Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλο παιχνίδι με την κυπριακή ΑΟΖ

Τουλάχιστον τρεις εταιρείες-«κολοσσοί» οι οποίες υπέβαλαν προτάσεις για έρευνα κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ και δεν επελέγησαν έχουν αναθέσει -σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος- σε νομικούς να αναζητήσουν στοιχεία και να τους συμβουλεύσουν αν έχουν νομικούς τρόπους αντίδρασης στην απόφαση της Κυπριακής κυβέρνησης να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για.....
παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης στη γαλλορωσική κοινοπραξία «Total-Novatec-GPB».
Η εφημερίδα δημοσιεύει τις συνολικές τεχνικές και οικονομικές βαθμολογίες που έδωσαν τόσο η Επιτροπή, που σύστησε η Κυπριακή κυβέρνηση, όσο και οι Γάλλοι σύμβουλοι της Beicip, για τα οικόπεδα για τα οποία υπήρξε απόφαση ανάθεσης, δηλαδή τα 2,3,9 και 11.
Στα οικόπεδα 2,3 και 11 η ανάθεση έγινε σύμφωνα με τις βαθμολογίες , ενώ για το 9 επιλέχθηκε η 5η στη βαθμολογία κοινοπραξία«Total-Novatec-GPB». Για το οικόπεδο 9 στις βαθμολογίες προηγούνται κατά σειρά η ΕΝΙ-Kogas, η Premier-VITAL-Petronas, η Capricon Marathon και η Edison-Delek-Enel- Woodside.
Διάφορα στοιχεία δείχνουν, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ ότι για να φτάσει η «Total-Novatec-GPB» στη πρώτη πρόταση όσο αφορά την οικονομική πτυχή θα πρέπει να αυξήσει κατά 400% το ποσό του «μπόνους υπογραφής» και κατά 12% το ποσοστό των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Επίσης, αρκετά θα πρέπει να βελτιωθούν και σε σχέση με τη τεχνική πρόταση (προβλέπει έρευνα και δύο γεωτρήσεις σε 30 μήνες), αφού υπήρχαν επίσης καλύτερες προτάσεις, όπως της EMP-Frastico (Triple Five), που αξιολογήθηκε στο τεχνικό μέρος σημαντικά πιο ψηλά από την «Total-Novatec-GPB», και ισοβάθμησε με την 1η στη κατάταξη ΕΝΙ-Kogas.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος ζήτησε ενημέρωση για το σκεπτικό και τους λόγους αυτών των αποφάσεων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το θέμα θα συζητηθεί και στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής και θα ετοιμαστεί και Έκθεση από τη Γενική Ελέγκτρια.


http://dailynews24.gr
http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3542.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters