Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μετά τα γενόσημα: Οικονομικά φάρμακα με δημόσια έρευνα, χωρίς πατέντες.



 ΚΟΜΜΑ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ:

Θέλουμε όλα μας τα φάρμακα να κοστίζουν ελάχιστα λεπτά του ευρώ; Γίνεται και οι Ευρωπαίοι Πειρατές έχουν εξηγήσει πώς
 
Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα ανακαλύπτει επίσημα τα γενόσημα φάρμακα (φάρμακα που περιέχουν την ίδια δραστική ουσία με τα πρωτότυπα και τα οποία παράγονται αφού λήξει η πατέντα) σαν μέσο για να περιοριστούν οι απίστευτες φαρμακευτικές μας δαπάνες.
 
Ταυτόχρονα βομβαρδιζόμαστε από πληρωμένες διαφημίσεις ιατρικών και φαρμακευτικών συλλόγων, που προσπαθούν να τρομάξουν τους πολίτες. Μια πιθανή συνέπεια των διαφημίσεων αυτών είναι οι ασφαλισμένοι να πληρώσουν απ΄το υστέρημά τους πανάκριβα πρωτότυπα φάρμακα, φοβούμενοι για τα γενόσημα (τα οποία δικαιολογούν τα Ταμεία).
 
Είναι προφανές ότι αυτοί που αντιστέκονται στα γενόσημα φάρμακα, είναι αυτοί που ταυτίζονται, με το αζημίωτο, με τα συμφέροντα μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών.
 
Στην Ελλάδα της Κρίσης Αξιών θα περιμέναμε οι επιστήμονες να μιλούν επιστημονικά και όχι συντεχνιακά.
 
Με την επισήμανση ότι πρέπει να υπάρξει διασφάλιση της ποιότητας των γενόσημων φαρμάκων μέσω της εφαρμογής των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας έρχεται να δείξει και το επόμενο βήμα:
 
ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ.
 
Σήμερα τα περισσότερα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ευρώπη προέρχονται από τα Κράτη. Από κάθε 120 ευρώ που δαπανώνται στην Ευρώπη για φάρμακα τα 100 είναι από Δημόσια Ταμεία και Κράτη. Από αυτά τα 100 ΔΙΚΑ ΜΑΣ ευρώ, μόνο τα 15 πηγαίνουν στην Έρευνα και τα άλλα 85 είναι «marketing» και κέρδη.
 
Η πρόταση των Ευρωπαϊκών Κομμάτων Πειρατών περιλαμβάνει τη σταδιακή στροφή του 20% από τα χρήματα που ΗΔΗ δίνουμε, προς τα Δημόσια Πανεπιστήμια για έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα κατοχυρώνονται, αλλά θα διατίθενται δωρεάν για την παρασκευή φαρμάκων που θα κοστίζουν λίγα λεπτά το κάθε κουτί.
 
Σε μια Ευρώπη όπου θα φροντίσουμε σταδιακά να μην χρειάζονται οι πατέντες στα φάρμακα, θα έχουμε και καλύτερη Δημόσια Υγεία και περισσότερα χρήματα για να δοθούν πραγματικά στην ιατρική έρευνα, αντί να χρηματοδοτούμε από τους κρατικούς προϋπολογισμούς το μάρκετινγκ των φαρμακευτικών εταιρειών και τα δώρα των γιατρών.
 
Όταν οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται πλέον να επενδύουν στην έρευνα, δεν θα χρειάζονται και πατέντες για την κατοχύρωση της όποιας επένδυσής τους.
 
Η τιμή των φαρμάκων πέφτει όταν φτιάχνονται σε μια ανταγωνιστική αγορά, αντί από μονοπώλια προστατευμένα με πατέντες, ενώ η κοινωνία ωφελείται όταν τα κράτη δεν είναι αναγκασμένα να πληρώνουν ακριβά πατενταρισμένα φάρμακα.
 
Μετά το Δέντρο, ας κοιτάξουμε και το Δάσος.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, είναι ένα από τα 57 ιδρυμένα και 22 αναγνωρισμένα κόμματα Πειρατών σε όλον τον κόσμο, επισημοποιημένο πλέον και στην Ελλάδα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στον Αρειο Πάγο. Το site του είναι το www.pirateparty.gr
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_3272.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters