Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Σκηνικό Γ’ ΠΠ στο Β.Αιγαίο: Παραλίγο σύγκρουση του αμερικανικού USS Donald Cook με την ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Παραλίγο να συγκρουστούν η ρωσική φρεγάτα Admiral Makarov (Ναύαρχος Μακάροφ) που έμπαινε στα Στενά για να κινηθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα με το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνομένων βλημάτων USS Donald Cook.
Τα δύο πολεμικά πλοία είχαν λάβει πορεία σύγκρουσης. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο είχε νοτιοδυτική κατεύθυνση και το ρωσικό πλοίο είχε βορειοανατολική πορεία.
Ετσι παραλίγο να συμβεί ένα μείζον επεισόδιο μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων και μάλιστα πολύ κοντά στην ελληνική επικράτεια
Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, το περιστατικό συνέβη στις 8:00 ώρα Μόσχας, δηλαδή 7:00 ώρα Ελλάδας.
“Το αντιτορπιλικό USS Donald Cook βρισκόταν υπό παρακολούθηση από δύο ρωσικά πολεμικά πλοία κοντά στα Στενά των Δαρδανελλίων ” ανέφερε στρατιωτική πηγή.
Το USS Donald Cook αναχώρησε στις 08.00 τοπική ώρα από τα Στενά με την ρωσική φρεγάτα “Admiral Essen” να έχει γίνει η σκιά του.
Ομως λίγο αργότερα βρέθηκε σε πορεία σύγκρουσης με άλλη ρωσική φρεγάτα την ” Admiral Makarov”.




Smoking hot pursuit in the Bosphorus. Russian Navy corvette Admiral Essen struggling to keep up with USS Donald Cook southbound. Spotted by @Saturn5_ @YorukIsik @KerimBozkurt @alperboler

Προβολή εικόνας στο Twitter
The same Smoking hot pursuit in the Bosphorus from another point of view. USS Donald Cook in foreground passing through Istanbul with RFS Admiral Essen in the background. pic.twitter.com/clrwanzLkt

Προβολή εικόνας στο Twitter

20 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό



Η σύγκρουση αποφεύχθηκε όταν το αμερικανικό πλοίο που επιχείρησε να επικοινωνήσει με το ρωσικό άλλαξε πορεία
Το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα στις 19 Φεβρουαρίου και κατευθύνθηκε στην ουκρανική ακτή και στο λιμάνι της Οδησσού.
Τα ρωσικά ΜΜΕ αργότερα δημοσίευσαν πως μια κορβέτα κλάσης Buyan και ένα κατασκοπευτικό κλάσης Yuri Ivanov ανέλαβαν να το παρακολουθούν.
Ήταν η δεύτερη φορά που το USS Donald Cook μπήκε στην Μαύρη Θάλασσα φέτος.
Τον Ιανουάριο επισκέφτηκε το γεωργιανό λιμάνι Batumi.
Σύμφωνα με την Συνθήκη του Montreux του 1936 τα πολεμικά πλοία δυνάμεων εκτός Μαύρης Θάλασσας δεν μπορούν να παραμείνουν για περισσότερες από 21 ημέρες στα νερά της
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters