Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα Η Κύπρος τιμά τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας

Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα

Τριάντα oκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδήλωση του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο κυπριακός λαός τιμά όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, στις 8.20 το πρωί, ώρα που διενεργήθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος τελείται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των επισήμων.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 12:00 το μεσημέρι συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να καταδικάσει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Όλα τα κόμματα εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις, καταδικάζοντας για ακόμη μια χρονιά με τον πιο έντονο τρόπο το αδελφοκτόνο, ξενοκίνητο πραξικόπημα που τραυμάτισε και δίχασε την πατρίδα μας.

Στη δική του διακήρυξη το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι «στις μέρες μας αναβιώνει ο γριβισμός με τη μορφή του ακραίου εθνικισμού, της ηρωοποίησης του αρχηγού της ΕΟΚΑ Β, της αντιομοσπονδιακής υστερίας, των ακροδεξιών φιλοφασιστικών οργανώσεων. Όσοι εκτρέφουν αυτά τα φαινόμενα προσδοκώντας παραταξιακά και εκλογικά οφέλη θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και το μέλλον αυτού του τόπου», προειδοποιεί.

«Με πλήρη συναίσθηση των ιστορικών στιγμών που διερχόμαστε, σε μια περίοδο με συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, για τα οποία την κύρια ευθύνη φέρουν οι λανθασμένοι χειρισμοί των σημερινών κυβερνώντων, που κατάφεραν να μας εντάξουν στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., θα πρέπει να εργαστούμε συλλογικά και με γνώμονα το κοινό συμφέρον για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και προόδου» αναφέρει στη δική του διακήρυξη ο ΔΗΣΥ.

Με το ΔΗΚΟ να στέλνει μήνυμα ευθύνης και συνεργασίας: «Είναι η ώρα που πρέπει να χαμηλώσουμε τα κομματικά και παραταξιακά λάβαρα και όλοι μαζί να ανασηκώσουμε το λάβαρο της πατρίδας και να συστρατευτούμε στον αγώνα για τη σωτηρία της και για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας».

Από την άλλη, η ΕΔΕΚ, διά του Γ. Ομήρου, τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, με καταγγελία της τουρκικής συμπεριφοράς ενώπιον της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας. Και προτείνει τη διαμόρφωση ενός περιγράμματος λύσης του Κυπριακού που θα συνιστά το πλαίσιο ασφάλειας για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/51904

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9701.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters