Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Συμμετέχουν οι πρεσβευτές των 15 χωρών - μελών - Προσπάθειες του βρετανού ΥΠΕΞ Γουίλιαμ Χέιγκ για αποκλιμάκωση
Εκτάκτως συνεδριάζει το βράδυ του Σαββάτου (21:00 ώρα Ελλάδας) το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεδομένων των καταιγιστικών εξελίξεων στην Ουκρανία, μετά το ομόφωνο «ναι» της ρωσικής Άνω Βουλής στο αίτημα Πούτιν για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Κριμαία.
Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι η δεύτερη που συγκαλείται εκτάκτως μέσα σε 48 ώρες. Στη συνεδρίαση θα λάβουν μέρος οι πρεσβευτές των 15 χωρών-μελών του ΣΑ, μετά από αίτημα της Βρετανίας.

Επίσης, τη Δευτέρα αναμένεται να συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Ευρωπαίος διπλωμάτης ανέφερε ότι η συνεδρίαση των υπουργών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών).

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ υποστήριξε ότι ρωσική στρατιωτική δράση στην Ουκρανία αποτελεί «εν δυνάμει σοβαρή απειλή» της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Παράλληλα, το Φόρεϊν Όφις κάλεσε τον ρώσο πρεσβευτή στο Λονδίνο για να του εκφράσει την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις. 

Ο Ουίλιαμ Χέιγκ αναμένεται να μεταβεί την Κυριακή στην Ουκρανία, ενώ το πρωί του Σαββάτου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο ομόλογο του Σεργκεί Λαβρόφ σε μια προσπάθεια «να βοηθήσει στην αποκλιμάκωση της κρίσης». Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις, ο Ουίλιαμ Χέιγκ ζήτησε από τον ομόλογο του, «η Ρωσία να σεβαστεί την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας».

Επίσης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του Χέιγκ με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ συζητήθηκαν οι «πιθανές διεθνείς διπλωματικές ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση».

Πάντως, το Φόρεϊν Όφις εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία με την οποία συμβουλεύει όλους του βρετανούς πολίτες να αποφύγουν να ταξιδέψουν στην Κριμαία «για οιοδήποτε λόγο». Παράλληλα παροτρύνει όλους τους βρετανούς πολίτες που ζουν στην περιοχή «να την εγκαταλείψουν με οποιοδήποτε πρακτικό μέσο».
«Το υπουργείο εξωτερικών δεν είναι σε θέση να παρέχει οποιοδήποτε προξενική υπηρεσία σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην Κριμαία» επισημαίνεται στην ταξιδιωτική οδηγία. 
Την Παρασκευή ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ουκρανία και «ειδικότερα τρόπους για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην Κριμαία». Αυτό είπε εκπρόσωπος της Ντάουνιγκ Στριτ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.
«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως όλες οι χώρες θα πρέπει να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας» επισήμανε ο ίδιος. Επιπλέον οι δύο ηγέτες συζήτησαν για το πώς η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να υποστηρίξει την Ουκρανία στο δρόμο προς τη σταθερότητα. Παράλληλα συμφώνησαν ότι οι ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, που η προσωρινή κυβέρνηση έχει υποσχεθεί,  είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσει ένα θετικό μέλλον για την Ουκρανία στο οποίο θα εκπροσωπούνται όλοι οι πολίτες της Ουκρανίας.
Συμφώνησαν επίσης πως η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να βοηθηθεί η προσωρινή κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση. Τέλος οι δύο ηγέτες αποφάσισαν να βρίσκονται σε επαφή για το θέμα αυτό όπως τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Ντάουνιγκ Στρίτ.
BHMA
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_8130.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters