Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Άρχισαν τα επεισόδια με πρόσφυγες στα σύνορα

Συναγερμός στην κυβέρνηση, ενεργοποιεί δραστικά μέτρα

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η ελληνική πλευρά, με δεδομένες τις ραγδαίες εξελίξεις στο συριακό μέτωπο και στον απόηχο της κινητικότητας που έχει προκαλέσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα η δήλωση της Αγκυρας περί ανοίγματος προς τους πρόσφυγες των πυλών που οδηγούν στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός δήλωσε δε, πως καμία παράνομη είσοδος στη χώρα δεν θα γίνει ανεκτή.


Από τις πρώτες πρωινές ώρες φωτογραφίες και βίντεο σε διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης αποτυπώνουν εικόνα εκατοντάδων προσφύγων να κατευθύνονται προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Έβρο υπολογίζονται περίπου στα 1.000 άτομα, ενώ καταγράφονται συνεχώς νέες αφίξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, πρόσφυγες που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα, η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την πλήρη αποτροπή κάθε παράνομης εισόδου στη χώρα με την ενίσχυση των δυνάμεων στα σύνορα και την υποστήριξη του λιμενικού στα νησιά με περισσότερα σκάφη και περιπολίες.

Κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι ότι θα κλείνουν τα τελωνεία όπου χρειάζεται, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν χαρτιά και είναι νόμιμοι θα περνούν στην Ελλάδα, κανείς άλλος. Στον Έβρο μάλιστα βρίσκεται ήδη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να επιβλέψει τα μέτρα για την ασφάλεια των συνόρων.

Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και χημικά

Παρά τις όποιες προσπάθειες γίνουν τις επόμενες ώρες προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση στα σύνορα, η ατμόσφαιρα αυτή τη στιγμή είναι έκρυθμη μετά τη διακοπή της λειτουργίας του τελωνείου στις Καστανιές Έβρου.

Ήδη, στη νεκρή ζώνη βρίσκονται εγκλωβισμένα περίπου 400 άτομα.

Την ίδια ώρα, στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ανακληθεί οι άδειες των συνοριοφυλάκων, ενώ θα ζητηθούν ενισχύσεις από όμορους νομούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μικροεπεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι στον Συνοριακό Σταθμό Καστανιών, όταν αλλοδαποί επιχείρησαν να προσεγγίσουν τη συνοριακή γραμμή, στο τελείωμα του φράχτη, αλλά απωθήθηκαν από τις ελληνικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.




https://kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters