Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Το μη επανδρωμένο πλοίο της SpaceX κατευθύνεται στη θάλασσα για την εκτόξευση Starlink που έχει σπάσει το ρεκόρ

Το νεότερο drone πλοίο της SpaceX βρίσκεται καθ' οδόν προς τον Ατλαντικό Ωκεανό για μια αποστολή Starlink που θα σπάσει το ρεκόρ της εταιρείας για ετήσιο ρυθμό εκτόξευσης.

Κάπως συγκεχυμένο γνωστό ως Starlink Shell 4 Launch 3 ή Starlink 4-3, η παρτίδα των 53 δορυφόρων V1.5 που συνδέονται με λέιζερ έχει προγραμματιστεί να πετάξει πριν από το Starlink 4-2 για άγνωστους λόγους και την ίδια στιγμή που έχει προγραμματιστεί το Starlink 2-3 να πετάξει πριν το Starlink 2-2 στη Δυτική Ακτή. 

Ανεξάρτητα από τη φαινομενικά ασταθή σειρά εκτόξευσης, που ίσως σχετίζεται με την πρόσφατη εισαγωγή του νέου δορυφορικού σχεδιασμού V1.5 του Starlink, το drone πλοίο A Shortfall of Gravitas (ASOG) στις 27 Νοεμβρίου Port Canaveral επιβεβαιώνει ότι η SpaceX είναι λίγο πολύ σε καλό δρόμο για την εκτόξευση του Starlink 4 -3 όχι νωρίτερα από (NET) 6:20 μ.μ. EST (23:20 UTC) την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου.

Σε μια μικρή επιστροφή στο βήμα μετά την εκτόξευση 20 φορές τους πρώτους έξι μήνες, αλλά μόνο τρεις φορές σε ολόκληρο το τρίτο τρίμηνο του 2021, το Starlink 4-3 είναι επί του παρόντος η πρώτη από τις τέσσερις ή και πέντε εκτοξεύσεις SpaceX που έχουν προγραμματιστεί τον τελευταίο μήνα του το έτος. Ωστόσο, εάν το Starlink 4-3 είναι επιτυχές, θα θέσει επίσης το SpaceX να διασχίσει ένα ορόσημο πρωτοφανές στην ιστορία των εκτοξεύσεων δορυφόρων.

 

Συγκεκριμένα, το Starlink 4-3 είναι η 16η αποκλειστική εκτόξευση Starlink του SpaceX το 2021 και θα σηματοδοτήσει 951 δορυφόρους Starlink που παραδόθηκαν με ασφάλεια σε τροχιά από τις 20 Ιανουαρίου. Εάν, όπως έχει τηλεγραφήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Έλον Μασκ είναι το σχέδιο, η SpaceX σκοπεύει να ολοκληρώσει μια ακόμη αποκλειστική εκτόξευση Starlink τον Δεκέμβριο (είτε Starlink 2-2 είτε 2-3), η εταιρεία θα μπορούσε να ολοκληρώσει το 2021 έχοντας εκτοξεύσει περισσότερους από χίλιους δορυφόρους σε ενιαίο έτος.

Χάρη στο Starlink, το 2020 ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία κατά την οποία περισσότεροι από χίλιοι δορυφόροι (τεχνικά 1283) εκτοξεύτηκαν σε τροχιά. Τώρα, το 2021, υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι μόνο οι εκτοξεύσεις του SpaceX Starlink θα αντιπροσωπεύουν περισσότερους από χίλιους δορυφόρους που εκτοξεύτηκαν σε ένα χρόνο. Συνολικά, η SpaceX πιθανότατα θα κλείσει το έτος έχοντας εκτοξεύσει μόνη της συνολικά περισσότερους από 1240 δορυφόρους το 2021 – και παρά το γεγονός ότι ολοκλήρωσε μόνο 3-4 εκτοξεύσεις Starlink τους τελευταίους επτά μήνες του έτους σε σύγκριση με 13 τους πρώτους πέντε μήνες.

Για το SpaceX και το Starlink, αυτά είναι υπέροχα νέα. Τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο του 2018, η FCC ενέκρινε δύο εφαρμογές SpaceX για την εκτόξευση και τη λειτουργία αστερισμών ~4400 και ~7500 δορυφόρων Starlink – συνολικά περίπου 11.900 δορυφόρους. Για να αποφύγει την ανάκληση των αδειών της, η SpaceX –όπως όλοι οι άλλοι αιτούντες αστερισμό FCC– πρέπει να εκτοξεύσει το ήμισυ του αστερισμού της με άδεια εντός έξι ετών από την παραλαβή της άδειας και τον πλήρη αστερισμό εντός εννέα ετών. Για τη SpaceX, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκτοξεύσει τουλάχιστον ~2200 δορυφόρους που λειτουργούν περίπου 550 km (340 mi) και ~3750 δορυφόρους που λειτουργούν περίπου 350 km (~220 mi) έως τον Μάρτιο και τον Νοέμβριο του 2024, αντίστοιχα.

Με λίγο λιγότερους από 1700 δορυφόρους Starlink που λειτουργούν επί του παρόντος σε τροχιά, ακόμα κι αν το SpaceX επαναλάβει απλώς τον ρυθμό του 2021, θα είναι σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει οριστικά την πρώτη φάση των 4400 δορυφόρων του Starlink μέχρι τα μέσα του 2024 και θα περάσει εύκολα τα μισά του δρόμου μέχρι τα μέσα. 2022 – χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και για τα δύο. Ωστόσο, η ταυτόχρονη επίθεση στα ορόσημα ανάπτυξης της πολύ χαμηλής τροχιάς της Γης (VLEO) του Starlink θα εξακολουθεί να είναι μια τεράστια πρόκληση. Δεδομένου ότι η SpaceX δεν έχει ακόμη εκτοξεύσει ούτε ένα διαστημόπλοιο VLEO Starlink τρία χρόνια μετά την έγκριση της άδειας, έχει πλέον λιγότερο από τρία χρόνια για να εκτοξεύσει ~3750 δορυφόρους VLEO πάνω από τουλάχιστον 500 ακόμη δορυφόρους LEO.

Εάν το SpaceX μπορέσει να επαναλάβει τον ρυθμό εκτόξευσης H1 2021 Starlink καθ' όλη τη διάρκεια του 2022, ολοκληρώνοντας τουλάχιστον 26 εκτοξεύσεις σε 52 εβδομάδες, μπορεί στην πραγματικότητα να πετύχει έναν ρυθμό κοντά σε αυτό που χρειάζεται για να καλύψει τις απαιτήσεις ανάπτυξης FCC (κατά μέσο όρο 1400 δορυφόρους ανά έτος για τα επόμενα τρία χρόνια). Εάν η SpaceX στοχεύει απλώς στους μέσους ετήσιους αριθμούς που απαιτούνται για να ολοκληρώσει τον πλήρη αστερισμό Starlink των ~ 11.900 δορυφόρων μέχρι τον Νοέμβριο του 2027, θα χρειαστεί να εκτοξεύσει περίπου 1800-2000 δορυφόρους ετησίως – που ισοδυναμεί με 35-40 πυραύλους Falcon 9.


ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

ΠΗΓΗ:  https://www.teslarati.com/spacex



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters