Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Αυτά μας χρωστούν οι Ευρωπαίοι και θα μας τα χρωστούν για πάντα




-Ιωάννης Παπαζήσης Δημοσιογράφος – Συγγραφέας
Έχει γίνει πολύς λόγος τελευταία για το τι χρωστάμε στην Ευρώπη αλλά και για το τι μας χρωστά. Δεν θα μιλήσουμε για τις πολεμικές αποζημιώσεις από τους 2 παγκοσμίους πολέμους που δεν τις πήραμε ποτέ ούτε για το κατοχικό δάνειο που επίσης μας χρωστούν οι Γερμανοί και όλα αυτά υπερβαίνουν τα 600 δισ. Θα μιλήσουμε για τα πολιτισμικά χρέη των Ευρωπαίων προς εμάς που δεν μπορούν να τα εξοφλήσουν όσα λεφτά και αν μας δώσουν διότι όλα δεν κοστολογούνται με χρήμα. Πριν όμως πάμε εκεί ας δούμε πως οι Ευρωπαίοι πλουτίζουν δια του δικού μας πολιτισμού.

Από το μουσείο του Λούβρου πέρυσι πέρασαν σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι αφήνοντας 25 ευρώ έκαστος για να μπούνε στις αίθουσες με τα αρχαία ελληνικά εκθέματα, την Αφροδίτη της Μήλου, την Νίκη της Σαμοθράκης και τα άλλα υπέροχα αγάλματα μας τα οποία ληστρικά έφθασαν εκεί. Εάν λοιπόν αθροίσουμε τα χρήματα που μάζεψαν οι Γάλλοι τα τελευταία 50 έτη τοκίζοντας τα με δέκα τοις εκατό, με όσο δηλαδή μας δανείζουν αυτοί από την πρώτη στιγμή είσπραξης τους το ποσόν που μας οφείλουν είναι περισσότερο από 300 δισ. ευρώ. Αν τώρα πάμε πιο πίσω χρονικώς τότε τα ποσά είναι ασύλληπτα και επαναλαμβάνουμε ότι τοκίζουμε τις εισπράξεις της χρονιάς πριν 50 έτη για 50 έτη, τις εισπράξεις πριν 49 έτη για 49 έτη και ούτω καθ’ εξής. Μόνο δηλαδή από τις εισπράξεις ενός μουσείου εκ των αρχαίων μας σβήνουμε το δήθεν χρέος μας. Αν πάμε στα άλλα μουσεία της Ευρώπης που όλα έχουν αρχαία μας τότε θα πρέπει να πάμε σε ποσά που δεν βάζει ο νους μας.

Πέραν τούτων η Ευρώπη μας χρωστά το όνομα της και όλο της τον πολιτισμό διότι όλες οι επιστήμες έχουν Έλληνες Πατέρες. Το λατινικό αλφάβητο που χρησιμοποιούν όλοι οι Ευρωπαίοι είναι ακριβώς το αλφάβητο των Χαλκιδέων που προηγείται κατά εκατοντάδες έτη του λατινικού και όποιος ερευνήσει λίγο θα το διαπιστώσει αμέσως. ΤΑ 24 αυτά γράμματα τα επινόησαν ο Παλαμίδης, ο Επίχαρμος και ο Σιμωνίδης σύμφωνα με τις πλέον επίσημες αρχαιοελληνικές ιστορικές πηγές.

Εμείς τους γλιτώσαμε από τον εκβαρβαρισμό από την εποχή των Μιλτιάδη, Παυσανία, Θεμιστοκλή, Μεγάλου Αλεξάνδρου, με το Βυζάντιο αλλά και το 1917 και το 1940 που γίναμε το ανάχωμα για να μην φτάσουν στην Ευρώπη οι βάρβαροι της Ασίας και για να σωθούν από κάτι σαν τον Χίτλερ και να παραμείνουν πολιτισμένοι κάτι που όπως φαίνεται δεν έγινε ποτέ διότι ποτέ δεν έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους στην Ελλάδα.

Την πρώτη μονοθεϊστική θρησκεία την οφείλουν σε μας στους προγόνους μας Ερμή Τρισμέγιστο και Ορφέα. Την φιλοσοφία στον Σωκράτη μας, στον Αριστοτέλη μας, στον Πλάτωνα μας και στους υπόλοιπους φιλοσόφους την οφείλουν. Στον Πυθαγόρα μας οφείλουν τα μαθηματικά, στον Ευκλείδη μας την γεωμετρία, στον Διόφαντο μας την άλγεβρα, στον Ίππαρχο μας οφείλουν την αστρονομία ως επιστήμη, στον Αριστοτέλη οφείλουν όλοι τις βιολογία, ζωολογία και ιχθυολογία ως επιστήμες, στον μαθητή του τον Θεόφραστο τις γεωλογία και ορυκτολογία, στον Ερατοσθένη οφείλουν όλοι την γεωγραφία σαν επιστήμη, στον Αρχιμήδη την μηχανική, στον Δημόκριτο την θεωρία του ατόμου, στον Ευπαλίνο την μηχανική των τούνελ διότι έφτιαξε το πρώτο τούνελ 1.100 μέτρων, στον Αρχύτα οφείλουν την κατασκευή του πρώτου ιπτάμενου αντικειμένου με πίεση αέρος τύπου τζετ, στον Αρίσταρχο οφείλουν την ηλιοκεντρική θεωρία κάτι που παραδέχτηκε και ο Κοπέρνικος που δήθεν την επινόησε, στον Κτησίβιο οφείλουν όλοι την κατασκευή του πρώτου υδραυλικού ρολογιού, στον Εύδοξο την μετεωρολογία και το πρώτο αστεροσκοπείο, στον Φίλωνα τον Βυζάντιο την πρώτη αεραντλία, στον Ήρωνα τον Αλεξανδρέα την ατμοκίνηση, στον Ιπποκράτη και τον Γαλήνιο την ιατρική, στον Αλκμαίωνα την ανατομία, στον Διοσκουρίδη οφείλουν όλοι την φαρμακολογία σαν επιστήμη και στον Ερασίστρατο οφείλουν την νευροφυσιολογία ως επιστήμη.

Στον τομέα των τεχνών στον Όμηρο οφείλουν την επική ποίηση, στον Αισχύλο την τραγική ποίηση, στον Σοφοκλή την δραματική ποίηση, στον Ευριπίδη την θεατρική ποίηση, στον Αριστοφάνη την κριτική που μας κάνουν, στον Φειδία και τον Πραξιτέλη τα ωραιότερα αγάλματα που έγιναν πρότυπα γλυπτικής, στους Ικτίνο και Καλλικράτη που σχεδίασαν τον Παρθενώνα και στους Ανθέμιο και Ισίδωρο που σχεδίασαν την Αγία Σοφία οφείλουν οι Ευρωπαίοι την αρχιτεκτονική ως επιστήμη διότι ότι έχτισαν στις δικές τους θεωρίες στηρίχθηκε, στον Σωσιγένη οφείλουν το πρώτο ορθό ημερολόγιο, στον Ζώσιμο την χημεία και την πρώτη συνταγή μπύρας.

Στο Βυζάντιο μας οφείλετε Ευρωπαίοι το πρότυπο της πρώτης οργανωμένης κοινωνίας με δωρεάν παιδεία και υγειονομική περίθαλψη αλλά και της φροντίδας απόρων και υπέργηρων δωρεάν. Στο Βυζάντιο μας έφθασε τόσο ψηλά η επιστήμη της ιατρικής που το 930 μ.χ έγινε επιτυχής αποκόλληση σιαμαίων τέκνων κάτι που ακόμη και σήμερα όταν γίνεται θεωρείται παγκόσμιο γεγονός.

Τον όποιο εκπολιτισμό σας τον οφείλετε στους τρεις μεγάλους Ιεράρχες στον Μέγα Φώτιο, οι δε Άγγλοι στον Έλληνα επίσκοπο Θεόδωρο Κανταρβουρίας, οι Γερμανοί στην Πριγκίπισσα μας Θεοφανώ, οι Σλάβοι στους Θεσσαλονικείς Μεθόδιο και Κύριλλο και οι Ρώσοι στην Πριγκίπισσα μας Άννα.

Τεχνολογικά ο Έλληνας Ιωάννης Βλάχος σχεδίασε πρώτος πύραυλο όπως τον ξέρουμε σήμερα το 1529 και τα σχέδια του βρίσκονται σε μοναστήρι του Βουκουρεστίου, ο Ζαχαρίας Ιωαννίδης κατασκεύασε πρώτος πριν τον Γαλιλαίο τηλεσκόπιο και μικροσκόπιο και τις εφευρέσεις του τις καπηλεύτηκε ο Γαλιλαίος. Ο Ιάκωβος Πυλαρινός κατασκεύασε το 1700 το πρώτο εμβόλιο σώζοντας έκτοτε εκατομμύρια ανθρώπους κάτι που έκανε και ο μεγάλος ιατρός Γεώργιος Παπαναστασίου με το γνωστό πλέον παγκοσμίως τεστ ΠΑΠ. Ο Νικηφόρος Θεοτόκης έγραψε πρώτος το 1780 περί ηλεκτρισμού και ηλεκτρικών φορτίων όσο και αν αυτό ακούγεται εξωπραγματικό. Ο Μάρκος Χαρβούρης την ίδια εποχή κατασκεύασε πρώτος παγκοσμίως γερανό που σήκωσε 1200 τόνους. Ο Ευγένιος Αντωνιάδης χαρτογράφησε πρώτος τον Άρη, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρής έφερε τα ανώτερα μαθηματικά στην Ευρώπη πριν περίπου 100 έτη, ο Παύλος Σαντορίνης κατασκεύασε το πρώτο ραντάρ το 1938 ,ο Γεώργιος Χατζόπουλος πριν λίγα έτη κατασκεύασε την πρώτη τεχνητή καρδιά διάρκειας 20 ετών, ο Αριστείδης Πατρινός ήταν ο διευθύνων νους όλων των ερευνητικών κέντρων που χαρτογράφησαν το ανθρώπινο DNA και ο κατάλογος Ελλήνων ευεργετών της ανθρωπότητας δεν έχει τελειωμό.

Σήμερα σε όλα τα ερευνητικά κέντρα του κόσμου προΐστανται Έλληνες και στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου υπάρχουν Έλληνες καθηγητές που δίνουν τα φώτα τους σε όλο τον κόσμο. Αν μάλιστα λίγο ερευνήσει κάποιος θα δει ότι όλοι σχεδόν οι επιστημονικοί όροι σε κάθε επιστήμη είναι ελληνικοί κάτι που όλοι ξεχνούν. Κάθε λέξη που δηλώνει τρόπο σκέψης είναι επίσης ελληνική. Αν αφαιρεθούν αυτές οι λέξεις από τα διεθνή λεξιλόγια τότε οι επιστήμες θα τελειώσουν εκείνη την στιγμή λόγω της αδυναμίας συνεννόησης. Αυτά όλα οι Ευρωπαίοι θα μας τα χρωστούν για πάντα και αυτά δεν ξεχρεώνονται ούτε με όλα τα λεφτά της γης. Επί του θέματος αυτού όμως εμείς πρώτοι πρέπει να λάβουμε γνώση για να αποκτήσουμε αυτοεκτίμηση και γνώση του ποιοι είμαστε και από πόσο μακριά ερχόμαστε για να αγαπήσουμε την πατρίδα μας πολύ περισσότερο αλλά και για να ξέρουμε τι έχουμε να διαφυλάξουμε.
Πηγή:


http://www.thessalonikitv.gr/2015/05/06/αυτά-μας-χρωστούν-οι-ευρωπαίοι-και-θα-μ/

http://greeknewsondemand.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters