Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ…… «Ο ΜΕΓΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ»


Να μην ξεχάσουμε να τον γιορτάσουμε στις 30 Ιανουαρίου των Τριών Ιεραρχών την γιορτή που είναι αφιερωμένη στην Ελληνική παιδεία και τα γράμματα.
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος ήταν Σύριος από την Αντιόχεια. Μέγας διώκτης των Ελλήνων και του πολιτισμού μας. Όταν ήταν Πατριάρχης διέταξε την εκ θεμελίων καταστροφή του ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.

Συγκέντρωσε λοιπόν με έρανο από πλούσιες φανατικές Χριστιανές χρήματα με τα οποία πλήρωσε εργάτες, και με την συμμετοχή ροπαλοφόρων μοναχών και όχλο φανατισμένων Χριστιανών διέταξε την πυρπόληση και την εκ θεμελίων καταστροφή του ναού του Αρτεμισίου ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Τα έργα τέχνης και τα μάρμαρά του ναού μεταφέρθηκαν στην Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη και έγιναν οικοδομικά υλικά σε διάφορα χριστιανικά μνημεία. «O Θεοδώρητος εκκλησιαστικός συγγραφέας αναφέρει: ( εκκλ.. ιστορία, επιστολή δαμασου (τ.5 329/8-330/8 )

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
«ασκητάς πυρπολούμενους από ζήλον θεού συνέλεξε και κατά των ειδωλικών έπεμψε ιερών. (δηλ. μάζεψε βάρβαρους και φανατισμένους χριστιανούς καλόγερους και κατάστρεψαν το θαυμάσιο έργο τέχνης.) 

Ο μεγάλος αυτός ανθέλληνας έγραψε: «Αφανίσαμε από προσώπου γης κάθε ίχνος παιδείας, τέχνης και φι¬λοσο¬φίας του αρχαίου ελληνικού κόσμου.»
Με εμπρηστικές δηλώσεις υπονόμευε την ύπαρξη και της Αλεξανδρινής βιβλιοθήκης του Σεραπείου, έγραψε: 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

«Τι λοιπόν, άγιος έσται ο ναός του Σεράπιδος δια τα βι¬βλία; Μη γέ¬νοι¬το!... αλλά δαίμονες οικούσι τον τό¬πον... μάλ¬λον δε και αυτών (των Ελλή¬νων) όντων δαιμόνων... και παρ' αυ¬τών βωμός στέκει απά¬της αόρατος εις τον οποίον ψυχάς αν¬¬θρώπων θυσι¬ά-ζουσι... («κατάλαβε λοιπόν και φα¬νέρωσε (δι¬έ¬δωσε!) ότι δαί¬μονες κατοικούν εκεί». Χρυσόστ.(λόγοι κατά ιουδαίων 48.851.38 έως 852.35) Δαί¬μονες ήταν λοιπόν κατά τον "σοφό" ιεράρχη τα βι¬βλία της Αλεξαν¬δρινής βιβλιοθήκης και ψυ¬χοθυσιαστήρια οι βιβλιοθήκες των Ελ¬λή¬νων!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα


Ο Μέγας αυτός ανθέλληνας έγραψε: «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα των ελληνικών σκέψεων θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας των Ελλήνων φιλοσόφων, όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλήκια… Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους… Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους». («Υπόμνημα εις τον άγιον Ιωάννην τον Απόστολον και Ευαγγελιστών», Ομιλία Ξ', 59.369-370)

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο


«Οι Έλληνες φιλόσοφοι και ρήτορες, είναι καταγέλαστοι και δεν διαφέρουν από τα παιδιά που λένε ανοησίες. Ο Ελληνισμός μπορεί ν' απλώθηκε σ' όλη τη γη και να κατέκτησε τις καρδιές των ανθρώπων, καταλύθηκε όμως με την δύναμη του Χριστού...(«Εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων», παρ. 11-12, 15, 40)

Απαγόρευε τα ελληνικά ονόματα:
«Κανείς δεν πρέπει στα παιδιά του, των (Ελλήνων) προγόνων να κα¬λεί τα ονόματα, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προ¬πάππου, αλ¬λά (μόνο) αυτά των δικαίων,(της Π. Διαθήκης.)»
Ι. Χρυσόστομος (περί κενοδοξίας και πως δει τους γονείς τα τέκνα (690) 641.65
«Tα παιδιά να υπακούτε στους γονείς σας σύμφωνα με το θέλημα του Kυρίου… Εκτός κι αν ο γονέας είναι Έλληνας...». («Προς Eφεσίους επιστολήν», Oμιλία KA', παρ. α')
Ενδυμίων Γεώργιος Κοσμόπουλος
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters