Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ανοικτή επιστολή προς τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Κυρίες & κύριοι Βουλευτές

Έγινε πρό ημερών στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από το Δήμο Αλιάρτου, στον οποίον αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, εκδήλωση- συζήτηση, με θέμα την ύπαρξη & εκμετάλ-λευση των υδρογονανθράκων, στην περιοχής της Κρήτης.

Κύριος ομιλητής, ένας άριστος γνώστης του αντικειμένου, ο κ. Αντώνης Φώσκολος. Καθηγητής στο τμήμα Μηχανικών Ορυκτών πόρων στο....Πολυτεχνείο Κρήτης και συνεργάτης στο Ινστιτού-το Εθνικών Ερευνών του Καναδά. (Instit. of National Resources of Canada).

Πολλά από τα θέματα που ανέπτυξε, ο κ. καθηγητής, έχουν δημοσιοποιηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό, σε διάφορες εκπομπές-συζητήσεις σ΄εφημερίδες & στην Ελληνική τηλεόραση. Ένα σημείο όμως, που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ήταν το παρακάτω:

"H αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου σε υδρογονάνθρακες στα παράλια της Κρήτης μας βγάζει από τα χρέη και το μνημόνιο! Επιπροσθέτως προσδίδεται στην Ελλάδα τεράστια γεωπολιτική αξία, εισάγεται εξειδικευμένη τεχνογνωσία και δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο εκμετάλλευσης, στη χημική βιομηχανία, στα ναυπηγεία, κ.ο.κ

Η παραπάνω τοποθέτηση, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σε όποιον τα ακούει.

Αν –έστω και ένα μικρό ποσοστό- από αυτά, αληθεύει, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Σοβαρό, κυρίες & κύριοι βουλευτές, για όποιον μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει κάτι τέτοιο. Όχι όμως για την σημερινή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που, παρά το ότι, τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί & ειπωθεί τόσα πολλά, τόσες εμπεριστατωμένες μελέτες, τόσα γεγονότα (Βλ. συμφωνίες Κύπρου-Ισραήλ, για τη εκμετάλλευση των κοιτασμάτων της λεκάνης του Leviathan), δηλώνει: «…κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχουν, ή αν υπάρχουν, είναι πολύ λίγα!!»

Άραγε ποιός ..μεγάλος επιστήμονας (γνώστης του θέματος) ενημερώνει τον πρωθυπουργό μας; Διότι απ΄όσα γνωρίζουμε, οι σπουδές του κ. Παπανδρέου, δεν ήταν σχετικές με αυτά τα θέματα.

Όμως κύριοι, το να αντιμετωπίζει η σημερινή, (και όχι μόνο) κυβέρνηση, ένα τέτοιο θέμα

με αυτή τη αδιαφορία(;), ελαφρότητα, ή προχειρότητα, αν μη τι άλλο, γεννάει εύλογα ερωτή-ματα για τις πραγματικές προθέσεις και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Και αυτά τα ερωτήματα που βασανίζουν τους Έλληνες τον τελευταίο καιρό, έχουν να κάνουν με την ουσία της πιο πάνω φράσης του κ. Φώσκολου. « …η αξιοποίηση του τεράστιου πλούτου, σε υδρογονάνθρακες, στα παράλια της Κρήτης, μας βγάζει από τα χρέη & το μνημόνιο…» αλλά και άλλων ειδικών επιστημόνων που έχουν δηλώσει, ότι: «…μόνο (!!!) τα κοιτάσματα του φυσικού αερίου στα νότια παράλια της Κρήτης, μπορούν να τροφοδοτήσουν την Ευρώπη για τα επόμενα 50 χρόνια.»!

Τελικά αυτές, οι κατά καιρούς δηλώσεις, γίνονται σε «ώτα μη ακουώντων» ή σε «ώτα κάποιων, που –πιθανόν – να έχουν …άλλα σχέδια για τον ορυκτό πλούτο αυτής της Χώρας;;

Και ποια είναι αυτά τα σχέδια κύριοι; Γιατί μας τα κρατάτε μυστικά;

Ο …Κυρίαρχος (χα!),Ελληνικός λαός τι ρόλο παίζει κύριοι;

Όταν οι κυβερνώντες δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, σε τέτοια σοβαρά θέματα, ο κάθε πολίτης μπορεί– και έχει το δικαίωμα- να σκεφτεί διάφορα.

Σε μια πολύ άσχημη οικονομικά (και κοινωνικά) περίοδο για τη Χώρα, ακούμε και βλέπουμε τον τελευταίο καιρό:

Να μας χρωστάνε οι Γερμανοί εδώ και 60 χρόνια τις πολεμικές αποζημιώσεις.
(τις οποίες έχουν καταβάλλει σε άλλες χώρες), και να μην τις απαιτούμε.

Να μην απαιτούμε να μας επιστρέψουν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, που πήραν (πάνω από 160 δις ευρώ σημερινά) που δεν εννοούν να το επιστρέψουν.
Να μην υπογράφει ο υπουργός δικαιοσύνης του Σημίτη, για να διεκδικήσουν οι Διστομίτες (και άλλοι), τις αποζημιώσεις για τις σφαγές, γράφοντας τις αποφάσεις των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, στα……(άσε δεν το γράφω)
Να κλέβουν τη χώρα οι εταιρείες τους (SIEMENS, MAN, κ.α.) και να μην απαιτούμε αποζημιώσεις, κάτι που έκανε ακόμα και η Νιγηρία!!!!
Να …«κλέβουν» με κόλπο τον ΟΤΕ (όπως κατήγγειλαν Γάλλοι Ευρωβουλευτές)
-δυστυχώς όχι Έλληνες- και οι πολιτικοί μας να …σφυράνε αδιάφορα!

* Να κυκλοφορούν CD με ονόματα και καταθέσεις (δις ευρώ) Ελλήνων φοροφυγάδων σε Ελβετικές τράπεζες, αλλά η Ελληνική κυβέρνηση να τα αγνοεί, παρά το ότι άλλες χώρες (π.χ.Γαλλία, Γερμανία κ.α. τα αγόρασαν).

Και μετά από όλα αυτά, ακούμε από ειδικούς του θέματος, για τα πλούσια κοιτάσματα σε αέριο, πετρέλαιο, και άλλα, που μπορούν να ξεχρεώσουν τη χώρα και να δώσουν τεράστια ανάπτυξη για πολλά χρόνια και όμως οι πολιτικοί μας … «αγρόν αγοράζουν»!!

Και επιλέγουν την άλλη οδό, για την εξόφληση του –μεγάλου(;;;)-χρέους.

Δανείζονται! Νέα δάνεια και δημιουργία νέου χρέους!

Τελικά, μήπως το χρέος ήταν η αφορμή και η ευκαιρία, για να αλλάξει το κοινω-νικοπολιτικό σύστημα στην Ελλάδα; Μήπως όλη αυτή η ιστορία, με τα μεγάλα χρέη έγινε για να εξαθλιώσει και να οδηγήσει πολύ πιο εύκολα στη χειραφέτηση του λαού;

Ένας λαός εξαθλιωμένος, έχει μικρές έως ασήμαντες αντιστάσεις, με αποτέλεσμα, όταν έρθει το «πλήρωμα του χρόνου», για το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η αντίδραση του να είναι μηδαμινή.

Δεν είναι δικά μου αυτά, τα έχει πεί ο Μέγας Κίσινγκερ από το 1974!!!

Κύριοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος , μήπως είναι καιρός να πάρετε θέση και να μας δώσετε κάποια απάντηση σε όλα τα παραπάνω;

Με το να μην παίρνετε θέση σ΄όλα αυτά τα καυτά θέματα, που απασχολούν τούς

πολίτες αυτής της χώρας, προσφέρετε υπηρεσίες στο κόμμα σας και στους εαυτούς σας

–φυσικά- αλλά όχι σ΄αυτό, για το οποίο σας ψήφισε ο λαός.

Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΔΕΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΟΜΩΣ…!

Συνεχίστε να παριστάνετε τις …γλάστρες (!) στη βουλή και να ψηφίζετε χωρίς αντιρρήσεις τα παράνομα μνημόνια και τα άλλα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά νομοσχέδια του Παπανδρέου και της παρέας του, -δήθεν για το καλό της χώρας-όμως μη σκεφθείτε ότι «το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» ή αλλιώς «yes man», θα σας το συγχωρήσει ο λαός.

Και τελειώνοντας αναρωτιέμαι:

Άραγε ο Παπαδόπουλος και η παρέα του, πόσο μεγαλύτερο κακό έκαναν στην χώρα, απ΄όσο εσείς (εννοώ και οι 300 ) και η –λεγόμενη- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σας (!!!), τα τελευταία σχεδόν 40 χρόνια ;;;
Με …συντροφικούς χαιρετισμούς!

Ένας παλιός Πασόκος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters