Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σοκ και δέος» 72 ωρών στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα

«Σοκ και δέος» 72 ωρών στη Συρία εξετάζουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα
Αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ στη Μεσόγειο   (Φωτογραφία:  EPA pictures )
Λος Αντζελες
Σε αναπροσαρμογή των σχεδίων για την επίθεση στη Συρία έχει προχωρήσει το Πεντάγωνο, σύμφωνα με τους Times του Λος Αντζελες.

Το σχέδιο προβλέπει ένα πρώτο κύμα επιθέσεων τριών ημερών, το οποίο θα ακολουθηθεί και από δεύτερο κύμα στους στόχους που δεν επλήγησαν.

Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσαν στην εφημερίδα ότι ο Λευκός Οίκος ζήτησε μια διευρυμένη λίστα στόχων για να συμπεριλάβει «πολύ περισσότερους» από την αρχική λίστα των περίπου 50 στόχων.

Και αυτό διότι οι νέες εκτιμήσεις που διατυπώνονται είναι ότι οι ΗΠΑ θα χρειαστούν μεγαλύτερη δύναμη πυρός για να προκαλέσουν ακόμα και το μίνιμουμ της ζημιάς στο καθεστώς Ασαντ.

«Θα χρειαστούν αρκετές ομοβροντίες, αλλά και εκτίμηση της κατάστασης μετά από κάθε μία επιχείρηση για να δούμε πού βρισκόμαστε. Αλλά όλα αυτά εντός 72 ωρών» ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους.

Διπλωματικός μαραθώνιος

Εν τω μεταξύ, κορυφώνονται οι διπλωματικές πρωτοβουλίες των ΗΠΑ, προκειμένου να πετύχουν τη μέγιστη στήριξη της διεθνούς κοινότητας στο συριακό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κέρι, εκτίμησε ότι οι χώρες που είναι υπέρ της επέμβασης «κινούνται σε διψήφιο αριθμό».

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ξεκινήσει τη δική του «σταυροφορία» να πείσει το Κογκρέσο με διάγγελμα, αλλά και συνεντεύξεις.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος θα παραχωρήσει συνεντεύξεις τη Δευτέρα σε έξι παρουσιαστές τηλεοπτικών δικτύων, οι οποίες θα προβληθούν στη βραδινή ειδησεογραφική ζώνη των σταθμών. Παράλληλα, την Τρίτη θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό.

Επίσης, η κυβέρνηση δημοσιοποίησε μια σειρά βίντεο που φέρεται να δείχνουν θύματα της επίθεσης με χημικά όπλα στη Δαμασκό στις 21 Αυγούστου.

Συνολικά 13 βίντεο παρουσιάστηκαν από τον Ομπάμα σε μια επιλεγμένη ομάδα γερουσιαστών ως πειστήρια για την ανάγκη ανάληψης στρατιωτικής δράσης.

Στο άτυπο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας, παρόντος του Τζον Κέρι, οι επικεφαλής διπλωματίας της Ένωσης κάλεσαν την Ουάσινγκτον να περιμένει την έκθεση της αποστολής πραγματογνωμοσύνης.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ επέρριψαν την ευθύνη στο καθεστώς Άσαντ για τη χρήση χημικών όπλων στη Δαμασκό αναφέροντας πως υπάρχουν «ισχυρές ενδείξεις» βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.
Bild: Χημικά εν αγνοία του Ασαντ;
Οι συριακές δυνάμεις ενδέχεται να έκαναν χρήση χημικών χωρίς την προσωπική άδεια του προέδρου Ασαντ, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται τις γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύροι στρατιωτικοί διοικητές ζητούν τους τελευταίους 4,5 μήνες την άδεια να κάνουν χρήση χημικών όπλων, σύμφωνα με μηνύματα μέσω ασυρμάτου που εντόπισαν γερμανοί πράκτορες, αλλά πάντα τους το αρνούντο, γράφει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Συρίας ίσως να μην ενέκρινε ο ίδιος προσωπικά την επίθεση της 21ης Αυγούστου κοντά στη Δαμασκό.
Η Bild αναφέρει ότι τα μηνύματα εντοπίστηκαν από γερμανικό αναγνωριστικό πλοίο, το Oker, το οποίο πλέει κοντά στις συριακές ακτές.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό
 
http://amphiktyon.blogspot.gr/2013/09/72.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters