Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα επαναφέρει το νόμο (άνοιγμα εκατοντάδων «κλειστών επαγγελμάτων») , στην προτέρα και ίσως σε πιο βελτιωμένη κατάσταση, μετά την έξοδο από το "Μνημόνιο"

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Σαρωτικό άνοιγμα και με τον... νόμο. 
Με το νομοσχέδιο θα δίνεται ντιρεκτίβα για άρση των περιορισμών, των αγκυλώσεων και των προνομίων που ισχύουν σήμερα και αφορούν γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια

 Γράφει ο προβοκάτορας,

Η κυβέρνηση Παπανδρέου θα επαναφέρει το νόμο, στην προτέρα και ίσως σε πιο βελτιωμένη κατάσταση, μετά την έξοδο από το "Μνημόνιο".
Αυτό, είναι σίγουρο και το γνωρίζει πολύ καλά ο λαός μας  και δεν αντιδρά. 
Τυχαίο; ας νομίζετε!!!
Ας πούμε εάν έκανε κάτι αντίστοιχο μια δεξιά διακυβέρνηση θα είχαν ξηλωθεί τα πεζοδρόμια και θα μετράγαμε χιλιάδες "χατζηδάκηδες"... 
Γιατί δεν τολμούσαν εκείνοι; γιατί ήταν προφανώς αναξιόπιστοι και δειλοί. 


Η παρέα των φίλων του GAP, όχι μόνον φαίνονται αποφασισμένοι, αλλά το δείχνουν κιόλας. 

Αυτοί έβαλαν στη γωνία τις προεκλογικές τους υποσχέσεις να σώσουν τους πολίτες, και προσπαθούν τώρα, χτυπώντας τους βολεμένους,  να διασώσουν από τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων την χώρα, που πολλοί από αυτούς τότε δεν ήξεραν, αλλά ούτε ρώτησαν

Αυτό τι σημαίνει σε απλά ελληνικά του ενεστώτα διαρκείας; 
Ότι όταν θα πάει στον μέλλοντα του αορίστου χρόνου διαρκείας θα επαναφέρει τα πράγματα στις ορθές και σοσιαλιστικές τους βάσεις!!!
Δηλαδή θα πιστέψουμε ότι η αποδοχή των εθνοπατέρων της βουλής δεν είναι συντεχνιακά προσκείμενοι στα κύρια επαγγέλματα τους, όπως λ.χ. δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές;
...άντε και κάποιοι θεατράνθρωποι  και κάποιοι άλλοι  κομματικοί Γκρούεζες...

Γιατί να ΜΗΝ αντιδράσουν και αυτοί; 
Διότι γνωρίζουν, από διαβεβαιώσεις του ιδίου, ότι θα έρθει η πράσινη ανάπτυξη, οι μαύρες χρυσοφόρες επενδύσεις από το εξωτερικό, και όλα τα ευφάνταστα σενάρια της παρέας του GAPsok...θα.. θα... θα... υλοποιηθούν!!!
Καταλάβατε γιατί δεν αντιδρά ούτε ο λαός; 
Ξέρουν λοιπόν  όλοι αυτοί οι άνθρωποι την φερεγγυότητα και έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του, όπως ακόμη γνωρίζουν και ίσως να θέλουν να πιστεύουν,  ότι είναι ο νέος Μεσσίας ο οποίος μετενσαρκώθηκε και αναγεννήθηκε στο όνομα αυτού του πρωθυπουργού, ο οποίος έχει ταχθεί με χρίσμα (και όχι με δακτυλίδι, όπως κακόπιστα διαδίδεται), κόντρα στους τεμπέληδες και σπάταλους Έλληνες, με απώτερο σκοπό να διασώσει τους ίδιους και να προστατεύσει την Ελλάδα από τους κακούς τροικανούς δανειστές και τους αδηφάγους δημοσίους υπαλλήλους.

Είθε να μας σώσει και από πάσαν νόσον και πάσα μαλακίαν... μήπως επιτέλους ξυπνήσουμε και εγερθούμε από τους καναπέδες μας!!!

Συνεχίζει παρακάτω, ο δημοσιογράφος, Κώστας Αντωνάκος με ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο "Εθνος":
Σε οριζόντιο άνοιγμα εκατοντάδων «κλειστών επαγγελμάτων» προχωρά η κυβέρνηση με νόμο-πλαίσιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Ιανουάριο. Η κατάργηση των περιορισμών και των εμποδίων στην άσκηση επαγγέλματος θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του έτους και θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις, αρχής γενομένης από έξι επαγγέλματα που περιγράφονται στο μνημόνιο
(δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, αρχιτέκτονες, μηχανικοί και ορκωτοί λογιστές).

Με το νομοσχέδιο θα δίνεται γενική ντιρεκτίβα για άρση των περιορισμών, των αγκυλώσεων και των προνομίων που ισχύουν σήμερα και αφορούν γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια για την άσκηση επαγγέλματος, περιορισμούς στην αδειοδότηση και τον αριθμό των αδειών, διοικητικά καθοριζόμενες κατώτατες τιμές και αμοιβές και ελάχιστα περιθώρια κέρδους.

Ειδικότερα θα περιλαμβάνει:
Σαρωτικό άνοιγμα και με τον... νόμο  -Οριζόντια διάταξη για ελεύθερη άσκηση επαγγέλματος καταργώντας περιορισμούς, επί της αρχής, στην άσκηση οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, επιτρέποντας ταυτόχρονα μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων την επιβολή περιορισμών για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
-Διατάξεις που τροποποιούν την υφιστάμενη νομοθεσία για την άρση των περιορισμών σε συγκεκριμένα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων όσων προβλέπονται στο μνημόνιο.
Η διαδικασία προβλέπει ότι το κάθε υπουργείο θα καταγράψει τους πάσης φύσεως περιορισμούς και τα πάσης φύσεως εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στην άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας και στη συνέχεια με υπουργικές αποφάσεις ή προεδρικά διατάγματα θα προχωρήσει σε κατάργησή τους με εξαίρεση τις ρυθ?ίσεις που αφορούν επιστημονικά προσόντα όπως τα πτυχία, καθώς και εκείνες που σχετίζονται με λόγους εθνικού ή δημοσίου συμφέροντος.
Ωστόσο, το εγχείρημα για την απελευθέρωση ορισμένων επαγγελμάτων σκοντάφτει σε νομικά και συνταγματικά εμπόδια. Για παράδειγμα, οι συμβολαιογράφοι θεωρούνται κρατικοί λειτουργοί, ενώ έχουν εξαιρεθεί από τις διαδικασίες «απελευθέρωσης» σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία (Μπολγκενστάιν). Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, οι ανατροπές θα αφορούν πάνω από 150 κλειστά επαγγέλματα. Μεταξύ των άλλων:
Για τους δικηγόρους προβλέπεται να καταργηθούν οι κατώτατες τιμές για τις δικαστικές παραστάσεις τους και οι αμοιβές τους πλέον θα είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με τους πελάτες τους. Επίσης θα καταργηθούν και οι γεωγραφικοί περιορισμοί στην άσκηση του επαγγέλματος, δηλαδή δικηγόροι όλων των πόλεων θα μπορούν να παρίστανται σε δίκες οποιασδήποτε πόλης, ενώ θα επιτρέπεται και η διαφήμισή τους.
Για τους συμβολαιογράφους ο στόχος είναι να αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί, οι περιορισμοί στον αριθμό τους, η ελάχιστη αμοιβή και η απαγόρευση διαφήμισης.
Για τους μηχανικούς, τους αρχιτέκτονες και τους ορκωτούς ελεγκτές προβλέπεται να καταργηθούν οι ελάχιστες αμοιβές που υπάρχουν σήμερα.
Για τους φαρμακοποιούς το ελάχιστο περιθώριο κέρδους, από 35%, που είναι σήμερα, θα υποχωρήσει στην περιοχή του 15-20%, ενώ θα αρθούν και οι γεωγραφικοί περιορισμοί του επαγγέλματος (ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους, δύο φαρμακεία θα πρέπει να τα χωρίζει ακτίνα 100 μέτρων). Επισημαίνεται ότι το μνημόνιο αναφέρει πως από το 2012 τα περιθώρια κέρδους των φαρμακείων θα πρέπει να υπολογίζονται ως ένα κατ’ αποκοπήν ποσό ή κατ’ αποκοπήν αμοιβή συνδυασμένη με ένα μικρό περιθώριο κέρδους.
Μελέτες ΚΕΠΕ και ΙΟΒΕ
Ενισχύονται ΑΕΠ και μισθοί, μειώνεται το κόστος υπηρεσιών

Επισημαίνεται ότι με βάση το μνημόνιο η κυβέρνηση πρέπει, παράλληλα με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, να ρυθμίσει νομοθετικά και τη μεταφορά όλης της κοινοτικής νομοθεσίας που αφορά την αμοιβαία αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων η οποία έχει έως τώρα καθυστερήσει.
Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι το άνοιγμα των επαγγελμάτων θα έχει θετικές επιπτώσεις στην οικονομία, καθώς θα εντείνει τον ανταγωνισμό πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές και θα τονώσει την ανάπτυξη και την παραγωγικότητα, παραπέμποντας στις σχετικές μελέτες του ΚΕΠΕ και του ΙΟΒΕ.
Σύμφωνα με το ΚΕΠΕ, μόνο η απελευθέρωση 13 κλάδων στον τομέα των υπηρεσιών ενισχύει το ΑΕΠ κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα, ενώ αυξάνει άμεσα τους πραγματικούς μισθούς κατά 0,4%, ενισχύει την κατανάλωση κατά 0,3% και μακροπρόθεσμα μπορεί να μειώσει το κόστος των υπηρεσιών έως 10,5%.
Από τη μελέτη του ΙΟΒΕ προκύπτει ότι σε ορίζοντα τετραετίας από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα υπάρξει αύξηση κατά 13,2% της ανάπτυξης, κατά 10,8% των πραγματικών μισθών, κατά 11,3% των επενδύσεων και κατά 15,5% της κατανάλωσης και μείωση κατά 0,1% του ΑΕΠ του δημοσιονομικού ελλείμματος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
Ωφέλεια για τους πολίτες βλέπει η κυβέρνηση...
Η διατήρηση των υφιστάμενων περιορισμών κατά την κυβερνητική επιχειρηματολογία:
  • Αυξάνει το κόστος για τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες.
  • Αποτρέπει και αποκλείει σε άτομα την άσκηση ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος, παρά το γεγονός ότι έχουν ή θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα τυπικά προσόντα.
  • Περιορίζει τον ανταγωνισμό και τη δυναμική ανάπτυξης συγκεκριμένων κλάδων.
Τα οφέλη για τους πολίτες και την αναπτυξιακή ώθηση που χρειάζεται η χώρα μας από την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων μπορούν να συνοψισθούν ως ακολούθως:
  • Μείωση στην τιμή των παρεχόμενων υπηρεσιών ως απόρροια της αύξησης του ανταγωνισμού. Ειδικότερα, η ελεύθερη διαπραγμάτευση των αμοιβών αποτελεί πιο υγιή βάση προσδιορισμού των τιμών των υπηρεσιών.
  • Διευκόλυνση των νέων και των νεοεισερχόμενων επαγγελματιών στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Νέοι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν ελεύθερα τις αμοιβές τους, προσελκύοντας ευκολότερα πελατεία ώστε να τοποθετηθούν στην αγορά και να διευκολυνθεί η απόκτηση εμπειρίας.
  • Μεσο-μακροπρόθεσμη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών επίσης ως συνέπεια της αύξησης του ανταγωνισμού.
Η κατάργηση των αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση των επαγγελμάτων έχει πέρα από τα οικονομικά οφέλη και προφανή στοιχεία κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού η διατήρησή τους δημιουργεί την εντύπωση ότι ικανοποιούνται συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων προσώπων, κατά τρόπο που προκαλούνται στο κοινωνικό σύνολο αδικαιολόγητες επιβαρύνσεις.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣΤο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων συνδέεται και με την υποχρέωση της χώρας μας για την εφαρμογή της Οδηγίας 123 για την απελευθέρωση της αγοράς υπηρεσιών, αλλά και την ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική για την άρση των εμποδίων και της γραφειοκρατίας στην επιχειρηματική και επαγγελματική δραστηριότητα (ήδη έχει θεσπιστεί το άνοιγμα των φορτηγών από το υπουργείο Υποδομών και προχωράει η απελευθέρωση των τεχνικών επαγγελμάτων από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και των φαρμακείων από το υπουργείο Υγείας). Παράλληλα, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι μηχανισμοί οικονομικής και φορολογικής εποπτείας που στο παρελθόν αποτελούσαν σημαντικό περιορισμό και λόγω διατήρησης περιορισμών, όπως ελάχιστες αμοιβές και κατώτατα όρια κέρδους. Ωστόσο, διατηρείται ρητά η δυνατότητα θέσπισης ή επαναφοράς περιορισμών στον βαθμό που υπάρχουν λόγοι διαφύλαξης του δημοσίου συμφέροντος.
Ο χάρτης των περιορισμών για φαρμακοποιούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους, ταξί, γεωπόνους και τουριστικούς πράκτορες
Δικηγόροι: Καθορισμός ελάχιστης αμοιβής και υποχρεωτική παράσταση σε υπογραφές συμβολαίων. Απαγόρευση διαφήμισης. Γεωγραφικοί περιορισμοί (οι δικηγόροι μπορούν να δραστηριοποιηθούν στα δικαστήρια της πόλης όπου βρίσκεται ο Δικηγορικός Σύλλογος στον οποίο είναι μέλη).
Φαρμακοποιοί: Η άδεια του φαρμακείου μεταβιβάζεται από τους γονείς στα παιδιά. (Από τα 12.000 φαρμακεία τα 8.000 είναι «κληρονομικά») Νέο φαρμακείο σε αστική περιοχή μπορεί να λειτουργήσει μόνο με την αγορά άδειας από φαρμακοποιό που συνταξιοδοτείται. Πληθυσμιακά κριτήρια για τον αριθμό των φαρμακείων. Ελάχιστο ποσοστό κέρδους 35%.
Οδοντοτεχνίτες: Δεν λαμβάνουν άδεια άσκησης επαγγέλματος οι απόφοιτοι ΕΠΑΣ που μπορούν να εργαστούν μόνο ως βοηθοί. Το οδοντοτεχνικό εργαστήριο κληρονομείται από συγγενείς του αποθανόντος ως περιουσιακό στοιχείο.
Συμβολαιογράφοι: Καθορισμός ελάχιστης αμοιβής. Περιορισμοί στον αριθμό των συμβολαιογράφων και γεωγραφικά κριτήρια για την άσκηση του επαγγέλματος. Απαγόρευση διαφήμισης.
Μηχανικοί, αρχιτέκτονες: Καθορισμός ελάχιστων αμοιβών για οικοδομικές άδειες, μελέτη, επίβλεψη και εκτέλεση ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
Ορκωτοί λογιστές: Ελάχιστη αμοιβή 44 ευρώ ανά ώρα.
Καταστήματα οπτικών ειδών: Ιδρυση καταστήματος μόνο από φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τουλάχιστον το 50% της επιχείρησης.
Αρτοποιεία: Απαγόρευση της χρήσης νωπής ζύμης στα εσωτερικά αρτοποιεία των σούπερ μάρκετ.
Βενζινάδικα: Γεωγραφικοί περιορισμοί για τη λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων από σούπερ μάρκετ.
Ταξί: Ποσοτικοί περιορισμοί στον αριθμό των αδειών. Πληθυσμιακά, χωροταξικά και διοικητικά κριτήρια στην κατανομή των αδειών. Απαγόρευση χορήγησης νέων αδειών μέχρι τις 31-12-2011. Ανώτατο όριο αδειών από φυσικά πρόσωπα. Καθορισμός των κομίστρων από το κράτος.
Υπεραστικά λεωφορεία: Ποσοτικοί και γεωγραφικοί περιορισμοί στην αδειοδότηση. Προσδιορισμός ελάχιστων αμοιβών από το κράτος.
Υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο: Πληθυσμιακά και ποσοτικά κριτήρια στη χορήγηση και στη μεταβίβαση αδειών, καθώς και περιορισμοί στην άσκηση άλλης δραστηριότητας.
Υπαίθριο στάσιμο εμπόριο: Πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την άσκηση της δραστηριότητας. Περιορισμοί στον αριθμό αδειών και στη μεταβίβασή τους. Ποσόστωση στη συμμετοχή των δικαιούχων. Περιορισμοί στην άσκηση άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας.
Παραγωγοί - πωλητές λαϊκών αγορών: Ποσόστωση στην αδειοδότηση με βάση κοινωνικά κριτήρια. Περιορισμοί στον αριθμό και στη μεταβίβαση των αδειών, καθώς και στην άσκηση άλλου επαγγέλματος Ποσοτικά κριτήρια στην πώληση των προϊόντων.
Κρεοπώλες: Χορήγηση πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας από τις σχολές Επαγγελμάτων Κρέατος.
Γεωπόνοι, γεωλόγοι, κτηνίατροι: Χορήγηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από συγκεκριμένο φορέα.
Τουριστικοί πράκτορες: Συγκεκριμένες προδιαγραφές για τη λειτουργία του τουριστικού γραφείου και άδεια εγκεκριμένη από τον ΕΟΤ (4.800 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη τη χώρα).
Ξεναγοί: Δίπλωμα ξεναγών (απόφοιτοι των Σχολών Ξεναγών του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης του υπ. Τουριστικής Ανάπτυξης) και επίσημη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εθνικής εμβέλειας, που εκδίδεται από τον ΕΟΤ στους αποφοίτους και σε συγκεκριμένες για κάθε ξεναγό ξένες γλώσσες (2.000 καταγεγραμμένοι ξεναγοί τώρα στην Ελλάδα).
Τουριστικά λεωφορεία: Αδεια λειτουργίας τουριστικού γραφείου ή Τουριστικής Επιχείρησης Οδικών Μεταφορών από τον ΕΟΤ. Αναστολή από το κράτος εδώ και τρία χρόνια της έκδοσης νέων αδειών λόγω κορεσμού του κλάδου (7.000 τουριστικά πούλμαν).
Ωδεία, μουσικές σχολές: Λειτουργία της επιχείρησης μόνο σε πόλη όπου υπάρχει αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο να είναι διευθυντής σε περισσότερες από μία σχολές.
Η λίστα με τα υπό «απελευθέρωση» επαγγέλματα περιλαμβάνει επίσης δικαστικούς επιμελητές, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κομμωτές, αισθητικούς, κτηματομεσίτες, ηλεκτρολόγους, συντήρηση ανελκυστήρων, ξεναγούς, εργοθεραπευτές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα κ.ά.
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ  
antonakos@pegasus.gr
 
 
http://ideopigi.blogspot.com/2010/12/blog-post_3795.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters