Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

«Χαμένη» πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρέθηκε στο Ιράκ μετά από 2.000 χρόνια

qalatga Aρχαιολόγοι στο Ιράκ εντόπισαν μία πόλη, η οποία ήταν «χαμένη» για περισσότερα από 2.000 χρόνια, με τη βοήθεια φωτογραφιών από drone και αποχαρακτηρισμένων δορυφορικών εικόνων της CIA.  
Η Qalatga Darband, η οποία πιστεύεται ότι ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο, ανακαλύφθηκε από μία ομάδα ιρακινών και βρετανών αρχαιολόγων, με επικεφαλής ειδικούς από το Βρετανικό Μουσείο.

Ο John MacGinnis, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας στο πεδίο, δήλωσε στους Times: «Είναι ακόμη νωρίς, αλλά πιστεύουμε πως ήταν μια πόλη γεμάτη κόσμο, στον δρόμο από το Ιράκ προς το Ιράν. Μπορείς να φανταστείς ανθρώπους να δίνουν κρασί στους στρατιώτες που περνούσαν από εκεί».

Οι αρχαιολόγοι είχαν προσέξει αρχικά τη συγκεκριμένη περιοχή όταν απόρρητες δορυφορικές εικόνες της CIA από τη δεκαετία του 1960 αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα το 1996. Σε αυτές, διακρινόταν το περίγραμμα ερειπίων. Ωστόσο, δεν είχαν καταφέρει να ερευνήσουν την περιοχή για χρόνια, λόγω της πολιτικής αστάθειας. 
Πρόσφατα, ο δρ. MacGinnis και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν drones για να εντοπίσουν τα περιγράμματα κτιρίων, που βρίσκονταν για αιώνες θαμμένα κάτω από το έδαφος, ενώ συνέχισαν και την έρευνα στην περιοχή. 

Ελληνικά νομίσματα, κεραμίδια από τερακότα καθώς και ελληνικά και ρωμαϊκά αγάλματα εντοπίστηκαν επίσης στην περιοχή, που βρίσκεται στο ιρακινό Κουρδιστάν. Μεταξύ άλλων, βρέθηκε ένα άγαλμα γυναικείας μορφής που πιστεύεται ότι είναι η Περσεφόνη, η ελληνική θεά της βλάστησης, και ένα άγαλμα στο οποίο φέρεται να απεικονίζεται ο Άδωνις.

Το έργο είναι μέρος ενός προγράμματος χρηματοδοτούμενου από τη βρετανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο του οποίου προσωπικό του Βρετανικού Μουσείου εκπαιδεύει εμπειρογνώμονες στο Ιράκ. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους αρχαιολόγους να προστατεύσουν ιστορικά σημεία σε περιοχές της Μέσης Ανατολής που έχουν πληγεί από συγκρούσεις.

Πηγή...

Περισσότερα: http://www.schizas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters