναμε όλα αυτά για το πρόβλημα Y2K κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας και εμείς πραγματικά έλυσε το πρόβλημα. 
Προφανώς, μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Γνωρίζουμε ακριβώς πότε θα είναι διαθέσιμος ο νέος κβαντικός αλγόριθμος. Η διαδικασία του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας [NIST] για την επιλογή αυτών των αλγορίθμων βρίσκεται ήδη στον τρίτο γύρο ... κάποια στιγμή το 2023-2024 θα έχουμε τους αλγόριθμους. "
Αυτοί οι αλγόριθμοι θα παρέχουν «μετα-κβαντική κρυπτογράφηση» ή μια νέα επανάσταση στην κρυπτογράφηση που οι κβαντικοί υπολογιστές δεν μπορούν να σπάσουν.
«Πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει επικεντρώνεται σε λίγες επιχειρήσεις με πραγματικά ισχυρές δυνατότητες ... Έχει μεγάλη σημασία τι κάνουν η Google, η Amazon και η Microsoft εδώ, επειδή εκτελούνται πολλές εφαρμογές εκεί. Η υποδομή του Διαδικτύου λειτουργεί στο περιβάλλον cloud. Επίσης, οι Verizon, ATT και άλλοι: υπάρχει μεγάλη κρυπτογραφία στις συσκευές τους. "
«Θα υπάρξουν κάποια πράγματα που δεν διορθώνονται τόσο καλά. Εάν μερικές δεκάδες εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών, κάνουν το σωστό και το λάβουν σοβαρά υπόψη, τότε ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος θα είναι υπό έλεγχο », πρόσθεσε αισιόδοξα ο Blakley.
Αλλά αν η μετα-κβαντική κρυπτογράφηση είναι μακρύτερη από την κβαντική υπολογιστική, γιατί όλη η φασαρία; Δεν θα είναι η κοινωνία μια χαρά αν η θεραπεία ξεπεράσει την ασθένεια; Ο Μπλάκλεϊ εξήγησε το πρόβλημα έτσι: καθυστέρηση.
Η μετα-κβαντική κρυπτογράφηση από ορισμένες απόψεις υπάρχει ήδη και θα πρέπει να ξεπεράσει τον πλήρη κβαντικό υπολογισμό με χρόνια. Ωστόσο, ο Μπλάκλεϊ προειδοποίησε, «Θα μπορούσε να είναι μια δεκαετία ή περισσότερο [προτού υιοθετηθεί πλήρως η μετα-κβαντική κρυπτογράφηση]. Για παράδειγμα, πάρτε λογισμικό από τη Microsoft. Γνωρίζουμε πόσο καιρό χρειάζεται για να αναπτυχθεί παγκοσμίως και να απαλλαγούμε από όλα τα παλιά πράγματα. Το Διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο μέρος », σημειώνοντας ότι θα υπάρχει« εξοπλισμός παροπλισμού που είναι δύσκολο [να ενημερωθεί] ή απλά δεν πρόκειται να συμβεί ».
Ένα παράδειγμα μιας μεγάλης πιθανής παγκόσμιας ευπάθειας θα ήταν τα «εκατομμύρια δρομολογητές Wi-Fi που οι άνθρωποι δεν θα ενημερώσουν ποτέ. Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε μέχρι να το πετάξουν στα σκουπίδια. "
Μερικές από τις στρατιωτικές επιπτώσεις για τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Δύση θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρές από έναν φαινομενικά αθώο ασύρματο δρομολογητή. Μια έκθεση του Αμερικανικού Στρατού του Αυγούστου 2018 και μια έκθεση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ το 2019 εξέφρασαν αμφιβολίες για τις στρατιωτικές επιπτώσεις των συνεχιζόμενων τεχνολογικών εξελίξεων στην Κίνα
Ο στρατός είπε: «Ένας παγκόσμιος αγώνας ακολούθησε την εκμετάλλευση και τη λειτουργία των κβαντικών τεχνολογιών για τη χρήση στρατιωτικών αποτελεσμάτων. Ο αγώνας για την κατάκτηση του κβαντικού τομέα είναι από τους πιο έντονα ανταγωνιστικούς στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας. "
Η κβαντική πληροφορική δεν θα προάγει απλώς την επιστήμη. Τελικά θα αλλάξει και θα ανατρέψει τον αγωνιστικό χώρο της μάχης πολέμου. Εάν η Κίνα ή άλλη χώρα κερδίσει ένα σημαντικό στρατιωτικό κβαντικό πλεονέκτημα έναντι των ΗΠΑ ή του Ισραήλ, θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία του ποιος έχει ποιοτικό στρατιωτικό πλεονέκτημα.
Η Κίνα δημιούργησε έναν πρωτοποριακό σύνδεσμο επικοινωνίας χρησιμοποιώντας εμπλεκόμενα σωματίδια μεταξύ δορυφόρων και ενός επίγειου σταθμού. Αυτό θα μπορούσε τελικά να επιτρέψει στην Κίνα να μεταφέρει τις στρατιωτικές της τηλεπικοινωνίες στα κβαντικά δίκτυα, καθιστώντας δύσκολη για τις ΗΠΑ να διατηρήσουν το σημερινό επίπεδο επιτήρησης.
Η κινεζική εταιρεία Electronic Technology Group Corporation ισχυρίζεται ότι έχει αναπτύξει κβαντικό ραντάρ. Εάν αναπτυχθεί πλήρως, το κβαντικό ραντάρ θα μπορούσε να απειλήσει το προβάδισμα των ΗΠΑ στην τεχνολογία stealth. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει αυξημένη ευπάθεια των αμερικανικών αεροσκαφών μυστικότητας όπως το B-2 Spirit, F-22 Raptor, και το βραβευμένο "αδιάβροχο" F-35 των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Το μαχητικό αεροσκάφος IDF F-35 «Adir».  Θα μπορούσε το κινεζικό κβαντικό ραντάρ να καταστήσει τέτοια αεροσκάφη μυστικότητας ευάλωτα;  (Moshe Shai / Flash90)Το μαχητικό αεροσκάφος IDF F-35 «Adir». Θα μπορούσε το κινεζικό κβαντικό ραντάρ να καταστήσει τέτοια αεροσκάφη μυστικότητας ευάλωτα; (Moshe Shai / Flash90)
Υπάρχουν παρόμοιες ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να προχωρήσει στην ανίχνευση πυρηνικών υποβρυχίων επίθεσης μετά την ανακοίνωση της Κινεζικής Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών για την ανάπτυξη ενός κβαντικού ανιχνευτή υποβρυχίων που βασίζεται σε μια σειρά αισθητήρων γνωστών ως SQUIDs (Superconducting Quantum Interference Device).
Κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα θα μπορούσε να είναι μοναδικά προβληματικό για το Ισραήλ, το οποίο κλίνει από την ποιοτική στρατιωτική άκρη του για να αποτρέψει την επικείμενη εισβολή από τους γύρω εχθρικούς γείτονες.
Χωρίς να ασχολείται με λεπτομέρειες, ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας Ντέιβιντ είπε, «Είναι επίσης σαφές γιατί είναι [η κβαντική τεχνολογία] έχει σημασία στη στρατιωτική αρένα» και γιατί θα ήταν σημαντικό «να αποκτήσουμε δυνατότητες που δεν έχει ο εχθρός».
Αναφερόμενος στις στρατιωτικές ανησυχίες, ο Μπεν Ισραήλ διηγήθηκε ένα περιστατικό πριν από μια δεκαετία περίπου, όταν ο μελετητής Γιακίρ Αχαρόνοφ τον προειδοποίησε για μια πιθανή ελάχιστα γνωστή κινεζική τεχνολογία που θα μπορούσε να βρει μυστικά αεροσκάφη.
Πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια και η νέα απειλή δεν εξαφανίστηκε, κάτι που είπε ο Μπεν Ισραήλ απέδειξε ότι, ακόμη και αν δεν μπορούσε να αγνοηθεί, ήταν αισιόδοξος ότι οι δημοκρατικές χώρες θα παραμείνουν μπροστά μπροστά στους σχετικούς μεγάλους τεχνολογικούς τομείς.
«Νομίζω ότι οι Κινέζοι αποτελούν πολύ μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ από ό, τι οι Ρώσοι ποτέ», προειδοποίησε ο Gasman. «Υποθέτω ότι θα υπάρξει μια συνεχής προσπάθεια για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων των ΗΠΑ με την ολοένα και καλύτερη μετα-κβαντική τεχνολογία υπολογιστών και την κβαντική κατανομή κλειδιών, αλλά τίποτα δεν είναι πραγματικά άτρωτο». (Η κατανομή κβαντικών κλειδιών είναι μια ασφαλής μέθοδος επικοινωνίας που χρησιμοποιεί κρυπτογραφικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει στοιχεία της κβαντικής μηχανικής.)
Επιπλέον, ρωτήθηκε για τη δυνατότητα του Ιράν ή τρομοκρατικών ομάδων να μεταφέρουν ή να χρησιμοποιούν κβαντική τεχνολογία μέσω του cloud, είπε, «Εάν κάποιος από αυτούς είχε ακαδημαϊκό λογαριασμό, θα μπορούσε να το κάνει δωρεάν. Φυσικά, θα περάσουν μερικά χρόνια πριν μπορέσουν να κάνουν κάτι τρομερό με αυτήν την πρόσβαση. "
«Η κβαντική πληροφορική θα φέρει επανάσταση σε όλο τον ψηφιακό κόσμο και άλλα ζητήματα ασφάλειας», δήλωσε ο Naveh του Classiq. «Νομίζω ότι τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας και τα τεχνολογικά ζητήματα και τα έργα είναι μόνο μια άλλη κατηγορία ενός σκληρού προβλήματος που πρέπει να λυθεί. Η ανίχνευση αντικειμένων μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιστοποιήσετε τη γραφική παράσταση και επίσης στη νοημοσύνη και στην καταπολέμηση μιας συγκεκριμένης τρομοκρατικής απειλής. "
Με άλλα λόγια, αν και οι ΗΠΑ πρέπει να ακολουθήσουν τον ανταγωνισμό από ανταγωνιστές, από τη θετική πλευρά, θα μπορούσαν να υπάρξουν σημαντικά οφέλη για το Ισραήλ στη συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό τρομοκρατικών απειλών.
ΠΩΣ θα επηρεαστεί ο εμπορικός τομέας; Όπως αναφέρθηκε σχετικά με την εταιρεία Classiq, οι περιστροφές της κβαντικής τεχνολογίας θα είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικές, αν όχι περισσότερες, από τις διαστάσεις ασφαλείας.
Ο Blakley είπε, «Στην κβαντική χημεία και στις επιστήμες των υλικών, θα μπορούσαμε να δούμε την ανακάλυψη νέων φαρμάκων, νέων επικαλύψεων για αεροπλάνα» (χρησιμοποιώντας νέα είδη προσεγγίσεων για βαφή και σκουριά).
«Σε χρηματοοικονομικές εφαρμογές, θα υπάρξει βελτιστοποίηση χαρτοφυλακίου», η οποία θα μετατοπίσει τον επενδυτικό κόσμο σε νέα πρότυπα.
Επιπλέον, ο Blakley είπε ότι οι εφαρμογές της μηχανικής μάθησης θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια ενεργειακή επανάσταση. «Η πλειονότητα των λιπασμάτων στον κόσμο είναι λιπάσματα αζώτου. Γνωρίζουμε πώς να κατασκευάζουμε λιπάσματα αζώτου σε μεγάλη κλίμακα ... αλλά αυτό είναι πραγματικά ενεργειακό. Το 2 τοις εκατό όλης της παραγόμενης ενέργειας στον κόσμο χρησιμοποιείται για την παραγωγή λιπασμάτων αζώτου », είπε.
«Αλλά τα φυτά το κάνουν για σχεδόν μηδενική ενέργεια. Είναι πολύ αποτελεσματικά. Η ελπίδα είναι ότι οι κβαντικές προσομοιώσεις των χημικών διεργασιών μπορούν να μας διδάξουν πώς να μειώσουμε σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια »που απαιτείται για την παραγωγή αζώτου.
Οι συνέπειες αυτού, παρατήρησε, θα μπορούσαν να είναι η επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής, η βελτίωση της παραγωγής τροφίμων «έτσι δεν έχουμε λιμούς και ελλείψεις τροφίμων για λόγους που σχετίζονται με την αδυναμία γονιμοποίησης των καλλιεργειών».
Ο Gasman προέβλεψε: «Εμπορικά, βλέπω την κβαντική τεχνολογία που οδηγεί σε έναν εντελώς νέο κύκλο δικτύων υψηλής ασφάλειας. Οι άνθρωποι ήδη μιλάνε για το κβαντικό Διαδίκτυο που αντικαθιστά το αρχικό Διαδίκτυο. "

Ο Μπεν Ισραήλ συζήτησε μια επανάσταση στον τομέα της υγείας όπου η κβαντική τεχνολογία θα συνδύαζε το Διαδίκτυο των πραγμάτων για να επιτρέψει την εφαρμογή μικροσκοπικών μηχανικών συσκευών, πολύ πέρα ​​από οτιδήποτε υπάρχει τώρα, μέσα στα σώματα των ανθρώπων για να βοηθήσει στη ρύθμιση και την παρακολούθηση των λειτουργιών.
Είτε πρόκειται για την ανατομή του παλιού Διαδικτύου και την ανοικοδόμηση ενός νέου ή παραδείγματα μεταβολών σε στρατιωτικές, οικονομικές, υγειονομικές, ενεργειακές και άλλες βιομηχανίες - φαίνεται ότι λίγοι τομείς της ζωής θα μείνουν ανέγγιχτοι από το επερχόμενο παλιρροιακό κύμα κβαντικών υπολογιστών.

Από την YONAH JEREMY BOB



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕ GOOGLE TRANSLATE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters