Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Με αφορμή την υπόθεση της δικαστή κας Μαριάνθης: "Νήματα και Πλέγματα" - (όλο το ιστορικό με αναφορά σε συνδέσμους)


Διάβασα μέσα από το διαδίκτυο για την υπόθεση της δικαστού Μαριάνθης Παγουτέλη(*)  και την αντιδικία της με τη δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου, κόρη του μεγαλοδικηγόρου Νίκου Κωνσταντόπουλου, πρώην προέδρου του Παναθηναϊκού και του Συνασπισμού.
Πραγματικά τρελάθηκα με όσα διάβασα, καθώς θεωρούσα τους ανθρώπους αυτούς υπερασπιστές των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων, υπερασπιστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Κατέθεσε διάβασα αναφορά η Ζ. Κωνσταντοπούλου με το οποίο ταυτοποιεί blog προσώπου που διατηρεί την ανωνυμία του με την δικαστή και καταγγέλλει ρατσιστικές δηλώσεις !!!.
Κάνει δηλαδή η Ζ. Κωνσταντοπούλου συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων επικοινωνίας και αλληλογραφίας και επεξεργασία τους και καταλήγει σε «συμπέρασμα» αναφέροντας επώνυμα προσώπων.
Από την δική μου έρευνα προέκυψε ότι όχι μόνο κανένας δεν μπορεί να το κάνει αυτό με βάση το νόμο, αλλά και ότι όλη αυτή η διαδικασία απαγορεύεται !!!.   
Αυτά τα δικαιώματα των ανθρώπων δεν υπερασπίζεται η αριστερά μας;
Πως μπορεί ένα στέλεχός της, δικηγόρος και υποψήφια ευρωβουλευτής της αριστεράς να υποπέσει σε τέτοιο τεράστιο ολίσθημα;
Την αναφορά της αυτή αναφέρεται πως την κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ζητώντας την πειθαρχική δίωξη της δικαστού.
Και ο Άρειος Πάγος, ο θεματοφύλακας των νόμων την παρέλαβε;
Ασκήθηκε δίωξη κατά της δικηγόρου για την συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και μάλιστα προσώπων που από το νόμο έχουν δικαίωμα στην ανωνυμία;
Έχω την περιέργεια να μάθω … .
Είδα επίσης ότι τις ανωτέρω «καταγγελίες» τις δημοσίευσε η «Ελευθεροτυπία», γράφοντας το όνομα της δικαστίνας.
Αναρωτιέμαι : καλά αυτοί οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ανθρώπων και της δεοντολογίας είναι δυνατόν να χρησιμοποιούν αβασάνιστα τέτοιες «ευαίσθητες πληροφορίες» που παραπέμπουν ευθέως στην ΕΥΠ (πρώην ΚΥΠ) και σε παράνομη δράση της και θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα της προσωπικότητας των ανθρώπων;  
Σκέφτηκα : μήπως για άλλους λόγους έχει αρθεί το απόρρητο της δικαστίνας ;
Όμως και αυτό να συμβαίνει, απαγορεύεται η δημοσιοποίηση κάθε στοιχείου.
Πως μπορεί η εφημερίδα που χρόνια διάβαζα, να γράφει τέτοια πράγματα;
Έψαξα, βρήκα το φύλλο και διαπίστωσα και κάτι άλλο: πουθενά δεν αναγράφεται εάν ρωτήθηκε η δικαστής, πουθενά δεν έχουν γράψει την άποψή της, την θέση της γύρω από τα καταγγελλόμενα  !!! .
Είδα βεβαίως σε άλλα blogs ότι η Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι δικηγόρος της «Ελευθεροτυπίας», βεβαίως αυτό μόνο μπορεί να εξηγήσει εσωτερικές σχέσεις, το νήμα που συνδέει τα πρόσωπα, αλλά με τίποτα δεν μπορεί να μου δικαιολογήσει την απόλυτη παρανομία και δεοντολογική παράβαση της εφημερίδας, ειδικά αυτής της εφημερίδας που χρόνια τώρα αναφέρει πως δίνει μάχη για τα δικαιώματα των ανθρώπων.
Φυσικά, ως άνθρωπος απαγορεύω στον εαυτό μου να ψάξει, να προσπαθήσει να ταυτοποιήσει το ανώνυμο blog με φυσικά πρόσωπα. Δεν μου το απαγορεύει μόνο ο νόμος, αλλά και η πολιτική και κοινωνική μου θέση για τα πράγματα.  Δεν μπορώ να κάνω τον χαφιέ !!! .
Πηγαίνοντας παραπέρα την έρευνά μου είδα πως διαφαίνονται πολλές περίεργες «εσωτερικές σχέσεις» που εμένα δεν μου αρέσουν.
Ανακοίνωση κατά της δικαστίνας, με αναπαραγωγή των άρθρων της «Ελευθεροτυπίας», εξέδωσε το «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».
Περίμενα εκεί να βρω επιτέλους κάποια κριτική και προσβολή της πράξης της εφημερίδας και της δικηγόρου, καθώς προσβάλει ακριβώς τα δικαιώματα που υπερασπίζει το «Παρατηρητήριο».
Εμεινα με το στόμα ανοικτό: πλήρης ταύτιση με το δημοσίευμα και καμία αναφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην προστασία της προσωπικότητας και στην συλλογή και επεξεργασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. 
Τελικά τι «παρατηρητήριο συμφωνιών του Ελσίνκι» είναι αυτό; Και ποιος είναι ο ρόλος του που επιχορηγείται με πολλές χιλιάδες Ευρώ από το υστέρημα όλων των Ελλήνων;
Μήπως και πάλι υπάρχει κάποιος άγνωστος αγωγός, κάποιο νήμα που συνδέει τους πιο πάνω, ώστε, αντί να παράγουν, απλώς να αναπαράγουν ;
  
Στα δημοσιεύματα βρήκα και την αυτοαποκαλούμενη «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία». Επιτέλους είπα, βρήκα κάποιους συντρόφους αντιναζιστές που θα τεθούν αντίθετοι σε τέτοιες μεθόδους, που θα προστατέψουν τα δικαιώματα των πολιτών στο διαδύκτιο, την προστασία της προσωπικότητας απέναντι σε δημοσιεύματα που προκαλούν.
Με πλήρη απορία βρήκα έντονη αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων και «καταδίκες» της δικαστίνας από την «Αντιναζιστική Πρωτοβουλία» . Αυτοί σκέφτηκα, δεν είναι αντιναζιστές και θυμήθηκα τα “Waffen SS” και τον τρόπο δράσης τους. Καλά, ούτε αυτοί είδαν τα παραπάνω;  Τι σόι «σύντροφοι» αρνητές του ναζισμού είναι;
Βεβαίως διαβάζοντας όλο το μπλογκ τους, είδα ότι κατά περίεργο τρόπο, θεωρούν τον «αντιναζισμό» τους, αλλά και το ναζισμό εν γένει ως φαινόμενο στρεφόμενο μόνο κατά των Ισραηλιτών !
Πουθενά δεν βρήκα πολιτική κριτική για το φαινόμενο του ναζισμού που στρεφόταν εναντίον όλων των άλλων λαών και τους θεωρούσε βιολογικά κατώτερους. Πουθενά δεν είδα αναλύσεις για τα εγκλήματα των ναζιστών κατά των αριστερών, των ομοφυλόφιλων, των μαύρων, των Πολωνών, των Ρώσων, των Σλαύων, των Ελλήνων και άλλων λαών.
Τελικά ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει καν δημοσίευμα για τα πρόσφατα και διαρκή ναζιστικά φυλετικά και εθνικά εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ κατά των αλλοεθνών τους Παλαιστινίων, μουσουλμάνων Αράβων. Πουθενά !!! Τσιμουδιά !!!.
Τι είναι αυτό το ψευδεπίγραφο «αντιναζιστική …» ;
«Φιλοϊσραηλινή» έπρεπε απλώς να την πουν και όχι «αντιναζιστική» και να μπερδεύουν τον κόσμο.        
Ψάχνοντας το θέμα, είδα πως ακόμα και ο Κοέν τους έχει καταγγείλει για τις «παραλήψεις» τους αυτές.
Είναι σαφές πως αυτή η «πρωτοβουλία» δεν είναι δυνατόν να συλλάβει το νόημα του αντιναζισμού και να αγκαλιάσει πραγματικούς αντιναζιστές στην χώρα μας.
Και πάλι αναρωτιέμαι; ποιο είναι τελικά το νήμα, αν υπάρχει, που συνδέει τους ανθρώπους αυτούς σε αυτή την χώρα ;
Πηγαίνοντας ακόμα πιο κάτω στην ανάγνωση και έρευνα, είδα το όνομα της δικαστίνας και της δικηγόρου στην δίκη του Πλεύρη για το βιβλίο του για τους «Εβραίους». Είδα πως η δικαστίνα μετείχε στην δίκη και πρότεινε την αθώωσή του και πως η δικηγόρος ήταν συνήγορος της «αντιναζιστικής» που είχε κάνει την μήνυση. Να μια αρχή σκέφτηκα … , ίσως η δικαστίνα να είναι οπαδός του Πλεύρη … . Διάβασα την μειοψηφία της και είδα πως απλώς η δικαστής υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης, ας είναι και του προσώπου αυτού για τις θέσεις του οποίου έχουμε πολλά αρνητικά να πούμε αρκετοί. Αρχισε να μου δημιουργείται μια απροσδιόριστη συμπάθεια για την δικαστή. Σκέφτηκα πως τέτοιους δικαστές χρειαζόμαστε.    
Η  «αντιναζιστική» να μιμείται τους Ναζί και να καίει βιβλία και «συγγραφείς» και ο Πλεύρης, που κάποτε δίωκε άλλους συγγραφείς για τις δικές τους γνώμες και απόψεις, να υπερασπίζεται την ελευθερία της έκφρασης της γνώμης. Πλήρης αντιστροφή των ρόλων και των δηλούμενων (τουλάχιστον) πολιτικών θέσεων και ήλθε αυτή η δικαστής να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης !!! και να μην επιτρέψει την ηρωοποίηση του Πλεύρη, ως υπέρ της ελευθερίας μαχόμενου, η οποία θα βόλευε και πολλούς.
Οσο για τον Πλεύρη, πιστός στις τακτικές του, έκανε μήνυση κατά της «αντιναζιστικής»  για την δική της μήνυση εναντίον του, που ευτυχώς απορρίφθηκε.
Όμως η απορία μου έμενε … λες η δικαστής να είναι ομοϊδεάτης του Πλεύρη ;
Συζητώντας το όλο θέμα με κάποιους παλιούς φίλους, κάποιος μου είπε (χωρίς να τον ρωτήσω) πως την ξέρει και πως είναι απόλυτα δημοκρατική και καθαρή και πως έλαβε την θέση αυτή για τον Πλεύρη με απόλυτη αφοσίωση στις αρχές της και στο Σύνταγμα.
Ησύχασα, είναι η αλήθεια. Αλλά και πάλι μου έμενε το νήμα που συνδέει όλους αυτούς, ίσως και αρκετούς άλλους, ώστε να χρησιμοποιούν τέτοιες απαράδεκτες μεθόδους που στρέφονται εναντίον κάθε πολιτικής μας αρχής.
Θέλοντας να εμβαθύνω έπεσα πάνω σε κάτι δημοσιεύσεις που αφορούσαν την δικαστή και ανέφεραν πως ήταν η ανακρίτρια στο ναυάγιο του «Δύστος», όπου παραπέμφθηκε η διοίκηση της ΑΓΕΤ – ΗΡΑΚΛΗΣ και δεν θεωρήθηκε ατύχημα. Είδα πως είναι η πρώτη μάλλον που έβγαλε απόφαση κατά των τραπεζών για τα πανωτόκια, κάπου την είδα και ανακρίτρια σε υποθέσεις γνωστών προσώπων της ελληνικής κοινωνίας κατηγορούμενων για λαθρεμπορία πετρελαίου και άρχισα, όχι μόνο να την συμπαθώ, αλλά και να εμπλέκω και νέα «νήματα» σε όλη αυτή την ιστορία, που ίσως να μπορούσε να γίνει πολιτική νουβέλα με πολλές προεκτάσεις.
Μετά μου ήλθε στο νου, ο πατέρας της δικηγόρου, πρόεδρος του Παναθηναϊκού, με κοινή συμφωνία Βαρδινογιάννη, Βγενόπουλου, Πατέρα και τα νήματα μπλέχτηκαν ακόμα χειρότερα σε ένα απέραντο «γόρδιο δεσμό», όπως αυτός που βασανίζει όλη την ελληνική κοινωνία.
         Χθες διάβασα ότι η δικαστής δικάζεται στο Εφετείο Πειραιά σε προσωπική μήνυση της δικηγόρου και ότι οι bloggers καλούν σε παρουσία συμπαράστασης προς την δικαστή. Καλά κάνουν και μακάρι κάποιοι όροι να μου επέτρεπαν να είμαι και εγώ εκεί να της συμπαρασταθώ, να της σφίξω το χέρι, να την γνωρίσω επιτέλους αυτή την δικαστή που νόμισε ότι θα ξεμπλέξει με τα νήματα και τα πλέγματά τους και ότι δεν θα προσπαθήσουν να την εκδικηθούν.
            Οσο για την υπόθεση, δεν μπόρεσα να βρω πολλά, κάπου πρέπει να συνδέεται με μία υπόθεση απάτης εις βάρος της δικαστίνας, όπου δικηγόρος ήταν και πάλι η ίδια … . Τώρα πως η δικαστής βρέθηκε να είναι κατηγορούμενη είναι πραγματικά κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί … .
            Ας αφήσουμε τους bloggers που θα βρεθούν στην δίκη να μας ενημερώσουν.
            Για εμένα το ερωτηματικό με τα πλέγματα και τα νήματα: αριστερά, ακροδεξιά, κεφαλαιοκράτες, πολιτική και πολιτικοί, τράπεζες, εταιρείες, δικαστική εξουσία, Μ.Κ.Ο., Ισραηλίτες, Κ.Ι.Σ., δικηγόροι, παρατηρητήρια κλπ. δεν μου αρέσει.         
            Κάτι σίγουρα σκοτεινό υπάρχει από πίσω, κάποιος «νόμος» συνδέει τα νήματα και κάποια μηχανή που λειτουργεί ίσως σε κάποιο σκοτεινό δωμάτιο, σε κάποια στοά, ίσως να τα πλέκει.
            Η δικαστής φαίνεται πως πήγε εφαρμόζοντας το νόμο να κόψει μερικά από αυτά και βρίσκεται μπλεγμένη.
            Πιστεύω πως οι συνάδελφοί της που θα κληθούν να την δικάσουν δεν θα φτάσουν στην πολιτική και κοινωνική θεσμική απρέπεια της καταδίκης της.
            Στην ίδια απρέπεια δεν θα έπρεπε να φτάσει η νεαρή δικηγόρος και στην θέση της θα είχα δηλώσει πως δεν πρέπει να συνεχιστεί η δίωξη. Τουλάχιστον στο μυαλό πολλών από εμάς θα έχει αποδείξει πως μπορεί να ξεφύγει από τα «νήματα» και τα «πλέγματα».
            Οσο για τα τελευταία, τα νήματα και τα πλέγματα που σκοτεινά συνδέονται μεταξύ τους είναι δουλειά ετούτου του λαού να τα καταδείξει και να τα αποτινάξει από πάνω του.     
                                                                                                       
Ο Πολυδεύκης
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/03/blog-post_2220.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters