Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Θρίλερ στο Πεκίνο με εμπλοκή συμβούλου του Παπανδρέου


Μια φωτογραφία που εικονίζει τον νέο σύμβουλο του έλληνα πρωθυπουργού Τομάζο Πάντοα Σιόπα με τον κεντρικό τραπεζίτη της Κίνας Ζου Ξιαοχουάν είναι το τελευταίο κομμάτι του παζλ σε ένα πολιτικό, οικονομικό, διπλωματικό και κατασκοπευτικό θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες. Η υπόθεση αφορά την φημολογούμενη διαφυγή του Ξιαοχουάν στις ΗΠΑ προκειμένου να αποφύγει την τιμωρία του από την κινεζική κυβέρνηση μετά τις απώλειες ύψους 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέστη η τράπεζα και για τις οποίες φέρεται ο ίδιος ως κύριος υπεύθυνος.
Η πληροφορία περί διαφυγής του κινέζου κεντρικού τραπεζίτη κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, μετά από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ «Μινγκ Πάο» που έκανε λόγο στις 28 Αυγούστου για επικείμενη τιμωρία του για τις απώλειες σχεδόν μισού δισ. δολαρίων, οι οποίες προέκυψαν από την λανθασμένη επένδυση μέρους των αποθεμάτων στις αμερικανικές στεγαστικές τράπεζες Φάνι Μέι και Φρέντι Μακ που κατέρρευσαν το 2008. Τα κινεζικά μπλογκς κατακλύστηκαν από την πληροφορία περί διαφυγής του. Όταν την είδηση την «τσίμπησε» από τα μπλογκς και την αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ένα από πιο έγκυρα ινστιτούτα διεθνούς διπλωματίας, το αμερικανικό «Στράτφορ», προκλήθηκε σάλος αλλά και… πανικός.
Άμεση ήταν η αντίδραση της κινεζικής πλευράς, που προσπάθησε θορυβημένη να μετριάσει τις διαστάσεις που άρχισε να παίρνει διεθνώς το θέμα. Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας με μια ασυνήθιστη παρέμβαση, ανάρτησε στην ιστοσελίδα της φωτογραφία του διοικητή της Ξιαοχουάν μαζί με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα-Σιόπα, οι οποίοι φέρεται να συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο γραφείο του πρώτου στο Πεκίνο. Ο τελευταίος, ως γνωστόν, είναι εδώ και μερικές μέρες επισήμως σύμβουλος και του Έλληνα Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο χθεσινό της φύλλο η ιταλική «Κοριέρε ντελα Σέρα» και αναδημοσιεύουν τα «Νέα», ο σύμβουλος του έλληνα πρωθυπουργού συναντήθηκε με τον Ξιαοχουάν με την ιδιότητά του ως προέδρου του Δ.Σ. του ιδρύματος της Επιτροπής Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΙΑSC), στο πλαίσιο ευρύτερης αποστολής του στην Απω Ανατολή (Ιαπωνία, Κίνα και Ν. Κορέα). Κάνοντας μάλιστα μια εξαίρεση στη σιωπή που τηρεί παραδοσιακά το ΙΑSC, δημοσίευσε χθες και αυτό στην ιστοσελίδα του τη φωτογραφία από τη συνάντηση Ξιαοχουάν- Σιόπα. Παράλληλα, δημοσίευσε και δήλωση του ιταλού οικονομολόγου, στην οποία φέρεται να λέει ότι «δεν μιλήσαμε για θέματα νομισματικής πολιτικής» και να προσθέτει ότι «δεν μου δόθηκε η εντύπωση πως συνέβαινε κάτι το ασυνήθιστο».
Την ώρα όμως που η κινεζική προπαγάνδα έτεινε να επιτύχει τον πλήρη περιορισμό της έκτασης που πήγε να πάρει το θέμα σημαίνοντας λήξη συναγερμού, οι φήμες ξαναφούντωσαν όταν διαπιστώθηκε ότι τα μπλογκς που είχαν μεταδώσει την πληροφορία μερί διαφυγής του κινέζου τραπεζίτη στις ΗΠΑ είχαν όλα κατεβάσει την συγκεκριμένη είδηση. Αρκετά ξένα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση του Πεκίνου φρόντισε να μπλοκάρει τις λέξεις «Ζου Ξιαοχουάν» σε όλες τις μηχανές αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ενώ όταν οι χρήστες του διαδικτύου έκαναν κλικ στα μπλογκς που μέχρι μια ημέρα πριν ήταν γεμάτα από ειδήσεις για το θέμα αντίκρυζαν λευκές σελίδες ή παντελώς άσχετες με το θέμα. Παράλληλα, η εφημερίδα «Μινγκ Πάο» του Χονγκ Κονγκ που πρωτοανέδειξε το θέμα αρνήθηκε πως η ίδια δημοσίευσε την είδηση της φυγής Ξιαοχουάν στις ΗΠΑ υποστηρίζοντας ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά της.
Το θρίλερ με την πληροφορία περί διαφυγής του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας δεν έχει πάντως τελειώσει, αλλά για την ώρα δεν έχει επηρεάσει τις αγορές και τα χρηματιστήρια επειδή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα προκαλούνταν σάλος, καθώς το συγκεκριμένο τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο ηγείται ο Ζου Ξιαοχουάν διαχειρίζεται τα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο και αποτελεί τον μεγαλύτερο πιστωτή των ΗΠΑ, με ό,τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την αναστάτωση που θα προκαλούνταν ή θα προκληθεί στις διεθνείς αγορές εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία…
http://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=58295

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters