Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

«Η επένδυση χρυσού στο Πέραμα του Έβρου, εύκολα εκμεταλλεύσιμο έργο»

«Το Πέραμα θεωρείται, από έμπειρους ανθρώπους επί του θέματος, ένα πάρα πολύ νοικοκυρεμένο και ιδιαίτερο έργο, το οποίο είναι πολύ εύκολα εκμεταλλεύσιμο και πάρα πολύ καλό, επεξεργάσιμο πέτρωμα. Στον λόφο του Περάματος είναι οξειδωμένο το πέτρωμα, με συνέπεια να μην δημιουργείται όξινη απορροή από τα σκαψίματα που θα γίνουν».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μπαράς, μηχανικός διαχείρισης περιβάλλοντος, από το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας «Χρυσωρυχεία Θράκης», η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου του χρυσού, στο...
Πέραμα του νομού Έβρου.
Σε ότι αφορά στην περιεκτικότητα του κοιτάσματος την χαρακτηρίζει «συμφέρουσα», αφού όπως αναφέρει, φτάνει στα 3 γραμμάρια ανά τόνο, «ποσότητα που θεωρείται συμφέρουσα».
Περιγράφοντας ο κ. Μπάρας την όλη διαδικασία της εξόρυξης, αναφέρεται στη χρήση του κυανιούχου νατρίου και πώς αυτό αδρανοποιείται μέσω της σύγχρονης μεθόδου INGO, φτάνοντας «στην πτώση των επιπέδων της τοξικότητας και την αδρανοποίηση του κυανίου με συνέπεια η νέα μορφή λάσπης που έχουμε να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα τοξικότητας και βλαπτικότητας». Έτσι, συμπληρώνει, ενώ από την ευρωπαϊκή νομοθεσία το όριο είναι τα 10 ppm, με την επεξεργασία αυτή, «φτάνουμε να έχουμε 1ppm περιεκτικότητα κυανίου, πολύ χαμηλά, όπως γίνεται αντιληπτό και από το όριο ασφαλείας».
Σε ότι αφορά στο συνολικό διάστημα λειτουργίας του έργου, ο κ. Μπάρας αναφέρει πως θα κινηθεί περί τα 10 χρόνια. Ταυτόχρονα θα γίνεται και η εκπαίδευση όσων θα εργαστούν εκεί, ενώ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της επένδυσης στην έρευνα, κάτι που αποτελεί βασική αρχή της εταιρείας Eldorado Gold Corporation.
Παράλληλα, θα γίνουν και άλλες γεωτρήσεις με στόχο να εξετάσει και να δημιουργήσει το γεωλογικό προφίλ της περιοχής. Άλλωστε, συμπληρώνει, πως είναι γνωστό ότι στην περιοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΓΜΕ, από τον Αξιό μέχρι τον Έβρο, υπάρχουν 450 τόνοι χρυσού, αλλά οι γεωτρήσεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες.
Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των θέσεων εργασίας και με αφορμή που λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, πολλοί υποστηρίζουν την υλοποίηση του έργου, ο κ. Μπάρας εκτιμά τις υπολογισμένες θέσεις εργασίας σε 190 με 210, ενώ σχετικά με τις έμμεσες θέσεις εργασίας, παρατηρεί πως αυτές μεταφράζονται σε προμήθειες, σε μεταφορές προσωπικού, σε σεκιούριτι, σε τροφοδοσία κλπ. «Υπολογίζονται δηλαδή περί τις 800 επιπλέον έμμεσες θέσεις εργασίας που θα πλαισιώσουν αυτές τις διακόσιες, αναφέρει καταληκτικά.

http://piazzadelpopolo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters