Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Κυβερνούν τον κόσμο οι μεγάλες εταιρείες

Μάλλον η πιο πλατιά διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας της εποχής μας – για τις εταιρείες που κυβερνούν τον κόσμο – αποδείχτηκε, απ’ ότι φαίνεται, σωστή.
Οι εξερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, μετά τη σύγκριση των δεδομένων για τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 40% της παγκόσμιας οικονομίας ελέγχεται από μία μικρή ομάδα εταιρειών. Μάλιστα, δεν διαχειρίζεται μόνο τις χρηματικές ροές, αλλά και επιδρά στην παγκόσμια πολιτική.
Οι Ελβετοί επιστήμονες με τη βοήθεια της μαθηματικής ανάλυσης επιβεβαίωσαν ότι κυβερνούν τον κόσμο τα πολυεθνικά χόλντινγκ. Για την επιβεβαίωση αυτής της θεωρίας οι εξερευνητές επεξεργάστηκαν πληροφορίες για 37 εκατομμύρια εταιρείες σε όλο τον κόσμο, προσπαθώντας να εξακριβώσουν ποιός και τι κατέχει. Το αποτέλεσμα αποδείχτηκε καταπληκτικό – ο πυρήνας της παγκόσμιας οικονομίας αποτελείται από 147 εταιρείες, στις οποίες αναλογεί το 40% της παγκόσμιας οικονομίας. Σε ξεχωριστό κατάλογο έχουν καταταχθεί 10 χρηματιστικοί θεσμοί, οι οποίοι, όπως υποθέτουν οι επιστήμονες, αποτελούν ακριβώς την λεγόμενη «παγκόσμια σούπερ εταιρεία». Μπορεί να θεωρηθεί, ότι η συνωμοσία για την κατάληψη του παγκόσμιου πλούτου έχει αποκαλυφθεί»,- είπε ο Μαξίμ Σέιν, εμπειρογνώμονας της εταιρείας BrokerCreditService.
- «Όλα είναι συντονισμένα προς το συμφέρον των εταιρειών. Ο συσχετισμός αυτό μπορεί να διαταράσσεται, αλλά ο κόσμος, βέβαια είναι πολύ μικρός για να λέμε ότι κανένας δεν συντονίζει τις ενέργειές του με κάποιο άλλο. Είναι μάλλον απίθανο ότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μόνο μιάς δομής. Τέτοιες δομές μπορούν να υπάρχουν μερικές. Ίσως σε κάποια περίοδο η επίδραση κάποιας μιάς δομής είναι μεγαλύτερη από τις άλλες. Πολλές μεγάλες εταιρείες δεν γνωρίζουμε απλώς. Αν όμως κάποιες από τις ονομασίες δεν είναι γνωστές στο ευρύ κοινό, αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα.
Ανжфμεσα στις Τοπ 10 εταιρείες περιλαμβάνονται οι γνωστές σε όλους τράπεζες Barclays, Merrill Lynch, JP Morgan Chase και UBS. Υπάρχουν επίσης και λιγότερο γνωστές ονομασίες, π.χ. οι Capital Group Companies και FMR Corporation. Οι ονομασίες αυτές είναι, όπως λένε πλατιά γνωστές μόνο σε στενούς επενδυτικο-τραπεζικούς κύκλους. Εν τω μεταξύ, Διευθύνων Σύμβουλος της Capital AG Αλεξάντρ Αγκιμπάλοφ, καλεί την κοινή γνώμη να μην υπερβάλλει, αν και παραδέχεται ότι οι χρηματιστές είναι τώρα μάλλον, το κύριο λόμπι στον κόσμο.
- «Οι μεγάλες εταιρείες. Βέβαια, μη δημόσιες, χρηματοδοτούν τις προεκλογικές καμπάνιες κάθε λογής βουλευτών, προωθούν τους δικούς τους ανθρώπους στην εξουσία. Μετά χρησιμοποιούν τις σχέσεις τους και επιδρούν στην πολιτική εικόνα, προσπαθώντας να πετύχουν από τους πολιτικούς αποδεκτών για αυτούς αποφάσεις»,- σημείωσε ο Αλεξάντρ Αγκιμπάλοφ.
Πηγή άρθρου.

http://diaggeleas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters