Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

«Τελειώσαμε κύριοι. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»

 (φωτό): Αν η ιστορία επαναλαμβάνεται, τότε μπορεί να ξαναειπωθούν τα λόγια του Ν.Πλαστήρα...

Ένας - ένας εγκαταλείπει το πλοίο που βουλιάζει... Από προχθές αγαπητοί συνοδοιπόροι, ένας-ένας οι υποψήφιοι μνηστήρες για την παραλαβή της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεκινήσει την «αρχηγική» τους καμπάνια. Aλλος με συνεντεύξεις σε ξένα ΜΜΕ, άλλος με εμφανίσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα, άλλος με αρθογραφία….όλοι τους σιγά εγκαταλείπουν το πλοίο.

Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.

Έχουμε τον ΓΑΠ με συνέντευξη του στον ξένο τύπο, αλλά και δύο επιστολές που έστειλε στους Ευρωπαίους ΣΩΤΗΡΕΣ μας, να παραδέχεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την άστοχη διακυβέρνηση της χώρας μας, αυτά τα 2 χρόνια, τονίζοντας όμως την δυσκολία που είχε αυτή η προσπάθεια. Επαναφέρει μέσα από τις επιστολές τον ισχυρισμό του, ότι η Ελλάδα τα κατάφερε !!!

Τι κατάφερε όμως;

Κατάφερε να καταβαραθρώσει τους Έλληνες. Κατάφερε να μας ρίξει σε βαθειά ύφεση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, στην χρεοκοπία που έρχεται με τις «ευλογίες» των ΓΑΛΛΟ-ΓΕΡΜΑΝΩΝ εταίρων μας. Και ολόκληρο αυτό το «επίτευγμα» το θεώρει ακόμη ο αθεόφοβος ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ της χώρας μας.

Μετά από ένα μήνα σχεδόν απουσίας από το πολιτικό προσκήνιο της χώρας και μέσα από την ευρωπαϊκή του περιοδεία, δίνει το στίγμα της παρουσίας του, με συνεντεύξεις, παραδεχόμενος εντέχνως τα λάθη της διακυβέρνησής του, δίχως όμως και πάλι να ζητήσει συγνώμη από εμάς τους Έλληνες. Εμάς που 2 χρόνια τώρα ζητούσε με αιματηρές οικονομικές θυσίες να στηρίξουμε την προσπάθειά του και σήμερα έρχεται δίχως ντροπή να δηλώνει πως έκανε λάθη. Λάθη που μας έφεραν στο χείλος της καταστροφής. Λάθη που έκανε όχι μόνος του, αλλά με ολόκληρη της κουστωδία που τον συνόδευε ως μέλη των κυβερνήσεων του. Μέλη της αυλής του, που όμως σήμερα, βλέποντας το πλοίο να βουλιάζει, αρχίζουν ένας-ένας να του γυρίζουν την πλάτη.

Πρώτος σέρνει τον χορό του ΖΑΛΟΓΓΟΥ, τον χορό της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, ο εκ των απορρήτων του Προέδρου, ο άνθρωπος σκιά του ΓΑΠ, ο αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας (και παλιότερο δεξί του χέρι) Γιάννης Ραγκούσης.

Μέσα από τηλεοπτική του παρουσία εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, Επίσης ανέφερε κρατώντας αποστάσεις από τον άνθρωπο που τον καθιέρωσε στην πολιτική ζωή της χώρας, ανέφερε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα για τον ΓΑΠ, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος. Όχι όμως του ΠΑΣΟΚ που καθιερώθηκε στην συνείδηση του λαού, αλλά του νέου ΠΑΣΟΚ που οραματίζονται οι νέοι ΣΩΤΗΡΕΣ μας, ο καθένας βέβαια για λογαριασμό του. Στην ίδια αυτή τηλεοπτική του παρουσία, θέλοντας να «γλείψει» τον νέο Πρωθυπουργό, ανέφερε πώς η τοποθέτησή του, στο ΥΕΘΑ, ήταν επιλογή Παπαδήμου και όχι του πρώην ΜΕΝΤΟΡΑ του.

Την σκυτάλη στον χορό, πήρε κατόπιν η υπουργός Αννα Διαμαντοπούλου, η οποία μέσα από της εφημερίδα ΝΕΑ, αλλά και τον ΣΚΑΙ, κάνει την αρχηγική παρουσία της, στην πολιτική σκηνή, αναφερόμενη φανερά υπέρ της αλλαγής στη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, στηρίζει έναν νέο ηγέτη  με άλλα χαρακτηριστικά και πολιτικές πέρα από την υπάρχουσα δομή του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ. Μέσα από το άρθρο της στα ΝΕΑ, μιλάει για «νέο αίμα, νέες λογικές και κατάλληλη ηγεσία να ... προωθήσει πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης».

Εμμέσως λοιπόν αδειάζει τον ΓΑΠ, θεωρώντας πως ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ακατάλληλος. Όχι βέβαια πως είναι η πρώτη φορά που μας φανερώνει την άποψή της. Όχι, διότι όλοι θυμόμαστε την παρατήρηση λίγο καιρό πριν, πως ο ΓΑΠ ζει στο δικό του κόσμο. Απλώς τότε έκανε την κωλοτούμπα της και πριν ΑΛΕΚΤΩΡ  ... για να μπορέσει  ο ΓΑΠ να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης, έκανε πίσω. Τώρα όμως που πως όλα δείχνουν, το καράβι βουλιάζει, αδειάζει τον καπετάνιο, με τον δικό της τρόπο, προσπαθώντας να επωφεληθεί από τις μέλλουσες εξελίξεις.

 Συνέχεια στο χορό, ο κ. Σκανδαλίδης, μέσα και αυτός από την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφέρει ότι «Το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε έχει ξεπεραστεί από την ιστορία όχι ως αξιακό και ευρύτερα ιδεολογικό και στρατηγικό πλαίσιο, αλλά ως πολιτικές, ιεραρχήσεις και κυρίως πρακτικές». Ακόμη ένας λοιπόν από τους υποστηριχτές του ΠΑΣΟΚ, αναγνωρίζει τα λάθη της διακυβέρνησης των 2 τελευταίων χρόνων και   στο όνομα του μεταρρυθμισμού, επιζητεί την αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων με μια νέα μορφή στη χώρα, οφείλουν να συναντηθούν στο πεδίο της μάχης για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς».

Όμως αγαπητοί συνοδοιπόροι, όλοι αυτοί που κάνουν σήμερα τις αρχηγικές τους παρουσίες, αφού αντιλαμβάνονται πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ πλέει τα λοίσθια, ΟΛΟΙ αυτοί, εντέχνως ξεχνούν :

Όλοι τους και όσοι ακόμη «φερέλπιδες» υποψήφιοι ηγέτες εμφανιστούν στις επόμενες μέρες, όλοι τους αποτελούσαν και αποτελούν μέλη των κυβερνήσεων, μέλη του πολιτικού συστήματος που κατάντησε την χώρα μας, στο σημερινό χάλι. Όσο και αν προσπαθούν σήμερα να παρουσιάσουν τον εαυτό τους ως μετανοήσαντες Ιούδες και Μαγδαληνές, δεν θα πρέπει να λησμονήσουν πως ΑΥΤΟΙ μας οδήγησαν στον γκρεμό, αυτοί είναι που ακόμη και σήμερα θεωρούν επιτυχία την κατάντια και τον μαρασμό που έφεραν στην χώρα.

Όμως μπορεί αυτοί να ξεχνούν, ο λαός ΘΥΜΑΤΑΙ και μακάρι να θυμηθεί την ώρα της κρίσης, την ώρα των εκλογών (όποτε αυτές γίνουν, αφού κατ’ όπως δείχνουν τα πράγματα παίρνει μεγάλη αναβολή αυτή η ώρα), θα θυμηθεί ο λαός και θα τους πει τα λόγια που χρησιμοποίησε η μεγάλη πολιτική μορφή του παρελθόντος, ο Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ προς τον πρέσβη της Αγγλίας Lindley (1922), όταν ο τελευταίος του ζητούσε επίμονα και με απειλές κατά της χώρας μας, να μην καταδικάσει τους έξη (6) υπεύθυνους (πολιτικούς & αρχιστράτηγο) της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Τότε ο Πλαστήρας του είχε απαντήσει :

«Η Ελλάς υπήρξε τίμια Σύμμαχος της Αγγλίας. Την εγκαταλείψατε αλλά εκείνη συνέχισε μόνη τον αγώνα. Είδε τους πληθυσμούς της να σφαγιάζονται, την ελληνική γη να ακρωτηριάζεται. Μπορεί να ζήσει και μόνη. Και αν καταρρεύσει θα στήσουμε στον Κάβο Μαλέα μια πινακίδα που θα γράφει, πως εδώ ανθούσε κάποτε ένας πολιτισμός, που κατέστρεψαν οι Δυτικές Δυνάμεις, με πρωταγωνίστρια την Αγγλία. Αυτό να διαβιβάσεις στη Κυβέρνησή σου. Τελειώσαμε κύριε. Δεν έχουμε τίποτα άλλο να πούμε. Πηγαίνετε!»


  Αθανάσιος Τσίγκας
aegeantimes.gr


http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2011/12/blog-post_7807.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters