Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ 500 εκ. ΕΤΩΝ στις ΗΠΑ; (video)

ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΧΕΙΟ 500 εκ. ΕΤΩΝ στις ΗΠΑ; (video)
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το 1852, στο Dorchester της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, εργάτες χρησιμοποίησαν δυναμίτη για να διαλύσουν ένα μεγάλο κομμάτι βράχου. Η έκρηξη έφερε στο φως ένα παράξενο τεχνούργημα το οποίο «έζησε» πολλές χιλιάδες χρόνια κάτω από τη γη περιμένοντας αυτή την στιγμή…

Σύμφωνα με τους γεωλόγους, ο βράχος του Roxbury, στον οποίο είχε ενσωματωθεί αυτό το μυστηριώδες αντικείμενο, χρονολογείται περίπου κάπου μεταξύ 570 και 593 εκατομμυρίων ετών πριν από την περίοδο Ediacaran.

Φανταστείτε την έκπληξη των εργατών όταν εντόπισαν ένα μεταλλικό αντικείμενο ανάμεσα στα συντρίμμια της έκρηξης. Γιατί;

Όπως αποδείχτηκε όταν το απέσπασαν από το κομμάτι βράχου και το καθάρισαν, επρόκειτο για ένα δοχείο ψευδαργύρου που καλυπτόταν από διακοσμητικά λουλουδιών βαμμένα σε χρώμα ασήμι. Είχε σχήμα κουδουνιού ή καμπάνας και ήταν περίπου τεσσεράμιση ίντσες ψηλό και περίπου εξίμηση ίντσες μακρύ. Η τεχνοτροπία του ξεπερνούσε κάθε φαντασία, ειδικά για την εποχή που φτιάχτηκε, σύμφωνα με την ηλικία του βράχου που βρέθηκε.

Ωστόσο, η ηλικία του αγγείου έχει συζητηθεί σε μεγάλο βαθμό από ειδικούς, και έγιναν πολλές προσπάθειες επαναπροσδιορισμού, με πολλές από αυτές να την περιορίζουν σε λιγότερο από 100 χιλιάδες χρόνια.

Ίσως, γιατί τα είδη των λουλουδιών και των φυτών που απεικονίζονται στο αγγείο, εξαφανίστηκαν πριν από 100.000 χρόνια.

Δεν είναι περίεργο, αλλά μάλλον προβλέψιμο, ότι το ίδιο το δοχείο μαζί και όλα τα πιστοποιημένα έγγραφα σχετικά με την ανακάλυψή του, εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς χωρίς κανένα ίχνος. Αυτό συνέβη λίγο πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για την καταπληκτική ιστορία του και προέλευσή του.

Ποιος έφτιαξε αυτό το καταπληκτικό τεχνούργημα; Πότε έγινε αυτό; Πριν 500 εκατομμύρια χρόνια, ή πιο κοντά στην εποχή μας;

Η ανακάλυψή του επιβεβαιώνεται στις 5 Ιουνίου 1852, από τη δημοσίευση του περιοδικού Scientific American, το οποίο επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά του, όπως βρισκόταν βυθισμένο στην γερή αρχαία πέτρα, 30 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Από τα λίγα στοιχεία που διασώθηκαν, διατυπώθηκαν αρκετές θεωρίες. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με αρχαίους εξωγήινους ή με την ολοφάνερη πιθανότητα του γεγονότος η προέλευση και η ύπαρξη του ανθρώπου να πηγαίνει τόσο πίσω στον χρόνο που κανείς ανάμεσά μας, όσο ευφάνταστος και να είναι δεν μπορεί να υποθέσει.

Ανάμεσα στις θεωρίες που υπάρχουν, κυκλοφορεί πως το δοχείο θα μπορούσε να έχει ινδική προέλευση. Επίσης, ότι έχει χαρακτηριστικά αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας. Αυτό, για δύο λόγους.

Ο ένας είναι ότι κάποιο από τα φυτά που απεικονίζονται θα μπορούσαν να μοιάζουν με το λουλούδι Jankaea (Γιάνκεα) το οποίο είναι τόσο σπάνιο και φυτρώνει μόνο στον Όλυμπο! Γεγονός, όμως, που μπορεί πολύ εύκολα να απορριφθεί.

Το άλλο είναι η τεχνοτροπία στο σχήμα που θυμίζει ελληνικό αγγείο, όπως για παράδειγμα έναν «Κρατήρα».

Κρατήρας

Το πρόβλημα με αυτή την υπόθεση είναι ότι οι ζωγραφιές του τεχνουργήματος δεν απεικονίζονται σωστά αν το γυρίσουμε ανάποδα για να σταθεί ως Κρατήρας.

Κατά συνέπεια, οι θεωρίες περί αρχαιοτάτης ελληνικής τεχνοτροπίας δεν μπορούν να σταθούν με κανέναν τρόπο -εκτός, ίσως, από την μορφή, αλλά και πάλι αυτός ο απλοϊκός ισχυρισμός θα μπορούσε πολύ εύκολα να αποδοθεί, απλά, σε μία σύμπτωση…

Ωστόσο, οι όποιοι ισχυρισμοί δεν μπορούν να καταρρίψουν άλλους ισχυρισμούς για το τι πραγματικά θα μπορούσε να ισχύει… Μερικές φορές, οι εντυπώσεις που σχηματίζονται είναι πιο αυθεντικές από τις αποδείξεις…

Όσο το τεχνούργημα μένει εξαφανισμένο και η απόσταση των 500 εκ. ετών ή έστω των 100.000 χρόνων δεν μας παρέχει καμία πληροφορία για την αγγειοπλαστική οποιουδήποτε είδους, αυτών των εποχών, η προέλευσή του θα παραμένει ένα μυστήριο που, ίσως, δεν λυθεί ποτέ…

Όπως και να έχει, είναι γεγονός ότι πριν χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι στον πλανήτη μας είχαν υψηλό πολιτισμό και δεν γυρνούσαν από σπηλιά σε σπηλιά, ούτε από δέντρο σε δέντρο. Τουλάχιστον κάποιοι από αυτούς…

Με πληροφορίες και από το video που ακολουθεί και την wikipedia.org.

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Αγγλικά, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

500 Million Year Old Zinc Vase Dynamited Out Of Rock Face



diadrastika.com

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters