Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Οι αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο και όχι μόνο…


 

Η παροχή αποζημιώσεων απέκτησε πολύ μεγαλύτερο πολιτικό κόστος για κάθε κυβέρνηση στο Βερολίνο καθώς δημιουργήθηκαν βάσιμες υπόνοιες ότι τα χρήματα δεν κατέληγαν σε αυτούς που τα δικαιούνταν αλλά σε αυτούς που ήταν σε θέση να ασκήσουν τις μεγαλύτερες πιέσεις, χρησιμοποιώντας για το λόγο αυτό την επιρροή τους στην Ουάσινγκτον. Χιλιάδες οικογένειες στην Ευρώπη που είδαν τους συγγενείς τους να εκτελούνται ομαδικά και τις οικονομίες των χωρών τους να ισοπεδώνονται βρέθηκαν σε πολύ πιο δύσκολη θέση στις νόμιμες διεκδικήσεις τους. Τα θύματα είναι και πάλι απλοί άνθρωποι …

«Οργισμένοι οι Γερμανοί». «Στα όρια της τρέλας με τις αποζημιώσεις για το Ολοκαύτωμα». Ήταν Φεβρουάριος του 2001 και οι τίτλοι των ευρωπαϊκών εφημερίδων προσπαθούσαν να αποδώσουν την πολιτική αναταραχή που είχε προκαλέσει στη Γερμανία η κυκλοφορία του βιβλίου «Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος» του ακαδημαϊκού Νόρμαν Φινκελστάιν.
Το βιβλίο αποκάλυπτε τους μηχανισμούς που είχαν χρησιμοποιήσει τα ισραηλινά λόμπι των Ηνωμένων Πολιτειών, σε συνεργασία με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου, για να αποσπούν χρήματα από χώρες που ευθύνονταν άμεσα ή έμμεσα για τα φρικιαστικά εγκλήματα της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον του εβραϊκού πληθυσμού της Ευρώπης. Περισσότερα…
Ορθές οι ελληνικές αξιώσεις για αποζημιώσεις
Για τον πρόεδρο του κόμματος «η Αριστερά» Μπερντ Ρίξινγκερ οι ελληνικές αξιώσεις για το κατοχικό δάνειο και όχι μόνο είναι δικαιολογημένες. Εκτός αυτού o ίδιος κάνει λόγο για την ιστορική και ηθική ευθύνη της Γερμανίας.




Ο κ. Ρίξινγκερ: Ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της γερμανικής βουλής εκτιμά ότι θα μπορούσαν να διατυπωθούν αξιώσεις για αποζημιώσεις και δεν τις απορρίπτει, όπως η κυβέρνηση.

 
To θέμα των γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα απασχολεί τα γερμανικά ΜΜΕ και με αυτή την αφορμή σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος «η Αριστερά» Μπερντ Ρίξινκερ παραχώρησε συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΑRD.
To θέμα των γερμανικών επανορθώσεων προς την Ελλάδα απασχολεί τα γερμανικά ΜΜΕ και με αυτή την αφορμή σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος «η Αριστερά» Μπερντ Ρίξινκερ παραχώρησε συνέντευξη στο πρώτο πρόγραμμα της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ΑRD. Η πρώτη ερώτηση ήταν σύντομη και σαφής. Ποιο είναι όμως το ακριβές το ποσό που χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα; Ο Μπερντ Ρίξινγκερ απαντά:
Δεν μπορούμε να πούμε ποιο είναι το ακριβές ποσό. Πρέπει βεβαίως να το μετατρέψουμε αναλόγως και σε ευρώ. Αυτό θα πρέπει να το κάνουν ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες. Αυτό όμως που είναι αδιαφιλονίκητο είναι το θέμα του αναγκαστικού δανείου. Πρόκειται για 476 εκατομμύρια μάρκα του τότε Ράιχ, που δόθηκαν για τον πόλεμο του Ρόμελ στην Αφρική. Επεστράφησαν 115 εκατομμύρια το 1960. Αυτό θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε ένα κλασικό κούρεμα χρέους, κάτι το οποίο ο κ. Σόιμπλε αρνείται με απόλυτο τρόπο στους Έλληνες».
Ο κ. Ρίξινγκερ υπογραμμίζει πως πρόκειται για ένα δάνειο, το οποίο δεν παραγράφεται και πως πρέπει να αποπληρωθεί. Περί αποζημιώσεων αλλά και διαγραφής χρέους Στην ερώτηση εάν εκτός από το κατοχικό δάνειο υπάρχουν αξιώσεις και για αποζημιώσεις ο πρόεδρος του Κόμματος η Αριστερά είναι σαφής. Να υπενθυμίσουμε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε δηλώσει χθες πως το θέμα των αποζημιώσεων έχει κλείσει πολιτικά και νομικά:
«Ακόμα και η επιστημονική επιτροπή της γερμανικής βουλής εκτιμά ότι θα μπορούσαν να διατυπωθούν αξιώσεις για αποζημιώσεις και δεν τις απορρίπτει, όπως η κυβέρνηση. Mε φόντο την ιστορία μας – 80.000 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους, έγιναν σφαγές, 1.700 χωριά καταστράφηκαν – έχουμε μια ιστορική ευθύνη. Και η γερμανική κυβέρνηση καλά θα έκανε να ακολουθήσει το δρόμο του διαλόγου, της κατανόησης και του δικαίου».
Τέλος, στη συνέντευξη αναφέρεται από την πλευρά του ARD ότι μετά τον πόλεμο έγινε διαγραφή χρέους για τη Γερμανία παρόλο που είχε δολοφονήσει εκατομμύρια ανθρώπους. Η Ελλάδα το μόνο κακό που έκανε ήταν ότι δημιούργησε χρέη. Παρόλα αυτά δεν διαγράφεται, έστω για δεύτερη φορά, ένα μέρος του χρέους της. Ο Μπερντ Ρίξινγκερ σχολίασε σχετικά:
«Έχετε απόλυτο δίκιο. Εάν δει κανείς τις αναλογίες και εάν δει κανείς πως συμπεριφέρθηκε η διεθνής κοινότητα απέναντι στην Γερμανία τη δεκαετία του 1950 με τη Συμφωνία του Λονδίνου, βλέπει κανείς μια τεράστια διαφορά στον τρόπο που αντιμετωπίσει κανείς την Ελλάδα. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι τα δισεκατομμύρια που δόθηκαν δεν πήγαν στους Έλληνες άλλα στη διάσωση των τραπεζών καθώς και ότι σήμερα πολλοί Έλληνες γίνονται ολοένα φτωχότεροι. Και εκεί θα πρέπει να κάνουμε κάτι».
Μαρία Ρηγούτσου / ARD
Πηγή…

Ηχητικό και οπτικό υλικό για το θέμα

Διαβάστε επίσης:
Η διαγραφή χρεών της Γερμανίας και η Συμφωνία του Λονδίνου
Η Γερμανία, η Ελλάδα και η Συμφωνία «2+4»

«The Greek Holocaust 1940-1945″«Το ελληνικό Ολοκαύτωμα 1940-1945»


http://alfeiospotamos.gr/?p=13360

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters