Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Του ΕΝΦΙΑ το κάγκελο

Της κακομοίρας έχει γίνει με τον ΕΝΦΙΑ… Ακόμη και ο Χαρδούβελης είπε ότι διορθώνει συνεχώς λάθη! Έτσι, οι διορθώσεις δίνουν και παίρνουν. Αλήθεια, εκεί στη Βουλή, τι ψήφιζαν οι άνθρωποι;

Bέβαια, ό,τι και να λέει ο υπουργός Οικονομικών, το μπάχαλο δεν απετράπη. Στάλθηκαν εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ ύψους… 15.000-25.000 ευρώ (!) σε κατοίκους ορεινών χωριών, όπως π.χ. στη Ζάκυνθο, επειδή ο φόρος για τα ακίνητά τους υπολογίστηκε με τιμή βάσης τη...
χαμηλότερη τιμή της πρωτεύουσας του νησιού!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρεωθούν φόρο σαν να είχαν χτίσει… πολυκατοικίες κάτοικοι της υπαίθρου με ακίνητα «εντός οικισμού» αλλά εκτός των περιοχών «αντικειμενικού προσδιορισμού» των αξιών ακινήτων. «Υπάρχουν 4.000 οικισμοί στη χώρα όπου τα ακίνητα βρέθηκαν να παίρνουν τιμές από τις κοντινές πόλεις», παραδέχτηκε ο Χαρδούβελης.
Και να ήταν μόνο αυτό… Τώρα η κυβέρνηση δεν ξέρει πώς να «μπαλώσει» τα κενά του νόμου για τις ευπαθείς ομάδες, όπου ο νόμος ήταν σαφής και ξεκάθαρος, κάνοντας τα εύκολα δύσκολα. Θα χρειαστεί, λένε, δύο εβδομάδες χρόνο για να εκδώσει εγκύκλιο και να αρχίσουν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότεροι από τους ενδιαφερομένους κινδυνεύουν να μην προλάβουν να καταθέσουν καν αίτηση πριν από τις 29 Αυγούστου, κι έτσι θα αναγκαστούν να πληρώσουν την α΄ δόση από τα «παραφουσκωμένα» εκκαθαριστικά τους.
Ο ίδιος ο νόμος καθόριζε με σαφήνεια ποιοι εξαιρούνται από τον ΕΝΦΙΑ και τα περισσότερα –αν όχι όλα– από τα στοιχεία που απαιτούνται θα μπορούσε να τα γνωρίζει το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να μην εκδώσει καν εκκαθαριστικά για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.
Με τα σημερινά δεδομένα όμως, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να ψαχτούν για να βρουν βεβαιώσεις περί μη οφειλής στο Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Υπολογίζεται έτσι ότι έως και 1 εκατομμύριο δικαιούχοι αναστολής πληρωμής του ΕΝΦΙΑ (κατά 50%-100%) θα πρέπει να τρέξουν άμεσα για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά που να δείχνουν ότι:
α) το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημά τους το προηγούμενο φορολογικό έτος δεν υπερβαίνει τις εννέα χιλιάδες (9.000) ευρώ, προσαυξημένο κατά χίλια (1.000) ευρώ για τον ή την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος,
β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων στα οποία κατέχουν δικαιώματα δεν υπερβαίνει τα εκατόν πενήντα τετραγωνικά μέτρα (150 τ.μ.) και
γ) ο φορολογούμενος, ο ή η σύζυγος και τα εξαρτώμενα τέκνα της οικογένειάς του δεν έχουν ή δεν ευθύνονται με ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν έχουν ρυθμιστεί προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/08/blog-post_80.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters