Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΕΕΙ ; Τουρκική βάση στον Νότιο Πόλο ; ; ;


ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
TI ΛΕΕΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΣΣΣΣΤ ! ΚΑΝΤΕ ΗΣΥΧΙΑ!
Κ Ο Ι Μ Α Τ Α Ι ....

ΒΑΘΙΑ...
ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑ.....

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ,
ΠΟΣΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ
Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ!

ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ
ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΜΕ
ΤΟΥΣ "ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ".....
ΡΕ!
ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ;

Ο Ερντογάν θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες της ....Ανταρκτικής;Η Τουρκία επιταχύνει την επιστημονική της έρευνα και τις εκστρατευτικές της δραστηριότητες στην Αρκτική και την Ανταρκτική σε μια προσπάθεια να κάνει αισθητή την παρουσίας της στους δύο πόλους. 
Τόσο για να μελετήσει την κλιματική αλλαγή όσο και για εμπορικές της δυνατότητες και εξόρυξη φυσικών πόρων, αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο από το ειδ. πρακτορείο 'Anadolu'.

Türk ekibi yola çıktı, Antarktika yolculuğu başlıyor!

«Η Τουρκία πραγματοποιεί όλο και πιο αποτελεσματικά έργα για τη διεξαγωγή πολικής έρευνας κάθε χρόνο και η δύναμή της αυξάνεται τόσο στην περιοχή όσο και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Μπουρτζού Οζσόϊ, επικεφαλής του πρώτου Τουρκικού Κέντρου Πολικής Έρευνας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινουπόλεως.

Το 'Anadolu' υπενθυμίζει ότι τον Απρίλιο του 2016, η τουρκική ερευνητική ομάδα ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ανταρκτική για να μελετήσει τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

TDF Başkanı Ersan Başar'dan Ağrı ASKF'ye ziyaret - Haber

Η ομάδα αποτελούνταν από 14 γιατρούς, βοτανολόγους, γεωλόγους και ωκεανογράφους από επτά πανεπιστήμια.

Η Οζσόϊ είπε ότι η Τουρκική Αρκτική Επιστημονική Αποστολή δημιούργησε μια προσωρινή πολική βάση στην Ανταρκτική το 2019 και ότι οι μελέτες σκοπιμότητας για τη δημιουργία μόνιμης βάσης βρίσκονται τώρα στο τελικό τους στάδιο.

«Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τότε στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια επιστημονική βάση για την 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας (2023)», είπε η Οζσόϊ.

TDF Başkanı Prof. Dr. Ersan BAŞAR'ın 19 Mayıs Mesajı | TDF

Ταυτόχρονα, ο Έρσαν Μπασάρ, επιστήμονας των θαλάσσιων υδάτων και επικεφαλής της επιστημονικής αποστολής της Τουρκίας στην Ανταρκτική το 2020, πρόσθεσε ότι «οι ετήσιες επιστημονικές αποστολές πραγματοποιούν ολοένα και πιο μεγάλης κλίμακας έργα στους πόλους και έχουν ενισχύσει την πολική παρουσία της Τουρκίας».

Turkey to establish its own Antarctic base in 10 years | Eurasia Diary

Συγχρόνως μελετώντας και παρατηρώντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, οι Τούρκοι επιστήμονες διερευνούν επίσης εμπορικές ευκαιρίες και εξόρυξη φυσικών πόρων στους πόλους.

Η Αρκτική έχει σχεδόν το ένα τρίτο των αποθεμάτων υδρογονανθράκων στον κόσμο και η Ανταρκτική είναι πλούσια σε χαλκό και σίδηρο, δήλωσε η Οζσόι.

Ο Μπασάρ είπε ότι η Ανταρκτική έχει τεράστιες δυνατότητες για συλλογή κριλ, ενός μικρού καρκινοειδούς που είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και 'ωμέγα-3' λιπαρών οξέων, που χρησιμοποιούνται ως πρόσθετα τροφίμων ή κάψουλες λαδιού, καθώς και για ζώα και τροφές για κατοικίδια.

Antarktika Bilim Seferi'ni gerçekleştiren ekip Türk Üssü'ne ulaştı

«Η συγκομιδή κριλ θα αποτελούσε σημαντική πηγή εισοδήματος για την Τουρκία», πρόσθεσε ο Μπασάρ.

Ο Μπασάρ είπε ότι ορισμένες τουρκικές εταιρείες έχουν εφαρμόσει σημαντικά έργα που σχετίζονται με τις κατασκευές και τήν βιομηχανία φυσικού αερίου σε χώρες που συνορεύουν με την Αρκτική.

«Η Τουρκία πρέπει να αυξήσει το καθεστώς παρατηρητή της στην Ανταρκτική για να γίνει μια από τις χώρες που λαμβάνουν αποφάσεις.

»Η Τουρκία θα επιτύχει τον στόχο της αυξάνοντας την επιστημονική της δύναμη στην Ανταρκτική», κατέληξε ο Μπασάρ.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home


Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters