Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Ο Αόρατος Χορός Γης και Αφροδίτης που Σχηματίζουν ένα Κοσμικό Πεντάγραμμα (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Δεδομένου ότι η συλλογική μας μνήμη έλκεται από το μυστήριο πέρα από τον ορίζοντα της Γης, στο πέρα από τον ουρανό που βλέπουμε καθημερινά, ο χορός των πλανητών στον Ηλιακό μας Σύστημα, είναι ένα από αυτά που θα μπορούσε να μας «αιχμαλωτίσει». Ακόμα και τώρα, παρά τις γνώσεις και την τεχνολογία μας, οι βασικές κινήσεις των πλανητών μπορούν ακόμα να μας εκπλήξουν.

Ο χορός μεταξύ της Γης και της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο έχει κάνει ακριβώς αυτό, μας εκπλήσσει, καθώς σίγουρα έχει ένα εκθαμβωτικό μοτίβο. 
Ένα μαγευτικό gif, που δημοσιεύτηκε από τον Matthew Henderson στο Tumblr, εντοπίζει το μέσο μεταξύ των δύο πλανητών με την πάροδο του χρόνου. Βλέπουμε την Αφροδίτη σε πορτοκαλί και τη Γη σε μπλε χρώμα, καθώς ακολουθούν τα συνηθισμένα μονοπάτια τους γύρω από τον Ήλιο.

Όπως εξηγεί ο Henderson, «οκτώ χρόνια γης είναι περίπου ίσα με 13 χρόνια Αφροδίτης, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο πλανήτες σχεδιάζουν περίπου αυτό το μοτίβο με συμμετρία 5 φορών ενώ περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο». 

Το όμορφο κινούμενο σχέδιο βασίζεται σε δεδομένα από τον γεωεπιστήμονα Steven Dutch του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, ο οποίος δημιούργησε ένα διαδραστικό γραφικό το 2012, αποδεικνύοντας πως τα κοντινότερα τροχιακά σημεία της Αφροδίτης στη Γη για οκτώ χρόνια εντοπίζουν τα σημεία ενός αξιοσημείωτου «πενταγράμμου» , αλλά όχι τέλειου «στον ουρανό. 
«Οι τροχιές προσεγγίζονται ως κύκλοι, επομένως αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακριβείς προβλέψεις», δήλωσε ο Ολλανδός.

Όλοι οι πλανήτες έχουν ελλειπτικές τροχιές, γεγονός που κάνει αυτά τα διαγράμματα απλουστευμένες παραστάσεις της πραγματικής μελέτης. Αλλά δεν είναι ριζικά μακριά, ειδικά στην περίπτωση της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη έχει την πιο κυκλική τροχιά οποιουδήποτε άλλου από τους πλανήτες στο Ηλιακό μας Σύστημα. 

Πριν δείτε το βίντεο που ακολουθεί, θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι στο animation gif, η 8/13 τροχιακή σχέση μεταξύ των δύο πλανητών είναι ελαφρώς αντισταθμισμένη. Για κάθε οκταετία στη Γη, η Αφροδίτη βιώνει 13.004 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι ολόκληρο το πρότυπο περιστρέφεται με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει στην αρχική ολλανδική εφαρμογή.

Αυτή η ειδυλλιακή «πενταγραμμική συμμετρία» παρατηρείται επίσης όταν η Γη τοποθετείται στο κέντρο του διαγράμματος (μια γεωκεντρική προοπτική), γνωστή ως το πεντάγραμμα της Αφροδίτης. Τέτοια μοτίβα έχουν γοητεύσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμους εδώ και αιώνες.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά
Así es la danza invisible entre la Tierra y Venus que forman un pentagrama cósmico

diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters