Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία - Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση!


Ο Στουρνάρας άνοιξε την πόρτα για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικίαΤην πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει σταδιακά ο δρόμος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας, επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ...

ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009.

Το θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα».

Όπως αναφέρει σε ρεπορτπάζ η εφημερίδα «Καθημερινή» , η προοπτική της άρσης της απαγόρευσης προκαλεί ήδη αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ, βουλευτές και στελέχη του οποίου έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους. Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει τους πλειστηριασμούς ακινήτων για την πρώτη κατοικία επιβεβαίωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Tο θέμα, υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας, «μελετάται με μεγάλη ευαισθησία και άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», σημείωσε. Υπογράμμισε, πάντως, ότι το θέμα αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και αυτό θα λάβει τις αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σκέψεις που εξετάζονται είναι η σταδιακή μείωση της αξίας της πρώτης κατοικίας, για την οποία ισχύει η προστασία, που σήμερα είναι τα 200.000 ευρώ, ή η σταδιακή απελευθέρωση των ακινήτων που εντάχθηκαν στο προστατευτικό πλαίσιο και το οποίο ενεργοποιήθηκε από το 2009. Αναφερόμενος στον ενιαίο φόρο ακινήτων ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε τη διαβεβαίωση ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά που πληρώνεται το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ και υπεραμύνθηκε του νέου φόρου, ο οποίος, όπως είπε, θα είναι δικαιότερος και θα περάσει από τη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες περικοπές μισθών, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

«Ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν δεν πρέπει να τους κυνηγά η τράπεζα. Οι κακοπληρωτές όμως πρέπει να πληρώσουν», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

Υπενθυμίζεται ότι η πιθανότητα άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας έχει ήδη προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και δη στο ΠΑΣΟΚ. Στελέχη της Χαρ. Τρικούπη, όπως οι κ. Πάρ. Κουκουλόπουλος και Οδ. Κωνσταντ ινόπουλος, αλλά και βουλευτές, όπως οι κ. Μιχ. Κασσής και Θεοδώρα Τζάκρη, έχουν εκδηλώσει τη διαφωνία τους με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο. Και τούτο διότι είναι σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψήφιζε μια τέτοια ρύθμιση.

kafeneio-gr.blogspot.com 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/08/blog-post_1384.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters