Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ανάπτυξη. Το Ελληνικό μοντέλο του χαμαιλέοντα…


imageO χαμαιλέοντας είναι μια μικρή σαύρα που έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να αλλάζει το χρώμα της (συνήθως είναι γκριζοπράσινο) ανάλογα με το περιβάλλον. Διαθέτει λεπτή και μακριά γλώσσα για να πιάνει την τροφή του (έντομα), μακρυά και κυλινδρική ουρά που τον βοηθάει να αναρριχάται στα δένδρα και εξογκωμένα και κωνικά μάτια, που μπορούν να στραφούν προς κάθε κατεύθυνση.
Μεταφορικά “χαμαιλέοντας”  χαρακτηρίζεται ο άνθρωπος ο άστατος και ευμετάβλητος, που προσαρμόζει τις πεποιθήσεις, τις ιδέες και τα φρονήματά του ανάλογα με τις περιστάσεις για να εξυπηρετεί το συμφέρον του.
Χαμαιλέοντας είναι και ένας χαρακτηρισμός που συχνά-πυκνά αναφέρεται  σε Ελληνες πολιτικούς, άνδρες και γυναίκες, ιδιαίτερα αυτούς που μπήκαν φτωχοί στην πολιτική, χωρίς προσωπική αξία και βγήκαν πλούσιοι και με δάφνες ηγέτη.
Υπάρχει όμως και το “μοντέλο του χαμαιλέοντα”, που εφαρμόζεται πολύ συχνά και σαν αναπτυξιακό μοντέλο, αντί αυτών που η οικονομική επιστήμη έχει ερευνήσει και αναπτύξει, στην Ελλάδα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Oλοι οι νόμοι π.χ. της τωρινής κυβέρνησης βασίζονται σε αυτό το μοντέλο. Πρόσφατα παραδείγματα ο νέος Νόμος για την Παιδεία και η αλλαγή της μορφής των ταξί. Aπό όσα χρειάζονται, όσa είναι ουσιαστικά και αναγκαία για να αυξηθεί το ΑΕΠ όχι μόνο μέσω της διόρθωσης των δημοσιονομικών προβλημάτων αλλά και μέσω μιας στιβαρής αναπτυξιακής πολιτικής και μιας σωστής λειτουργίας των υπαρχόντων υποδομών δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα εδώ και δύο χρόνια.
Το γιατί επιτρέπεται να συμβαίνει αυτό δεν θα μπορούσα να το αποδώσω αποκλειστικά και μόνο σε μιά ανίερη ενδοτικότητα τών κυβερνώντων ή σε στη κακή λειτουργία της δημοκρατίας, που πράγματι υπάρχει, Υπάρχει και συλλογική ευθύνη όλων, που προέρχεται κυρίως απο την αδιαφορία για τα κοινά των περισσοτέρων Ελλήνων πολιτών. Η χαμηλή παιδεία, η μικρή ευαισθησία και η περιορισμένη αντίληψη που διαθέτουν οι περισσότεροι νεοέλληνες είναι παράγοντες που διευκολύνουν την εύκολη εφαρμογή χαμαιλεόντιων νόμων.
image001Η αδιαφορία των πολιτικών και ο γνωστός τους στρουθοκαμηλισμός, η ψευτοανάπτυξη με δάνεια συνεχίζεται ακόμη και στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και θα συνεχίζεται όσο υπάρχουν πηγές πλούτου που μπορούν να πωλούνται, διότι τώρα οι δανειστές έγιναν εξυπνότεροι και πιό απαιτητικοί. Μετά θα νεκρώσουν τα πάντα, οι πάσης φύσης θεωρίες θα σβύσουν, γιατί όταν δεν υπάρχει χρήμα δεν μπορείς ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις. Η τοπική αγορά θα μικρύνει, θα έρθει το χάος και θα γίνουν μεγάλες κοινωνικές αναταραχές με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Η σημερινή πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να περιγραφεί συνοπτικά με την φωτογραφία αριστερά. Είναι ενδιαφέρον ότι η φωτογραφία αυτή, που αποτελεί δική μας καλλιτεχνική δημιουργία είναι μια απο τις πλέον διαδεδομένες και αγαπημένες στο Ελληνικό διαδίκτυο.
Παρατηρείστε το πράσινο κλαδάκι μαριχουάνας στο πέτο του γνωστού μεγαλοεπενδυτή, που όλο αποχωρεί αλλά όλο εδώ γύρω μας είναι… Ενδιαφέρον έχει ότι αυτή η φωτογραφία κυκλοφόρησε πολύ πρίν το νόμο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών για τους χρήστες, σε άλλο ιστολόγιο.  Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι η σημειολογία της επισημάνθηκε πρόσφατα και από το γνωστό πρακτορείο Bloomberg, πού εύστοχα παρατήρησε ότι “το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται απο τους δύο πρώην συμμαθητές, που κατά σύμτωση είναι στην εξουσία”.
Eίμαστε συγκινημένοι απο το εικαστικό μας αποτέλεσμα… Οι ξένοι αντιλαμβάνονται το καλό χιούμορ και  επισημαίνουν κάποια πράγματα με ένα τρόπο που δύσκολα γίνεται αντιληπτός από τους Ελληνες. Κλείνουμε με το γνωστό γνωμικό της Αννας Διαμαντοπούλου,
Η Ζωή τραβάει την Ανηφόρα…
Βοήθειά μας…!!!

http://adamadinos.blogspot.com/2011/09/blog-post_08.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters