Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν ξαφνικά νομιμοποίηση της κάνναβης; Είναι η Μονσάντο ηλίθιε!

του Χρήστου Μελίδη
Δεν βρίσκετε λίγο παράξενο το γεγονός ότι ξαφνικά κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν να ενδιαφέρονται για την υγεία μας; 
 
Δεν βρίσκετε λίγο παράξενο ότι αυτό το συγκινητικό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, δεν εδράζεται στο να σταματήσουν οι αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά προβλήματα χιλιάδων πολιτών λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά επικεντρώνει ειδικά και συγκεκριμένα στην νομιμοποίηση της κάνναβης;
 
Πριν λίγες μέρες, 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή πρότειναν την πλήρη νομιμοποίηση της παραγωγής, μεταποίησης και αξιοποίησης της φαρμακευτικής και της βιομηχανικής κάνναβης.
Γιατί όμως την κάνναβη; Και γιατί τώρα;
 
Διότι τώρα ήρθε η στιγμή που μπορούν κάποια μεγάλα συμφέροντα να βγάλουν δισεκατομμύρια από αυτήν την νομιμοποίηση. Υπάρχει ένα ολόκληρο παγκόσμιο κίνημα αφοσιωμένο σ’ αυτόν τον σκοπό, ένα κίνημα υποστηριζόμενο από αμέτρητους οργανισμούς, επιτροπές, ΜΚΟ, και φυσικά τεράστια χρηματοδότηση. Η πορεία για την ελεύθερη χρήση κάνναβης που έγινε πέρσι στην Αθήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου που έκανε παρόμοια πρόταση πριν τρία χρόνια και οι 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, είναι όλοι ηθοποιοί στο ίδιο σενάριο.
Ποιά συμφέροντα βρίσκονται από πίσω; Ποιοί κερδίζουν;
 
Όπως είχε αποκαλύψει το 2014 η Washington Times, ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος μέσω ενός δικτύου μη κερδοσκοπικών οργανώσεων έχει ξοδέψει τουλάχιστον 80 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια νομιμοποίησης της μαριχουάνας από το 1994. Τότε είχε διοχετεύσει ένα μέρος των κεφαλαίων του για να οργανώσει τη διερεύνηση εναλλακτικών πολιτικών για τα ναρκωτικά.
 
george-soros-marijuana-600x425
 
Ο Σόρος κάνει τις δωρεές του μέσω της Drug Policy Alliance, μιας ΜΚΟ που χρηματοδοτεί με περίπου 4 εκατομμύρια δολάρια τις ετήσιες συνεισφορές του Ιδρύματος Ανοιχτής Κοινωνίας (Open Society Foundations). Τα Open Society Foundations του Σόρος είναι και ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της μεταναστευτικής ροής στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την Washington Times, έχουν ετήσια περιουσιακά στοιχεία άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
 
«Το κίνημα υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας δεν έχει προέλθει από την λαϊκή βάση. Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης και της απάτης έχει διαπραχθεί από τον Τζορτζ Σόρος και προωθείται από διασημότητες», είπε ο Τζον Γουόλτερς, διευθυντής του Γραφείου Εθνικής Πολιτικής Ελέγχου Ναρκωτικών του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Τζορτζ Μπους.
Το 2010, ο Σόρος είχε γράψει μάλιστα και ένα κομμάτι στην Wall Street Journal με τίτλο ”Γιατί υποστηρίζω την νόμιμη μαριχουάνα”.
Ναι, γιατί άραγε; Και εδώ είναι που αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον.
 
Γενετικά τροποποιημένη κάνναβη
Οι μελέτες δείχνουν ότι η Μονσάντο διεξάγει χωρίς μεγάλες φανφάρες ερευνητικά προγράμματα σχετικά με το ενεργό συστατικό στη μαριχουάνα, δηλαδή το THC (τετραϋδροκανναβινόλη), προκειμένου να τροποποιήσει γενετικά το φυτό. Ο Ντέιβιντ Γουάτσον της Ολλανδικής εταιρείας Hortapharm έχει από το 1990 δημιουργήσει τη μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο ποικιλιών σπόρων κάνναβης. Το 1998, η Βρετανική εταιρεία GW Pharmaceuticals υπέγραψε συμφωνία με την Hortapharm που δίνει στην GW Pharma τα δικαιώματα χρήσης κάνναβης της Hortapharm για την έρευνά τους.
 
Το 2003 η Γερμανική Bayer AG υπέγραψε στη συνέχεια μια συμφωνία με την GW Pharmaceuticals για την από κοινού έρευνα σε ένα εκχύλισμα με βάση την κάνναβη. Το 2007, η Bayer AG συμφώνησε σε ανταλλαγή τεχνολογίας με την Μονσάντο σύμφωνα με την ανταλλαγή των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους. 
 
Έτσι η Μονσάντο έχει διακριτική πρόσβαση στις εργασίες του φυτού κάνναβης και την γενετική του τροποποίηση. Το 2009 η GW Pharmaceuticals ανακοίνωσε ότι είχε επιτύχει γενετική τροποποίηση ενός φυτού κάνναβης και κατοχύρωσε μια νέα γενιά κάνναβης.
 
Εάν λοιπόν επιτραπεί παγκοσμίως η καλλιέργεια φυτών κάνναβης, μπορεί κανείς εύκολα να φανταστεί ότι η Μονσάντο βλέπει μια τεράστια νέα αγορά που ο Όμιλος είναι σε θέση να ελέγχει μόνο αν έχει την πατέντα των σπόρων κάνναβης, όπως σήμερα συμβαίνει στην αγορά για τη σόγια. Ο Πρόεδρος Mujica της Ουρουγουάης π.χ. όπου η καλλιέργεια επιτρέπεται, έχει καταστήσει σαφές ότι θέλει ένα μοναδικό γενετικό κώδικα για την κάνναβη στη χώρα του, προκειμένου να «κρατήσει τη μαύρη αγορά υπό έλεγχο.”
 
Γενετικά τροποποιημένοι σπόροι κάνναβης από την Μονσάντο θα έδιναν τέτοιο έλεγχο. Για δεκαετίες η Μονσάντο στην Ουρουγουάη καλλιεργεί επίσης γονίδιο-σόγιας και γενετικά μεταλλαγμένο αραβόσιτο. Ο Τζόρτζ Σόρος είναι συνιδιοκτήτης των αγροτικών επιχειρήσεων Adecoagro, όπου φυτεύτηκαν γενετικά τροποποιημένοι σπόροι σόγιας και ηλιοτρόπια για τα βιοκαύσιμα.
 
Ο καιρός για την Ελλάδα έφτασε
Για την Ελλάδα, ήρθε ο καιρός να χορέψει κι αυτή στο ρυθμό των μεγάλων πολυεθνικών. Αμέτρητα μπλογκ και μέσα ενημέρωσης-βιτρίνες τέτοιων συμφερόντων κάνουν τη δική τους εκστρατεία για τον επηρεασμό της κοινής γνώμης, με πιο χαρακτηριστικό και πιο γνωστό απ’ όλα το Lifo. Μια έρευνα λίγων δευτερολέπτων στο google θα σας αποκαλύψει άρθρα με τίτλους όπως ”Θα νομιμοποιηθεί ποτέ η κάνναβη στην Ελλάδα;”, ”Ο Morgan Freeman είναι υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης” ή ”Χρίστος Ριγανάς: «Η κάνναβη είναι η καλύτερη νοσοκόμα»”.
 
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η αφίσα της περσινής πορείας υπέρ της κάνναβης στην οποία συμμετείχε και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βασισμένη στο προεκλογικό σλόγκαν του Μπάρακ Ομπάμα, του προέδρου των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης στον κόσμο.



To ”Yes We Can” του Μπαράκ Ομπάμα έγινε ”Yes We Cannabis”. Έχουμε δηλαδή αριστερές ομάδες που στηρίζουν μια πλήρη αμερικανοποιημένη ατζέντα η οποία προωθείται απ’ το απανταχού κεφάλαιο, τη στιγμή που οι ίδιες ομάδες σε άλλες διαδηλώσεις κατηγορούν το ίδιο κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι ότι μόνο κάποιος που καπνίζει χόρτο θα μπορούσε να το κάνει αυτό.

Αντίστοιχες παρελάσεις, πορείες κι εκδηλώσεις όπως εκείνη της Αθήνας συνέβησαν σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο, και η 17η Μαϊου καθιερώθηκε ως Ημέρα Παγκόσμιας Πορείας για την Κάνναβη (Global Marihuana March). Το καλύτερο: αυτοί που συμμετείχαν, νόμιζαν ότι όλη αυτή η παγκόσμια κινητοποίηση είναι ”αυθόρμητη”.

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει φυσικά ποιός κρύβεται πίσω από την προώθηση και χρηματοδότηση αυτού του κινήματος. Ίσως μια εκτενέστερη έρευνα αποκαλύψει μάλιστα κι άλλους συνδέσμους πίσω από την ενέργεια των 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Διότι προφανώς, για τα ισχυρά συμφέροντα πίσω από τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, το θέμα αφορά πολύ περισσότερα από όσα μας αφήνουν να γνωρίζουμε.
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2016/02/20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters