Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Το ΦΩΣ της Ολυμπίας

ολυμπιακή-φλόγα.jpg
Nikos Verras Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Πρώτη 
Το ΦΩΣ της Ολυμπίας
Γράφει ο Νίκος Βέρρας Δημοσιογράφος verras91nikos@yahoo.gr
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η αφή της Ολυμπιακής φλόγας στο αρχαίο στάδιο της γης που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες και από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα φώτιζε και φωτίζει τους ανθρώπους. Η Ολυμπιακή φλόγα συμβολίζει την Ειρήνη, την αγνότητα και την πνευματικότητα. Για ακόμη μία φορά η ανθρωπότητα λαμβάνει από τους Ηλείους το ¨δώρο¨ αυτό που δίνει πνοή και έμπνευση σε όλους!
Όπως οι αθλητές στους αγώνες παλεύουν, δείχνουν αντοχή και έχουν ένα σκοπό την νίκη έτσι πρέπει όλοι μας να βλέπουμε τη ζωή. Σαν ένα διαρκή αγώνα αλλά με την προοπτική της εξέλιξης, του συναγωνισμού και της επίτευξης του στόχου. Διαχρονικά τα μηνύματα της ιδέας του Ολυμπισμού και σαφώς για άλλη μια φορά η Ολυμπία και η Ηλεία φαίνονται και ακούγονται σε όλον τον κόσμο!
Είναι τύχη να ζεις σε ένα τέτοιο μέρος και πόσο μάλλον να κατάγεσαι από την Ηλεία. Άλλοι λαοί έρχονται από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά για να δουν και να θαυμάσουν την ιστορία μας. Ενώ εμείς μέσα σε κάποιες ώρες μπορούμε να είμαστε εκεί! Νιώθεις υπερηφάνεια ...χαρά και ας γνωρίζεις ότι αυτός ο τόπος έχει βασανιστεί πολλές φορές στο παρελθόν. Μπορεί η καθημερινότητα στην Ηλεία να είναι δύσκολη. Μπορεί να μην λύνονται τα χρόνια προβλήματα αλλά όλοι ξέρουμε τι σημαίνει Ολυμπία! Όλοι είμαστε ενωμένοι και χαρούμενοι όταν γεγονότα όπως αυτό της αφής μεταλαμπαδεύουν σε όλο τον κόσμο την ιστορία μας.
Φέτος για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας, η φλόγα θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην ιστορία στο διάστημα! Θα τη στείλουν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και δύο Ρώσοι κοσμοναύτες θα κάνουν περίπατο στο διάστημα με την φλόγα! Τα αχανές σκοτάδι του σύμπαντος θα φωτιστεί από την φλόγα της Ολυμπίας και θα περάσει ακόμα ένα μήνυμα. Το μήνυμα της φώτισης ακόμα και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Όπως και εμείς οι άνθρωποι που πολλές φορές χάνουμε την ελπίδα μας και παρασυρόμαστε από το σκοτάδι. Όπως φωτίζονται με γνώση ακόμα και άνθρωποι κρυμμένοι μέσα σε συμβατικές ζωές. Όπως φωτίζονται ακόμα και τα πιο σκοτεινά μυαλά που υπάρχουν στον κόσμο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ.jpg
Η χαρά και η υπερηφάνεια που σε κατακλύζουν σε τέτοιες στιγμές σε προκαλούν να ευχηθείς για την Ηλεία να γίνει αυτή που πρέπει, για την Ελλάδα να ξεπεράσει τα προβλήματα και για τον κόσμο να γίνουν όλα καλύτερα και προπαντός πιο φωτεινά

http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/10/to-fws-ths-olympias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters