Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΕΙΟ - Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Κάποια στιγμή πρέπει αν θέλουμε να υπάρχουμε ως κράτος και κοινωνία να λέμε την αλήθεια. Για το μείζον θέμα της φαρμακευτικής δαπάνης λοιπόν, ΝΑΙ μπορεί να περιοριστεί, εφόσον το θέλουμε και το θέλουν αυτοί που κυβερνούν.

Πολύς λόγος γίνεται για τα.....
γενόσημα (αντίγραφο-φάρμακο) και πραγματικά είναι μια από τις βασικές παραμέτρους, όχι όμως με τον τρόπο που τα τρωκτικά για άλλη μια φορά θέλουν να εφαρμόσουν. Η υπερσυνταγογράφηση και η σπατάλη οφείλεται στο ότι ο συνταφογράφος ιατρός έχει πολλαπλά οφέλη από την παρασκευάστρια εταιρεία, της οποίας και το φάρμακο συνταγογραφεί. Αυτονόητο είναι ότι αν συνταγογραφήσει με τη δραστική ουσία, κόβεται το όφελος καθώς η εταιρεία – παραγωγός δεν μπορεί να πριμοδοτήσει κάτι το οποίο θα διαχειριστεί ο τελικός αποδέκτης που είναι το φαρμακείο.

Μπορεί λοιπόν το σύστημα υγείας να αποζημιώνει το ημερήσιο κόστος θεραπείας με βάση την δραστική ουσία έχοντας μια προκαθορισμένη τιμή βάσης για ημερήσιου κόστους με γνώμονα το φθηνότερο γενόσημο και αν ο ασφαλισμένος θελήσει να αγοράσει το πρωτότυπο να πληρώσει ο ίδιος το επιπλέον κόστος, πράγμα που σήμερα του το απαγορεύουν. Δυστυχώς, ενώ το γνωρίζουν το αποκρύπτουν υποκύπτοντας στα συμφέροντα εταιριών και ιατρών.

Επίσης η ηλεκτρονική συνταγογράφηση που τόσο διαφημίζουν είναι τόσο διάτρητη ως σύστημα που μπορεί ο ίδιος ασφαλισμένος σε μια ημέρα να πάει σε 5 διαφορετικούς ιατρούς να συνταγογραφήσει 5 διαφορετικές με τα ίδια φάρμακα συνταγές και να πάει σε 5 διαφορετικά φαρμακεία να πάρει τα φάρμακα x5 φορές, και αυτό γιατί δεν εστιάζουν σε μια κάρτα υγείας που θα περνάνε σε αυτά τα φάρμακα και η οποία δεν θα μπορεί να φορτωθεί στην μνήμη της με τα ίδια φάρμακα πέρα της μιας φοράς το μήνα.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο αλλά και απλό στη λύση τους αρκεί να θέλουν να το λύσουν.

Ως φαρμακοποιός πολίτης αυτής της χώρας και ασφαλισμένος, στην Ευρώπη είμαι ενημερωμένος να ενημερώνω για την αλήθεια τους συμπατριώτες μου και χαίρομαι που και ο φαρμακευτικός σύλλογος Κέρκυρας αποφάσισε να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, απαιτώντας από τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο, την δημοσιοποίηση της αλήθειας και την πάλη για τον εξορθολογισμό του συστήματος που τόσο έχουμε ανάγκη όλοι μας.
Μετά τιμής

Νίκος Τριβυζάς, Φαρμακοποιός, Ευγ.Βουλγάρεως 73 – Κέρκυρα

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_6811.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters