Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Τα Κρυμμένα Μυστικά των Σπόρων του Καρπουζιού που ΚΑΚΩΣ ΠΕΤΑΜΕ


 

Το καρπούζι είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές φρούτο. Ενώ όλοι απολαμβάνουν τη γεύση του, συνήθως απορρίπτουν τους μικροσκοπικούς του σπόρους χωρίς να συνειδητοποιούν ή μάλλον να γνωρίζουν τα οφέλη για την υγεία τους.
Αυτοί οι σπόροι είναι φορτωμένοι με θρεπτικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων των λιπαρών οξέων και απαραίτητων πρωτεϊνών.
Μάλιστα, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Β, όπως θειαμίνη, νιασίνη, φολικό οξύ και μέταλλα όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, φώσφορο και χαλκό. Καταγράφονται ακολούθως τα οφέλη των σπόρων για την υγεία σας για να μην τους φτύσετε ξανά. Αυτό το καλοκαίρι θα τους φάτε!

1. Το σώμα σας χρειάζεται αμινοξέα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά αμινοξέα όπως η αργινίνη και η λυσίνη τα οποία το σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνο του και αυτά πρέπει να προέλθουν από διάφορες πηγές τροφίμων. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν μερικά από αυτά τα βασικά αμινοξέα όπως η τρυπτοφάνη και το γλουταμινικό οξύ. Η λυσίνη βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για να διευκολύνει τον σχηματισμό του κολλαγόνου και των συνδετικών ιστών του σώματος, ενώ η αργινίνη βελτιώνει τον μεταβολισμό του σώματος, το καρδιαγγειακό σύστημα και τη σεξουαλική υγεία.

2. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι καλές πηγές μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για την κανονική λειτουργία της καρδιάς, τη διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος, υποστηρίζοντας τη μεταβολική διαδικασία και την πρωτεϊνική σύνθεση. Είναι επίσης ευεργετικό στη θεραπεία των καρδιαγγειακών παθήσεων και της υπέρτασης ελέγχοντας την πίεση του αίματος και τον διαβήτη.

3. Οι σπόροι του καρπουζιού περιέχουν λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι καλό για το πρόσωπό σας και επίσης βοηθά στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.
Διαβάστε επίσης:

Φλούδα Καρπουζιού: Μάθετε γιατί δεν Πρέπει να την Ξαναπετάξετε!

4Οι σπόροι είναι εξαιρετικές πηγές των πολυβιταμινών Β και μπορεί να αντικαταστήσουν κάποια από τα συμπληρώματα. Η βιταμίνη Β που υπάρχει στους σπόρους περιλαμβάνει νιασίνη, φυλλικό οξύ, θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6 και παντοθενικό οξύ. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του αίματος, του νευρικού συστήματος και την αποτελεσματική ανοσολογική απόκριση.

5. Αυτοί οι σπόροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του διαβήτη.Βράζουμε μια χούφτα σπόρους καρπούζι σε 1 λίτρο νερό για 45 λεπτά, κρατώντας το δοχείο σκεπασμένο. Το αφέψημα θα πρέπει να λαμβάνεται καθημερινά όπως το τσάι.

6. Οι σπόροι του καρπουζιού είναι αποτελεσματικοί στην αποκατάσταση της υγείας μετά από ασθένεια, ενώ ενισχύουν τη μνήμη σας.

7. Σχεδόν οι μισοί από τους σπόρους περιέχουν έλαιο, το οποίο αποτελείται από 20% κορεσμένο λίπος και το υπόλοιπο από μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη, συμπεριλαμβανομένων ωμέγα-6 λιπαρών οξέων. Ένα φλιτζάνι αποξηραμένοι σπόροι περιέχουν περίπου 50 γραμμάρια λίπους, το οποίο αποτελεί περίπου το 80% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Έτσι, οι σπόροι είναι μια σημαντική πηγή θερμίδων και ενέργειας.
Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, οι σπόροι καρπούζι κρίνονται πολύτιμοι για το δέρμα σας. Είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, διατηρώντας το δέρμα σας υγιές και λαμπερό από μέσα. Μερικά από τα οφέλη για το δέρμα είναι τα εξής:

8. Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα στους σπόρους διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο,μαλακό, ενώ προλαμβάνουν την ακμή και άλλες δερματικές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης:
ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ από ΚΑΡΠΟΥΖΙ για ΠΕΤΡΕΣ στα ΝΕΦΡΑ και άλλες φαρμακευτικές ιδιότητες


9. Οι σπόροι του καρπουζιού αποτρέπουν τα σημάδια της γήρανσης, επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά και έλαια που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο, υγιέστερο και πιο ζωντανό.Τα οφέλη αυτά μπορεί να παρατηρηθούν με την κατανάλωση μιας χούφτας την εβδομάδα.

10. Αφαιρούν το σμήγμα, τη βρωμιά και το λίπος που συσσωρεύονται στους πόρους του δέρματός σας και είναι υπεύθυνα για την πρόκληση της ακμής. Αυτό το έλαιο είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος με τάση ακμής και ωρίμανσης του δέρματος.

11. Το εκχύλισμα των σπόρων φυλακίζει την υγρασία επιβραδύνοντας τη γήρανση.Επίσης αναζωογονεί την ελαστικότητα του δέρματός σας.
Διαβάστε επίσης:

Βράζει Κουκούτσια Καρπουζιού! Μόλις Δεις τι Γίνεται στο Σώμα Σου θα το Κάνεις και Εσύ!


12. Το ευρύ φάσμα των θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στους σπόρους προστατεύουν το δέρμα σας από ορισμένους τύπους καρκίνου του δέρματος και μολύνσεις.

Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό.


Σάννα Νάνου – flowmagazine.gr
μέσω awakengr.com

https://www.diadrastika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters