Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Αυτές οι «ράβδοι από τον Θεό» της Πολεμικής Αεροπορίας θα μπορούσαν να χτυπήσουν με τη δύναμη ενός πυρηνικού όπλου

Blake Stilwell
Η Συνθήκη για το διάστημα των 107 χωρών που υπεγράφη το 1967 απαγορεύει την τοποθέτηση ή τη χρήση πυρηνικών, βιολογικών ή χημικών όπλων από την τροχιά της Γης. Αυτό που δεν βασίζονταν ήταν το πιο απλό όπλο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: μια ράβδο βολφραμίου που θα μπορούσε να χτυπήσει μια πόλη με την εκρηκτική δύναμη ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου.

Κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν αυτό που αποκαλούσαν βόμβες «Lazy Dog». Αυτά ήταν απλά συμπαγή ατσάλινα κομμάτια, μήκους κάτω των δύο ιντσών, εξοπλισμένα με πτερύγια. Δεν υπήρχε εκρηκτικό - απλώς πέταξαν εκατοντάδες από αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από το Βιετνάμ.

Τα βλήματα Lazy Dog (γνωστός και ως «κινητικός βομβαρδισμός») θα μπορούσαν να φτάσουν ταχύτητες έως και 500 mph καθώς έπεσαν στο έδαφος και θα μπορούσαν να διεισδύσουν εννέα ίντσες σκυροδέματος αφού πέσουν από μόλις 3.000 πόδια

Η ιδέα είναι σαν να πυροβολείτε σφαίρες σε έναν στόχο, εκτός από το να χάσετε την ταχύτητα καθώς ταξιδεύει, το βλήμα κερδίζει ταχύτητα και ενέργεια που θα δαπανηθεί κατά την πρόσκρουση. Πυροβόλησαν ένα μεγάλο μέρος της ζούγκλας, βρέχοντας θάνατο σε σφαίρες με υψηλές ταχύτητες.

Έτσι έγινε το Project Thor.

Αντί για εκατοντάδες μικρά βλήματα από μερικές χιλιάδες πόδια, ο Thor χρησιμοποίησε ένα μεγάλο βλήμα από μερικές χιλιάδες μίλια πάνω από τη Γη. Η ιδέα « ράβδοι από τον Θεό » ήταν μια δέσμη ράβδων βολφραμίου μεγέθους (20 πόδια, διαμέτρου ενός ποδιού), που πέφτουν από την τροχιά, φτάνοντας σε ταχύτητα έως και δέκα φορές την ταχύτητα του ήχου.

Ένα πρωτότυπο σχέδιο του Project Thor.

Η ίδια η ράβδος θα διεισδύσει εκατοντάδες πόδια στη Γη, καταστρέφοντας τυχόν πιθανές σκληρυμένες δεξαμενές ή μυστικούς υπόγειους χώρους. Περισσότερο από αυτό, όταν η ράβδος χτυπήσει, η έκρηξη θα ήταν ισοδύναμη με το μέγεθος ενός πυρηνικού όπλου που διεισδύει στο έδαφος - αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Θα χρειαστούν 15 λεπτά για να καταστρέψει έναν στόχο με ένα τέτοιο όπλο.

Ένας χρήστης της Quora που εργάζεται στον τομέα της αεροδιαστημικής άμυνας ανέφερε κόστος τουλάχιστον 10.000 $ ανά λίβρα για να πυροδοτήσει οτιδήποτε στο διάστημα. Με 20 κυβικά πόδια πυκνού βολφραμίου που ζυγίζει πάνω από 24.000 λίβρες, τα μαθηματικά είναι εύκολα. Μόνο μία από τις ράβδους θα ήταν απαγορευτικά ακριβή. Το κόστος των 230 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ράβδο ήταν αδιανόητο κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Όπως τα βελάκια γκαζόν, αλλά με παγκόσμιες επιπτώσεις.

Αυτές τις μέρες, όχι τόσο πολύ. Η κυβέρνηση Μπους σκέφτηκε ακόμη και να επανεξετάσει την ιδέα να χτυπήσει υπόγειους πυρηνικούς χώρους σε αδίστακτα έθνη τα χρόνια μετά την 9/11. Αρκετά ενδιαφέρον, το κόστος ενός Minuteman III ICBM ήταν 7 εκατομμύρια δολάρια το 1962, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά (57 εκατομμύρια δολάρια προσαρμοσμένα για τον πληθωρισμό).

Το πρόβλημα με ένα πυρηνικό ωφέλιμο φορτίο είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει βαθιά στην επιφάνεια. Και το αποτέλεσμα από μια πυρηνική συσκευή μπορεί να είναι καταστροφικό για τις γύρω, δυνητικά φιλικές περιοχές.

Μια βασική απομάκρυνση από την έννοια των όπλων όπως το Project Thor είναι ότι τα υπερηχητικά όπλα έχουν μια σημαντική γροθιά και μπορεί να είναι το μέλλον του παγκόσμιου πολέμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters