Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021

Α.Μέρκελ: Πήρε πίσω την απόφαση για κλειστές Εκκλησίες το Πάσχα & παράταση του lockdown - Ακολουθεί ο Κ.Μητσοτάκης;

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 24/3-13:04) Άρον άρον πήρε πίσω την απόφαση για κλειστές Εκκλησίες το Πάσχα και παράταση του lockdown η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ζήτησε συγνώμη από τους Γερμανούς πολίτες.

 «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους πολίτες.

Φέρω για αυτό πλήρη την ευθύνη – ήταν δικό μου λάθος. Η εμπειρία μου λέει ότι χτυπώντας το κεφάλι στον τοίχο, κερδίζει πάντα ο τοίχος», δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος και εξήγησε ότι η ιδέα είχε στόχο να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις επαφές των πολιτών.

Το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών δέχεται όλο και και πιο σφοδρές κριτικές για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την πανδημία, για τους εμβολιασμούς που καθυστερούν αλλά και ένα πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά την αγορά μασκών.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών «τρομάζουν» την Γερμανίδα Καγκαλάριο η οποία την ύστατη στιγμή τρέχει να «μαζέψει» την απογοήτευση που έχει προκαλέσει στους ψηφοφόρους της.


Στο pronews.gr σας γράψαμε πρώτοι για την απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να παρατείνει το lockdown στη Γερμανία έως τις 18 Απριλίου, αλλά και να κρατήσει κλειστές τις Εκκλησίες για το Πάσχα των Καθολικών. 

Η απόφαση της δημιούργησε πάρα πολλές αντιδράσεις στη Γερμανία και σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ η Μέρκελ αναμένεται να την πάρει πίσω. «Ήταν λάθος μου. Αναλαμβάνω πλήρη ευθύνη», φέρεται να είπε η Μέρκελ. 

Η Γερμανίδα καγκελάριος λέγεται ότι αποφάσισε να πάρει την απόφαση πίσω μετά από μαζικό κύμα κριτικής, ανακοινώνοντας την υποχώρησή της σε μια σύντομη συνομιλία με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων της Γερμανίας, καθώς οι αντιδράσεις ήταν έντονες για το πρωτοφανές αυτό μέτρο στην νεότερη ιστορία της Bundesrepublik.

Την ίδια ώρα στην Γερμανία υπάρχει το σκάνδαλο με τις μάσκες, αλλά και η αποκάλυψη πως επιστήμονες χρηματοδοτήθηκαν για να δικαιολογήσουν το lockdown

«Η καγκελάριος κάλεσε εκ νέου τους πρωθυπουργούς σήμερα στις 11:00 (...) και πιστεύω ότι θα έχουμε μια κρίσιμη συζήτηση για το τι συνέβη πριν δύο ημέρες», δήλωσε ο Λάσετ, πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας, σε ομιλία του. Με την Μέρκελ να αναμένεται να ανακοινώσει σε αυτή τη συζήτηση την απόφαση της. 

Η απόφαση «έκτρωμα», που άνοιγε τον δρόμο για αντίστοιχες ρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, προέβλεπε μεταξύ άλλων την απαγόρευση της λειτουργίας των Εκκλησιών (και) τις ημέρες των εορτών, το κλείσιμο καταστημάτων ή τον περιορισμό συναντήσεων  στα πέντε, το πολύ, άτομα από άλλα νοικοκυριά, αλλά και το κλείσιμο των καταστημάτων τροφίμων από την 1η έως την 5η Απριλίου με εξαίρεση το Μεγάλο Σάββατο.

Πιο αναλυτικά: Κατά την περίοδο από 1 Απριλίου έως 5 Απριλίου (Δευτέρα του Πάσχα), απαγορεύεται η συγκέντρωση σε δημόσιους χώρους. Τα ανοιχτά υπαίθρια εστιατόρια θα είναι κλειστά. Τα καταστήματα πρέπει επίσης να παραμείνουν κλειστά, μόνο σουπερμάρκετ και καταστήματα τροφίμων (με την στενή έννοια του όρου) επιτρέπεται να ανοίξουν το Μεγάλο Σάββατο (3 Απριλίου). Οι θρησκευτικές κοινότητες καλούνται να πραγματοποιήσουν εικονικές εκκλησιαστικές λειτουργίες. Τα κέντρα εμβολιασμού και δοκιμών θα παραμείνουν ανοιχτά. Δεν θα κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα στις μεγάλες πόλεις.

Σύμφωνα με τον Spiegel, η Μέρκελ χαρακτήρισε την απόφαση του πασχαλινού lockdown ως δικό της λάθος: «Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να διορθωθεί εγκαίρως. Νομίζω ότι αυτό είναι ακόμα δυνατό», φέρεται να δήλωσε, ενώ αναμένεται να απευθύνει δημόσια συγγνώμη στον γερμανικό λαό!

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι το τι θα γίνει στην Ελλάδα, καθώς τις τελευταίες ημέρες δημιουργείται το κλίμα για επέκταση του lockdown τουλάχιστον έως τα μέσα Απριλίου. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις που έκανε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης το πρωί, όπου και υποστήριξε πως στις 12 Απριλίου θα γίνει λογικά η συζήτηση (!) για το άνοιγμα της αγοράς. 


https://www.pronews.gr

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters