Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αφού έβγαλαν τρελά λεφτά οι Ροκφέλερ αποσύρονται από τις εταιρείες πετρελαίου. (αποσύρονται ή κάτι άλλο;)

Το 1870, ο Τζον και ο Ουίλιαμ Ροκφέλερ ίδρυαν από κοινού τη Standard Oil Company, τον πετρελαϊκό κολοσσό τον οποίο έμελλε να διαδεχθούν πολυεθνικές όπως η Exxon, η
Chevron, η Amoco και η Mobil.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η βαθύπλουτη οικογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών συνέδεσε το όνομα και τα κέρδη της με το πετρέλαιο. Να όμως που ήρθε η ώρα ακόμη και για τους πασίγνωστους «πετρελαιάδες» να γυρίσουν σελίδα στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Παραμονή της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα, οι απόγονοι των Ροκφέλερ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να διακόψουν κάθε επένδυση σε ορυκτά καύσιμα.

Τα τελευταία χρόνια, 180 ιδρύματα (φιλανθρωπικές και θρησκευτικές οργανώσεις, τοπικές κυβερνήσεις κ.ά ), καθώς και ιδιώτες επενδυτές, έχουν δεσμευθεί να εκποιήσουν τη συμμετοχή τους σε εταιρείες ορυκτών καυσίμων, προκειμένου να επενδύσουν τα ποσά αυτά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μόνο υπό την αιγίδα των Αδελφών Ροκφέλερ, λειτουργούν περίπου 800 ιδρύματα, τα οποία έχουν δεσμευθεί να αποσύρουν επενδύσεις 50 δισ. δολαρίων σε εταιρείες ενέργειας.

Είναι προφανές ότι η πρωτοβουλία των Ροκφέλερ και άλλων μεγάλων επενδυτών δεν θα έχει άμεσες συνέπειες στις εταιρείες ενέργειας, δεδομένης της τεράστιας κεφαλαιοποίησής τους. Και οι ίδιοι το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Γιατί το κάνουν; Τα επιχειρήματά τους ποικίλουν. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο ευθυγραμμίζουν τα επενδυτικά τους κεφάλαια με τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Άλλοι εκτιμούν ότι θα μπορέσουν έτσι να ντροπιάσουν τις εταιρείες που συμβάλλουν επικίνδυνα στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Υπάρχουν ωστόσο κι εκείνοι που θεωρούν ότι η μάχη για να περιοριστεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου θα οδηγήσει σε νέους κανονισμούς και νέες τεχνολογίες, οι οποίες σταδιακά θα καταστήσουν όλες αυτές τις εταιρείες μία επικίνδυνη επένδυση.

Ποια θα ήταν όμως σήμερα η θέση των ιδρυτών της Standard Oil, εάν ζούσαν; Ο Στίβεν Χάιντς, πρόεδρος του ιδρύματος Ροκφέλερ, είναι κατηγορηματικός, τουλάχιστον για τον Τζον Ροκφέλερ: όχι μόνο θα ενέκρινε την πρωτοβουλία των διαδόχων του, αλλά θα ήταν ο πρώτος που θα αναλάμβανε δράση.

«Ήταν ένας διορατικός επιχειρηματίας με καινοτόμες ιδέες. Θα αναγνώριζε σίγουρα ότι οι καθαρές ενεργειακές τεχνολογίες είναι η επιχείρηση του μέλλοντος», υπογραμμίζει στους Financial Times.

Η προσπάθεια να απομυθοποιηθούν πάσης φύσεως επενδύσεις σε εταιρείες ενέργειας, κατά το πρότυπο του κινήματος ενάντια στις επενδύσεις στη Νότια Αφρική επί απαρτχάιντ, επιταχύνεται λόγω της Συνόδου Κορυφής, η οποία άρχισε τις εργασίες της την Τρίτη στη Νέα Υόρκη.

«Μείνετε μακριά από τις επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα. Κάντε περισσότερα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», προέτρεπε χθες επιχειρηματικούς και κυβερνητικούς ηγέτες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν.

Εμείς όμως σκεφτόμαστε πονηρά. Η οικογένεια Ροκφέλερ μαζί με των Ρότσιλντ κυριολεκτικά κυβερνούν τον πλανήτη. Αφού έβγαλαν τρελά λεφτά με το πετρέλαιο τώρα στρέφονται σε νέες επενδύσεις που θα ελέγχουν την ανθρωπότητα.

Μην ξεχνάμε ότι με το "θερμοκήπιο" και τους "πράσινους" φόρους που θα επιβληθούν σε σπίτια και αυτοκίνητα, οι άνθρωποι θα χάσουν την ιδιοκτησία τους μέσα σε λίγα χρόνια.

Υπάρχει και κάτι που λέγεται Agenda 21, και εφαρμόζεται κατά γράμμα δυστυχώς για την ανθρωπότητα.
 
 http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/09/blog-post_4244.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters