Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Αέριο Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα χωρίς τουρκική συμμετοχή

Το Αζερμπαϊτζάν προτίθεται να πουλάει 0,7 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου απευθείας στην Ελλάδα ετησίως, προς υλοποίηση της ήδη υπάρχουσας από το 2008 συμφωνίας. Το σημαντικό είναι ότι η πώληση θα γίνεται δίχως τη συμμετοχή της Τουρκίας, όπως γινόταν έως σήμερα. Η συμφωνία επετεύχθη κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αρμόδιου υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, σε συνάντησή του με τον Αζέρο υπουργό Ενέργειας Natik Aliyev. Τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και ο Αζέρος υπουργός σημείωσαν ότι «απομένει να επιλυθούν νομικά ζητήματα», αλλά και ότι η ποσότητα του φυσικού αερίου μπορεί να αυξηθεί στο μέλλον.

Πάντως, ο απώτερος στόχος της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι η ενεργοποίηση του ITGI, δηλαδή του αγωγού φυσικού αερίου που ταιριάζει με το κοίτασμα Shah Deniz 2 του Αζερμπαϊτζάν και θεωρείται από την κυβέρνηση απαραίτητος για την ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του συνόλου της Ευρώπης.
Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο» μετά τη συνάντηση της διυπουργικής επιτροπής των δύο χωρών στο Μπακού την 1η Φεβρουαρίου.
Κατά τον κ. Κουβέλη, πάντως, υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας και σε αρκετούς άλλους τομείς, όπως αυτοί των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, της ελαφράς βιομηχανίας, της γεωργίας, των υποδομών, της εκπαίδευσης, αλλά και στον τραπεζικό τομέα.

gdailynews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters