Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Μονομαχία Βενιζέλου - Ντόρας για φορολογικό και διαφθορά

Tην κραυγή αγωνίας των ελληνικών επιχειρήσεων που δεν θα αντέξουν να περιμένουν άλλους τρεις μήνες μέχρις ότου προχωρήσει ο συμψηφισμός των χρεών τους προς το δημόσιο, μετέφερε στον Υπουργό Οικονομικών η ανεξάρτητη βουλευτής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη διερωτώμενη για ποιο λόγο ψηφίστηκε αυτή η δυνατότητα όταν στην ουσία δεν εφαρμόζεται.
Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε άλλη εικόνα, δήλωσε ότι συμψηφισμοί γίνονται όπου η ανταπαίτηση είναι εκκαθαρισμένη αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχει νομικό πρόβλημα. «Έχουμε ζητήσει να....
προωθηθούν όλοι οι συμψηφισμοί στα όρια της ταμειακής αντοχής και της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών μας υποχρεώσεων. Γνωρίζουμε ότι είναι κρίσιμοι αυτοί οι μήνες, θα είμαστε σε επαφή με κάθε ελληνική επιχείρηση και θα δίνουμε πρακτικές λύσεις όπου μπορούμε».

«Σου χρωστώ, μου χρωστάς, βρίσκουμε τι χρωστάει ο καθένας Αυτό είναι το διά ταύτα και δεν έχει καμία σχέση με ταμειακές αντοχές», ανταπάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη εξαπολύοντας βολές για την πλήρη απουσία μεταρρυθμίσεων μέσα σε δύο χρόνια αλλά και για την διάλυση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών.

«Δεν μπορεί», είπε, « ο μέχρι πρότινος αρμόδιος των πληροφοριακών συστημάτων να βγαίνει και να λέει για το 4-4-2 των χρηματισμών στις εφορίες και να το καταλαβαίνει τώρα. Δεν μπορεί όλοι εμείς που στηρίξαμε με την ψήφο μας δύσκολες αποφάσεις να ανεχόμαστε τον εκάστοτε κύριο Καπελέρη που ανήκει στους εφοριακούς που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, να βγαίνει να λέει ότι θα κάνει αρνητική εισήγηση για την κατάργηση του κώδικα βιβλίων και στοιχείων και να δουλεύει τους πολίτες κατ’ αυτό τον τρόπο».

Η κα Μπακογιάννη κάλεσε τον Υπουργό Οικονομίας να περάσει την διαδικασία του συμψηφισμού στα λογιστικά γραφεία, στους ιδιώτες καθώς, όπως επεσήμανε τεχνηέντως, τα μόνο χρήματα που μπήκαν στα κρατικά ταμεία προήλθαν από τους ιδιώτες μηχανικούς που ανέλαβαν την τακτοποίηση ημιυπαίθριων και αυθαιρέτων.

Ο Υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ο κώδικας βιβλίων και στοιχείων για τον οποίο έχει ακούσει ότι λειτουργεί και ως μηχανισμός εκβιασμού, θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από απλούς κανόνες.

Σε σχέση με την φοροείσπραξη εξήγησε ότι ο έλεγχοι αποδίδουν μόνο στο 5% και στο 95% η απρόσωπη λειτουργία του όλου μηχανισμού. «Ναι έχουμε πρόβλημα γιατί μειώσαμε και τις αποδοχές των εφοριακών αλλά με το κίνητρο απόδοσης αν πετύχουν τους στόχους θα το πάρω», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην προκήρυξη 2.500 θέσεις νέων ελεγκτών με αξιολόγηση και συμβόλαιο αποδοτικότητας, στις συλλήψεις για μη απόδοση ΦΠΑ που όπως είπε «λειτουργούν παραδειγματικά», σχολίασε ότι είναι θέμα ημερών η συμφωνία με την Ελβετία και είπε ναι στην πλήρη αξιοποίηση των ιδιωτών.

Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι με την προώθηση πράξης νομοθετικού περιεχόμενου θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος διευκρινίζοντας πάντως πως όλα ξεκινούν από την αποκατάσταση της ρευστότητας μέσω της ομαλής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος. Τέλος για τις αποκαλύψεις των κυρίων Λέκκα και Σπινέλλη υπενθύμισε ότι αμέσως ζήτησε την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα.

«Μπορεί κάτι να λέγεται μεταξύ τύρου και αχλάδου αλλά αν προκύψει έστω κι ένα στοιχείο για να πιάσουμε την άκρη του νήματος και να οδηγηθούμε σε ένα συγκεκριμένο κύκλωμα , αυτό θα γίνει. Διότι από τη γενική φήμη μέχρι κάτι συγκεκριμένο υπάρχει απόσταση». Κάλεσε μάλιστα όποιον βουλευτή η πολίτη έχει κάτι να αποκαλύψει να το κάνει και θα έχει την στήριξη της κυβέρνησης.

http://www.briefingnews.gr/
 
http://ksipnistere.blogspot.com/2011/12/blog-post_1766.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters