Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Οι τράπεζες που ανακεφαλοποίησες εσύ …δανείζουν την «επένδυση» του Λάτση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της Lamda Development με ελληνικές και ξένες τράπεζες για την χορήγηση δανείων «μαμούθ» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η «επένδυση» του Ελληνικού.
Η Lamda Development του Σπύρου Λάτση είναι μεγαλύτερος μέτοχος στην κοινοπραξία που έχει αναδειχθεί παραχωρησιούχος για το Ελληνικό, με την επωνυμία “Global Investment Group”. Στη διεθνή κοινοπραξία συμμετέχουν επίσης η Eagle Hills από το Άμπου Ντάμπι και της Fosun Group από την Κίνα.

Γιατί όμως σήμερα ζητά δάνεια η κοινοπραξία;  Η απάντηση είναι απλή. Έχει δεσμευτεί πως κατά την πρώτη 5ετία θα επενδύσει 1,07 δισ. ευρώ, ενώ για την έναρξη της παραχώρησης θα πρέπει να καταβάλει την πρώτη από τις τρεις δόσεις του εφάπαξ ανταλλάγματος, η οποία ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ.
Φυσικά ο Λάτσης, οι Κινέζοι και οι «επενδυτές» από το από το Άμπου Ντάμπι δεν έχουν καμιά πρόθεση να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Θα πληρώσουν με δανεικά. Με δάνεια που θα τους προσφέρουν τα τραπεζικά «ιδρύματα». Ο Λάτσης, ο οποίος έχει διατελέσει και τραπεζίτης γνωρίζει πώς γίνονται οι δουλειές…
Οι «επενδυτές» που απέκτησαν την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για 99 χρόνια με 92 ευρώ το στρέμμα (!!!) ετοιμάζονται να εξασφαλίσουν δάνεια για να προχωρήσουν στην τσιμεντοποίηση του!
Έτσι:
  • Οι ελληνικές τράπεζες που ανακεφαλοποίηθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού ετοιμάζονται να προσφέρουν πιστώσεις στον πλουσιότερο Έλληνα και τους συνεταίρους του, οι οποίοι με δανεικά εμφανίζονται σαν μεγάλοι «επενδυτές» και «ευεργέτες».
  • Οι ελληνικές τράπεζες που σε καθημερινή βάση στέλνουν χιλιάδες απειλητικά ραβασάκια σε δανειολήπτες με «κόκκινα δάνεια» απειλώντας με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, προσφέρουν απλόχερα ζεστό χρήμα στους επίδοξους «επενδυτές».
  • Οι ελληνικές τράπεζες που φόρτωσαν τη χρεοκοπία τους στο δημόσιο χρέος και τα μνημόνια ανέλαβαν να την πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά μέσω περικοπών και φόρων, για τους Λάτσηδες βρήκαν κεφάλαια.
  • Οι Ελληνικές τράπεζες που έχουν κλείσει τις «κάνουλες» της ρευστότητα και των δανείων προς τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για τα «μάτια» της Lamda Development άλλαξαν πολιτική…
Στην εξασφάλιση δανεικών θα συνδράμουν και ξένοι τραπεζικοί όμιλοι, οι οποίοι την περίοδο της κρίσης …εξαφανίστηκαν από τη χώρα φορτώνοντας τα «κόκκινα» χαρτοφυλάκια τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του το φόρτωσε στις πλάτες του «ιθαγενών»… Τώρα όμως επιστρέφουν για να αναζητήσουν νέα κέρδη. 
Το «σκανδαλώδες ξεπούλημα» του Ελληνικού λοιπόν φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή. Οι προκλητικές διευκολύνσεις, παροχές και νόμοι που προωθήθηκαν και προωθούνται για να διευκολύνουν το τσιμεντάρισμα της έκτασης σε βάρος του περιβάλλοντος δεν είναι αρκετά.Τώρα στους «επενδυτές» δίνονται και δανεικά για να ξεκινήσουν το έργο…
Τελικά μάλλον έχουν …δίκιο, τόσο ο Κ. Μητσοτάκης που χαρακτήρισε την επένδυση «το σύμβολο της νέας Ελλάδας», όσο και ο Αλ. Τσίπρας που έχει κάνει λόγο «για εμβληματικό έργο»…
Σε μια χώρα που οι κυβερνήσεις της ξεπούλησαν κοψοχρονιά το μεγαλύτερο «φιλέτο» της Μεσογείου, ψήφισαν φωτογραφικούς νόμους για την έναρξη του έργου και παροτρύνουν το τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τους νέους ιδιοκτήτες για την υλοποίηση του πράγματι μπορούν να μιλούν για «εμβληματικά σύμβολα»!!!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters