Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κρυφό δανεισμό της Ελλάδας 675 δις ευρώ το 2015 καταγγέλλει το ελεγκτικό συνέδριο

Άγνωστο σε όλους τους έλληνες δανεισμό 675 δις € (εξακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ) καταγγέλλει το Ελεγκτικό Συνέδριο, στην Έκθεσή του για τον Απολογισμό του Κράτους για το έτος 2015, ο οποίος έχει κατατεθεί στη Βουλή για έγκριση…

Εμπλεκόμενοι, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο Οργανισµός Διαχείρισης Δηµοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Το όσα αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Έκθεσή του (σελίδες 14, 15 και 16)*είναι αποκαλυπτικά και δεν χρειάζονται περεταίρω αναλύσεις:
«Τα πιστωτικά έσοδα (δανεισµός) παρουσιάζουν αύξηση, σε σχέση µε τα προϋπολογισθέντα, κατά € 675.088.655.321,21, ανερχόµενα συνολικά σε €771.074.655.321,21. Η σηµαντική απόκλιση των πιστωτικών εσόδων από τις προβλέψεις του προϋπολογισµού οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι το Ελληνικό Δηµόσιο, δια του Οργανισµού Διαχείρισης Δηµοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.), προέβη, κατά τη διάρκεια του υπό εξέταση οικονοµικού έτους, σε (µη προβλεφθείσα στον προϋπολογισµό) σύναψη πράξεων πώλησης τίτλων µε συµφωνία επαναγοράς µε τους φορείς που µετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Φορέων», του οποίου η διαχείριση έχει ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Οι συµφωνίες επαναγοράς αποτελούν χρηµατοοικονοµικό εργαλείο, που χρησιµοποιείται από τη διοίκηση προκειµένου να καλύψει τρέχουσες ανάγκες ρευστότητας. Κατά συνέπεια, αποτελεί βραχυπρόθεσµο εσωτερικό δανεισµό, στον οποίο µετέχουν οι φορείς του Δηµοσίου και δεν προσµετράται στο επίσηµο χρέος. Για τη χρήση 2015, ως προς τις πράξεις πώλησης τίτλων µε συµφωνία επαναγοράς, προϋπολογίστηκε ποσό € 44.000.000.000,00, πλην όµως το ποσό των πράξεων αυτών ανήλθε σε 694.206.470.059,16, έναντι ποσού € 97.153.994.700,95 στη χρήση 2014 (αύξηση κατά 614,54%). Εν προκειµένω, πάντως, δεν προκύπτουν µε ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συµµετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσµο δανεισµό, ούτε που διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις. Ως προς το πρώτο ζήτηµα µε το 59488/08.09.2016 έγγραφο της 7ης Υπηρεσίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου προς τον ΟΔΔΗΧ, ζητήθηκε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συµµετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο» και εποµένως στο βραχυπρόθεσµο δανεισµό, αλλά µε την 1648/13-09-2016 απαντητική του επιστολή ο ΟΔΔΗΧ δεν παρείχε επαρκή πληροφόρηση.»

Τα μέλη του Ελεκτικού Συνεδρίου που συνέταξαν της Εκθέση στις 16 Νοεμβρίου 2016 είναι:
Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, Πρόεδρος, Ιωάννης Σαρµάς, Χρυσούλα Καραµαδούκη, Μαρία Βλαχάκη και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Αντιπρόεδροι, Γεώργιος Βοΐλης, Βασιλική Ανδρεοπούλου, Μαρία Αθανασοπούλου, Ασηµίνα Σαντοριναίου, Ευαγγελία – Ελισάβετ Koυλουµπίνη, Σταµάτιος Πουλής, Κωνσταντίνα Ζώη, Γεωργία Τζοµάκα, Θεολογία Γναρδέλλη, Βιργινία Σκεύη, Κωνσταντίνος Εφεντάκης, Αγγελική Πανουτσακοπούλου, ∆έσποινα Τζούµα, Ευφροσύνη Παπαθεοδώρου, Κωνσταντίνος Παραθύρας, Ασηµίνα Σακελλαρίου, Αργυρώ Μαυροµµάτη, Ευαγγελία Σεραφή, Κωνσταντίνος Κρέπης και Ειρήνη Κατσικέρη, Σύµβουλοι.
*Το site της Βουλής δεν επιτρέπει το κατέβασμα της Έκθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Πηγή: https://goo.gl/5qmy1d
ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «κοινό κεφάλαιο ΝΠΔΔ και Ασφαλιστικών Φορέων», του οποίου η διαχείριση έχει ανατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΥΨΟΥΣ 600 + ΔΙΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2015  ΩΣ πιστωτικά έσοδα (δανεισµός)??

ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥΣ??

ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΕ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΙΣ 3/11/2012 ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) (Γ.Λ.Κ.) ( ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ) ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ 600 ΔΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.....
 Φωτογραφία του Πάνος Σώζος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters