Ο ΘΕΟΣ , Ο ΑΓΙΟΣ  , ΤΟ ΕΣΠΑ  ΚΑΙ  Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ !

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Μέρος ενός σύγχρονου «θαύματος » ! είναι τελικά η προκλητική ενέργεια του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα να χαρακτηρίσει ως νεότερο μνημείο μια εκκλησία στο κέντρο του Πύργου της Ηλείας - στην εκλογική του περιφέρεια-  και αμέσως μετά να την εντάξει στο ΕΣΠΑ ! και μάλιστα  στο πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας - Ανταγωνιστικότητας με το αστρονομικό ποσό των 3.900.000 ευρώ ! όπως αποκάλυψε πρόσφατα το περιοδικό της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας HOT DOC.

Το ότι οι απαντήσεις  στα ερωτήματα μιας δημοσιογραφικής έρευνας θα δίνονταν μέσα από ένα «θαύμα»  , ειλικρινά δεν το είχα φανταστεί ποτέ . Και απορώ γιατί οι καμπάνες στις εκκλησίες της τελευταίας σε ανάπτυξη Ηλείας , δεν έχουν αρχίσει να χτυπούν ακόμη χαρμόσυνα.

Όχι δεν κάνω χιούμορ ... Η σημερινή δήλωση - αντίδραση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού στο ρεπορτάζ του ΗΟΤ DOC,  αναφέρεται σε αυτό το θαύμα των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έγινε στις ημέρες μας και όλοι εμείς οι «μίζεροι» αμαρτωλοί δεν το πήραμε είδηση.  

« Ο Θεός και ο άγιος Νικόλαος βοήθησαν ώστε, όταν οι μελέτες τελικά ενεκρίθησαν και από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, να υπάρχει σε ενέργεια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 και Υπουργός Πολιτισμού να είναι ο συμπολίτης μας κ. Κώστας Τζαβάρας, ώστε και με την φροντίδα του να ενταχθεί η ουσιαστική επισκευή του Ναού στο Πρόγραμμα τούτο.» - αναφέρει μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης  Ηλείας Γερμανός  , προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους πολίτες της Ηλείας .Ειδικά σε εκείνους που απέλυσε από τα ιδρύματα που έκλεισε τελευταία με συνοπτικές διαδικασίες και σε εκείνους που ψάχνουν καθημερινά στους κάδους των απορριμμάτων στις πόλεις της Ηλείας  για να βρουν κάτι φαγώσιμο ...

Αλλά και ο πρώην αριστερός και μετέπειτα ΠΑΣΟΚος   δήμαρχος του Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, αφού έλυσε το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην πόλη του με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και στον ποταμό Αλφειό ... Αφού έδωσε τις δέουσες εξηγήσεις για τις απ ευθείας αναθέσεις των 800.000 ευρώ σε ιδιώτη που πήρε τα σκουπίδια της πόλης του και κανείς δεν γνωρίζει που τα πήγε ... Αφού  εξήγησε τα ανεξήγητα για τα αντιπλημμυρικά έργα που ψάχνουν οι δικαστικές αρχές  και δεν βρίσκουν ... κλπ κλπ .

Με δήλωση - ανακοίνωση , χαρακτήρισε ως  απόλυτα φυσιολογική και μάλιστα επιβεβλημένη ! την επισκευή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη πόλη του με χρήματα από το ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας - Ανταγωνιστικότητας χαρακτηρίζοντας μάλιστα  τις σχετικές αντιδράσεις ως « μίζερη αντιμετώπιση κάθε  πρωτοβουλίας που εμποδίζει την πρόοδο.»

«Μίζερη αντιμετώπιση» είναι για τον πρώην αριστερό δήμαρχο του Πύργου , οι αντιδράσεις των αρχαιολόγων , τα ερωτηματικά ενός κόμματος της Αριστεράς,  η δημοσιογραφική έρευνα και η αποκάλυψη του HOT DOC.

Και πρόοδος ... Δεν είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά ,  η επισκευή μιας εκκλησίας στη πόλη του με 3.900.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ ! Χρήματα όσα θα ξοδεύονταν για να αποκατασταθούν οχτώ (Cool ! Βυζαντινοί ναοί κατά πολύ μεγαλύτερης ιστορικής αξίας από την εκκλησία του Πύργου .  

Χρήματα που θα μπορούσαν να δοθούν για την συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Ηλιδα . Η για να βγει η τέντα της ντροπής από τον  Επικούρειο Απόλλωνα .

Ξέχασα όμως , όπως μου θύμισε κι ένας φίλος μου σήμερα , ότι ο Επικούρειος Απόλλωνας στην Ηλεία δεν έχει καμπάνες , στασίδια και εικόνες. Εκεί δεν γίνονται λειτουργίες και συνεπώς  δεν προσελκύει  συχνά - πυκνά το βαθύτατα θρησκευόμενο ποίμνιο των ψηφοφόρων,  τους τοπικούς παράγοντες, τους  πολιτευτές και τους βουλευτές. Συνεπώς αυτός μπορεί να περιμένει και μαζί του οι εκατοντάδες άλλες σημαντικές αρχαιότητες που μουχλιάζουν από την απαξίωση και την αδιαφορία σε όλη την Ελλάδα.

Μα καλά ...Γιατί δεν χτυπούν ακόμα χαρμόσυνα οι καμπάνες για το «θαύμα» που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της δύστυχης Ηλείας ; 


ΣΧΟΛΙΟΝ:...
ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ "ΤΑΓΟΙ" Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΡΑΓΟΙ ΤΟΥ ΔΥΣΜΟΙΡΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ,ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΙΔΑ,ΩΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ Ή ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ,ΚΛΕΙΝΟΥΝ Ή ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ!ΤΗΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!
ΕΝΩ ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ..."ΘΑΥΜΑ" ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟ!
Ω!...ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΗΛΕΙΟΙ...ΦΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ "ΘΑΥΜΑ" 3.900.000 ΕΥΡΩ!
 
http://alfeiospotamos.pblogs.gr/2013/06/apokalypsh-thayma-sthn-hleia-o-theos-o-agios-to-espa-kai-o-tzaba.html